» »

Popravilo plošč s procesorji (popravilo z gretjem)

Popravilo plošč s procesorji (popravilo z gretjem)

accord37 ::

Pozdravljeni

Torej zanima me ali ima kdo nasvet na koga se lahko obrnem. Težava je sledeča

Imam star lcd tv 12 let. Kar na enkrat je prenehal delovati. Ko sem ga razdrl sem pomeril vse napetosti na power supply. Vse ok. Power supply izgledal ok. Nato sem se lotil glavne plošče (pamet). Kot vedno sem imel nek psotopek oz več postopkov kjer sem preverjal komponente itd. Naslednji test ki sem ga izvedel je da sem odstranil hladilno telo od procesorja in z vročim fenom 10 sekund pogrel procesor in malo naokoli njega. TV je začel delovati. Torej napako sem odkril.

Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšno informacijo, ker vem da obstajajo naprave kjer se da celotno vezje v neko mašino ki pregreje celotno vezje in popravi mikro razpoke v vezju (v cinu).

Ima kdo kaken kontakt za koga ki bi imel to?

Hvala vsem

Ima ta sploh smisel pri 12 let starem televizorju. Gre se pa za LG lg 47lv5590

janezvalva_5 ::

ne, in lahko daš v svojo kuhinjsko pečico na 110 stopinj za 45 minut

svecka ::

accord37 je izjavil:

Pozdravljeni

Torej zanima me ali ima kdo nasvet na koga se lahko obrnem. Težava je sledeča

Imam star lcd tv 12 let. Kar na enkrat je prenehal delovati. Ko sem ga razdrl sem pomeril vse napetosti na power supply. Vse ok. Power supply izgledal ok. Nato sem se lotil glavne plošče (pamet). Kot vedno sem imel nek psotopek oz več postopkov kjer sem preverjal komponente itd. Naslednji test ki sem ga izvedel je da sem odstranil hladilno telo od procesorja in z vročim fenom 10 sekund pogrel procesor in malo naokoli njega. TV je začel delovati. Torej napako sem odkril.

Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšno informacijo, ker vem da obstajajo naprave kjer se da celotno vezje v neko mašino ki pregreje celotno vezje in popravi mikro razpoke v vezju (v cinu).

Ima kdo kaken kontakt za koga ki bi imel to?

Hvala vsem

reflow ponavadi pomaga kratkotrajno. Kakšnega pol leta li leto, potem pa spet isti problem. Folk kupuje pokvarjene grafične, jih v pečici doma reflowa in proda naprej kao delujoče. Te ponavadi crknejo v pol leta.

ok torej v mojem primeru bi se to splačalo da dam v pečico. Najprej bom počakal koliko časa bo deloval ko sem ga pregrel s fenom. Nato pa ga bom mogoče dal v pečico. V "znanstvene" namene :) bo pa garbage final destination :)

fikus_ ::

Poglej na netu, če kdo prodaja enako vezje za malo denarja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

tiborrr ::

janezvalva_5 je izjavil:

ne, in lahko daš v svojo kuhinjsko pečico na 110 stopinj za 45 minut

110°C niti približno ni dovolj za reflow, sploh za sodobno solder pasto.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

fikus_ je izjavil:

Poglej na netu, če kdo prodaja enako vezje za malo denarja.

na koncu pa isto lahko dobiš kar že imam. Sem pa malo pregledoval in nisem našel nič

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dead GPU R9 290

Oddelek: Strojna oprema
232444 (1996) shadeX
»

Nexus 4 se sreča z vodo

Oddelek: Mobilne tehnologije
213728 (3078) FX6300B
»

8800 GT artefakti

Oddelek: Strojna oprema
61121 (843) cojss
»

Kaj na vezju je elek.termostat oz.kje ga dobiti?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72161 (1876) Pyr0Beast
»

Regulacija ventilatorjev +temp senz. iz Windows

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91329 (1213) pkrev

Več podobnih tem