Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravilo plošč s procesorji (popravilo z gretjem)
Popravilo plošč s procesorji (popravilo z gretjem)
accord37 ::
Pozdravljeni
Torej zanima me ali ima kdo nasvet na koga se lahko obrnem. Težava je sledeča
Imam star lcd tv 12 let. Kar na enkrat je prenehal delovati. Ko sem ga razdrl sem pomeril vse napetosti na power supply. Vse ok. Power supply izgledal ok. Nato sem se lotil glavne plošče (pamet). Kot vedno sem imel nek psotopek oz več postopkov kjer sem preverjal komponente itd. Naslednji test ki sem ga izvedel je da sem odstranil hladilno telo od procesorja in z vročim fenom 10 sekund pogrel procesor in malo naokoli njega. TV je začel delovati. Torej napako sem odkril.
Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšno informacijo, ker vem da obstajajo naprave kjer se da celotno vezje v neko mašino ki pregreje celotno vezje in popravi mikro razpoke v vezju (v cinu).
Ima kdo kaken kontakt za koga ki bi imel to?
Hvala vsem
Imam star lcd tv 12 let. Kar na enkrat je prenehal delovati. Ko sem ga razdrl sem pomeril vse napetosti na power supply. Vse ok. Power supply izgledal ok. Nato sem se lotil glavne plošče (pamet). Kot vedno sem imel nek psotopek oz več postopkov kjer sem preverjal komponente itd. Naslednji test ki sem ga izvedel je da sem odstranil hladilno telo od procesorja in z vročim fenom 10 sekund pogrel procesor in malo naokoli njega. TV je začel delovati. Torej napako sem odkril.
Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšno informacijo, ker vem da obstajajo naprave kjer se da celotno vezje v neko mašino ki pregreje celotno vezje in popravi mikro razpoke v vezju (v cinu).
Hvala vsem
svecka ::
Pozdravljeni
Hvala vsem
reflow ponavadi pomaga kratkotrajno. Kakšnega pol leta li leto, potem pa spet isti problem. Folk kupuje pokvarjene grafične, jih v pečici doma reflowa in proda naprej kao delujoče. Te ponavadi crknejo v pol leta.
ok torej v mojem primeru bi se to splačalo da dam v pečico. Najprej bom počakal koliko časa bo deloval ko sem ga pregrel s fenom. Nato pa ga bom mogoče dal v pečico. V "znanstvene" namene :) bo pa garbage final destination :)
fikus_ ::
Poglej na netu, če kdo prodaja enako vezje za malo denarja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
tiborrr ::
janezvalva_5 je izjavil:
ne, in lahko daš v svojo kuhinjsko pečico na 110 stopinj za 45 minut
110°C niti približno ni dovolj za reflow, sploh za sodobno solder pasto.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dead GPU R9 290Oddelek: Strojna oprema | 2444 (1996) | shadeX |
» | Nexus 4 se sreča z vodoOddelek: Mobilne tehnologije | 3728 (3078) | FX6300B |
» | 8800 GT artefaktiOddelek: Strojna oprema | 1121 (843) | cojss |
» | Kaj na vezju je elek.termostat oz.kje ga dobiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2161 (1876) | Pyr0Beast |
» | Regulacija ventilatorjev +temp senz. iz WindowsOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1329 (1213) | pkrev |