» »

Menjava pisarniškega dela za moški poklic

Menjava pisarniškega dela za moški poklic

1 2
3
»

Senior Dev ::

Pa kje vi najdete 1400€ neto plače kot povprečje. To sigurno ni povprečje v branži, kaj šele povprečje za kako blockchain programiranje na normiranca ko pospravijo letno 350k za šalo malo.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

m0LN4r ::

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Malidelničar ::

hipertija je izjavil:

Najboljši je mehek prehod. Zjutraj delaš to kar delaš, popoldan greš pomagati raznim gradbincem na "fuš" ali preko popoldanskega s.p. Rabijo kup ljudi, tako da ni problema dobiti dodaten job. Tako delaš eno sezono in če se ti popoldansko dobro obnese in se veliko priučiš, zamenjaš job. Sem pa prepričan, da boš hitro opazil, da za veliko fizičnega dela dobiš manj, kot za "sedenje" pri compu. Sam si naredi presek :)

Eno vprašanje: a to je realno možno priučiti se gradbinskih-obrniških del? Je kdo to že izpeljal, lahko potrdi? Ker sem slišal za določene zgodbe, kako so se eni ljudje naučili zidati, betonirati, delati opaže itd., ampak načeloma da se je to dalo tam v devetdesetih, danes pa ne več.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

tonttu ::

m0LN4r je izjavil:

Bom se bolj poenostavil. Za 1400€ kok je po novem netto povprecna placa. Se ne rabis pretegnit, kot na tekocem traku.

Ce imas svojo firmo, moras zasluziti precej vec kot 1400eur na mesec, ce hoces dobiti ven 1400eur. Ce pa si zgolj zaposlen pri nekom, ki izstavi racun za 2500eur za poliranje, pa delas za minimalca, pa ne 3x6ur na teden, ampak kot sem napisal, 3x6ur na dan. Ne glede na to, da lastnik firme izstavi racun stranki za 2500eur za par ur dela.
Priznam pa, da sam nisem navajen ziveti s 1400 ali 2000 ali 3000eur/mesec. In ne ni point, da me matrajo euri, ampak me matra to kar zelim imeti od zivljenja. In tega si s 1000eur na mesec, pac ne morem privosciti. In zato pac raje delam delo, ki ga delam, kar mi omogoca zivljenje kot ga zelim imeti. Kot prvo si ga lahko privoscim, kot drugo imam pa cas in energijo zanj. S poklicem gozdarja, kmeta ali kaj vem se kaj, ne bi imel ne enega (denarja) ne drugega (casa) in ne tretjega (energije) za to. Ampak kot sem napisal prej. Ce kdo zeli mislim, da ni niti najmanjsega problema da zamenja sluzbo v pisarni in gre podirat drevesa, polirat avtomobile ali pa kopat jarke na gradbisce. Za zidarja ne rabis 20 letnega izobrazevanja. Prides, reces da bi rad delal 15h/dan za minimalca in zacnes. Se bos precej hitro naucil bolj zapletenih opravil ob delu.

m0LN4r ::

O tem sploh ne govorim, kaj ti ja in ne.

Prides, reces da bi rad delal 15h/dan za minimalca in zacnes. Se bos precej hitro naucil bolj zapletenih opravil ob delu.

Lahko pa se specializiras in delas s.p. majhne krusne peci za na teraso, kot nas sovascan.

Brainstorming dobrih alternativ na tem podrocju ti res ne gre.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Socrates ::

Če ima kdo še kakšne konkretne izkušnje prehoda, bi bilo odlično slišati.

Sam sem se že odločil, da grem v roku nekaj mesecev na polovični delavnik pisarna in popoldne razvijam nov poklic. Verjetno bo nek finančni izpad, vsaj na začetku. Treba probat, dokler smo še mladi.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

tonttu ::

m0LN4r je izjavil:

Pac je tezko z omejenim clovekom razpravljat. Ni point v tem ali limas folijo na avto, ali delas majhne krusne peci za v kopalnico ali pa vlivas 100 kubikov betona v temelje neboticnika. Point je v tem, da je danes vsako fizicno delo precej slabo (ali pa slabse da se ne bo kdo vtaknil v to) placano in pa, no ja precej fizicno... mogoce se zato imenuje fizicno, kaj pa vem. In noben privatnik, ne glede na ceno ure, ki jo zaracuna, ne dela 5 ur na mesec, ampak vsi delajo po cele dneve in so na koncu delavnika precej bolj zmatrani kot tisti, ki delajo precej bolje placana "ne moska dela".
Pa se enkrat... feel free pa se odloci da bos poliral avte za 3 jurje, ali pa zidaj male krusne peci. Tvoje zivljenje, tvoja odlocitev. NE vem zakaj se nisi zacel delati tega.

Socrates ::

tonttu je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pac je tezko z omejenim clovekom razpravljat. Ni point v tem ali limas folijo na avto, ali delas majhne krusne peci za v kopalnico ali pa vlivas 100 kubikov betona v temelje neboticnika. Point je v tem, da je danes vsako fizicno delo precej slabo (ali pa slabse da se ne bo kdo vtaknil v to) placano in pa, no ja precej fizicno... mogoce se zato imenuje fizicno, kaj pa vem. In noben privatnik, ne glede na ceno ure, ki jo zaracuna, ne dela 5 ur na mesec, ampak vsi delajo po cele dneve in so na koncu delavnika precej bolj zmatrani kot tisti, ki delajo precej bolje placana "ne moska dela".
Pa se enkrat... feel free pa se odloci da bos poliral avte za 3 jurje, ali pa zidaj male krusne peci. Tvoje zivljenje, tvoja odlocitev. NE vem zakaj se nisi zacel delati tega.

Eni pravijo, da obrtniki kasirajo kot zlatarji, spet drugi pravite, da so fizična dela plačana v poden. Kaj je resnica?

Jaz recimo vem iz prve in iz druge roke za dva frizerja: oba potegneta ven dohtarsko plačo. Res da delata pač osem ur, sta dobra v tem kar delata in imata svoj salon. Ampak vseeno - dohtarska plača pomeni cca. 2.500 - 3.000 mesečno.

Eden ima dobesedno problem, kako oprati denar, ker večino dela naredi na črno.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

132161 ::

Socrates je izjavil:

Eden ima dobesedno problem, kako oprati denar, ker večino dela naredi na črno.

Vse se da, če se zares hoče.

IL_DIAVOLO ::

Obrtnik ze sluzi, samo radniki ne 8-)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ales85 ::

Socrates je izjavil:

Eni pravijo, da obrtniki kasirajo kot zlatarji, spet drugi pravite, da so fizična dela plačana v poden. Kaj je resnica?

Razlika je ali delaš sam in si sam najdeš ustrezen posel ali pa delaš za nekoga drugega. Na primer jarke kopat boš težko šel na lastno pest. Cegle polagati tudi. Prav tako gozdariti. Seveda ni nemogoče, je pa še toliko težje.

Grizzly ::

Jaz sem par let nazaj opustil programerski poklic in konkretno zamenjal kariero. Sicer še zmeraj veliko časa preživim v pisarni, a grem občasno tudi kam na teren, pogosto tudi v tujino.
Programerski poklici so zanimivi dokler si kolikor toliko mlad. Če bi danes moral biti 8 ur med štirimi stenami in potem še v pripravljenosti, bi se mi odpeljalo.

libreus ::

mRhcPf ::

libreus je izjavil:

Mogoče se kdo najde: https://emaggiori.com/employed-in-tech-...

niti približno
:))

Gama ::

Je nekdo enkrat rekel
"kako je lahko taka cena, da je on sam direktor/vodja marketinga v pisarni, pa ne zasluzi tolk na uro"

Kratek odgovor njemu : Edino pravilno, ti sedis v pisarni in pijes kavico zato bodi tudi plačan primerno.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Idealna moška postava (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14618431 (13258) zlobcek
»

Iz pisarne v fizikalo (strani: 1 2 )

568047 (5649) kuall
»

Kompenzacija negativnih učinkov sedečega življenjskega sloga (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
558158 (6114) GabrieLeo
»

Dela kdo manj kot 8 ur dnevno? (strani: 1 2 )

7610089 (7249) Phantomeye
»

Nepotrebno trpinčenje na delovnem mestu

405855 (3859) DOOM_er

Več podobnih tem