Forum » Zvok in slika » Tuner rip - kje je zvok
Tuner rip - kje je zvok
C00PER ::
Pozdravljeni!
Snoči sm s svojim tv tunerjem ripal posnetek enga koncerta in sem nastavil ripanje v nekem formatu, kjer mi sedaj ne prepozna zvoka. Slika je fenomenalno dobra, zvoka pa ni. Če odprem avi file v vmp, mi napiše codec download error in začne predvajat sliko. Sem avi zagnal v avicodec programu, da bi ugotovil kter zvokovni kodek manjka in mi napiše pod audio:
141mb, 224kbps, 44100 hz, 2 channels, 0x51 = mpeg-1 audio layer 2 (0xc0)
Kar se tiče slike, mi pod video piše sledeče:
3, 73gb, 6000kbps, 25. 0 fps, 640*480 (16:9), mpg2 = mpeg 2 (svcd/dvd)
Se komu kaj sanja kaj bi bilo sedaj najbolje naredit? Zvok torej nekje mora obstajat če zavzame 141mb, samo kako do njega prit. S kodeki sm se že nekaj zajebaval, pa nix ni kaj bilo produktivno. Any idea?!?!
Dejte prosim pomagal, nujno bi rabil da tole deluje tako kot treba... Hvala že vnaprej
Snoči sm s svojim tv tunerjem ripal posnetek enga koncerta in sem nastavil ripanje v nekem formatu, kjer mi sedaj ne prepozna zvoka. Slika je fenomenalno dobra, zvoka pa ni. Če odprem avi file v vmp, mi napiše codec download error in začne predvajat sliko. Sem avi zagnal v avicodec programu, da bi ugotovil kter zvokovni kodek manjka in mi napiše pod audio:
141mb, 224kbps, 44100 hz, 2 channels, 0x51 = mpeg-1 audio layer 2 (0xc0)
Kar se tiče slike, mi pod video piše sledeče:
3, 73gb, 6000kbps, 25. 0 fps, 640*480 (16:9), mpg2 = mpeg 2 (svcd/dvd)
Se komu kaj sanja kaj bi bilo sedaj najbolje naredit? Zvok torej nekje mora obstajat če zavzame 141mb, samo kako do njega prit. S kodeki sm se že nekaj zajebaval, pa nix ni kaj bilo produktivno. Any idea?!?!
Dejte prosim pomagal, nujno bi rabil da tole deluje tako kot treba... Hvala že vnaprej
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !
- polepsal: perci ()
krneki ::
Ne kapiram kako je lahko to avi ko pa je vbistvu mpeg2. Zvok je očitno v MP2 formatu ki bi ga moral OS (winxp?) že znati predvajati. Vsak softverski dvd player bi ti moral tole lepo predvajati.
CaqKa ::
ja očitno je tunerju (predvidevam da ati) samosvoj format.
hmm
dobri stari gugl pomaga
gugl mpeg 1 audio layer 2 codec
problem solved
hmm
dobri stari gugl pomaga
gugl mpeg 1 audio layer 2 codec
problem solved
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eurosong Contest 2012 / London 2012 (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15440 (12604) | Spc |
» | DLNA mreža za TV (PROGRAM)Oddelek: Programska oprema | 3671 (2817) | radmannsdorf |
» | MP3-MP4 converterOddelek: Zvok in slika | 4066 (2394) | jedateruk |
» | Film malo pred koncem zaštekaOddelek: Zvok in slika | 2021 (1944) | mmilos |
» | Kateri program za Mixanje videa na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 1929 (1601) | borut1 |