Forum » Programiranje » Android XML fragment - stanja GUI
Android XML fragment - stanja GUI
Parkelj ::
Spostovani!
Imam sledeco situacijo: V android aplikaciji, ki jo gradim (Android Studio+Java combo), imam en fragment za:
- item view
- item add
- multiple items add
Logika ze dela ok, vendar glede na zgornja stanja so nekateri gumbi znotraj fragmenta vidni, nekateri ne, vidljivost se menja glede na klicano stanje fragmenta v runtime. Zanima me, ali je skozi fragmentov XML opisni dokument mogoce nastaviti ta stanja in znotraj Android Studia XML Editorja nastaviti vidljivost ikon glede na izbrano stanje? In ce je to mogoce, kako?
Lp,
M.
Imam sledeco situacijo: V android aplikaciji, ki jo gradim (Android Studio+Java combo), imam en fragment za:
- item view
- item add
- multiple items add
Logika ze dela ok, vendar glede na zgornja stanja so nekateri gumbi znotraj fragmenta vidni, nekateri ne, vidljivost se menja glede na klicano stanje fragmenta v runtime. Zanima me, ali je skozi fragmentov XML opisni dokument mogoce nastaviti ta stanja in znotraj Android Studia XML Editorja nastaviti vidljivost ikon glede na izbrano stanje? In ce je to mogoce, kako?
Lp,
M.
nightrage ::
Verjeno je kej takšnega možno, jaz bi ti priporočal, da daš vse komponente enabled na false ko priletiš na zahtevan fragment in dobiš view mode, če pa je na prejšnjih fragmentih vse pravilno izpolnjeno, pa naj bodo vse komponente enabled na true. Verjetno gradiš wizard ali kej podobnega?
Alex Jernej Würtz -> teži ti terminator.
Verjeno je kej takšnega možno, jaz bi ti priporočal, da daš vse komponente enabled na false ko priletiš na zahtevan fragment in dobiš view mode, če pa je na prejšnjih fragmentih vse pravilno izpolnjeno, pa naj bodo vse komponente enabled na true. Verjetno gradiš wizard ali kej podobnega?Hvala za hint, ampak to je programmatically, at runtime. Jaz sem vprasal tule na forumu, ker nisem nikjer zasledil, da bi bilo mozno tole preko xmljev ... Ce ni druge, bomo to porihtali v runtime ... Drugace pa ni wizard, ampak imam en fragment, ki prikaze vrednosti selektiranega item-a v recycleview in isti fragment bi rad uporabil za editiranje selektiranega item-a v recycleview ... Nic, bom resil programmaticaly ... Hvala vsem za nasvete!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android programiranjeOddelek: Programiranje | 5240 (1490) | acookook |
» | Kako so razvozlali genski zapis koronavirusa?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7879 (3974) | lama56g |
» | AJAX kratke nalogeOddelek: Izdelava spletišč | 2279 (1746) | Yacked2 |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1774 (1099) | hurlimannxt |
» | [Android] fragments, viewpagerOddelek: Programiranje | 1273 (1152) | icurk |