» »

Docker ngingx

Docker ngingx

a_borlak ::

Malo se igram z dockerjem in preizkušam različne how-to, ampak mi ena stvar ne uspe. Čisto preprosto spletišče, za katerega skrbi nginx želim, da je na portu 8080 ( nginx docker potegnjen iz docker strani), nastavitve za docker-compose naslednje:

version: '2'
services:
app:
image: nginx
container_name: simplewww
hostname: ena.matkurja.si
volumes:
- .:/usr/share/nginx/html
ports:
- "8080"

Zadeva se sicer pojavi na portu 8080, ampak odziva le na portu 80. Kaj delam narobe?
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
c82f38ed37df nginx "/docker-entrypoint.…" 9 seconds ago Up 7 seconds 80/tcp, 0.0.0.0:32835->8080/tcp, :::32835->8080/tcp simplewww

curl izpiše, da je zahteva po povezavi zavrnjena, na port 80 pa dela ...
curl: (7) Failed to connect to 0.0.0.0 port 8080 after 0 ms: Connection refused

c3p0 ::

Kaj pa:

ports:
- "8080:80"

Ja, ampak imam zadevo zopet preusmerjeno na 80, jaz bi pa rad, da od 8080 vzame. Čeprav ... curl je vzel iz 8080, reverse proxy pa iz 80. Zdaj pa ugibat, zakaj ...

Bizkit45 ::

ports:
- "8080"
tole pomeni samo da si odprl port na hostu za ta container, ni pa nikamor mapiran, kolikor vidim iz ps.
a to kar je napisal c3p0 si poskusil? težko razberem iz odgovora :)

Sem, dela, hvala. Zdaj pa zabava naprej, reverse proxy me je zafrkaval, ampak zdaj vem, kako. Upam :D. Skratka, v docker-config sem dodal še network od drugega dockerja, potem je stvar začela delat.

secops ::

Bizkit45 je izjavil:

ports:
- "8080"
tole pomeni samo da si odprl port na hostu za ta container, ni pa nikamor mapiran, kolikor vidim iz ps.
a to kar je napisal c3p0 si poskusil? težko razberem iz odgovora :)

Ne, ni res, poglej v iptables.

secops ::

Izpis komande docker ps, ti pod PORTS navede tiste, ki so bili v Dockerfile specificirani kot EXPOSE in to je to. Nikjer ni rečeno, da na tem portu v kontejnerju res nekdo posluša. Po drugi strani imaš pa lahko na nekem portu nekaj, in ker ne specificiraš tega v Dockerfile se ti pod PORTS ne bo pojavilo, ampak bo še vedno tam.

Malo si bo treba prebrat kako delujejo kontejnerji.

Naknadno se potem pod PORTS doda še tiste porte, ki jih publishaš (beri: zvežeš na port od hosta), to so pa tisti, ki imajo vmes puščico. To lahko preveriš tudi v nat tabelci.

Bizkit45 ::

ok :)
dejmo zakomplicirat, če lahko :)

link_up ::

valda docker sam nastavi iptables...:)

pac mapiral si port 8080 iz hosta v 80 v kontejner. V kontejnerju naj ti kaj poslusa na 80 pa je.
In and Out

Hvala vsem, problem je bil v omrežju, nisem ga vključil. Zdaj pa naprej, ampak super, sem se naučil nečesa novega.

Zako ::

Hi, imam eno vprasanje glede Dockerja, in sicer, Docker imam na lokalni masini instaliran in deluje ce uporabim lokalno bazo znotraj containerja, noce mi pa delat, ce se zelim povezat SQL bazo, ki se nahaja zunaj Containerja in zunaj Dockerja na SQL serverju.
Sklepam da rabim direktne pravice na SQL Server in na SQL bazo. Je kdo postavljal tako obliko?

Hvala, lp
Zako je zakon!!!

Zako ::

aja, btw. ta NGINX skoz pada, pogosto se scrasha in moras Container restartat, pa se dost pocasno je vseskupaj, zato bom probal Docker lokalno na masini poganjat in bom videl, ce bo kaj boljs.
Zako je zakon!!!

Zako je izjavil:

Hi, imam eno vprasanje glede Dockerja, in sicer, Docker imam na lokalni masini instaliran in deluje ce uporabim lokalno bazo znotraj containerja, noce mi pa delat, ce se zelim povezat SQL bazo, ki se nahaja zunaj Containerja in zunaj Dockerja na SQL serverju.
Sklepam da rabim direktne pravice na SQL Server in na SQL bazo. Je kdo postavljal tako obliko?

Hvala, lp

Mrežne nastavitve domnevam da so v redu?

driver_x ::

Kakšen pa je pravilen pristop, da lahko en kontejner dostopa do drugega preko TCP/IP? Če samo postavim dva ločena kontejnerja, ta dva lahko dostopata do storitev na drugih napravah, prav tako lahko druge naprave dostopajo do teh dveh kontejnerjev, med seboj se pa ne vidita.

Odpreš porte.

Kako odprem porte? Kontejnerja sta oba dostopna iz zunanjega omrežja, le med seboj se ne vidita.

Kako veš, da se ne vidita? Lahko pingaš IP prvega iz drugega?

c3p0 je izjavil:

Kako veš, da se ne vidita? Lahko pingaš IP prvega iz drugega?

Ne. Dostopam pa preko host_IP:port. IP kontejnerjev se spreminja.

Seveda se, zato jim daš hostname, da so vedno dosegljivi pod istim naslovom in vse skupaj daš v isti bridge.

networks:
  localnet:
    driver: bridge

A to dodam v docker-compose?

Ja, most moraš narediti med obema.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASP, ASP.NET