Forum » Loža » Odnos medicinskega osebja
Odnos medicinskega osebja
Bud_Bundy ::
Znanec se je(ponesreči) s sekiro udaril po nogi, ker je bila dobro nabrušena, je nastala rana do kosti. Nekaj so ga povili doma in odšli na urgenco. Na urgenci pa mu osebje pribije kaj tak močen dec hodi za tako malo rano na urgenco.... Je to standardni odnos?
darkolord ::
"Sestre" so velikokrat take, ja. "Daj gor flajštr in vzemi lekadol".
Dohtarji potem pa ponavadi zadeve vzamejo bolj resno.
Dohtarji potem pa ponavadi zadeve vzamejo bolj resno.
tony1 ::
Lepo naj napiše pritožbo, z datumom, uro, imenom zdravstvenika, izvidom in kakšno sliko krvavega stopala, za dobro mero.
Jasno in glasno naj omeni, da se mu ne zdi primerno:
a) da taka oseba dela z ljudmi, ker nima čuta za sočloveka, in da se mu zdi normalno, da bi ga vsakdo v zdr. sistemu moral imeti.
b) je za svoje delo nekompetentna, in zato ne sodi v zdravstvo. Tozadevno izobražen človek ve, da je zelo prav, da ob vsaki poškodbi, ki se zdi resnejša, človek pride k zdravniku, ker sam ni strokovnjak in ne zna presoditi, kako resna je stvar. To, da je človek prišel k zdravniku kaže skrbnost in željo oljašati delo zdr. sistemu - ko bo tja prišel čez en teden z zagnojeno nogo, bo zdravljenje mnogo bolj zapleteno. In dražje.
Obenem strokovna obravnava travme (šivanje) zmanjša možnost brazgotinjenja in skrajša celjenje rane.
Pisanje na S-Tju ne bo prav nič pomagalo. Čeprav je v zadnjih nekaj letih internet postal tak mainstream, da smo tudi tukaj gor dobili kup neumnežev z dna družbe, je možnost, da bo na temo naletel točno ta zdravstvenik in se pokesal svojih grehov - minimalna. Žal.
a) da taka oseba dela z ljudmi, ker nima čuta za sočloveka, in da se mu zdi normalno, da bi ga vsakdo v zdr. sistemu moral imeti.
b) je za svoje delo nekompetentna, in zato ne sodi v zdravstvo. Tozadevno izobražen človek ve, da je zelo prav, da ob vsaki poškodbi, ki se zdi resnejša, človek pride k zdravniku, ker sam ni strokovnjak in ne zna presoditi, kako resna je stvar. To, da je človek prišel k zdravniku kaže skrbnost in željo oljašati delo zdr. sistemu - ko bo tja prišel čez en teden z zagnojeno nogo, bo zdravljenje mnogo bolj zapleteno. In dražje.
Obenem strokovna obravnava travme (šivanje) zmanjša možnost brazgotinjenja in skrajša celjenje rane.
Pisanje na S-Tju ne bo prav nič pomagalo. Čeprav je v zadnjih nekaj letih internet postal tak mainstream, da smo tudi tukaj gor dobili kup neumnežev z dna družbe, je možnost, da bo na temo naletel točno ta zdravstvenik in se pokesal svojih grehov - minimalna. Žal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Kayzon ::
ja res se je smesno hecati ko je osebek huje poskodovan ,saj se gre za rano ki sega do same kosti,kot pravi op. Drugace se ne cudim za dogodke izpred par dni nazaj,ne zagovarjam nasilje ampak glede na to kako se obnasajo dohtorji in sestre od covid histerije,si morda tudi zasluzijo neke vrste streznitev.
Lp,Andrija
Lp,Andrija
FrRoSt ::
Znanec se je(ponesreči) s sekiro udaril po nogi, ker je bila dobro nabrušena, je nastala rana do kosti. Nekaj so ga povili doma in odšli na urgenco. Na urgenci pa mu osebje pribije kaj tak močen dec hodi za tako malo rano na urgenco.... Je to standardni odnos?
Ne verjamem, da je ravno standardni odnos, ker tam doživiš vse mogoče, odvisno tudi od osebja, je pa gotovo neprofesionalen.
Lahko jim pošlje "zahvalno pismo" kot priporoča, uporabnik tony. Da se malo vidijo skozi druge oči. Drugače pa bi morali odpreti posebno temo z naslovom: Dogodivščine in ostale Burleske iz Urgence in zdravstva.
Da bi dobili malce realno predstavo o tem, kaj in kako se dogaja.
Samo ne vem, če je @plavoribo toliko inteligentno sposoben!??
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Bud_Bundy ::
Meni je res čudno to naše zdravstvo. Včasih naletiš na zelo skrbne in strokovne ljudi, včasih pa neke ekstreme. Jim nikakor ne potegne, da se ne podi poškodovanih, bolnih ljudi domov. Sem sem recimo naletel na pošten odnos v isti bolnici, ko me je nekaj mučilo v prsnem košu(nič resnega na koncu), pa mi je sam zdravnik dejal, naj raje ostanem in grem takoj na pregled(sem mislil čakati na osebnega, ki ga ni bilo takrat). Menim, da se premalo naučijo iz napak svojih kolegov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bud_Bundy ()
solatko ::
Naj pristavim svoj lonček. Imel sem popkovo kilo in sem se odločil za popravilo. Najprej običajni pregledi, kri, voda, UZ abdomna, RTG pljuč (65+), EKG pri svoji zdravnici, potem pa pregled pri kirurgu v bolnišnici Ptuj (na zvem najhitrejši termin), po dobrem mesecu (vmes bi lahko šel že 21.12. pa se zaradi praznikov nisem odločil), nato so me poklicali, da je prost termin 26.1. V sredo sem se moral javit opoldne za sprejem v bolnišnico. Izredno prijazno osebje, kot tudi kirurg, sprejet na oddelek in v četrtek zjutraj operacija. Vse je potekalo b.p.. Petek vizita, ugotovitev kirurga, da ni nobenih problemov, odpustnica in vožnja z rešilcem v MB. Kar se mene tiče se je zdravstveno osebje izkazalo od vseh pregledov, do sprejema, operacije in odhoda domov.
Glede na to, da se povsod o našem zdravstvu piše samo slabo, se mi vseeno zdi, da je odnos osebja veliko odvisen od našega obnašanja. Sem vedno dobrovoljček in lepo sprejet tako pri policajih, kot v zdravstvenih ustanovah, včasih pa je potrebno tudi kaj potrpet in tudi pohvalit.
Glede na to, da se povsod o našem zdravstvu piše samo slabo, se mi vseeno zdi, da je odnos osebja veliko odvisen od našega obnašanja. Sem vedno dobrovoljček in lepo sprejet tako pri policajih, kot v zdravstvenih ustanovah, včasih pa je potrebno tudi kaj potrpet in tudi pohvalit.
Delo krepa človeka
Lonsarg ::
Hja ker imamo državno zdravstvo je odgovor "žal tko je". Če bi pa imeli normalno zdravstvo kjer bolnik izbira bi bil pa odgovor "drugič pojdi drugam".
Scorpy84 ::
Lepo naj napiše pritožbo, z datumom, uro, imenom zdravstvenika, izvidom in kakšno sliko krvavega stopala, za dobro mero.
In kaj se bo doseglo, iz izkusenj ti povem da nic. So bile se hujse krsitve in niso dobili ukora ali odpoved. Trenutno delavcev primanjkuje, premalo novih prihaja, veliko prevec jih odhaja. Zato pustijo, tako kot je, normalen pogovor ze opravijo, vec si pa ne upajo. Raje imajo tak kader, kot da so brez. Oni se prav tako tega zavedajo, po drugi strani jih zjebe urnik in je razumljivo, ker tudi veliko pacientov pride za brezveze.
Tukaj ne gre le za to, da je bil nekdo na šihtu nadrkan, pač pa za neprimeren način zdr. obravnave in strokovnega nasveta (češ, drugič s tako poškodbo raje ostani doma), za kar zdr. delavec očitno ni kompetenten in kar je mnogo resnejše od samo neprimernega vedenja.
V slovenski kulturi odpovedi niti ne pričakujem, se mi pa zdi realno, da se nadrejeni o pritožbi s podrejenimi (tudi drugimi zaposlenimi) o primerni komunikaciji s pacienti pogovori. Predvsem pa bi moral dobiti enovrstično opravičilo nekega nadrejenega, tudi to se mi zdi minimum.
" Kako ste lahko taki pedri, da samo kritizirate, vas ne požre togota?"
Internetni forumi postajajo ogledalo dna družbe. V oštariji kakšnega takega vsaj prevpijejo, na netu pa njihovo kozlanje ostane.
Narediti je treba revolucijo in od to izgnati vse, ki niso bili na netu že leta 1995. Ostali se naj pasejo v lokalnem bifeju.
V slovenski kulturi odpovedi niti ne pričakujem, se mi pa zdi realno, da se nadrejeni o pritožbi s podrejenimi (tudi drugimi zaposlenimi) o primerni komunikaciji s pacienti pogovori. Predvsem pa bi moral dobiti enovrstično opravičilo nekega nadrejenega, tudi to se mi zdi minimum.
" Kako ste lahko taki pedri, da samo kritizirate, vas ne požre togota?"
Internetni forumi postajajo ogledalo dna družbe. V oštariji kakšnega takega vsaj prevpijejo, na netu pa njihovo kozlanje ostane.
Narediti je treba revolucijo in od to izgnati vse, ki niso bili na netu že leta 1995. Ostali se naj pasejo v lokalnem bifeju.
Zgodovina sprememb…
Meiniken ::
Hja... Ko imaš šiht zagarantiran ti ni treba biti prijazen in preveč korekten pri delu, ker veš da bojo ljudje vedno rabili (zobo)zdravnika. Morale bi biti posledice za tako slab in primitiven odnos (sploh v zdravstvu). Če teh ni si ljudje lahko privoščijo kar si želijo.
Dejansko je to tako kot vzgajanje otroka.
Dejansko je to tako kot vzgajanje otroka.
svecka ::
Ah to ni nič, maš medicinske sestre ki ne znajo ne angleško, ne slovensko, ne srbo hrvaško. Te gleda čuknjeno ko ji nekaj razlagaš, ti ji pa moraš na konc v albanščini razlagat, ker drugega ne zna.
UKC v svojem vsem sijaju. SAj telefon z google translate naj jim dajo, če so tuk tupaste.
UKC v svojem vsem sijaju. SAj telefon z google translate naj jim dajo, če so tuk tupaste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Lonsarg ::
urli ::
Moraš vedeti, da je v zdravstvu veliko pomankanje kadra, tako da sedaj sprejmejo vse kar leze. Tudi kakšno shizofreno norico, ki je imela težavo končati sredno trgovsko in se je naknadno vpisala na nek vaški šnelkurz za medicinsko sestro in sedaj, povsem nedorasla delovnemu mestu, počenja oslarije. Kolega vsekakor naj pošlje pritožbo, ker drugače se ne bo nič spremenilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urli ()
Jure14 ::
Mater ste eni zategnjeni.
Bi radi "strogo profesionalen odnos"
V drugi temi pa težite, da "niso človeški, da te ne razumejo,..."
Torej obisk pri onkologu bi moral biti:
"Imate še 3-6 mesecev življenja. Želim vam lep dan. Naslednji!"
starfotr ::
Mislim, napake se dogajajo.
Lahko so to strokovne napake.
Lahko so pa povsem neumne napake, na katere imaš kot zdravstveni delavec mnogo večji vpliv. Kot je na primer kdaj držati gobec in ne sikat pacientu neke gluposti. Kot je bilo v tem primeru.
To, da je ta rana neka nepomembna zadeva ti lahko reče frizerka katera nima pojma in njenega mnenja zdrav in razumen človek ne upošteva, kot za karkoli kar je izven frizerskih storitev.
Danes se sicer dogaja ravno to. Da se upošteva mnenja raznih "znalcev", stroko se pa zanemarja.
Ne obstaja samo tehnična rešitev. Vedno obstaja tudi človeški pristop.
Software lahko v teoriji narediš tehnično pravilno, brez bugov. Če mu daš zraven obupen UI, je to na koncu zanič SW. Čeprav je tehnično superioren.
Lahko so to strokovne napake.
Lahko so pa povsem neumne napake, na katere imaš kot zdravstveni delavec mnogo večji vpliv. Kot je na primer kdaj držati gobec in ne sikat pacientu neke gluposti. Kot je bilo v tem primeru.
To, da je ta rana neka nepomembna zadeva ti lahko reče frizerka katera nima pojma in njenega mnenja zdrav in razumen človek ne upošteva, kot za karkoli kar je izven frizerskih storitev.
Danes se sicer dogaja ravno to. Da se upošteva mnenja raznih "znalcev", stroko se pa zanemarja.
Ne obstaja samo tehnična rešitev. Vedno obstaja tudi človeški pristop.
Software lahko v teoriji narediš tehnično pravilno, brez bugov. Če mu daš zraven obupen UI, je to na koncu zanič SW. Čeprav je tehnično superioren.
m0LN4r ::
Odvisno ali imas smisel za humor ali ne. Eni pac ne razumejo, da je to potrebno, da pacient ne panicari po kliniki in ja ponavadi je tako, da ce pacient oceni "bolecino" od 1 do 10 z 8, je v recnici nekje okoli 5, ker je v naravi vecine ljudi, da stvar ne znajo oceniti objektivno.
Kaj pa naj sestra naredi? Skoci v luft, kot da si prisel z avtoceste z volanom med crevami in te magicno ozdravi? Verjetno clovek ni bil edini na urgenci in ga je motilo, da je nekdo prisel na vrsto pred njim.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ja res se je smesno hecati ko je osebek huje poskodovan ,saj se gre za rano ki sega do same kosti,kot pravi op. Drugace se ne cudim za dogodke izpred par dni nazaj,ne zagovarjam nasilje ampak glede na to kako se obnasajo dohtorji in sestre od covid histerije,si morda tudi zasluzijo neke vrste streznitev.
Lp,Andrija
Ce je pacient rekel, da je rana do kosti in si je sam postavil diagnozo in anamnezo, potem bo pa ze imel pacient prav, saj ima s tem ze vec let izkusenj in vsak dan ima presekane noge pred sabo...
Heci in podobno je potrebno ravno zaradi tega, da se vidi ali je pacient resno poskodovan ali pretirava, ker ce ima energijo, da se pizdi, cez osebje s tako rano, potem ze ni tako resno, v nasprotnem primeru bi drzal gobec od bolecin.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
delavec44 ::
S takimi pripombami naslednjič ne bo prišel. Potem pa okužba, tetanus in dodatni stroški.
Odvisno ali imas smisel za humor ali ne. Eni pac ne razumejo, da je to potrebno, da pacient ne panicari po kliniki in ja ponavadi je tako, da ce pacient oceni "bolecino" od 1 do 10 z 8, je v recnici nekje okoli 5, ker je v naravi vecine ljudi, da stvar ne znajo oceniti objektivno.
Kaj pa naj sestra naredi? Skoci v luft, kot da si prisel z avtoceste z volanom med crevami in te magicno ozdravi? Verjetno clovek ni bil edini na urgenci in ga je motilo, da je nekdo prisel na vrsto pred njim.
In mu je povedala in RAZLOŽILA, da se zaradi takih stvari, kot je udarec s sekiro v nogo za tako velikega fanta, kot je on, ne spodobi in ni primerno hodit na urgenco!??
Morda tudi ti čutiš bolečino na lestvici od 1 do 10!??
Verjetno si zdravstveni delavec!?
Res imamo srečo, da imamo take bisere med svojim zdravstvenim osebjem!??
Ne vem samo, zakaj jih (vas) res ne mprejo poslati v privatno zdravstveno prakso!??
Pa boste tam ocenjevali, kako vam je všeč od 1 do 10.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Glih taksni prihajajo, veckrat. Se pri rezanju cebule vrezejo za en milimeter in delajo iz muhe slona.
Itak folk ja, pacient je ocenil, da se je vsekal do kosti, doma so se neki povijali in bodo oni ze vedli ane. So mu domaci kr diagnozo postavli in rentgen natisnili.
To je samo ena plat zgodbe.
Verjetno je pa en zatezen yugonostalgik, ki misli, da ce ima obvezno zdravstveno zavarovanje, da ga morajo obravnavati kot kralja, se mal ureze.
Sem bil sam parkrat na urgenci in videl taksne izpade ljudi, katerim potem res ni blo nic hujsega. So samo jamrali in pizdili, dokler niso prisli na vrsto, po tistem pa odkorakali domov.
Vecinoma so to bili starejsi ljudje moskega spola ponavadi, ki so zatezeni tudi drugace, ce ni vse po njihovem.
Kot receno, prides na nogah povit v urgenco in se zacnes pizdit, ker te ne obravnavajo v javnem zdravstvu, kot v hotelu z 5 zvezdicami ali zvezdnega sportnika, potem ze ni tako hudo in to je verjetno tudi prava zgodba.
Zdaj pa ali se je vrezal do kosti ali pa 5 milimetrov manj, nima veze, ampak dramaturgija v OPjevem postu je ocitno gostilniske narave, kot ponavadi tiste zgodbe za sankom.
Itak folk ja, pacient je ocenil, da se je vsekal do kosti, doma so se neki povijali in bodo oni ze vedli ane. So mu domaci kr diagnozo postavli in rentgen natisnili.
To je samo ena plat zgodbe.
Verjetno je pa en zatezen yugonostalgik, ki misli, da ce ima obvezno zdravstveno zavarovanje, da ga morajo obravnavati kot kralja, se mal ureze.
Sem bil sam parkrat na urgenci in videl taksne izpade ljudi, katerim potem res ni blo nic hujsega. So samo jamrali in pizdili, dokler niso prisli na vrsto, po tistem pa odkorakali domov.
Vecinoma so to bili starejsi ljudje moskega spola ponavadi, ki so zatezeni tudi drugace, ce ni vse po njihovem.
Kot receno, prides na nogah povit v urgenco in se zacnes pizdit, ker te ne obravnavajo v javnem zdravstvu, kot v hotelu z 5 zvezdicami ali zvezdnega sportnika, potem ze ni tako hudo in to je verjetno tudi prava zgodba.
Zdaj pa ali se je vrezal do kosti ali pa 5 milimetrov manj, nima veze, ampak dramaturgija v OPjevem postu je ocitno gostilniske narave, kot ponavadi tiste zgodbe za sankom.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ja, čebulo je rezal in so se mu zarosile oči, potem je pa izpustil nož in si porezal hlačnico.
Sem bil tudi jaz na urgenci, sicer z napotnico zdravnika, pa tudi vem, kako zadeve potekajo in delujejo.
Nočem se hvaliti in ven metati, vendar vsak idiot vidi, da so organizirani neverjetno nemogoče.
Marsikomu bi že beseda ali dve veliko pomagali, da ne omenim kakšnega stavka. Samo tega nisi deležen, razen ne gre mimo kakšna sitna medincska oseba, pa še tista te napizdi, da naj nekdo ustane, ker ni lepo, da nekdo stoji.
NO, pa sem jaz vstal in odstopil prostor, čeprav sem bil tam ravno zaradi udarca v meniskus.
Zapirajte se v in za svoja vrata in pizdite naprej, kako so ljudje neprimerni in kako brezveze hodijo k zdravnikom, še posebno na urgenco in obremenjujejo utrujeno in izgorelo osebje!
Včasih so sestre, tiste starejše in izkušenejše, še znale pogledati po čakalnici in same narediti neko zriažo. Danes, v tem digitalnem svetu za take zadeve očitno ni več prostora. Očitno tudi pacienti niso več isti!???
DA! Več varnostnikov bo uredilo zadevo!!
Sem bil tudi jaz na urgenci, sicer z napotnico zdravnika, pa tudi vem, kako zadeve potekajo in delujejo.
Nočem se hvaliti in ven metati, vendar vsak idiot vidi, da so organizirani neverjetno nemogoče.
Marsikomu bi že beseda ali dve veliko pomagali, da ne omenim kakšnega stavka. Samo tega nisi deležen, razen ne gre mimo kakšna sitna medincska oseba, pa še tista te napizdi, da naj nekdo ustane, ker ni lepo, da nekdo stoji.
NO, pa sem jaz vstal in odstopil prostor, čeprav sem bil tam ravno zaradi udarca v meniskus.
Zapirajte se v in za svoja vrata in pizdite naprej, kako so ljudje neprimerni in kako brezveze hodijo k zdravnikom, še posebno na urgenco in obremenjujejo utrujeno in izgorelo osebje!
Včasih so sestre, tiste starejše in izkušenejše, še znale pogledati po čakalnici in same narediti neko zriažo. Danes, v tem digitalnem svetu za take zadeve očitno ni več prostora. Očitno tudi pacienti niso več isti!???
DA! Več varnostnikov bo uredilo zadevo!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Gagatronix ::
I'll take "Shit that never happened" for 500, Alex.
Mater ste eni zategnjeni.
Nisi poštekal, poskusiva še enkrat.
Odnos zdravstvenika, ki ga opisuje OP je točno tak: "Imate še 3-6 mesecev življenja. Želim vam lep dan. Naslednji!"
Lp,Andrija
Ce je pacient rekel, da je rana do kosti in si je sam postavil diagnozo in anamnezo, potem bo pa ze imel pacient prav, saj ima s tem ze vec let izkusenj in vsak dan ima presekane noge pred sabo...
Heci in podobno je potrebno ravno zaradi tega, da se vidi ali je pacient resno poskodovan ali pretirava, ker ce ima energijo, da se pizdi, cez osebje s tako rano, potem ze ni tako resno, v nasprotnem primeru bi drzal gobec od bolecin.
Ha-ha. Zdravstveno osebje, da že ve, kaj dela?
Ko ti rečejo, da se pejt cepit in ne gobcaj brez maske, se pa razpočiš od togote in začneš mahati s Faucijevo sliko.
Zgodovina sprememb…
starfotr ::
Sicer pa, če ste na urgenci hitro na vrsti, pomeni da je res nekaj hudo narobe z vami.
Če lahko čakate, je fajn.
Se dogaja, da folk pošljejo domov in pol se zgrudijo na dvorišču urgence in samo še pogrebna služba to reši. Če se ne motim je to bilo nekje pri nas enkrat.
Če lahko čakate, je fajn.
Se dogaja, da folk pošljejo domov in pol se zgrudijo na dvorišču urgence in samo še pogrebna služba to reši. Če se ne motim je to bilo nekje pri nas enkrat.
borut_p ::
Napake se in se bodo dogajale. Koliko % primerov je takih. Zgoraj je napisal da se je po nogi uzgal do kosti ... ce se uzges po piscali, si takoj na kosti ... pa ni kaj dosti hudega. Ce pa na stegnu prides do kosti ... takrat si pa komaj se ziv.
Tak da ... spet polovicna zgodba in rekla kazala
Tak da ... spet polovicna zgodba in rekla kazala
Mislim, da se pogovarjamo o pacientu drvosekarju, ki ve itak vse boljse od zdravstvenega osebja. Hkrati se pa prizoti, da ni obravnavan kot first lady v 5 zvezdnem hotelu v svici.
Ajaj.
Po drugi strani pa omenjate se zdravstveno osebje srednje medicinske sole, ki bi moralo imeti se najmanj sposobnosti inzenirja 7. stopnje za snovanje delovnih procesov in avtomatizacije in hkrati, da obravnava paciente vse kot, da so princeske.
Seveda se napake dogajajo, ampak ce vzamemo roznata ocala dol, vemo kako je v resnici in te baba cula baba rekla fore. Pa saj smo dovolj stari ane, da vemo, da je en kup kavalirjev tudi med pacienti ane?
Jaz sem ze videl, da je pacient imel rasisticen napad, ker je sestro na dvojezicnem obmocju slisal z drugim pacientom govoriti v drugem jeziku in da se o njem pogovarjajo in tega ne razume.
Pa vse do tega, da on noce, da ga pregleda zenska zdravnica, ker so butaste, on hoce moskega dohtarja in vse do barve koze.
Itak, da javno zdravstvo ni perfektno to vemo, ampak pacienti so pa se vecje rozice, tudi to se ve. Pejte v kako vasko gostilno ali trgovino, to je isti folk, ki hodi k dohtarju in dohtarju hkrati pametuje, kako in kaj.
Ajaj.
Po drugi strani pa omenjate se zdravstveno osebje srednje medicinske sole, ki bi moralo imeti se najmanj sposobnosti inzenirja 7. stopnje za snovanje delovnih procesov in avtomatizacije in hkrati, da obravnava paciente vse kot, da so princeske.
Seveda se napake dogajajo, ampak ce vzamemo roznata ocala dol, vemo kako je v resnici in te baba cula baba rekla fore. Pa saj smo dovolj stari ane, da vemo, da je en kup kavalirjev tudi med pacienti ane?
Jaz sem ze videl, da je pacient imel rasisticen napad, ker je sestro na dvojezicnem obmocju slisal z drugim pacientom govoriti v drugem jeziku in da se o njem pogovarjajo in tega ne razume.
Pa vse do tega, da on noce, da ga pregleda zenska zdravnica, ker so butaste, on hoce moskega dohtarja in vse do barve koze.
Tak da ... spet polovicna zgodba in rekla kazalaJa sej. To so tiste zgodbe, ko pacienti znajo itak vse boljse, zgodbe pa prilagajajo, da so potem carji v gostilniski debati.
Itak, da javno zdravstvo ni perfektno to vemo, ampak pacienti so pa se vecje rozice, tudi to se ve. Pejte v kako vasko gostilno ali trgovino, to je isti folk, ki hodi k dohtarju in dohtarju hkrati pametuje, kako in kaj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
doesitmatter ::
m0LN4r
To govorim za zdravstveni dom. Vsakih par dni sodelujem z medicinskim sestram službeno in ti lahko povem da odnos je vsako leto slabše vedno bol arogantne in brezobrazne sploh pri starejših sestrah. Samo to ne mislim da so vse takšne, ampak okvirno bi rekel da okoli 20-30% pri ambulantih na koncesijo je ta delež malo večji.
To govorim za zdravstveni dom. Vsakih par dni sodelujem z medicinskim sestram službeno in ti lahko povem da odnos je vsako leto slabše vedno bol arogantne in brezobrazne sploh pri starejših sestrah. Samo to ne mislim da so vse takšne, ampak okvirno bi rekel da okoli 20-30% pri ambulantih na koncesijo je ta delež malo večji.
In kaj mislis, da je vzrok? Prijazni pacienti in dobro delovno okolje?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
borut_p ::
Clovek, ki je celo zivljenje okrog bolanih ljudi, boh ne daj okrog mrtvih ... ne more biti vec ves vesel. Sluzba pusti posledice na cloveku
IL_DIAVOLO ::
Vesel ze vesel...ampak custvena inteligenca pa zelo hitro pade na 0.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Čustvena inteligenca!???
Si mislil morda empatija!??? Kaj pa tele smrkavci in medicinske smrklje, si mislil, da so kdaj sploh držali sekiro v roki!??
Brihtni in pametni so tako, da se kar KADI od njih!! To je ta nova generacija, ki mislijo, da se vse opraviv z drsanjem po zaslonu!??
Empatični bodo postali samo, ko bodo tudi občutili sekirco. Pa upam, da je ne bodo dobili v glavo!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
mojsterleo ::
V zdravstvenem domu pri osebnem zdravniku izkušnje katastrofalne. Neko zmrdovanje, počasna obravnava - čakam tam eno uro za to da mi uredijo bolniško, potem odidejo na malico. da še malo čakam. Napišejo mi narobe recept za zdravila. Kadar ni zdravnika jih ni v ambulanti in moram vohat kdo je dežuren in v kateri ambulanti. Zobarca me prenaroči za 4 mesece kljub temu da imam zlomljen zob in da sem se opravičil zaradi gripe. Nasploh zobar katastrofa .
Pozitivno lahko govoril o obravnavi v UKC bolnišnici, sem bil lansko leto konec leta, dost prijazni ipd. Je pa res da v glavnem mlad kader, še na uvajanju in z nekaj več motivacije....
Pozitivno lahko govoril o obravnavi v UKC bolnišnici, sem bil lansko leto konec leta, dost prijazni ipd. Je pa res da v glavnem mlad kader, še na uvajanju in z nekaj več motivacije....
s1m0n ::
Osebno opažam kar dober odnos do pacientov edino te ure naročanja še jih ne gredo od rok... Da si naročen ob določni uri pol pa skoraj 2h čakaš, da si na vrsto :)
Ali pa te naročijo preden imajo malico pa še tiste pol urce zraven čakaš...
Ko bomo imeli to malo urejeno bo tudi odnos pacientov mogoče malo boljši.
Da ne govorim za babico, ki je vezana na javni prevoz pa ji rečejo, da ni danes zravnika..., ko bi jo kdo kdaj obvestil, da ji je termin odpadel ali bil sprestavljen. Ne ne to je pa preveč dela.
Ali pa te naročijo preden imajo malico pa še tiste pol urce zraven čakaš...
Ko bomo imeli to malo urejeno bo tudi odnos pacientov mogoče malo boljši.
Da ne govorim za babico, ki je vezana na javni prevoz pa ji rečejo, da ni danes zravnika..., ko bi jo kdo kdaj obvestil, da ji je termin odpadel ali bil sprestavljen. Ne ne to je pa preveč dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
bambam20 ::
To dvoje ne gre skupaj. Če je rana do kosti gre za globoko rano, mala rana bi bila površinska.
Sem bil že nekajkrat na urgenci pa nisem doživel takšnih izpadov.
joze67 ::
Naj mu račun pošljejo, če se doma igra z nevarnimi stvarmi, katerim ni dorasel. Niso poklicna zavarovanja samo za uboge delodajalce molzti.
Gagatronix ::
Čustvena inteligenca!???
Si mislil morda empatija!??? Kaj pa tele smrkavci in medicinske smrklje, si mislil, da so kdaj sploh držali sekiro v roki!??
Brihtni in pametni so tako, da se kar KADI od njih!! To je ta nova generacija, ki mislijo, da se vse opraviv z drsanjem po zaslonu!??
Empatični bodo postali samo, ko bodo tudi občutili sekirco. Pa upam, da je ne bodo dobili v glavo!
Pa ravno ti bos govoril, ko je branje tvojega zapisa kot "Nekdo je ukradel ocetu telefon in zdaj driska po internetu."
A mislis da medicinska sestra postane kar cez noc ? Doktor internist pa cez vikend ?
Malo umiri svoje ponije preden jih bo kdo predelal v salamo.
link_up ::
sveta marija, pohvalit ga je hotla, pa cel halo. :) Kaj naj se onesvesti raje? Pajac bi pa tudi lahko eno ustnico v pol nasmeh razsiril...verjetno ni okoli padal od bolecin ali pac? Sestre ucijo tudi burjenja duha.
In and Out
49106 ::
Pajac bi pa tudi lahko eno ustnico v pol nasmeh razsiril...verjetno ni okoli padal od bolecin ali pac? Sestre ucijo tudi burjenja duha.
Potem se pa kar vsekaj s sekiro do kosti, in če pri tem pa ne boš padal od bolečin, ti dam 1000 evrov na licu mesta. Če pa eno ustnico v pol nasmeh razširiš, dobiš še stotaka.
Gagatronix je izjavil:
Pa ravno ti bos govoril, ko je branje tvojega zapisa kot "Nekdo je ukradel ocetu telefon in zdaj driska po internetu."
A mislis da medicinska sestra postane kar cez noc ? Doktor internist pa cez vikend ?
Malo umiri svoje ponije preden jih bo kdo predelal v salamo.
Moj oče ni imel takega telefona! In ravno nekaj mesecev nazaj je preminu. Tako, da je izključen iz takih (usranih) debat dokončno.
Verjetno se bom prav kmalu izključil tudi jaz. Imamo pa ogromno takih primerov tudi pri nas. Se ljudje direktno obračajo tudi name. In za enkrat so vsi čisto razumevajoče pritrdili, da jaz nisem pravi naslov in me nihče tudi ne upošteva! Še vprašajo me nič ne!
Bom samo namignil, kje bi bile kakšne rešitve! Da me kak visokointeligentni modi, kot naš plavoribo ponovno ne blokira.
Ko se ti zgodi kaj takega, se vprašaš:
Kako bi KULTURNI človek v KULTURNI državi reševal tako zadevo!??
NO, boš ti povedal odgovor na tole vprašanje, ko ti ni potrebno krasti pametnega telefona fotru!??
sveta marija, pohvalit ga je hotla, pa cel halo. :) Kaj naj se onesvesti raje? Pajac bi pa tudi lahko eno ustnico v pol nasmeh razsiril...verjetno ni okoli padal od bolecin ali pac? Sestre ucijo tudi burjenja duha.
Še dobro, da ga ni poslala v oštarijo na nekaj šilcev kratkega.
Če mu ne bo pomagalo, naj pa čez 12 ur nazaj pride.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
link_up ::
Pajac bi pa tudi lahko eno ustnico v pol nasmeh razsiril...verjetno ni okoli padal od bolecin ali pac? Sestre ucijo tudi burjenja duha.
Potem se pa kar vsekaj s sekiro do kosti, in če pri tem pa ne boš padal od bolečin, ti dam 1000 evrov na licu mesta. Če pa eno ustnico v pol nasmeh razširiš, dobiš še stotaka.
potem pa naj drugic proba s tuljenjem.
In and Out
bbbbbb2015 ::
Ta tvoj znanec je preveč občutljiv. Jaz, generalno gledano, nisem nikoli imel težav z osebjem v bolnici.
Imel sem težavo enkrat samkrat, ko sem bil nekaj v bolnici in so se odločili, da mi dajo infuzijo v roko, točno se ne spomnim.
No, nakar mi naslednji dan tisto plastiko vzamejo ven, ter so mi dokaj malomarno dali nek obliž na roko. Nakar se mi je naredila taka bula na roki, pod kožo sem krvavel, na koži pa se mi je rana zaprla.
Nakar pokažem sestri to bulo, ona pa meni nekaj v smislu, oj ubožec, dva metra si visok, pa boš zdajle od tele ranice pri priči umrl.
Jaz pa njej, ma kura neumna, kaj me zajebavaš, vidiš da sem ves krvav od tega tvojega usranega dela.
Brez besed mi je dala kompresijski povoj in zrihtala to bulo.
Tako da vsaj jaz se ne pustim nikomur zafrkavati. Bilo bi idealno, če b srečevali samo prijazne, nasmejane, itd itd doktorje in sestre. Pa jih pač ne. Kaj čmo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morda še drugi primer ponovne okužbe s SARS-CoV-2 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11141 (7231) | MrStein |
» | kam po zdravila danes v LJ ?Oddelek: Loža | 3937 (3322) | Magic1 |
» | Urgenca ali prostori za izgubljanje časa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26741 (24904) | Invictus |
» | Urgenca - katastrofa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30123 (26463) | kkk7 |