Forum » Na cesti » Sanacija rje - koliksen strosek?
Sanacija rje - koliksen strosek?
River0123 ::
Torej avto bo letos "praznoval" 20 let, za rojsti dan pa si je zgleda zazelel sanacijo rje. :)
Gre za predel nad zadnjim kolesom, dolg nekje 9-11cm v dolzino in 2-3 cm v sirino. Prvic sem saniral rjo 4 leta nazaj, majster je res dobro naredil saj na ostalih 3 blatnikih ni niti pikice rje, me je pa takrat stalo to zajetno vsoto in sicer 200eur.
Za ta del mi niti ni vazno da je "lepo" narejeno, ker je vecinoma na notranji strani, ki je pac malo ukrivljena ven. Kaksen strosek lahko pricakujem?
https://ibb.co/MZmrY2r
https://ibb.co/8j6Nmr4
https://ibb.co/5YLbKRz
Gre za predel nad zadnjim kolesom, dolg nekje 9-11cm v dolzino in 2-3 cm v sirino. Prvic sem saniral rjo 4 leta nazaj, majster je res dobro naredil saj na ostalih 3 blatnikih ni niti pikice rje, me je pa takrat stalo to zajetno vsoto in sicer 200eur.
Za ta del mi niti ni vazno da je "lepo" narejeno, ker je vecinoma na notranji strani, ki je pac malo ukrivljena ven. Kaksen strosek lahko pricakujem?
https://ibb.co/MZmrY2r
https://ibb.co/8j6Nmr4
https://ibb.co/5YLbKRz
Baja ::
ce ti je vseeno za izgled, pobrusi dol rjo kolko gre, namazi s ferosanom da poje kar ostane, pa malo farbe gor. 20e max + ura dela.
kriptobog ::
Tole bo 200+ eur. Odvisno koliko se da majstru jebati s tem. Lahko da bo samo nabavil nov blantik in ga zasvasal gor, potem pricakuj se vec.
link_up ::
rjo si saniral ze stiri leta nazaj in bi rad spet? Na odpad odpelji za bozjo voljo.
In and Out
Tole bo 200+ eur. Odvisno koliko se da majstru jebati s tem. Lahko da bo samo nabavil nov blantik in ga zasvasal gor, potem pricakuj se vec.
A resno? Potem je ceneje ce za 250eur nabavim nov blatnik?
rjo si saniral ze stiri leta nazaj in bi rad spet? Na odpad odpelji za bozjo voljo.
Toyoto Supro bi ti dal na odpad? Ja, ce mi placajo 20k xD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: River0123 ()
Xserces ::
nov blatnik + barvanje je ceneje kot to rihtat. Delal na svojem in mi je žal da nism prec zamenu.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
IL_DIAVOLO ::
Se en, ki je zaljubljen v stara in nicvredna jajca, ki rjavi iz vseh koncev.
Pa dobro, ko bi cuval na njega in ga vozil samo v suhem vremenu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
kriptobog ::
A resno? Potem je ceneje ce za 250eur nabavim nov blatnik?
Toyoto Supro bi ti dal na odpad? Ja, ce mi placajo 20k xD
Ce si tako zaljubljen v avto ga pa zrihtaj v piko. Vse razstavit, speskat, zasciti, barvat, pa dolgo ne bos imel nobne rje.
scythe ::
Zajetno vsoto 200€ za štiri popravila. Verjetno boš zdaj dal več za samo za eno.
Še mal si rekel, če hočeš da ti en res naredi kvalitetno, lahko računaš takoj 300-500€. Najlažje je nov blatnik in ga na novo pobarvati, edino če je takšna eksotika da ni možno dobit blatnika.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
IL_DIAVOLO je izjavil:
Vidis te logike pa ne bom nikoli razumel. Ja, v avto sem zaljubljen, ne bom pa ga sparal. Zakaj bi normalni clovek kupil avto za 30k pa ga garaziral? Avto imam zato, da v njem uzivam. So pa stroski vzdrzevanja zal brutalni, zato pac probam prisparat kjer se da. Avto je drugace v zelo dobrem stanju. Je pa tezava, ker takoj ko pripeljes na servis pa vidijo da je Supra, potrojijo cene....
zobnik ::
Ko sem včas gledal kak avto rabljen in vidu rjo se sam obrnu.
Danes kakšne škatle ničvredne prodajajo, vse pobutano, rjast, in začuda kilometri spet realni 300-400.000km, cena pa 200% preveč ahaha...živela Bosna, tam dol se take škatle prodajajo za še mal več.
Drugače bolje da pustiš tako in da greš samo z barvo čez, ne drgni prreveč in ne bezljaj, ker bo še slabš....al pa cel blatnik ven pa novga notri
Danes kakšne škatle ničvredne prodajajo, vse pobutano, rjast, in začuda kilometri spet realni 300-400.000km, cena pa 200% preveč ahaha...živela Bosna, tam dol se take škatle prodajajo za še mal več.
Drugače bolje da pustiš tako in da greš samo z barvo čez, ne drgni prreveč in ne bezljaj, ker bo še slabš....al pa cel blatnik ven pa novga notri
SambaShare ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Vidis te logike pa ne bom nikoli razumel. Ja, v avto sem zaljubljen, ne bom pa ga sparal. Zakaj bi normalni clovek kupil avto za 30k pa ga garaziral? Avto imam zato, da v njem uzivam. So pa stroski vzdrzevanja zal brutalni, zato pac probam prisparat kjer se da. Avto je drugace v zelo dobrem stanju. Je pa tezava, ker takoj ko pripeljes na servis pa vidijo da je Supra, potrojijo cene....
Normalni clovek ne ceni 20 let starih jajc kot ti. Ampak ja, saj ni noben rekel da so fanatiki normalni.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
scythe ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Če bi bil tako zaljubljen v svoj avto, bi se stegnal do 1-2k€ za komplet sanacijo če bi bila Supra, na slikah pa ni. Sem obnavljal komplet japonsko klasiko in vem kakšni so stroški, prideš hitro na 10-20k€.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
mihi666 ::
Imam strica ki mi naredi res ugodno 200€ še za material ni. Kolega ima golfa 2 ki ga je dobil od očeta avto k traktor ampak se je navezal in da vsaki dve leti malo rjo popravi
Holedino ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Vidiš, te logike zaljubljenosti v avte pa jaz ne bom nikoli razumel. Avto ni nič drugega kot orodje za prevoz od točke A do točke B, je ORODJE, podobno kot kosilnica, krožna žaga ali pihalec za listje. Sej kosilnica ali pihalec za listje sta pretty cool, ampak da jim nekdo pripisuje svojo indentiteto in je zaljubljen vanje je pa na meji norosti (oziroma realno že čez to mejo). Nedavno je bila v medijih celo zgodba da je nekdo svoj AVTO tako ljubil, da je z njim celo spolno občeval, no joke, tudi to delaš?.
Kot sem povedal, avto je samo orodje, nič več kot to. Da nekdo onannira na to kako kul je pihalec za listje in je zaljubljen vanj je nepojemljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Holedino ()
bobby ::
Toyota Supra?
Fellow toyota fahrer, kar 0praci kot se zagre. Se ene 10 let bo v glavi ljudi scrap pol pa se bo gledalo na vsako malenkost.
Fellow toyota fahrer, kar 0praci kot se zagre. Se ene 10 let bo v glavi ljudi scrap pol pa se bo gledalo na vsako malenkost.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
brbr21 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Normalni clovek ne ceni 20 let starih jajc kot ti. Ampak ja, saj ni noben rekel da so fanatiki normalni.
In ti normalni plačuješ zadnje izza nohta za leasing, da se naokoli kur**iš z novo škatlo. Eh...
Daj meni nenormalnemu razloži v čem je tvoj avto boljši od mojega dailya, ki je zakorakal v trinajsto leto. Je tvoj močnejši, varnejši, hitrjši, bolje opremljen, manj zjahan? Moj je od dneva št. 1 vzorno vzdrževan in ne povzorča nobenih problemov. V vožnji, ki je tudi več kot samo prevoz iz točke A do točke B še vedno uživam. Opreme več kot večina današnjih, znucan nikjer, kilometrov sorazmerno malo, ker ni edini. Za porabo mi je vseeno (itqak je bencinar s poplavo konjičev). Redno vzdrževanje in izredni stroški nižji kot tvoj obrok leasinga in amortizacija. Torej čemu menjati? Da bodo sosedje še bolj zeleni? I don't care...
Novo, novo, novo.... samo zato, da je novo? Eh...
Za povrhu pa ima OP še avto, ki je uživaški in obenem mu iz dneva v dan raste cena. Ti bi to na odpad in obenem sebe poimenoval normalen? Me veseli, da jaz nisem normalen. Aja, vidim tvoj podpis, neki fudbaler....
OP
Za info, moj daily si je tudi zaželel popravila parih prekomerno sončenih koncev. 2x na zadnjih blatnikih (kamenčki pač naredijo svoje) in rob strehe pri sprednji šipi (priletel kamen in sem prepozno ukrepal). Ker želim, da je avto tip/top bo popravilo dobrih €600.
Pa čestitke za uporabo. Avti so za uporabljat in ne skrivat po garažah! :)
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
In ti normalni plačuješ zadnje izza nohta za leasing, da se naokoli kur**iš z novo škatlo. Eh...
Daj meni nenormalnemu razloži v čem je tvoj avto boljši od mojega dailya, ki je zakorakal v trinajsto leto. Je tvoj močnejši, varnejši, hitrjši, bolje opremljen, manj zjahan? Moj je od dneva št. 1 vzorno vzdrževan in ne povzorča nobenih problemov. V vožnji, ki je tudi več kot samo prevoz iz točke A do točke B še vedno uživam. Opreme več kot večina današnjih, znucan nikjer, kilometrov sorazmerno malo, ker ni edini. Za porabo mi je vseeno (itqak je bencinar s poplavo konjičev). Redno vzdrževanje in izredni stroški nižji kot tvoj obrok leasinga in amortizacija. Torej čemu menjati? Da bodo sosedje še bolj zeleni? I don't care...
Novo, novo, novo.... samo zato, da je novo? Eh...
Za povrhu pa ima OP še avto, ki je uživaški in obenem mu iz dneva v dan raste cena. Ti bi to na odpad in obenem sebe poimenoval normalen? Me veseli, da jaz nisem normalen. Aja, vidim tvoj podpis, neki fudbaler....
OP
Za info, moj daily si je tudi zaželel popravila parih prekomerno sončenih koncev. 2x na zadnjih blatnikih (kamenčki pač naredijo svoje) in rob strehe pri sprednji šipi (priletel kamen in sem prepozno ukrepal). Ker želim, da je avto tip/top bo popravilo dobrih €600.
Pa čestitke za uporabo. Avti so za uporabljat in ne skrivat po garažah! :)
Imam 13 let starega dizla, ki služi svojemu namenu.
Lp
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Jaz pa 18 let starega cliota in sem zelo zadovoljen, mislim da je to eden najboljših avtov pisan na mene....uporaben, majhen, pocen reg. varčen, brez pikce rje.....ima klimo, abs, 4x airbage, da ne omenjam lege na cesti, se kr drži.
Motor, menjalnik, sklopka vse orginal bo kmalu 300.000km.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
ginekk ::
Sem se že nasral v lajfu z rjastim avtomobilom in ni ekonomske računice.
Take rje se ne popravlja razen če gre za "naložben" avto, oldtimer ki mu bo zrastla cena. Kajti, če cvetijo blatniki, je zagotovo rja še marsikje drugje.
Take rje se ne popravlja razen če gre za "naložben" avto, oldtimer ki mu bo zrastla cena. Kajti, če cvetijo blatniki, je zagotovo rja še marsikje drugje.
shark_nm ::
Jaz pa 18 let starega cliota in sem zelo zadovoljen, mislim da je to eden najboljših avtov pisan na mene....uporaben, majhen, pocen reg. varčen, brez pikce rje.....ima klimo, abs, 4x airbage, da ne omenjam lege na cesti, se kr drži.
Redkost! Sploh če je 1.5 dci.
Ganon ::
Redkost! Sploh če je 1.5 dci.
1,5 dCi je neuničljiv. Moj od prvega dneva deluje kot švicarska ura. Kogarkoli poznam, pohvali ta motor. Avto enako brez pikice rje. Stroški minimalni. Čista desetka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Teh cliotov majo po Cerknem kar dost, tud po 10 jih lahko našteješ na enem / dvema parkirišču. Smo bli tud že trije skupa parkiran, in trije skupaj na cest pol se je pa še eden nasprot prpeljal. Pa noben ne rjavi.
Res ne razumem, zakaj ne delajo takega pleha.
Valvoline ::
Nabavis za par evrov polirno pasto purol. Pa lepo pocasi spoliras tam k se je rja prijela na barvo (pod pogojem sa se barva ni oluscila). Mehurcki bodo seveda ostali, ampak rjava barva bo zginila pa pol ne bo prevec opazno. Vajo obcasno ponovis ce se spet pokaze, pa tako mas vsaj se 2 leta extended time.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
silak ::
geofull ::
Odvisno kaj želiš. Opcij je veliko. Veliko že napisanih.
1.Lahko preveriš, če je blatnik samo privit (verjetno ni), če je, se lahko potrudiš dobiti v isti barvi na odpadu (to je poceni in dobra varianta). Smo rešili že več takšnih primerov, sicer blatnik še nikoli, žal.
2.nov blatnik in barvanje - najdražja varianta, včasih je videti razliko v barvnem odtenku, posebej čez nekaj časa
3.polirna pasta + barva - problem je, ker boš zdrgnil veliko površino - veliko večjo, kot je rjava
4.ker je majhna površina in želiš da ostane čim manjša za pobarvati, ker se bo le to videlo, previdno zdrgneš samo del, kjer je rjavo in barva že odstopa. To najbolje narediš kar z enim ostrim predmetom (izvijač - šraufciger) in pobarvaš tisti minimalni del. Se bo pač videlo, vendar je zelo majhna površina.
Lahko uporabiš tudi lak za nohte (bolj poceni, bolje je, ker je bolj strupen ... :-) in ni bio), vendar je lak za nohte rešitev bolj za 1 leto...
1.Lahko preveriš, če je blatnik samo privit (verjetno ni), če je, se lahko potrudiš dobiti v isti barvi na odpadu (to je poceni in dobra varianta). Smo rešili že več takšnih primerov, sicer blatnik še nikoli, žal.
2.nov blatnik in barvanje - najdražja varianta, včasih je videti razliko v barvnem odtenku, posebej čez nekaj časa
3.polirna pasta + barva - problem je, ker boš zdrgnil veliko površino - veliko večjo, kot je rjava
4.ker je majhna površina in želiš da ostane čim manjša za pobarvati, ker se bo le to videlo, previdno zdrgneš samo del, kjer je rjavo in barva že odstopa. To najbolje narediš kar z enim ostrim predmetom (izvijač - šraufciger) in pobarvaš tisti minimalni del. Se bo pač videlo, vendar je zelo majhna površina.
Lahko uporabiš tudi lak za nohte (bolj poceni, bolje je, ker je bolj strupen ... :-) in ni bio), vendar je lak za nohte rešitev bolj za 1 leto...
Miki N ::
Ok če že greš ravno to ta zadnjo varianto ... v vsakem Obiju ali Bauhausu imaš palete odtenkov korekturnih lakov za avte - saj dejansko zgledajo kot lak za nohte, s čopičem v pokrovčku. Cena? Se grem stavit da je Max Factor dražji!
Problem je seveda ravno ta čopič, to je bolj za "pike." Nakar so stari avti tudi tober poligon za treniranje grafitarskih veščin s špreji - stvar zahteva specialno "roko", se lahko malo naučiš kaj, preden gre itak na odpad.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
starfotr ::
Najbolje je požagat 10 cm blatnikov in našvasat nove plehe gor.
Nove plehe dobiš pri prodajalcih z avtodeli. Jaz sem za svoj prejšnji avto to dobil pri siluxu preko spleta.
Nove plehe dobiš pri prodajalcih z avtodeli. Jaz sem za svoj prejšnji avto to dobil pri siluxu preko spleta.
val46 ::
Teh cliotov majo po Cerknem kar dost, tud po 10 jih lahko našteješ na enem / dvema parkirišču. Smo bli tud že trije skupa parkiran, in trije skupaj na cest pol se je pa še eden nasprot prpeljal. Pa noben ne rjavi.
Plastika ne more rjaveti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Prodaja avta za par 100 evrov in kupci iz jugaOddelek: Na cesti | 2542 (1672) | zobnik |
» | sam bom popravil rjaveč blatnikOddelek: Na cesti | 8702 (7395) | cresh |
» | Rjavenje podvozja - Mazda 6 letnik 2005 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13449 (10582) | bambam20 |
» | Sanacija rje na pragovih avtomobilaOddelek: Na cesti | 14511 (12863) | jalovec09 |
» | Avto za manjše pareOddelek: Na cesti | 4650 (3435) | chucki |