Forum » Sedem umetnosti » Današnji pevci več ne znajo peti brez pripomočkov
Današnji pevci več ne znajo peti brez pripomočkov
BorutO ::
Malo sem gledal te naše glasbenike od ansamblov, do bendov in onih solo pevcev in pevk ...
V nastopih v raznih oddajah, ko pojejo v živo, uporabljajo LCD zaslone na tleh pred nogami, da lahko gledajo kaj morejo zapeti in slušalke v ušesih, da vedo sploh zapeti svojo pesem, ki so jo itak sami izdali.
Saj vem, da je v živo težko peti in ujeti ritem z melodijo, ampak se mi zdi, da so nekoč temu bili veliko bolj kos, ko še niso poznali tako zelo slušalk.
V nastopih v raznih oddajah, ko pojejo v živo, uporabljajo LCD zaslone na tleh pred nogami, da lahko gledajo kaj morejo zapeti in slušalke v ušesih, da vedo sploh zapeti svojo pesem, ki so jo itak sami izdali.
Saj vem, da je v živo težko peti in ujeti ritem z melodijo, ampak se mi zdi, da so nekoč temu bili veliko bolj kos, ko še niso poznali tako zelo slušalk.
darkolord ::
Niso tako zelo poznali slušalk, so imeli pa monitorje že pred 50+ leti.
Če so zvočniki usmerjeni v publiko, izvajalci ne slišijo skoraj nič ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
kriptobog ::
Slusalke so, da slisis band/podlago in predvsem sebe. Slisis veliko bolje, kot iz monitorcev na tleh, predvsem pa je jakost veliko bolj prijazna usesom, kot ce imas za monitoring zvocnike na tleh...
Ko sem se se bavil z muziko sem tudi sam imel in ear monitoring. Ni boljsega, kot igrati koncert na sobni jakosti, da ne trpijo usesa.
Ko sem se se bavil z muziko sem tudi sam imel in ear monitoring. Ni boljsega, kot igrati koncert na sobni jakosti, da ne trpijo usesa.
Linko ::
Saj ni samo pri glasbi tako...
Postavi folk v naravo in naj se orientira brez navigacije...
V preteklosti so marsikaj znali brez "pripomočkov"
Postavi folk v naravo in naj se orientira brez navigacije...
V preteklosti so marsikaj znali brez "pripomočkov"
WhiteAngel ::
Ma trapasto je že to, da sploh nastopajo v oddajah. Nastopa se v živo na odru, ne pa v studiu za kuharske oddaje...
kriptobog ::
WhiteAngel je izjavil:
Ma trapasto je že to, da sploh nastopajo v oddajah. Nastopa se v živo na odru, ne pa v studiu za kuharske oddaje...
V mojih cajtih se je kar lepo zasluzilo z nastopom v oddaji... :)
joze67 ::
Proizvodnja klasičnega pevca glasbeno industrijo stane bistveno več, in zahteva boljši vhodni material (težje in dražje rudarjenje) kot takega, ki zmore nekaj s pripomočki. Gre za povečanje produktivnosti v panogi, podobno kot montažne hiše in konfekcijsko pohištvo.
Tidule ::
Niso tako zelo poznali slušalk, so imeli pa monitorje že pred 50+ leti.
točno to, to da so menjali monitorje za bistveno bolj učinkovite in cenejše slušalke, nič ne pove o kvaliteti izvajalca. Zgolj to, da je tehnika šla naprej in je pač možno nekaj kar 50 let nazaj ni bilo. Tudi telepromterje so poznali že 70 let nazaj. BTW stage teleprompterji, ki se uporabljajo recimo na koncertih imajo bistveno več informacij, kot samo besedilo pesmi.
Fiski z lip-syncing pa tudi niso nič novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
gruntfürmich ::
nič bat, najdražji in najbogatejši glasbeniki so še vedno vrhunski mojstri svojega posla. ni boljših.
to kar pa vi gledate in poslušate pa je očitno povprečni šrot, ki ima komplex večvrednosti in išče pozornost.
to kar pa vi gledate in poslušate pa je očitno povprečni šrot, ki ima komplex večvrednosti in išče pozornost.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
hipertija ::
Me spomni en primer produkta RAY-a: Polkaholiki, ki navkljub hvalospevom v resnici sploh niso sposobni odigrati koncerta oz. špila, takšnih njegovih produktov je na trgu kar nekaj. Kar mi je recimo na drugi strani všeč pri rock bandih je pa to, da so se spravli igrati komade tudi v akustični izvedbi. Zakaj mi je v redu? Ker se tam pokaže prava kvaliteta rockerja na bolj intimni ravni. Če speleš koncert brez 101 efekta na kitari, ki zablura zadeve, da narediš clean vokale in backvocale itd. Me je impresioniralo, kako so nekateri znani bandi samo še dodatno pokazali svojo kvaliteto (siddharta, mi2, tabu, nude), nekateri pa tudi ravno obratno in so projekte akustika hitro tudi preskočili :)
Prekle za kurnk
JanBrezov ::
...da vedo sploh zapeti svojo pesem, ki so jo itak sami izdali.
Če je glasbenik res produktiven, lahko ima za sabo 10 albumov s skupaj 100 komadi v 20+ letni karieri, potem se tudi ne spomni vsakega komada. Dodatni problem je še, če niso vsi člani benda stalni. Spremljam enega glasbenika (extreme/progressive metal), ki pogosto posname dogajanje v ozadju. V enem primeru je bobnar ob pavzi komentiral, da je na sredi komada pozabil, kateri komad sploh igrajo. In ko je imel mini unplugged koncert v trgovini z glasbili in igral komade na zahtevo, nekdo predlaga 20 let star komad. Seveda se ne spomni nič in je potreboval asistencu publike.
Netrunner ::
... da vedo sploh zapeti svojo pesem, ki so jo itak sami izdali.
Redko kdo izdeluje svoje pesmi. Pod marsikatero "uspešnico" je podpisanih 20+ avtorjev :) ... sama pesem pa je sestavljena iz treh stavkov in dveh refrenov :) Danes je glasbena scena porazna saj 3/4 avtorjev brez autotune (oz. kako se že tisto imenuje kar izboljšuje glas) ne znajo več peti.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
JanBrezov ::
gruntfürmich je izjavil:
nič bat,najdražji in najbogatejšitalentirani in kompetentni glasbeniki so še vedno vrhunski mojstri svojega posla. ni boljših.
Moje mnenje.
tilen03 ::
... da vedo sploh zapeti svojo pesem, ki so jo itak sami izdali.
Redko kdo izdeluje svoje pesmi. Pod marsikatero "uspešnico" je podpisanih 20+ avtorjev :) ... sama pesem pa je sestavljena iz treh stavkov in dveh refrenov :) Danes je glasbena scena porazna saj 3/4 avtorjev brez autotune (oz. kako se že tisto imenuje kar izboljšuje glas) ne znajo več peti.
Ain%27t Your Mama @ Wikipedia je napisalo 6 ljudi
https://genius.com/Jennifer-lopez-aint-...
In ti ljudje so bogati, tudi zaradi te "skladbe". Če ti uspe rešit enega izmed sedmih matematičnih milenijskih problemov, boš zaslužil manj od teh klovnov s to pesmijo. Ta ekonmski sistem je čist pošten!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()
Mirana Rudana vprašajte, koliko komadov je "napisal" :D
ena slovenska: , je pa tega še precej
ena slovenska: , je pa tega še precej
Prekle za kurnk
Blazz ::
slušalke in tekst je še najmanjša skrb... bolj bode v oči vsakdanja uporaba live autotunea in reverba.... danes je takorekoč lahko vsak pevec s tema dvema dodatkoma
Spomnim se, kako je Oto Pestner v prvo posnel komad, ga poslušal in rekel to je to. Snemalec ni imel pripomb. Vsega skupaj 5 minut snemanja, nato pa nekaj ur zgodb in smeha. Nobenih efektov, razen malo ehota.
Prekle za kurnk
ginekk ::
slušalke in tekst je še najmanjša skrb... bolj bode v oči vsakdanja uporaba live autotunea in reverba.... danes je takorekoč lahko vsak pevec s tema dvema dodatkoma
Reverb je čist ok, rabiš ga nujno, če v prostoru ni odmeva. Še vedno slišiš fušanje v nespremenjeni obliki.
Za avtotune se pa povsem strinjam, sicer je tudi opazen, ampak se mi zdi da ga v pop glasbi zdaj uporabljajo kot trendy dodatek v smislu zvočnega efekta, ne pa v smislu popravljanja fušanja.
Za OP, izjava je tko pavšalna, da ni res. Kot bi rekel, da je dirigent nepotreben faktor (pa je v bistvu najbolj pomemben del).
V operi težko slišiš fušanje, leprav se kdaj zmotijo in improvizirajo, ampak te stvari sliši samo profi ki pozna njihov repetoar v nulo.
Jerry000 ::
Pripomočki ali ne, men so genialci. Niso oni krivi, krivi so ljudje ki to podpirajo in poslušajo. Oni so se znašli in se znajo dobro prodajat. Tisti k pa govorijo čez njih delajo pa lepo reklamo namesto njih ;)
A. Smith ::
Spomnim se, kako je Oto Pestner v prvo posnel komad, ga poslušal in rekel to je to. Snemalec ni imel pripomb. Vsega skupaj 5 minut snemanja, nato pa nekaj ur zgodb in smeha. Nobenih efektov, razen malo ehota.
Pestner ima pa glas, kakršnega slovenija dpživi 1x na generacijo, ČE ima to srečo. Mislim, da trenutno pri nas ni moškega vokala, ki bi mu prišel blizu.
Kolikor sem pa slišal, je pa možakar tudi profesionalec, zna besedila, ne zapravlja tujega časa, itd.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
nič bat,najdražji in najbogatejšitalentirani in kompetentni glasbeniki so še vedno vrhunski mojstri svojega posla. ni boljših.
Moje mnenje.
lahko si prepričan da so tudi najbogatejši glasbeniki vrhunski mojstri. ne si mislit da so prišli na to mesto samo zato, ker so nekomu v rit lezli ali pa so jih vsi rinli naprej.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
aka. Kanye, can't sing for shit, milijarder in glasbena ikona.
Ekzekli. Torej genij. Lej Murkota...on tud genij, pač kapo dol. Ampak v sloveniji ni težko tako uspet, ker se slovenci radi ukvarjajo z drugimi in jih šimfajo = reklama.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
tilen03 ::
Ja, tudi lopovi so geniji, tisti, ki si vzamejo velik kredit, potem pa v stecaj ipd.
Ne, niso. Vprasanje je samo, koliko imas samospostovanja. Kanye, Murko, lopovi ipd., ga nimajo veliko. Prodajo samega sebe v zameno za €
Ne, niso. Vprasanje je samo, koliko imas samospostovanja. Kanye, Murko, lopovi ipd., ga nimajo veliko. Prodajo samega sebe v zameno za €
Ja, tudi lopovi so geniji, tisti, ki si vzamejo velik kredit, potem pa v stecaj ipd.
Seveda morš bit tak človek da ti je vseeno kaj drugi govorijo. Ampak živijo pa čist super, celo boljše kot večina. Seveda pa vsaka prednost ima tudi slabost. Vsak to ne zmore, če bi, bi jih bilo več
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali kdo ve zakaj Jan Plestenjak nikoli ne zapoje pesmi drugega pevcaOddelek: Zvok in slika | 4326 (2654) | c3p0 |
» | Studio Gong d.o.o. jemlje tuje videoposnetke za svojeOddelek: Loža | 5247 (4060) | čuhalev |
» | Sodobnejša glasba (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13037 (12005) | Jst |
» | Eurosong/Evrovizija 2011 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 34729 (28186) | mojsterleo |
» | EMA 2010 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13498 (11639) | Spc |