» »

Koliko stari ste bili ko ste se odselili od staršev?

Koliko stari ste bili ko ste se odselili od staršev?

1
2
»

badabook ::

Invictus je izjavil:

27let.

Najprej v najem. Mi je žal, da nisem šel takoj v nakup stanvoanja, sam kaj ko ti stari 27 let pumpajo glavo s tem, da so krediti slabi...

Tezava je drugje. Dokler nimas za silo stabilne sluzbe/prihodnosti, ne gres v kredit.

111111111111 ::

badabook je izjavil:

Tezava je drugje. Dokler nimas za silo stabilne sluzbe/prihodnosti, ne gres v kredit.

Napaka. Vprašaš se če je deanr poceni in če imaš opcijo, potem greš v kredit.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

OneYellow ::

Saj ta "če imaš opcijo" pomeni, da je najbrš nimaš, če si npr. pripravnik, zaposlen s pogodbo za 1 leto ipd. lol. To so vse nestabilne službe oz. veš da ne boš sedaj samo še jajca guncal do penzije.

badabook ::

111111111111 je izjavil:

če imaš opcijo

Ja, saj to sem zgoraj napisal, opcijo imas, ko imas za silo stabilno sluzbo/prihodnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: badabook ()

PrimoZ_ ::

Odvisno tudi od zunanjih okoliščin.
Jaz sm se zaposlil pri 25ih, ker sm dobil za tisti čas res dobro ponudbo bilo pa je to v času ko je prejšna kriza (tista iz 2008) na polno grizla.

Sicer bi še kako leto malo experimentiral.

Horas ::

Glugy je izjavil:

Men je tko hecno recimo k eni pravjo kak je fajn da si "samostojen" da živiš na svojem. Ja ampak finančno gledano pa brez staršev težko najameš kredit ki to sploh omogoča. Torej si v vsakem primeru odvisen od dobre volje in ekonomskega stanja staršev. Redko kdo bo res na svoje šel sam po sebi popolnoma neodvisno od staršev in drugih.

temu se reče nesamozadostnost in razvajenost. boš pa v začetku nekaj let šparal in bol skromno živel.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Alfonso ::

Pa ko mladci razlagate kako se sedaj ne da, včasih pa se je dalo...Eh, po koncu juge je bilo gospodarstvo v razsulu, naenkrat izgubilo 40% trga. Ni blo ne denarja, ne služb, ne študentskih bonov (jedli smo doma, največkrat špagete na sto načinov), ne štipendij...Pa smo nekak. Samo smo delal vse kar je prišlo, ko sem dobil prvo redno službo smo redno delali tudi do 2 ponoči če je bilo treba, pa nadur ni bilo plačanih (ja smo bili ornk butasti če pogledam nazaj). Na svoje živet sem šel pa s 18 leti ko sem šel v JNA, s tem da so mi starši s par tolarji/markami pomagali nato do konca študija (res je). Ne rečem da je sedaj enostavno, sam tudi takrat ni bilo.

XIIT ::

badabook je izjavil:

Invictus je izjavil:

27let.

Najprej v najem. Mi je žal, da nisem šel takoj v nakup stanvoanja, sam kaj ko ti stari 27 let pumpajo glavo s tem, da so krediti slabi...

Če maš opcijo in ni problemov z domačimi, je bolje ostati doma in šparati za nakup. Najem te komot stane 5000€+ letno, ki bi jih lahko dal na stran in šel prej v lastno nepremičnino.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

zobnik ::

Eni grejo čimprej na svoje ker živijo v neki čudežni deželi kjer se cedi mlek, med in bonbončki letijo iz neba pa še kak okraski...., takim ne smeš reči nič takega kar jim ni všeč. Živijo v eni svojem svetu prepričanja, ko imajo samo oni prav, drugi pa ne....to sem opazil pri drugih....čeprav jih ne žališ. Ne poznajo te več.

WizzardOfOZ ::

Eni ste pa pač na mamino joško priklopljeni do petdesetega, potem se pa zaguncate. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Se razumejo a ni to dobr, očitno se ujamejo in to je 1000x za pohvalit, da so še obdržal odnose, v Avstrijski deželi so po 3 generacije skupaj grabli seno po bregu, ko sem tam hodil mim njih....so em tako navdušl da je mal manjkal da bi jim pomagal... očitno se cenijo, spoštujejo med seboj in zato jim gre tud 3x boljš kot nam.... za razliko do tistih ki potujejo po čudežni deželi dol pa letijo čokoladice, novoletni okraski, razni barvni trakci itd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Invictus ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Eni ste pa pač na mamino joško priklopljeni do petdesetega, potem se pa zaguncate. :))

Prej se še zapijejo ker so alergični na laktozo >:D

XIIT je izjavil:

badabook je izjavil:

Invictus je izjavil:

27let.

Če maš opcijo in ni problemov z domačimi, je bolje ostati doma in šparati za nakup. Najem te komot stane 5000€+ letno, ki bi jih lahko dal na stran in šel prej v lastno nepremičnino.

Nikoli...

Biti na svojem je zakon, čeprav v najeti sobi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Nikoli...

Svoboda me je vedno drago koštala in me še košta. Ampak je vredno vsakega €.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

IL_DIAVOLO ::

Invictus je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Prej se še zapijejo ker so alergični na laktozo >:D

XIIT je izjavil:

badabook je izjavil:

Invictus je izjavil:

27let.

Nikoli...

Seveda, ce te je baba nagnala. Jaz bi te tudi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

BorutO ::

odselil pri 21-ih k takratni punci in njenim staršem. Potem v najem pri 26-ih letih, zdaj pa na svojem živim s svojo družino. Če bi me pri 21-ih vprašali, če sem se prav odločil tako hitro odseliti se od doma, bi rekel takrat, da bi se še prej. Ampak ko gledam danes na te čase, bi rajši pri starših živel vse do teh časov, ko sem z ženo šel na svoje. V letih pred tem sem zmetal ogromno denarja za najemnine, tudi po 500 eur za najemnino. Ko si mlad, je bolje marsikakšno glasno besedo staršev požreti in še dalje živeti pod njihovo streho. Recimo, v teh 12-ih letih bi lahko veliko našparal, če bi živel pri starših namesto po najemniških stanovanjih itd ... In ja, tudi jaz sem imel že poln spodnji organ se vsake dve ali pa tri leta seliti v drugo stanovanje ... še posebaj, ko imaš enkrat družino in imaš za cel tovornjak robe za izseliti ...

johnnyyy ::

Pri 19 letih sem šel študirat v LJ in sem živel v najemniškem stanovanju s cimri. Na začetku sem hodil domov, vsak vikend, potem pa sem to zmanjševal. Vmes sem se še precej selil in živel s cimri. S kolegom sva v obdobju ko sva začela delati najela stanovanje kjer sva živela nekaj let, dokler nisem kupil stanovanja pri 30. Takrat sem se tudi uradno odselil - sprememba stalnega naslova. V tem času sem skuril kar nekaj denarja za najemnino, a po drugi strani sem na strani dela pridobil precej izkušenj. Tudi kar se tiče stanovanj, lokacij in ostalih stvari sem pridobil ogromno izkušenj.

BorutO je izjavil:

Ko si mlad, je bolje marsikakšno glasno besedo staršev požreti in še dalje živeti pod njihovo streho.

Motiš se. Bolje je biti sam in brez da ti starši pametujejo in hočejo da živiš po njihovo. Mene "grabljenje" po imeti čimveč nikoli ni zanimalo. Če sem rabil več denarja, sem raje več delal, da sem več zaslužil, kot pa šparal. Samo takrat to ni bil problem, če si znal računalnike sestavljat, si dopoldne delal v eni firmi, popoldne si pa doma sestavljal za drugo firmo, pred vikendom si pa sestavil v firmi 10 računalnikov, pa si jih domov odnesel, da si čez vikend imel doma lan party in so bili računalniki dodobra stestirani.

BorutO je izjavil:

In ja, tudi jaz sem imel že poln spodnji organ se vsake dve ali pa tri leta seliti v drugo stanovanje ... še posebaj, ko imaš enkrat družino in imaš za cel tovornjak robe za izseliti ...

Že če pogledaš kaj je to za otroke, ki si ustvarjajo prva poznanstva in so v eni družbi, potem pa pridejo v čisto drugo okolje, med čisto druge ljudi, recimo iz ene pokrajine v drugo, pa že če je samo narečje malo drugačno, začnejo "domačini" te priseljence izločat.

Pithlit ::

l0g1t3ch je izjavil:

Da ti mati kuhajo in perejo, oča te pa zalaga z denarjem ni zares da si na svojem :))

Jaz ko sem šel pri 19tih na faks in se s tem preselil v stanovanje s cimri, sem tudi pral tam. Nisem videl smisla da bi sedaj konec tedna nosil torbo umazanih cunj domov.

P.S. pralni stroj je zelo simpl. Še ženske ga znajo uporabljat :))

Glede na to da je vse označeno, bi rekla da je butast tist k ga ne zna uporabljat. Ne glede na spol (ja vem, zajebancija).
Life is as complicated as we make it...

Mato989 ::

Motiš se. Bolje je biti sam in brez da ti starši pametujejo in hočejo da živiš po njihovo.

Jaz res ne vem kakšne zategle starce ste imeli, meni so do 18tega gnjavili tudi glede prihoda domov z rojstnih dni (do 1:00 da si mi doma!) ampak po tem tudi ko sem doma živel, je bilo edino resno pravilo in teženje to da če me ne bo domov celo noč da sporočim na SMS da uboge mame ne bo skrbelo! Pa da pač soba ni svinjak kar itak ni bila ker je motilo že takoj mene...

Jaz resnično nisem imel ene težave s starci oz. edino kar mi je bilo včasih tečno je bilo to da ker sem bil v sosednji sobi da je foter prišel da bi šla na vikend nekaj rihtat, zdaj ko sem na svojem pa me pač pokliče če imam čez 2 dni čas... in to mi je seveda ljubše.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ti pa kar bodi še pod mamino kiklo.

Babo sem pa jaz nagnal...

Avtorja vrjetno zanima kdaj se odselit, takrat ko imaš vsaj 50.000 evrov pršparanih, da si kreditno sposoben za 50.000 evrov, d aimaš stabilno zaposlitev, da četudi izgubiš službo da si jo najdeš glede na svoje izkušnje, znanje v roku 2 -3 tednov.
To kar eni počnejo pri 18 letih spi*dijo od doma brez 1000 evrov na računu in komaj začel delat je nepremišljeno, ptoem pa zarusti pri 22-25 letih, ni dnarja, stroški gor, delat morajo po 2 službi, vzet morajo vse kar se jim ponud pa četud nočne, ki jih sov*aijo....v glavnem nepremišljeno in suženjsko, zarad takih potem ne bo nikol boljš v tej državi saj jih čaka v vrsti za 700 neto od BTC-ja do Viča

l0g1t3ch ::

Pithlit je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Da ti mati kuhajo in perejo, oča te pa zalaga z denarjem ni zares da si na svojem :))

Jaz ko sem šel pri 19tih na faks in se s tem preselil v stanovanje s cimri, sem tudi pral tam. Nisem videl smisla da bi sedaj konec tedna nosil torbo umazanih cunj domov.

P.S. pralni stroj je zelo simpl. Še ženske ga znajo uporabljat :))

Glede na to da je vse označeno, bi rekla da je butast tist k ga ne zna uporabljat. Ne glede na spol (ja vem, zajebancija).

jp, zajebancija.
Malo špikam tele ST pametnjakoviče :)

Invictus je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ti pa kar bodi še pod mamino kiklo.

Babo sem pa jaz nagnal...

Glede na to kak udrihaš čez ženske, bi rekel da te je ona nogirala, ker si tudi v RL tepec kot tukaj na ST :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

zobnik je izjavil:

Avtorja vrjetno zanima kdaj se odselit, takrat ko imaš vsaj 50.000 evrov pršparanih, da si kreditno sposoben za 50.000 evrov, d aimaš stabilno zaposlitev, da četudi izgubiš službo da si jo najdeš glede na svoje izkušnje, znanje v roku 2 -3 tednov.
To kar eni počnejo pri 18 letih spi*dijo od doma brez 1000 evrov na računu in komaj začel delat je nepremišljeno, ptoem pa zarusti pri 22-25 letih, ni dnarja, stroški gor, delat morajo po 2 službi, vzet morajo vse kar se jim ponud pa četud nočne, ki jih sov*aijo....v glavnem nepremišljeno in suženjsko, zarad takih potem ne bo nikol boljš v tej državi saj jih čaka v vrsti za 700 neto od BTC-ja do Viča

Sami izgovori zakaj ne bi šel izpod mamine kikle...

Teh lahko naštejemo nebroj, ampak tisti, ki je na svoje, čeprav v sobi, veliko več fuka kot tisti, ki je pri mami.

Vprašajte mal punce...

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

zobnik je izjavil:

Sami izgovori zakaj ne bi šel izpod mamine kikle...

Teh lahko naštejemo nebroj, ampak tisti, ki je na svoje, čeprav v sobi, veliko več fuka kot tisti, ki je pri mami.

Vprašajte mal punce...

ne ne, tisti LAHKO več fuka, ni pa nujno da... poznam tipa ki je fukal manj kot jaz cel faks in še potem pa sem jaz živel doma pri mamici on pa v svojem fletu... samo je pač lolek od socialneža in gobca nima in nažigal je gejme 24/7
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

l0g1t3ch ::

Poznamo tudi zgodbe o "uspehu", ko je par vložil 50k€ v obnovo in opremo celega štuka. Nekaj let kasneje pa so se tako skregali s sporaj živečimi starši, da sta spokala na svoje, samo brez 50k prihrankov.

Ni 100% prave poti.

Kot rečeno sam se dost hitro odselil od doma pa se je povsem lepo izšlo, drugi so ostali doma do 30ga ali pa clo življenje, pa se jim je tudi lepo izšlo.
Imaš pa seveda tudi primere ko je šlo vse narobe tako tistih, ki so odšli od doma kot tistih ki so ostali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

gruntfürmich ::

najprej pri 3. in nato pri 102.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Drsaš se lahk tud v kozolcu na stelju ne da se mažeš s starim oljem v sobi k je prej tam vazalin mazal 20 predhodnikov.

Mato989 je izjavil:

Motiš se. Bolje je biti sam in brez da ti starši pametujejo in hočejo da živiš po njihovo.

Jaz res ne vem kakšne zategle starce ste imeli, ...

Gre bolj zato al so koleriki al ne. Če se je treba res za vsako stvar skregat, potem greš raje stran, kot da se z njimi ukvarjaš.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224696 (20550) zobnik
»

Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15228377 (22451) ProGo

Več podobnih tem