» »

Koliko stari ste bili ko ste se odselili od staršev?

Koliko stari ste bili ko ste se odselili od staršev?

«
1
2

guano ::

Če ste se seveda.
  • spremenilo: guano ()

l0g1t3ch ::

19 ko sem šel na faks in sem doma preživljal samo vikende. Pa še to ne vsakega.
26 ko sem se zares preselil na svoje in tudi spremenil naslov prebivališča.

Nikonja ::

25

user4683 ::

Pol leta po koncanju faksa kar direktno v USA za nekaj casa. :))

redtech ::

21, ko so mi rekli, če bom 100€ zraven dal za stroške. Takrat sem razmišljal, da dam 200 zraven in imam svoj flet, realnost je bila potem x2 :D

Mato989 ::

29
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

D3m ::

28
|HP EliteBook|R5 6650U|

Alec999 ::

26

Daliborg ::

Jaz sem doživel pravo travmo, ko smo se prvič preselili (5. razred OŠ). Tako, da se nisem jaz preselil ampak starši v hišo sam sem pa ostal v stanovanju od 24. Leta starosti.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

WizzardOfOZ ::

Pri nas smo se selili vsake 2 do 3 leta, zato sem malo pred 18imi leti šel od doma, ker mi je bilo dovolj nestanovitnosti. Poleg šole ni bilo problema zaslužit denarja za preživetje, ker sem znal sestavljat računalnike in nas je bilo malo, ki smo to obvladali, tako da ni bil problem najt firme, ki je prodajala računalnike in so rabili "serviserja". V Kranju je bilo več takih firm, pa sem za eno delal kar nekaj časa in lepo služil.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

111111111111 ::

24
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

D3m ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Pri nas smo se selili vsake 2 do 3 leta, zato sem malo pred 18imi leti šel od doma, ker mi je bilo dovolj nestanovitnosti. Poleg šole ni bilo problema zaslužit denarja za preživetje, ker sem znal sestavljat računalnike in nas je bilo malo, ki smo to obvladali, tako da ni bil problem najt firme, ki je prodajala računalnike in so rabili "serviserja". V Kranju je bilo več takih firm, pa sem za eno delal kar nekaj časa in lepo služil.

Kar bedno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Lonsarg ::

27

inzenir1337 ::

23 ko je prišla prva bolj resna služba z bolj resnim zaslužkom. Ne razumem pa čez 30 in še pri tastarih. A ni to nek film?

Gregor P ::

13 ampak dobro, to so me na daljavo še vedno vzdrževali starši (ampak takrat sem se tehnično gledano odselil), tako da zares z 19, ker sem pač ostal v tujini.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

guano ::

Mogoče bi bilo boljše če napišete tudi letnico. Leta 2023 si redkdo kdo lahko privošči stanovanje oziroma kakšen bolj ugoden najem le tega kot pa 10,20,30 let nazaj.

wcpapir ::

23, sel na polno v kredit, ga pokrivas s stipendijo. To so bili casi ko je bil kredist za stanovanje v visini stipendije. Pri 27 sem menjal stanovanje za hišo nekončano. S 39k kredita sem se vselil, vmes sem vsekal kredit se za vikend. Trenutno pri 33 imam se 15 k kredita 2 otroka in hiso ter vikend.

zobnik ::

Pri nas je vse kontra, pogrebi so me takrat precej izčrpal. Ne vem kaj bi blo še huje v življenju kot da ti oče po naravni poti umre pa skupaj smo delal na kmetiji.
Da bi drugam šel živet je slabše, ko se pride k nam prideš v "raj" sploh ko je dol megla, gor sonce pa tist dolinski promet, smeti in kako nagnusno poleti smrdi od odpadkov na Vrhniki, tam pred Hoferjem ne moreš niti sladoleda pojest ko tolk zaudarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

guano je izjavil:

Mogoče bi bilo boljše če napišete tudi letnico. Leta 2023 si redkdo kdo lahko privošči stanovanje oziroma kakšen bolj ugoden najem le tega kot pa 10,20,30 let nazaj.

Jaz sem šel 2019 na svoje...

Pithlit ::

16
Life is as complicated as we make it...

IgorCardanof ::

26, leta 2022
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

z3ro ::

27

kikach ::

25-2015

mojca ::

Pri 15-ih odšla v Ljubljano (v dijaški dom), pri 31-ih dobila službo v domačem kraju in se za nekaj let vrnila domov (ne vidim absolutno nobene potrebe, da bi se brez lastne familije selila v ločeno stanovanje), nato sem se zopet odselila na drugi konec države.

Če sem pri 15-ih komaj čakala, da sem šla in sem se vedno vračala z zadnjim vlakom, se z leti to obrne na glavo, zlasti takrat, ko sem imela priložnost preživljati zadnja leta s starimi starši.

kriptobog ::

Pri 18ih

kixs ::

2001 po faksu in sluzenju vojaskega roka.

Sem pa imel se vedno stalni naslov doma. Tega sem dokoncno spremenil sele 2011 ob nakupu prvega stanovanja.

Ceprav tudi med faksom me ni bilo ravno veliko doma - domov sem hodil na dva do tri tedne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

T440 ::

Pha...
Chuck Norris se je takoj po rojstvu že iz porodnišnice sam odpeljal direkt na svoje.

WizzardOfOZ ::

ti si pa še vedno pri mamici, ki ti kuha in pospravlja?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zimonem ::

Povsem malo pred 23. Pa že prej ne je bilo malo doma.

dexterboy ::

2005, zapustil Ljubljansko kotlino. Star 30+, ostal pa toliko časa, ker je mama bila nezaposljiva in sem pomagal finančno staršema.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

WizzardOfOZ je izjavil:

ti si pa še vedno pri mamici, ki ti kuha in pospravlja?
s tem ni nič narobe vsak sam za sebe ve, če se razumejo potem ni problema. Lažje bodo taki preživel k pa če te baba zapusti in moraš mesečno plačevat vrtoglave stroške pa se kako preživnino. Glavno je da se ne dela škodo drugim kot to počnejo svercarji ali pa šefi k plačujejo mizerno delavce ali laži.....

Horas ::

2012, (27let) sma šla z ženo, takrat sva bila skupaj 6mesecev in živela pri mojih, na svoje.

najbolše kar lahka enkdo anrdi, da gre na svoje. vsaka ptičica enkrat zapusti gnezdo.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Glugy ::

Men je tko hecno recimo k eni pravjo kak je fajn da si "samostojen" da živiš na svojem. Ja ampak finančno gledano pa brez staršev težko najameš kredit ki to sploh omogoča. Torej si v vsakem primeru odvisen od dobre volje in ekonomskega stanja staršev. Redko kdo bo res na svoje šel sam po sebi popolnoma neodvisno od staršev in drugih.

borut_p ::

24 v svojo gospodinjstvo v mansardo, pri 40 v svojo hiso

GummyBear ::

Že na začetku manjka točna definicija za "odseliti se".
Večina se nas je s pričetkom študija odselila drugam (v večini Ljubljana ali Maribor). Delež teh se takoj po končanem študiju vrne domov za 24/7.
Večina pa nas je po študiju ostala v istem kraju in smo šli v najem - kar pomeni, da imaš stalno prebivališče še zmeraj na naslovu staršev.

Verjetno je mišljeno takrat ko greš na svoje torej živiš na ločenem naslovu + si finančno samostojen, torej da ti ne plačujeta mami in ati ali kdorkoli od sorodstva NIČ...

chucki ::

Taksnih je vsak dan manj
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

c3p0 ::

Premalo specifično.

"Na svojem", pa cote vozi mamici prat, ona mu pride počistit 2x na teden, vzame položnice, pa hladilnik napolni, pokliče šefa, itd.

c3p0 je izjavil:

Premalo specifično.

"Na svojem", pa cote vozi mamici prat, ona mu pride počistit 2x na teden, vzame položnice, pa hladilnik napolni, pokliče šefa, itd.

Saj sem napisal ko ne živi doma in finančno starši ne pomagajo... če pa časovno pomagajo je pa to njihova dobra volja (dajo cote prat z njegovim mehčalcem itd...)

Likalnik ::

27 let (2013)...menjal naslov stalnega prebivališča in bil pač že čisto samostojen...ne da je mamica hodila prat gate tako kot omenja zgornji komentar

badabook ::

19 let, konec srednje sole. Studij + dobro placano delo + obcasna priloznostna dela ter najeta majhna garsoniera. Pri 26. letih sem kupil svoje stanovanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: badabook ()

IL_DIAVOLO ::

Samo se ena vrlina je bolj tipična za Slovence, kot je lastništvo. Da se ne znajo brigati zase in se takrat ko živijo na svojem, imajo toliko za pripomniti, kaj vse si ne morejo privosciti na svojem.

Saj si sam htel haha
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

24

l0g1t3ch ::

Da ti mati kuhajo in perejo, oča te pa zalaga z denarjem ni zares da si na svojem :))

Jaz ko sem šel pri 19tih na faks in se s tem preselil v stanovanje s cimri, sem tudi pral tam. Nisem videl smisla da bi sedaj konec tedna nosil torbo umazanih cunj domov.

P.S. pralni stroj je zelo simpl. Še ženske ga znajo uporabljat :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

kriptobog ::

Glugy je izjavil:

Men je tko hecno recimo k eni pravjo kak je fajn da si "samostojen" da živiš na svojem. Ja ampak finančno gledano pa brez staršev težko najameš kredit ki to sploh omogoča. Torej si v vsakem primeru odvisen od dobre volje in ekonomskega stanja staršev. Redko kdo bo res na svoje šel sam po sebi popolnoma neodvisno od staršev in drugih.

NA svoje gres lahko tudi v najem. Ne rabis ravno kupit, yato da se odselis od starsev.

lisaac ::

24 let :)

brbr21 ::

22, najem.....FREEEEEDOOOMMMMMM. Pa ne da bi mi doma kdaj kaj težili, ampak.... ;)
7+ let uživancije, avti, čolni zajebancija... poroka!!?!? ločitev!!!!!!! ;)) Pol pa obdobje resnosti (beri 5% manj zajebancije).

Pri 22/23/25 kredit za 30let?!?!?!? A si retard?? Življenje?? Ne filozofirajte, kako boš pri 40ih/50ih v penzijonu in se okoli podil. Been there... pa se mimogrede kaj zakomplicira. Bo pri 30ih+ 3x/5x/10x večja plača in nekaj prihrankov/investicij in bo puf precej manj boleč in krajši! Če ne, delaš nekaj hudo narobe. Pa da ga pri 25ih ne bi na 120%??? Nope! Aja, pa NE! poroči se....vsaj ne prezgodaj, hmmm....nikoli ;)

@IL_DIAVOLO: he, he... bravo.

mmg... vem, da je sedaj z najemninami precej drugače. Pri mojem prvem stanovanju je bil break/even 56let najemnine, ali pa kredit za stanovanje. Pa ni bila luknja. Absolutno nobene računice, da bi kupil. Raje denar v dobičkonosne stvari. Stene med katerimi sam živiš to pač niso!

velikBrokoli ::

A ko vzameš kredit, kar samodejno postaneš penzioner al kaj? :))

Pri 22 sem se s punco odselil v najem, kjer sva že 5 let, zdaj pa počasi gradiva hišo in bom verjetno čez 2 leti tam. Seveda, s kreditom ;((

johanblond ::

18/23

Invictus ::

27let.

Najprej v najem. Mi je žal, da nisem šel takoj v nakup stanvoanja, sam kaj ko ti stari 27 let pumpajo glavo s tem, da so krediti slabi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224696 (20550) zobnik
»

Investicija v nepremičnino staršev punce (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15228378 (22452) ProGo

Več podobnih tem