Forum » Programiranje » "paddle" se ne premika
"paddle" se ne premika
dejco_h ::
dober dan mene pa zanima če mi lahko kdo prosim pomaga pri naslednji situaciji.Skratka delam igro v pythonu ki se imenuje "pong" in ko sem naredil dva paddla se mi noben od njiju ne premika pa me zanima če mi lahko kdo pove zakaj mirujeta oz se ne premikata ker koda bi morala bit kar prava...hvala za odgovore že vnaprej
import pygame pygame.init() WHITE=(255,255,255) BLACK=(0,0,0) Paddle_width,Paddle_Height=20,100 WIDTH,HEIGHT=700,500 win=pygame.display.set_mode((WIDTH,HEIGHT)) pygame.display.set_caption("PONG GAME") run=True FPS=60 clock=pygame.time.Clock() class Paddler: COLOR=WHITE VEL=4 def __init__(self,x,y,w,h): self.x=x self.y=y self.w=w self.h=h def draw(self,win): pygame.draw.rect(win,self.COLOR,(self.x,self.y,self.w,self.h)) def move(self,up=True): if up: self.y-=self.VEL else: self.y += self.VEL def handdle_paddle(keys,left_padle,right_paddle): if keys[pygame.K_w]: left_padle.move(up=True) if keys[pygame.K_s]: left_padle.move(up=False) if keys[pygame.K_UP]: right_paddle.move(up=True) if keys[pygame.K_DOWN]: right_paddle.move(up=False) def draw(win,pad): win.fill(BLACK) for Paddler in pad: Paddler.draw(win) pygame.display.update() while run: clock.tick(FPS) left_padle=Paddler(10,HEIGHT//2-Paddle_Height//2,Paddle_width,Paddle_Height) right_paddle=Paddler(WIDTH-10-Paddle_width,HEIGHT//2-Paddle_Height,Paddle_width,Paddle_Height) draw(win,[left_padle,right_paddle]) for event in pygame.event.get(): if event.type==pygame.QUIT: run=False break keys=pygame.key.get_pressed() handdle_paddle(keys,left_padle,right_paddle) pygame.quit()
Kockica ::
U while loopu vedno inicailiziraš left_paddle in right_paddle z istimi koordinatami in jih posledično overwritaš.
Daj to ven iz loopa pa bo ok
Daj to ven iz loopa pa bo ok
dejco_h ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Return ne deluje[python]Oddelek: Programiranje | 967 (831) | Jonatan |
» | Game Developer v SlovenijiOddelek: Programiranje | 3256 (1804) | shadeX |
» | Kateri SUPOddelek: Šport | 13552 (5936) | |
» | BitTorrent predstavil javascript klienta, knjižnicoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5822 (4487) | usoban |
» | [Java] Zasnova shoot em up igreOddelek: Programiranje | 1194 (873) | PecenkA |