» »

Duckdns dostop do Pi v domacem omrezju

Duckdns dostop do Pi v domacem omrezju

DennisDee ::

Danes sem se malo igral z Raspberry pi, ki mi je stal v omari in se odločil, da si postavim svoj cloud. Tako, da sem si nalozil openmediavault in nextcloudpi. Vse deluje kot mora, se mi pa zatakne, ko sem v domacem omrezju. Namrec, nastavil sem si duckdns in bi rad preko domene dostopal do Pi (v domacem omrezju), ampak ne morem, me ne spusti. Deluje pa normalno ko sem na drugem IP naslovu in to mi predstavlja tezavo, ker mi tudi nextcloud aplikacija v domacem wifi okolju noce uploadat stvari, ker sem prijavljen preko domene. Sej verjetno je kaka neumna napaka, ampak res ne vem vec kje iskati resitev, na telekomu pa tudi ne znajo nic pomagati, oziroma se tisto kar bi morali vedeti, so rabili 15 minut za ugotovitev tako da jih tega niti nisem spraseval.

Vse skupaj imam vezano na Comtrend modemu in Telekom vmestniku.

kloko ::

Ja, problem je v tem, ker "se malo igraš" a v popolnosti ne veš, kaj počneš. Verjetno se je zapletlo zato, ker poskušaš iz lokalne mreže priti do lokalnega servisa preko zunanjega IPja. Zakaj je to problem in kako se lotiti težave, si preberi na Network address translation, poglavje NAT hairpinning.

L.p., Kloko

DennisDee ::

Zadevo sem resil drugace, preko cloudflare tunneling.

matjako ::

Zdravo, na raspberry pi lahko naložiš tudi PiVPN in wireguard.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ssh povezava preko interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
504384 (2705) GupeM
»

Domači strežnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8012792 (10885) Zalachenko
»

Ne-predvajanje vsebin preko domačega omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
7718 (530) legendary
»

Kako dostopati do IP kamere preko web-a