Forum » Loža » Dvižna postelja - ja ali ne?
Dvižna postelja - ja ali ne?
DePalmo ::
S punco sva v menjavi postelje in sem se zaljubil v dvižne postelje. Primer: https://www.kerles.si/dvizne-postelje/d... Osebno mi je všeč dodatni prostor pod njo, do sedaj sva imela ali nič ali pa predale, kateri pa hitro ratajo premajhni in bi dodatni prostor zelo prišel prav.
Ampak me skrbi kako je s temi mehanizmi oz. koliko teže in časa zdržijo. In tudi koliko je posteljno dno fiksno. Bo pri miru pri posteljnih aktivnostih, ali bo škripalo? Ali še huje, se vdalo v usodo in bova pristala na tleh?
Nikjer nisem niti zasledil podatka nosilnosti teh postelj, ker bi obdržala trenutni jogi z žepkastimi vzmetmi 180x200, kateri ima kar nekaj teže (sam ga ne nesem!).
Ima kdo tako posteljo in lahko poda osebne izkušnje? Naj tuhtam o nakupu ali naj raje gledam posteljo s predali?
Ampak me skrbi kako je s temi mehanizmi oz. koliko teže in časa zdržijo. In tudi koliko je posteljno dno fiksno. Bo pri miru pri posteljnih aktivnostih, ali bo škripalo? Ali še huje, se vdalo v usodo in bova pristala na tleh?
Nikjer nisem niti zasledil podatka nosilnosti teh postelj, ker bi obdržala trenutni jogi z žepkastimi vzmetmi 180x200, kateri ima kar nekaj teže (sam ga ne nesem!).
Ima kdo tako posteljo in lahko poda osebne izkušnje? Naj tuhtam o nakupu ali naj raje gledam posteljo s predali?
wajdouc ::
Podobno posteljo sem imel in pri posteljnih aktivnostih ni bilo težav. Je pa "jogi" bil vdelan v posteljo, tako da ti glede tega ne morem svetovati. Glede mehanizmov ni bilo nikoli problemov.
kixs ::
Ne vem kako je danes, vendar vcasih so rekli, da mora jogi dihat - prosto pod in nad njim, da se lahko prezraci. Kako se bo zracil v tej kletki pa ne vem.
bedarija ::
v manjših stanovanjih je taka postelja nuja, 4m2 dodatnega prostora za shranjevanje. postelje s predalom z ledvenim dnom so mi osebno boljše kot francoske z dvižnim ležiščem. ker lahko izbiraš kak jogi bi imel
kako je pa z mehanizmom pa žal ne moreš vedet dokler neki časa ne uprabljaš. osebno imam neko posteljo iz momaxa za 250€ in se en bat mičken na palico vsede, tako da ko odpreš posteljo in se nato prvič gor vsedeš malo poči, ko bat zdrsne dol, potem je pa kul dokelr je spet ne odpreš ... pač kolk dnarja moraš dat da bo vse delalo brezhibno in bo kvaliteta žal ne vem.
moja postla nima tiste late po sred, pa se čisto nič ne vseda not ali krivi.
kako je pa z mehanizmom pa žal ne moreš vedet dokler neki časa ne uprabljaš. osebno imam neko posteljo iz momaxa za 250€ in se en bat mičken na palico vsede, tako da ko odpreš posteljo in se nato prvič gor vsedeš malo poči, ko bat zdrsne dol, potem je pa kul dokelr je spet ne odpreš ... pač kolk dnarja moraš dat da bo vse delalo brezhibno in bo kvaliteta žal ne vem.
moja postla nima tiste late po sred, pa se čisto nič ne vseda not ali krivi.
DePalmo ::
Kolikor sem gledal, jogija ni zraven, tako da je verjetno predvideno da vzameš svojega. Malce me le skrbi da se bo mehanizem vdal ali pa da bo prešvoh in da postelje ne bo držal v pokončnem položaju.
Isto sem tudi sam prebral in v tem primeru pač enkrat na teden dvigneš posteljo in se prezrači. Drugače pa, imaš postelje katere so zaprte do tal in se tudi ne zračijo. Trenutno imava eno posteljo katera ima tri predale in je zaprta do tal, ta se defenitivno ne zrači.
Ne vem kako je danes, vendar vcasih so rekli, da mora jogi dihat - prosto pod in nad njim, da se lahko prezraci. Kako se bo zracil v tej kletki pa ne vem.
Isto sem tudi sam prebral in v tem primeru pač enkrat na teden dvigneš posteljo in se prezrači. Drugače pa, imaš postelje katere so zaprte do tal in se tudi ne zračijo. Trenutno imava eno posteljo katera ima tri predale in je zaprta do tal, ta se defenitivno ne zrači.
Steinkauz ::
Jst mam tole.
https://www.ikea.com/si/sl/p/malm-otoma...
200x180
Sam so pa bolano dvignl ceno. Lani sm zanjo dal 450eur, zdej je pa 700eur
EDIT: Aha, v italiji jo dobiš za 550eur. Matr nas skubjo slovence.
Drugače nič ne škripa, je precej dobro narjena. Dobiš pa full placa spodej. Praktično k še ena omara, kar bi blo drugače neizkoriščen prostor.
Zelo zadovoljen, tut najmanj extra prostora zasede, sam par centinov več kot je sam jogi velik.
Jst priporočam dvižno.
https://www.ikea.com/si/sl/p/malm-otoma...
200x180
Sam so pa bolano dvignl ceno. Lani sm zanjo dal 450eur, zdej je pa 700eur
EDIT: Aha, v italiji jo dobiš za 550eur. Matr nas skubjo slovence.
Drugače nič ne škripa, je precej dobro narjena. Dobiš pa full placa spodej. Praktično k še ena omara, kar bi blo drugače neizkoriščen prostor.
Zelo zadovoljen, tut najmanj extra prostora zasede, sam par centinov več kot je sam jogi velik.
Jst priporočam dvižno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Steinkauz ()
janezvalva_4 ::
Senzor ::
Sicer nisem imel dvižne postelje, sem pa imel takšno, ki je imela spodaj izvlečne predale. Kar bi te opozoril je to, da se notri nabira prah. Tako da je za shranjevanje oblačil, posteljnine itd. skoraj nujno uporabljati vreče ali škatle s pokrovom. V bistvu je logično, ker skozi letveno dno in ob straneh leti dol prah, ki ga ustvarja človek (delci odmrle kože, lasje, dlake ...).
Drugače pa nepogrešljivo za manjša stanovanja.
Drugače pa nepogrešljivo za manjša stanovanja.
krneki ::
Jaz imam tole od Kerlesa. Mehanizem je precej trd in ga moja žena skoraj ne more spusti dol. Gor pa gre dokaj enostavno. Jaz sem kar zadovoljen z njo (ženo in postlo).
Vanadium ::
Kje bi se pa dalo dobiti kvalitetni mehanizem za dvižno posteljo za neki normalni denar. Nekako preferiram vzemti namesto plinskih amortizerjev. planirana je vzmetnica 180*200 cm.
otago ::
Poglej pri Alplesu. Če imaš klasično posteljo, imajo v nekaterih programih možnost drsne omare/predala, ki so jo lahko skrije pod posteljo. Je primerno za shranjevat sezonske stvari, sicer je lahko preprašno.
MH0 ::
Super je. Sam predelal že dolgo nazaj, da je res optimalno. Nobenih problemov in nobenega prahu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boxpring ali sestavljena postelja?Oddelek: Kaj kupiti | 4229 (3762) | vratmatra |
» | Prenova sobeOddelek: Loža | 3649 (1480) | atubbuta |
» | Kupil drago lezisce in posteljno dno, vendar se zmeraj slabo spim (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12802 (9684) | rockstar |
» | Kaj paziti pri nakupu kuhinje / spalnice? (izkušnje, mnenja, priporočila)Oddelek: Loža | 6126 (5677) | krho |
» | Nakup vzmetnice - nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31562 (17868) | amigovespuci |