Forum » Omrežja in internet » Deljenje internetne povezave windows -> linux
Deljenje internetne povezave windows -> linux
Shkorc ::
Lepo pozdravljeni!
Naj kar takoj povem zakaj se gre, če ne so bo kdo začel razburjat: "TO SMO ŽE 100X PREDELAL!"
Res najdeš vse mogoče informacije, kako v linuxu sherat internet nekomu z windowsi, mene pa zanima kako stvar poteka v obratni smeri.
V mojem primeru ima prijatelj na compu win Xp, 2 mrežni (eno za kabelski internet, drugo do mene). Do sedaj sem imel v winsih naštiman tako, da mi je samo določilo IP. Zanima me, kako v RH9 naštimat, da bo stvar delala.
Imam pa še en problem. Z neta sem potegnil gonilnike za nforce čipovje (imam nf7-s plato) in sem jih lepo v red hatu inštaliru (rpm je bil že lepo narejen prav za RH9, tko da zarad tega bi mogl delat). V mrežnih nastavitvah, ko nastavim katera mrežna naj se uporabi se lepo vidi in jo tudi izberem, ko pa aktiviram nastavitve mi napiše Cannot activate network device eth0. Device eth0 does not seem to be present, delaying initialization. Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za kakršnekoli informacije.
Naj kar takoj povem zakaj se gre, če ne so bo kdo začel razburjat: "TO SMO ŽE 100X PREDELAL!"
Res najdeš vse mogoče informacije, kako v linuxu sherat internet nekomu z windowsi, mene pa zanima kako stvar poteka v obratni smeri.
V mojem primeru ima prijatelj na compu win Xp, 2 mrežni (eno za kabelski internet, drugo do mene). Do sedaj sem imel v winsih naštiman tako, da mi je samo določilo IP. Zanima me, kako v RH9 naštimat, da bo stvar delala.
Imam pa še en problem. Z neta sem potegnil gonilnike za nforce čipovje (imam nf7-s plato) in sem jih lepo v red hatu inštaliru (rpm je bil že lepo narejen prav za RH9, tko da zarad tega bi mogl delat). V mrežnih nastavitvah, ko nastavim katera mrežna naj se uporabi se lepo vidi in jo tudi izberem, ko pa aktiviram nastavitve mi napiše Cannot activate network device eth0. Device eth0 does not seem to be present, delaying initialization. Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za kakršnekoli informacije.
DMouse ::
V Winsih boš na mrežni, na katero je priklopljen linux, nastavil ip 192.168.0.1, potem pa internetno povezavo dal na share ter tam pod "home networking connection" označil povezavo do linuxa. V linuxu na mrežni daš ip recimo 192.168.0.2 ter gateway 192.168.0.1. Točnih ukazov ne poznam ker sem že malo iz prakse (vem pa da je neki v zvezi z ifconfig)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1732 (1484) | kitarist |
» | mreža linux - windows (ne pinga)Oddelek: Omrežja in internet | 1393 (1286) | TICKO |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7381 (5764) | Azrael |
» | nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1347 (1212) | moj_nick |
» | Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gatewayOddelek: Pomoč in nasveti | 1652 (1547) | Skrat |