» »

Koliko prihrankov imate?

Koliko prihrankov imate?

««
10 / 13
»»

Sparkxl ::

Zanimivo da romun govori o centralizaciji slovenije, o cigolandiji pa govori samo o cluju in bukarešti, ki sta 2 od 3 krajev, kjer je tam centralizirana civilizacija in to aplicira na celo cigolandijo. Vse ostalo pa revno na oslih

Veš zakaj si bil dobro obravnavan v romskih bolnišnicah? Ker so videli da prihajaš iz civilizacije in so zavohali denar

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

PrihajaNodi ::

Sparkxl je izjavil:

Zanimivo da romun govori o centralizaciji slovenije, o cigolandiji pa govori samo o cluju in bukarešti, ki sta 2 od 3 krajev, kjer je tam centralizirana civilizacija in to aplicira na celo cigolandijo. Vse ostalo pa revno na oslih

Veš zakaj si bil dobro obravnavan v romskih bolnišnicah? Ker so videli da prihajaš iz civilizacije in so zavohali denar

Ah ne maš še oradeo, timisoaro, arad v constanti tud še nis bil ane...itd

Pač prehitevajo vas po levi in desni. 5 -10 let pa bo na nivoju češke. Slovenija bo pa capljajo s Slovško in pravzaprav že. To je tud ena vukojebina.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Aja, mogoče pa je od zdravnika žena hmelj pobirala v sloveniji. Sem slišal da se revežev v hordah vozi sem.

Nisem bil, ampak veliko sodelavcev hodi tja in vsi pojejo isto pesem...razen velikih mest revščina za zjokat

Zgodovina sprememb…

Sparkxl je izjavil:

Aja, mogoče pa je od zdravnika žena hmelj pobirala v sloveniji. Sem slišal da se revežev v hordah vozi sem.

Nisem bil, ampak veliko sodelavcev hodi tja in vsi pojejo isto pesem...razen velikih mest revščina za zjokat

Itak, Slovenija je raj
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zakaj pa noče v cigolandijo? Čakaj...koliko miljonov je v zadnjih letih spyzdilo ven iz te zakotne vukojebine? Daj pomagaj mi, sem že pozabil

Sparkxl je izjavil:

Zakaj pa noče v cigolandijo? Čakaj...koliko miljonov je v zadnjih letih spyzdilo ven iz te zakotne vukojebine? Daj pomagaj mi, sem že pozabil

Ja, sj so tud poljaki ven hodil pa se zdej vračajo in? Slovenc pa pač ne hod rd vn pa raje pusti da ga en hebe v ri*

Je pa 200.000 indijcev pršlo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Tu se postavi vprašanje...kak nesposoben moraš bit, da te v sloveniji nočejo, v nemčiji tak ne in ti preostane samo cigolandija, iz katere v miljonih bežijo ven

Bumbar, za te indijce je to vstopna točka za nemčijo. Saj menda niso prizadeti da bodo za eno slovensko štipendijo delali. Isto se dogaja na madžarskem. Pridejo in ob prvi priliki via njemačka

Zgodovina sprememb…

Sparkxl je izjavil:

Tu se postavi vprašanje...kak nesposoben moraš bit, da te v sloveniji nočejo, v nemčiji tak ne in ti preostane samo cigolandija, iz katere v miljonih bežijo ven

Ne, vprašanje je kako sploh povprečnež živi v bananistanu - slovenistanu. Opcije so v romuniji bolše kot bananistanu, pač se preseliš v večje mesto v Sloveniji je pa Maribor in Ljubljana ena vas kjer še javni promet ne funkcionira.
Pol maš pa še par bogatunov ki kupujejo flete v Ljubljani za 1 mil+
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

To vprašanje si postavljaš ti, mi vsi tukaj pa ono kaj sem jaz napisal :)

Sparkxl je izjavil:

To vprašanje si postavljaš ti, mi vsi tukaj pa ono kaj sem jaz napisal :)

Greš tja kjer maš bolše pogoje. Če mi država bananistan trga preveč davkov grem tja kjer so manjši, Slovenija je pa sam da si kripto skeširaš pa te nben nč ne praša:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Moe_Lester ::

Ja saj je prav, da greš tja, kjer imaš boljše pogoje. Ampak ni pa treba pisati nesmislov zaradi tega.

Meni bananistan trga tako malo davkov, da me je včasih že skoraj sram. Pogoji za življenje so odlični, zdravstvo na nivoju, če plačaš dodatnih nekaj 10EUR zavarovanja, šole super, okolje čisto, varnost na nivoju.

Tukaj Romunija pač nima za burek. Kar ne pomeni, da tebi ne ustreza.

Zgodovina sprememb…

Itak, ce si s kriptom obogatel, pokupil flate in oddajas na crno gre. Ne pa floskul nabijat kakl je vse super ko vsi grozijo zdravnikom, javni transport na nivoju afganistana, letalisce je ena njiva. Tkl da se ne bova strinjala
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Javni transport je res zanič, to ti dam prav. Še vedno par stopničk nad Romunijo, ampak definitivno rabi pozornost.

To, da je letališče njiva me pa ne moti, dokler so povezave dobre in dokler imamo v krogu 2 ur še 4 druga dokaj obljudena letališča.

Zdravstvo je pri nas pač boljše kot v Romuniji, kakorkoli obrneš. Vsi indeksi in seznami, ki ocenjujejo zdravstvene sisteme Slovenijo uvrščajo daleč pred Romunijo.

Kje v Romuniji si ze bil? Greva skoz pa primerjava?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

kuall ::

primerjavo med romunijo in slo bo pa ja bolje vedel človek, ki je živel v obeh državah.
scier pa vidim, da vas boli k za resnico, kot ponavadi. če ne bi pogledali graf gdp per capita in ta pravi, da ni razlike v hitrosti razvoja romunije in slo. edini, ki se hitreje razvijajo kot mi so: usa, irska, luxmeburg, avstralija, kitajska (ne več), pa še kak najbrž.
bosna pa počasneje.
uboga resnica, z njo se ravna kot svinja z mehom. velikokrat se pa komu strga, ko mu poveš resnico, ker pač boli, hm le zakaj? svet je krut, resnica predstavlja svet, ljudje pa radi živijo v iluziji, isto ko spoznaš ljudi bolje od blizu vidiš, kako so v resnici grši, kot se pa delajo lepe kot bleferji.

resnica, kolega , resnica.

Osebne anekdote mene ne zanimajo. Obstaja veliko boljši in bolj objektiven način za primerjavo.

Moe_Lester je izjavil:

Osebne anekdote mene ne zanimajo. Obstaja veliko boljši in bolj objektiven način za primerjavo.

Ne rabiš osebnih anekdot. Se pa lahko strinjava da gre Romunija gor Slovenija pa dol? Slovenija je v zadnjih letih samo nazadavala, na vseh področjih, obnratno za RO tega ne morva trdit.
Morš vedt da samo Cluj Napoca v 4 dneh pripelje tolk turistov za festival elektronske glasbe kot Slovenija v celem letu. Merlakova investicija je pa dobr primer kako zabito vodstvo je na vrhu Slovenije in jebe vsadzga v glavo ki ma nekaj pod palcem.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Slovenija je v zadnjih letih samo nazadavala, na vseh področjih,

Nazadovala kako? Oprosti, ampak s tako pavšalno trditvijo se ne morem strinjati.

To, da se Romunija razvija pa tudi verjamem. Ampak letvica ni postavljena ravno visoko.

Nazadovala kako?

Se ti hecaš? Kdaj je bla kakšna nova bolnica zgrajena, posodobljena? Sam tist grd zdravstveni dom na metelkovi pogledaš pa vidš kje je Slovenija. Razen dragih vinjet pa dobre lokacije nima Slovenija nič za ponudt.
Valda se gradi nov zapor, nekam bo treba vse te reveže strpat k se bo kriminal povečal.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Pri nas se je bolnica v zadnjih nekaj letih dobro poširila in modernizirala (nisem v LJ, Slovenija ni samo Ljubljana). Pa kolikor vidim se odpira en kup ambulant in zdravstvenih centrov.

Draga vinjeta? Se hecaš? Za tistih cca. 100€ se lahko celo leto voziš po solidno vzdrževanih avtocestah. Toliko me pridejo cestnine v Italiji, če grem 2x na leto na izlet do Firenc.

Kot naročeno, ravno danes prišel nov ven video. Očitno imate res super javni transport.

Ti bi mogu it za politika.

130 eur je konkretno preveč glede na to da vse stoji. Jasno, sej v švici je tud vse dražje kot v sloveniji pa avstriji tud sam vse funkcionira. Čeprav v Avtriji ni vse toliko dražje, najemnine so tuki, tuki, hrana tud...

Pri nas se je bolnica v zadnjih nekaj letih dobro poširila in modernizirala (nisem v LJ, Slovenija ni samo Ljubljana).

Ja sej, zato pa tolk grozijo zdravnikom ko vse tako funkcionira ane? Čakalne dobe so tud krajše ane?

Moe_Lester je izjavil:

Kot naročeno, ravno danes prišel nov ven video. Očitno imate res super javni transport.

Itak, zato pa pride v 4 dneh več turistov kot v bananistav v celem letu

Slovenija bo še dolgo v mraku:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

130 eur je konkretno preveč glede na to da vse stoji. Jasno, sej v švici je tud vse dražje kot v sloveniji pa avstriji tud sam vse funkcionira. Čeprav v Avtriji ni vse toliko dražje, najemnine so tuki, tuki, hrana tud...

Kaj točno funkcionira in kaj v Sloveniji ne. Bodi enkrat za spremembo konkreten. Ker zaenkrat pišeš bedarije.

Vinjeta je sicer 117,5€, sem ravno pogledal.

Kaj stoji? O čem gvoriš? Na avtocesti sem nazadnje stal na isterskem Y, pred tem pa na cesti proti Grazu v Avstriji.

O kakšnih grožnjah zdravnikom govoriš. Daj raje številke. Kakšne so povprečne čakalne dobe v Sloveniji in kakšne v Romuniji.

Takoj ko vstopis v banano republik te pricaka tole:

https://file.si/32ZE/img-4345original.j...
https://file.si/O8kj/img-4344original.j...

Za ostalo mi je pa škoda zgublat cajta ker itaj vse špila ane:)
Bi ti mogu se naprej slikat kako smo cakal 45 min na avtocesti delavca pa nobenga?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Uf, gužva na bencinski na avtocesti. Ti pa še nisi bil dosti po svetu, a ne?

Nasvet za drugič. Pelji mimo, čez 10, 15 minut je še ena črpalka.

Uf tvoj nasvet mi ne koristi ker sm mogu tankat pa jebeno vinjeto kupt. Kartica na firmo mi pa ni prjela da bi preko neta kupu. Pa ne boš vrjel tud naslednja je bla polna. 200 metrov za prvo pa že fursov kamion čekira vinjete.
Naprej so pa "popravlal" cesto in smo stal 45 min (celje).
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

IL_DIAVOLO ::

PrihajaNodi je izjavil:

Bi ti mogu se naprej slikat kako smo cakal 45 min na avtocesti delavca pa nobenga?

Edini luzer z dacio s slo tablicami, ki bi lahko tankal kjerkoli drugje lol
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Masina ni registrirana v slo klown. To bi blo priblizno tako da delam zunaj plačujem pa mobitel v roamingu. Se vid zakaj je v slo beg možganov pr taki inteligenci.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kartica na firmo mi pa ni prjela da bi preko neta kupu.

To maš kako romunsko kartico, da ne prime? Dej no, leta 2023 ti "kartica ni prjela"?

Katastrofa, res. To vidiš samo v Sloveniji. Drugje ni prometnih zastojev.

Malidelničar ::

CrniPanter je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne. Povej mi eno stvar ki v sloveniji funkcionira?

Slo-tech

Dve stvari imamo: Slo-Tech in gasilci :))

No šalo na stran, glede na to, da stvari ne funkcionirajo, bi ljudje morali imeti bistveno višje prihranke. Na Mojih Financah so objavili eno razpredelnico od študije Allianza in Slovenci smo nekje na 27. mestu na svetu v absolutnem povprečnem znesku po prihrankih, sedaj so nas prvič prehiteli Čehi. Za Slovence so dali cifro 27.000 EUR, Nemci imajo 63.000 EUR, Avstrijci 90.000 EUR, Belgijci in Nizozemci med 100-150.000 EUR, potem pa ZDA, NZ, Avstralija, singapur, Tajvan, Švica, vse nad 200.000 EUR v neto likvidnih sredstvih v povprečju.

Evo to je zanimiv podatek ne pa un buzerant s konstantnim forsiranjem svoje agende in romunije

Ja ta konkreten podatek glede na to temo 'prihranki' pove marsikaj.

Podatek pokaže tudi, da ima Slovenija težavo z negativnim trendom in konkretno razvojno stagnacijo, ker razvojnega preloma l. 91 nismo naredili (mentaliteta, da smo "najboljši" na Vzhodu, pač "najjači").

In zdej bom provokativen: PrihajaNodi itak provocira ampak pokaže težavo, ki jo imamo, da relativno izgubljamo v primerjavi z ostalimi Vzhodnjaki medtem, ko razlike in škarij z Zahodnjaki nikakor ne moremo zapreti (Avstrija, Benelux, itd.).
Na to je v svojem opisu Romunije opozoril TheTrick - njegova poanta ni to, da je še veliko revščine dol - itak da je. Poanta je to, da če se bo tak trend nadaljeval še 10-15 let, potem bo Slovenija v spodnji polovici nekdanjih vzhodnih držav in je realno, da nas Romuni po BDP-capita prehitijo (če pa ne Romuni pa poleg Čehov definitivno komplet Višjegrajci).

Evo sem šel še enkrat pogledat članek iz Mojih Financ. Ocenjuje se neto finančna sredstva/prebivalca t.j. sredstva na TRR + delnice + vzajemci + pokojninski skladi + terjatve do zavarovalnic itd.

Informacij v članku glede tega koliko % ima kateri prebivalec v različni kategoriji neto sredstev v podrobnosti ni, so samo ocene za SLO (naštejem spodaj).

Bančne vloge imajo v SLO v povprečju 50% delež, je pa zanimivo, da je lani 80% prihrankov končalo v bančnih vlogah (v času pandemije je šlo pa veliko kapitala tudi v SLO na finančne trge).
V primerjavi z l. 2019 je bilo neto finančno premoženje gospodinjstev v SLO večje za 27% ampak le nominalno! Ob upoštevanju inflacije so se finančna sredstva SLO gospodinjstev v skupaj 3 letih povečala za 14,8%.

Zdaj pa še nekaj bolj konkretnih številk: (sem ene cifre po spominu kar konkretno sfalil)
27. SLO: 26.850 EUR neto finančnih sredstev/prebivalca
20. Malta: 49.500 EUR (že pred nami, isto Čehi)
19. Nemčija: 63.540 EUR (tradicionalno sicer šparovni a z majhnimi prihranki, ker ne vlagajo na kapitalske trge, vprašanje kako je z draginjo življenja v Deutschland)
18. Avstrija: 65.330 EUR
16. Italija: 69.350 EUR
1. ZDA: 251.860 EUR
2. Švica: 238.780 EUR
3. Danska: 163.780 EUR
4. Singapur: 151.200 EUR
5. Tajvan: 141.600 EUR
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Moe_Lester je izjavil:

Kartica na firmo mi pa ni prjela da bi preko neta kupu.

To maš kako romunsko kartico, da ne prime? Dej no, leta 2023 ti "kartica ni prjela"?

Ne, povratnega sms nisem dobil od darsovcev na tujo cifro če te že zanima.

Malidelničar je izjavil:

CrniPanter je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne. Povej mi eno stvar ki v sloveniji funkcionira?

Slo-tech

Dve stvari imamo: Slo-Tech in gasilci :))

No šalo na stran, glede na to, da stvari ne funkcionirajo, bi ljudje morali imeti bistveno višje prihranke. Na Mojih Financah so objavili eno razpredelnico od študije Allianza in Slovenci smo nekje na 27. mestu na svetu v absolutnem povprečnem znesku po prihrankih, sedaj so nas prvič prehiteli Čehi. Za Slovence so dali cifro 27.000 EUR, Nemci imajo 63.000 EUR, Avstrijci 90.000 EUR, Belgijci in Nizozemci med 100-150.000 EUR, potem pa ZDA, NZ, Avstralija, singapur, Tajvan, Švica, vse nad 200.000 EUR v neto likvidnih sredstvih v povprečju.

Evo to je zanimiv podatek ne pa un buzerant s konstantnim forsiranjem svoje agende in romunije

Ja ta konkreten podatek glede na to temo 'prihranki' pove marsikaj.

Podatek pokaže tudi, da ima Slovenija težavo z negativnim trendom in konkretno razvojno stagnacijo, ker razvojnega preloma l. 91 nismo naredili (mentaliteta, da smo "najboljši" na Vzhodu, pač "najjači").

In zdej bom provokativen: PrihajaNodi itak provocira ampak pokaže težavo, ki jo imamo, da relativno izgubljamo v primerjavi z ostalimi Vzhodnjaki medtem, ko razlike in škarij z Zahodnjaki nikakor ne moremo zapreti (Avstrija, Benelux, itd.).
Na to je v svojem opisu Romunije opozoril TheTrick - njegova poanta ni to, da je še veliko revščine dol - itak da je. Poanta je to, da če se bo tak trend nadaljeval še 10-15 let, potem bo Slovenija v spodnji polovici nekdanjih vzhodnih držav in je realno, da nas Romuni po BDP-capita prehitijo (če pa ne Romuni pa poleg Čehov definitivno komplet Višjegrajci).

Evo sem šel še enkrat pogledat članek iz Mojih Financ. Ocenjuje se neto finančna sredstva/prebivalca t.j. sredstva na TRR + delnice + vzajemci + pokojninski skladi + terjatve do zavarovalnic itd.

Informacij v članku glede tega koliko % ima kateri prebivalec v različni kategoriji neto sredstev v podrobnosti ni, so samo ocene za SLO (naštejem spodaj).

Bančne vloge imajo v SLO v povprečju 50% delež, je pa zanimivo, da je lani 80% prihrankov končalo v bančnih vlogah (v času pandemije je šlo pa veliko kapitala tudi v SLO na finančne trge).
V primerjavi z l. 2019 je bilo neto finančno premoženje gospodinjstev v SLO večje za 27% ampak le nominalno! Ob upoštevanju inflacije so se finančna sredstva SLO gospodinjstev v skupaj 3 letih povečala za 14,8%.

Zdaj pa še nekaj bolj konkretnih številk: (sem ene cifre po spominu kar konkretno sfalil)
27. SLO: 26.850 EUR neto finančnih sredstev/prebivalca
20. Malta: 49.500 EUR (že pred nami, isto Čehi)
19. Nemčija: 63.540 EUR (tradicionalno sicer šparovni a z majhnimi prihranki, ker ne vlagajo na kapitalske trge, vprašanje kako je z draginjo življenja v Deutschland)
18. Avstrija: 65.330 EUR
16. Italija: 69.350 EUR
1. ZDA: 251.860 EUR
2. Švica: 238.780 EUR
3. Danska: 163.780 EUR
4. Singapur: 151.200 EUR
5. Tajvan: 141.600 EUR

Hvala za napisano. Sam nisem truda zgubljal s tem. Enostavno ne more Slovenija konkiurirat v ničemer. Romunija bo šla naprej kot je šla Poljka, rabi še malo časa, je pa napredek konkreten, kar pa za Slovenijo ne mormo rečt.ž

Pa da bi sprostil avtoceste bi lahko vse skup vrgl na železnice (3 tir je itak samo ostal pri maketi)...

Plačuje se pa nove neumnosti kot je davek na poplave, da rtv prispevka ne omenjamo.

Ostaja pa Slovenija oaza za kripto izplačila, kar pa pomeni da si bo povprečen janez še težje kupil stanovanje, ker gre ogromno neobdavčenega keša v cegle;)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Zastoji per se niso problem, problem je organizacija. Da namerno zajebaajo in nič ne delajo na avtocestah, za železniški in letalski promet se pa nič ne naredi ker je vse crknlo. Valda ostane sam cestna infrastruktura. In pol slabo delajo in sam popravljajo in popravljajo.

Pa poglejmo še sledečo listo:
List of EU metropolitan areas by GDP

List of EU metropolitan areas by GDP @ Wikipedia

Ljubljana na 130 mestu, Bukarešta na 37, hell še celo Zagreb je na 90 mestu....
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

PrihajaNodi je izjavil:

Med covidom ko so vstopali one by one ane :)) A nisi nek super kader, ki so ga morali cigoti uvozit. Pa enkrat si lapal da ti palcajo let. Zakaj potem s cigovagnom hodis domov? Zakaj sploh hodis domov, ce je vse tako slabo tu?
Aja, pozabljam, da nisi v cigomaniji in da si tu na socialki :))

korenje3 ::

Slovenija ima cca $60k vsega skupaj, 50% od tega je v bančnih vlogah.

Američani imajo samo 13% premoženja v denarju. Ostalo so delnice, pokojninski sklad ipd...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

esel ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zastoji per se niso problem, problem je organizacija. Da namerno zajebaajo in nič ne delajo na avtocestah, za železniški in letalski promet se pa nič ne naredi ker je vse crknlo. Valda ostane sam cestna infrastruktura. In pol slabo delajo in sam popravljajo in popravljajo.

Pa poglejmo še sledečo listo:
List of EU metropolitan areas by GDP

List of EU metropolitan areas by GDP @ Wikipedia

Ljubljana na 130 mestu, Bukarešta na 37, hell še celo Zagreb je na 90 mestu....

Na listi, ki si jo prilimal je lepo razvidno, da povprečen Ljubljančan ustvari enkrat več kot prebivalec Bukarešte

Glugy ::

nejc_nejc je izjavil:

Moja izkušnja:
Da boš potoval samo zato, da boš, brezveze.
Raje kasneje, boš imel več od tega.

mah potovat ko si že starejši je tud daleč od tega kot je potovat ko si mlajši pa poln elana.

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Med covidom ko so vstopali one by one ane :)) A nisi nek super kader, ki so ga morali cigoti uvozit. Pa enkrat si lapal da ti palcajo let. Zakaj potem s cigovagnom hodis domov? Zakaj sploh hodis domov, ce je vse tako slabo tu?

Ja sem na sociali ker je fajn bit. To so sam neke random slike kjer je folk brez mask bil pa se je upiral (kao kovid ne obstaja)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

kriptobog ::

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ja sem na sociali ker je fajn bit. To so sam neke random slike kjer je folk brez mask bil pa se je upiral (kao kovid ne obstaja)

Potem ne nabijaj o ciganiji, ce si tu in ocitno zivis na nase strose. Pravi cigancek. Da ne bos prevec mutil s cigani, bos hitro izgubil socialo pa se kak obisk od fursa pride mimo.

Dej še men prodej drogo k jo jemleš, sam dej za socialce mal cnej. Ker vidm te kr močno drži:)) Sem Marino pozdravil.

Nov javni transport v bukarešti. Iz Brazilije

https://www.digi24.ro/stiri/solutie-de-...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

miha98 ::

PrihajaNodi je izjavil:

A resnica boli? Sej je po prihrankoh vidno da je vecina slovencev revnih, vecina ima manj kot 50k, zdravstvo slsbse kot v Romuniji...jaz bi uvrstil slovenijo s slovasko tam po bedi na zadnje mesto evrope. A zdravstvo ze dela al se kar preganjate zdravnike naj delajo?

Čuješ nodi... nisi mi odgovoril glede ekskurzije.... sicer pa , če se sprašujemo koliko ima na lagerju povprečni slovenec , nam lahko ti izdaš koliko ima povprečen romun... včeraj sem bil v Lentiju spet... 1liter bencina je 605 forintov... ni primerjave s Slovenijo ... v Pincah je uborno sicer a ko prideš , čez mejo pa je še slabše opazno.... avti so na cesti parkirani, hiše so še slabše kot pri nas.... razen drogovi za elektriko so betonski ter razsvetljava...

PrihajaNodi je izjavil:

Nazadovala kako?

Se ti hecaš? Kdaj je bla kakšna nova bolnica zgrajena, posodobljena? Sam tist grd zdravstveni dom na metelkovi pogledaš pa vidš kje je Slovenija. Razen dragih vinjet pa dobre lokacije nima Slovenija nič za ponudt.
Valda se gradi nov zapor, nekam bo treba vse te reveže strpat k se bo kriminal povečal.

Glede bolnice je ukc Maribor doživel prenovo ter Ptujska bolnica je dobila novo urgenco.. sam ne vprašat, kdo je to plačal :0

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

TezkoDihanje ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ne. V javni.

Ne laži. V nobeni javni kliniki nisi bil.

PrihajaNodi je izjavil:

In koliko je sociala v Romuniji? A češ primerjat? Saj smo te debunkal med covid krizo, da si čepel v Sloveniji, pisal si, da si pa v Romuniji.

Poleg tega sploh ne znaš romunsko in ne gledaš romunskih medijev. Nimaš pojma kaj slabega se tam dogaja, samo limaš neke nepovezane linke, ki nimajo veze z ničemer.

Peezda, Srbija kupi neke vlake in so že pred nami. BAHAHAHAH

Zgodovina sprememb…

Enim se je pa v bananistanu cez zrolal. Jbga pac je Slovenija zaostala in ni postala druga svica. Priporocam obisk pri kaksnem psihiatru. Pa ne pozabt da so cakalne dobe tudi do 1-2 let! Srecno

Pozornon poslusajte, vse to drzi se danes, za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni:

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

korenje3 je izjavil:

Slovenija ima cca $60k vsega skupaj, 50% od tega je v bančnih vlogah.

Američani imajo samo 13% premoženja v denarju. Ostalo so delnice, pokojninski sklad ipd...

Zanimivo, tu so podobne številke kot tiste iz članka od Mojih Financ. Se pa ne ujemajo povsem, tako da ne vem iz česa so odstopanja ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

IL_DIAVOLO ::

Neciviliziran prisesek mamine zize pričakuje, da bodo pristni in delovni Slovenci prikimali trditvam da je Slovenija gnila. Saj naceloma je res, ampak to mora rect nekdo, ki je Slovenec in dejansko kaj naredi za to, da lahko jamra.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ZveeZ ::

Se vam da ukvarjati z njim..
Jaz sem opazil, da kadarkoli pregledam forum, je on aktiven.
Sem pregledal njegove poste zadnjih dveh dni in opazil, da je mrknil zgolj ponoci (je spal). Preostali cas, se je "štempljal" vsako uro, veckrat na uro.

Al je placan, da trolla, al je pa res na sociali. Glede na to, koliko let ze trolla na polno in ga socialna ne bi, brez razloga, toliko casa financirala, sem prisel do dveh zakljuckov:
a) bodisi je nek luzer v srednjih letih, kateri nima osebnega zivljenja in prezivi cel dan za pcjem
b) je neke vrste invalid (delovno nesposoben) in zato se ima toliko za pizdit cez zdravstvo in ima cas viset cele dneve na pcju (forum, aktivno iskanje materiala o Romuniji)

Do tega zakljucka sem prisel tudi s pomocjo slik iz bencinske. Slikane septembra 2023, z iphonom8+. Kar mi je dalo vedet, da ne dela neko visoko kvalificirano delo. Fuck, tisti telefon se za slikat ni vec dober.
Kot drugo, je rekel da je moral tankat in kupit vinjeto. Zato smatram, da je odsel proti blagajni, ko je ze natankal (vecina v vrsti je bila za vinjeto). No, ce je natankal, je en od avtov na pumpi njegov. Slucajno ni nobenega z RO registrsko. Je pa ena romunska Dacia LJ reg, ki se tam, v taki guzvi ne bi nikoli ustavila, ce res ne bi potrebovala benza:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

8 plus je super telefon. Ravnokar menjal baterijo. Sem pa nabavil se 14 plus ker je zdej cenejs.
Drugace pa ja mam res prevec cajta. Se strinjam
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Priporocam obisk pri kaksnem psihiatru. Pa ne pozabt da so cakalne dobe tudi do 1-2 let! Srecno

Za 14€ na mesec dobiš hiter dostop do specialistov doma ali v tujini.

Od 40€ na uro naprej imaš pa privat psihiatre, ki te sprejmejo danes, če je treba. Glede ne to, da je Slovenija relativno razvita država s solidnimi možnostmi, si to lahko privošči precej ljudi. Za razliko od Romunije, ki ima precej slabše zdravstvo in bistveno slabše možnosti za zaslužek.

Moe_Lester je izjavil:

Priporocam obisk pri kaksnem psihiatru. Pa ne pozabt da so cakalne dobe tudi do 1-2 let! Srecno

Za 14EUR na mesec dobiš hiter dostop do specialistov doma ali v tujini.

Od 40EUR na uro naprej imaš pa privat psihiatre, ki te sprejmejo danes, če je treba. Glede ne to, da je Slovenija relativno razvita država s solidnimi možnostmi, si to lahko privošči precej ljudi. Za razliko od Romunije, ki ima precej slabše zdravstvo in bistveno slabše možnosti za zaslužek.

Aja, zato se otroke voz v izrael in v sloveniji umirajo kot po tekocem traku? Resilc pa sploh ne pobira ljudi. Jaka razvitost.

Revscina in beda:

https://n1info.si/novice/slovenija/zaka...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

miha98 ::

Vsaj bombe ne letijo po zraku....

Aja, zato se otroke voz v izrael in v sloveniji umirajo kot po tekocem traku? Resilc pa sploh ne pobira ljudi. Jaka razvitost.

Hmm.

Infant mortality: https://www.cia.gov/the-world-factbook/...

Deaths / 1000 live births
Romania - 5.65
Slovenia - 1.51

Youth mortality rate, 2021
The share of children who die before reaching the age of 15.
Romania - 0.8%
Slovenia - 0.3%
««
10 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onkološki inštitut (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12517114 (13267) K0l1br1

Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12323319 (20046) BigWhale
»

Kljub napredku v Silicijevi dolini 90 odstotkov plač nižjih kot pred dvema desetletje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11119906 (16680) D3m

Več podobnih tem