Forum » Loža » Čiščenje avto klime oz ventilacije
Čiščenje avto klime oz ventilacije
yansek ::
Pozdravljeni,
bil sem na daljši službeni poti in sem avto med potjo dobro grel in tudi prižgal klimo, naknadno pa šele po nekaj dnevih ugotovil, da je z ventilacijo oz klimo nekaj narobe.
Kmalu sem zaznal, da tale zrak, ki sem ga kar nekaj dni vdihaval ni najboljši.
Ima kdo izkušnje s tem? Je potrebno kakšno čiščenje klime? Ali tudi same ventilacije?
Hvala
bil sem na daljši službeni poti in sem avto med potjo dobro grel in tudi prižgal klimo, naknadno pa šele po nekaj dnevih ugotovil, da je z ventilacijo oz klimo nekaj narobe.
Kmalu sem zaznal, da tale zrak, ki sem ga kar nekaj dni vdihaval ni najboljši.
Ima kdo izkušnje s tem? Je potrebno kakšno čiščenje klime? Ali tudi same ventilacije?
Hvala
- spremenilo: yansek ()
dunda ::
Težko je kar na pamet odgovoriti. Vsekakor pride lahko v poštev menjava kabinskega filtra in kakšna dezinfekcija ventilacijskih kanalov.
https://www.kacnje.eu
BlaY0 ::
Filter potniške kabine je dobro menjati, več kot se voziš, bolj pogosto (jaz ga na dve leti, serviser bi mi ga rad vsako leto). Ampak le ta nima toliko veze z vonjem. Do slabega vonja pride zaradi ugodnih pogojev (vlaga/kondenz) za razvoj bakterij in plesni. Dezinfekcijo ventilacijskih kanalov in klime lahko narediš sam z aktivno dezinfekcijsko peno, ki jo s pomočjo daljše cevke (običajno je priložena) apliciraš na željeno mesto in z različnih koncev. Lahko pa pelješ na servis, kjer ti bodo naredili enako (nič bolje, kvečjemu slabše) in fino zaračunali. Za primer, filter potniške kabine ti računajo 15 EUR plus montažo nadaljnih 15 EUR. Filter sam lahko kupiš za 7,5 EUR zamenjaš ga pa točno v petih minutah.
Ganon ::
In kaj si ugotovil? Je smrdelo po zatohlem?
Kot prvo, zamenjaj filter. Kot drugo, lahko se trudiš s peno, ampak ključnih delov z njo ne boš dosegel. Poišči nekoga z generatorjem ozona, da ti naredi dezinfekcijo sistema.
Kot prvo, zamenjaj filter. Kot drugo, lahko se trudiš s peno, ampak ključnih delov z njo ne boš dosegel. Poišči nekoga z generatorjem ozona, da ti naredi dezinfekcijo sistema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnenje avtoklime (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 28937 (11590) | WizzardOfOZ |
» | smrad po klimiOddelek: Na cesti | 9920 (7393) | TheBlueOne |
» | Potrebnost menjave filtrov v avtu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24269 (19754) | hojnikb |
» | Nasveti glede klime (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18158 (14693) | konspirator |
» | Smrad iz klimeOddelek: Na cesti | 6503 (6171) | alexa-lol |