Forum » Pomoč in nasveti » CMD bližnjica
CMD bližnjica
slušalko ::
Zdravo,
ne znam poguglati, katera je za bližnjica, pa bom kar tukaj vprašal.
V cmd bi rad najdel/zagnal nek file v folderju. Recimo, da ima folder cel kup nekih fajlov. Kako lahko v vrstico zapišem samo recimo prve 3 znake in se potem premikam po rezultatih. Torej vse v isti vrstici.
Npr.:
Folder vsebuje file:
V cmd imam napisano:
če napišem:
in uporabim neko bližnjico na tipkovnici, mi pri pomiku gor-dol ponuja rezultate za januar.txt, junij.txt in julij.txt. Pokaže 1ga, kot zaključek vrstice.
kliknem nekaj v smislu "gor-dol" in pokaže
Ne vem, kako bi to vprašal google? Mi lahko kdo pomaga?
Hvala.
ne znam poguglati, katera je za bližnjica, pa bom kar tukaj vprašal.
V cmd bi rad najdel/zagnal nek file v folderju. Recimo, da ima folder cel kup nekih fajlov. Kako lahko v vrstico zapišem samo recimo prve 3 znake in se potem premikam po rezultatih. Torej vse v isti vrstici.
Npr.:
Folder vsebuje file:
januar.txt februar.txt marec.txt april.txt maj.txt junij.txt julij.txt
V cmd imam napisano:
c://folder/
če napišem:
c://folder/cd j
in uporabim neko bližnjico na tipkovnici, mi pri pomiku gor-dol ponuja rezultate za januar.txt, junij.txt in julij.txt. Pokaže 1ga, kot zaključek vrstice.
c://folder/cd junij.txt
kliknem nekaj v smislu "gor-dol" in pokaže
c://folder/cd januar.txt
Ne vem, kako bi to vprašal google? Mi lahko kdo pomaga?
Hvala.
WhiteAngel ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtomatizacija pogostega opravilaOddelek: Programiranje | 3393 (2170) | AnotherMe |
» | Unicode decodeOddelek: Programiranje | 1956 (1414) | Randomness |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9680 (8341) | b3D_950 |
» | Arhiviranje serverja s TAR - incremental in FTP na drugo lokacijo in email report - SOddelek: Operacijski sistemi | 1569 (1480) | Daedalus |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4975 (3935) | Doman |