» »

Kateri TV za na steno?

Kateri TV za na steno?

Pretorijanec ::

Pozdravljeni!

Izbiram TV. O tehnologiji TVjev nimam pojma. (O)/(Q)LED kaj? Čisto preprosto: iščem TV, nameščen bo na steno, ki je od druge oddaljena 4 m. Če odštejemo kavč, se bo torej gledala na cca 3 m? Potem je to kaj, 65" do 77"? Sam preferiram večji TV, žena manjšega... Čeprav je tudi meni 77" malce... čuden. Smiselno se mi zdi, da ima tudi smart funkcije. V smislu tega. Proračun? Nekje od 2 do 3.000.

Malo sem bral teste, pogledal in našel 65" LGja, 77" counterparta in 65" Samsunga s 75" counterpartom. Danes šel malo gledati v živo in... vse okoli 70" je lepo, drago, ampak... a ni to mal prevelik TV? Izbrani Samsung naj bi bil slabši od LGja, čeprav testi niti niso tako kritični do južnokorejca. In predvsem... Sony? Prodajalcu je bil všeč, meni pa... am... a zdej nej tri znamke primerjam?

Skratka, tu sem. Nisem čisto šur, ali 65" ali več, čeprav se nagibam k prvemu. Glede tehnologije/mini LED, OLED, QLED,&%$ LED nimam pojma, kaj šele da bi lahko izbiral med njimi. Znamka? Spet: neke preference nimam, čeprav mi je Samsung nekako bolj všeč od LGja. O Sonyju nimam pojma. Ampak ne bi bral x-stranskih vodičev, ker dejansko... ne rabim znanja o tehnologiji, ampak nasvet, kaj dobr dela. Torej: vem, da premalo vem, da bi lahko sprejel informirano odločitev, zato bom vesel nasveta. Ali poznavalca, ali uporabnika opisanih TVjev, ali vsakega, ki je kdaj sprejemal podobno odločitev.

TehDucky ::

Sej imaš že temo, malo prebrskaj.
https://slo-tech.com/forum/t696292/22049

Na hitro pa tako, jaz imam točno 4m od glave na kavču do tvja, imam 65, ženi se je to zdelo preveč prve dva mesca, sedaj sva se navadila. Prostora na steni je za 75-77 ampak dvomim, da bom šel na tako veliko.
Sony top modeli imajo baje najboljšo sliko, ampak boš hitro na 3-4k€, jaz imam navaden LCD od sony za 1000 eur, ker je bil v trgovini najlepši od vseh za ta denar.
Oled si pred parimi leti in zasoljeno ceno za 65'' nisem mogel privoščiti, že tako sem bil 5 mescev brez tvja ko sem se preselil.
Samsung QLED modeli so bili pred časom zelo različni, šele pri 80 ali pa 85 modelu se je splačalo vzeti samsunga, oz. je bil to "nek nivo". Ostali 60-70 modeli so bili navadni LCD samo z QLED marketing (laično, ni ravno tako).

Če gledaš v temni sobi/ponoči vzemi OLED, če gledaš tudi podnevi veliko, imajo QLED in ostali LCDji boljšo svetilnost. Če boš jemal 65 OLED LG, vzemi v G modelu, pride brez stojala in top barve. Cena je cca 2300, v 77 pa 4000 eur.
Poglej si še malo teste na rtings če je kakšna stvar, ki ti kje bolj sede. Pa enkrat se zapelji v trgovino pa malo glej, da vidiš kaj se sploh prodaja zdaj, ni vse v specifikacijah.

Hvala za odgovor!

Delam, kar si mi priporočil: hodim po trgovinah, se pogovarjam s prodajalci in gledam TVje.

Danes je bil kar težaven dan... Prodajalec me je opozoril, da ima Samsung lasten operacijski sistem, ki je precej zaprt. Torej kakšni filmi z usbja in dodani podnapisi? No go. Priporoča Sony ali Philips. Predstavil mi je top of the top Sony-ja tu. Tech radar test odličen, vse super, ampak cena... 2 x LG C2 serija.

Tv bo večjem prostoru, ampak v delu, ki je relativno temen. Na drugi strani od tvja ni okna, temveč stena in višje na steni manjše pravokotno okno. Tako, da neke nasprotne svetlobe ne bo, malce bolj na desno bo okno v višini stene. Tv se bo gledal predvsem podevi, oz. "čez dan".

In sem na začetku. Ne vem ali se mi toliko splača Sony in je 2 x boljši od LGja. Nad Samsungom sem se ohladil. But still. Penny for a thought?

Melanholija ::

Televizor ni nikoli premajhen lol. Kaj pa kakšen Panasonic? Meni so bili vedno kul. Ne spremljam več te scene. Imaš kul videe o tvjih na yt in si malo poglej. HDTVTest je must pred ogled pred nakupom.

Han ::

Samsungi lepo podpirajo USB predvajanje s čšž podnapisi. Problem je kvečjemu nepodpora starejših avdio in video kodekov.

Zadnjo izbiro opravljam med LG OLED65C21 in Samsung QE65QN95B. LG mi je bolj logična izbira glede na ne pretirano svetlost sobe, dobre rezultate na testih in bolj mikavnega OS. Ampak še vedno me mal Samsug matra. Ne vem zakaj. Mogoče me je strah burnina, ki naj bi pretil LGju. Ali je pa to izgovor, ker je LG vse fajn, sam potegne mi ne...

Jaz bi vzel LG. 8-)

Thx. Pomaga :)

Imaš pa zdaj na voljo tudi OLED Samsunge. ;)

Alien123 ::

Vzami lg oled 65g2, imaš 5 letno garancijo na burn in. No brainer tukaj, verjetno ga bom vzel tudi sam

A to si mislil c2? Ker g2 ne najdem...

Likalnik ::

MisterR ::

Pretorijanec je izjavil:

A to si mislil c2? Ker g2 ne najdem...

https://geizhals.at/lg-oled-65g26la-a27...

Aha... Ker ga ne najdem pri slovenskih prodajalcih? Pa tudi ne opisa razlik med c2 in g2. Kakšna pa je razlika? Tolikšna, da se splača urejat transport iz tujine? Hvala

o__O ::

G serija je narejena za montažo na steno. Zraven dobiš wallmount (noge za tv je treba dokupit). Se pa montira čisto flush na steno tako da zgleda super.

^ hvala!

A pa se g2 bolj splača? Razlika v ceni kar je (c2 1.800, g2 2.300). Ker 500 več za wallmount je veliko. A je še kakšna druga razlika med njima?

S tem, ko ti dajo 5 let garancije, veš da ni krš

Ok, ampak saj c2 lahko na steno obesim? Rajt? Mislm... valda ni model za na nogo nezmožen viset na steni...?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG OLED C1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11221134 (4863) TR52
»

kateri 65-70'' televizor?

Oddelek: Zvok in slika
165671 (4336) neocodexx
»