Forum » Loža » razvlaževalnik zraka in temperatura
razvlaževalnik zraka in temperatura
polozweii ::
Iščem čim cenejši razvlaževalnik za prostor s temperaturo okoli 7 °C.
Pri cenejših razvlaževalnikih ponavadi piše minimalna temperatura 15 °C. Mislim da je to pomembno zaradi izkoristka razvlaževanja.
Dobro odstranjujejo vlago tudi pri nižjih temperaturah le dražji razvlaževalniki ki imajo vgrajen kompresor? Ali pa je minimalna temperatura razvlaževanja odvisna od dogrevanja zraka nekaterih razvlaževalnikov?
Pri cenejših razvlaževalnikih ponavadi piše minimalna temperatura 15 °C. Mislim da je to pomembno zaradi izkoristka razvlaževanja.
Dobro odstranjujejo vlago tudi pri nižjih temperaturah le dražji razvlaževalniki ki imajo vgrajen kompresor? Ali pa je minimalna temperatura razvlaževanja odvisna od dogrevanja zraka nekaterih razvlaževalnikov?
dela ::
Kompresor imajo vgrajen praktični vsi razvlažilniki, ki imajo nekje 200 W porabe ali več, ponavadi jih dobiš za okoli 100 € in navzgor, redko ceneje. In vsi na izhodu zraka segrevajo zrak - za toliko, kolikor imajo porabe, porabljena elektrika se pač pretvori večinoma v toploto.
Neučinkovitost pri nižjih temperaturah je gotovo problem, saj razvlažilniki delujejo tako, da na eni strani hladijo in potem vodo iz zraka potegne na hladen del, kjer odteka v zbiralnik. Če je temperatura okolice prenizka, potem seveda tisti ohlajen del ni dosti hladnejši od okoliškega zraka in voda na dodatno ohlajenem delu zelo počasi kondenzira. Če je okoliška temperatura nižja, tudi hladen del razvlažilnika bolj pogosto zmrzuje, led pa ne more odtekati navzdol v zbiralnik. Ugibam, da bi prenizke temperature lahko imele tudi negativen vpliv na maziva na mehanskih delih kompresorja, ni pa nujno.
Kako bi dražji razvlažilniki glede tega pretentali fiziko, si ne znam predstavljat, res pa je, da ne poznam dražje ponudbe in vseh tehnologij, ki morda obstajajo pri dražjih napravah.
Neučinkovitost pri nižjih temperaturah je gotovo problem, saj razvlažilniki delujejo tako, da na eni strani hladijo in potem vodo iz zraka potegne na hladen del, kjer odteka v zbiralnik. Če je temperatura okolice prenizka, potem seveda tisti ohlajen del ni dosti hladnejši od okoliškega zraka in voda na dodatno ohlajenem delu zelo počasi kondenzira. Če je okoliška temperatura nižja, tudi hladen del razvlažilnika bolj pogosto zmrzuje, led pa ne more odtekati navzdol v zbiralnik. Ugibam, da bi prenizke temperature lahko imele tudi negativen vpliv na maziva na mehanskih delih kompresorja, ni pa nujno.
Kako bi dražji razvlažilniki glede tega pretentali fiziko, si ne znam predstavljat, res pa je, da ne poznam dražje ponudbe in vseh tehnologij, ki morda obstajajo pri dražjih napravah.
janezvalva ::
jaz imam razvlažilnik, ki deluje od 5°C do 35°C, sem kupil v lidlu za 85€, ne vem če še imajo.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
janezvalva, samo iz firbca, maš tega z 2. strani tega kataloga? To je najcenejši kompresorski, ki sem ga videl pri nas kadarkoli, pa me zanima, če je to edini ali še kak drug model obstaja za pod 100 €.
IL_DIAVOLO ::
Jaz sem izredno zadovoljen s qlima 620MA, ni pa poceni
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
janezvalva ::
janezvalva, samo iz firbca, maš tega z 2. strani tega kataloga? To je najcenejši kompresorski, ki sem ga videl pri nas kadarkoli, pa me zanima, če je to edini ali še kak drug model obstaja za pod 100 €.
ja, jaz mislim da je ta. ne vidim oznake modela. moj izgleda enak, je pa model silvercrest sle 200 a1.
vidim, da je nek ornk popust.
aja, to je en star katalog. lol.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: janezvalva ()
janezvalva je izjavil:
ja, jaz mislim da je ta. ne vidim oznake modela. moj izgleda enak, je pa model silvercrest sle 200 a1.
vidim, da je nek ornk popust.
OK, hvala. Dodajam, da je to star katalog, da ne bo kdo zdaj laufal ponj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razvlažilnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17533 (2251) | GupeM |
» | Kopalniški električni radiator (lojtra)Oddelek: Loža | 4067 (3226) | Magic1 |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 78566 (61826) | matijadmin |
» | Sušenje perila v kletiOddelek: Loža | 11994 (7885) | Jakka |
» | Vlaga v stanovanjuOddelek: Loža | 18620 (17140) | Pyr0Beast |