Forum » Kaj kupiti » Kje v slo. kupiti heat column cooler?
Kje v slo. kupiti heat column cooler?
sketch ::
Lepo po vrsti:
Sistem je Nforce2 MCP/T, Barton 2500+, 1gig RAM, 40GB. Težava se pojavi pri Soltek QBIC SFF (shuttle-style) ohišju. Glede na običajno zasnovo ventilatorja ima sedaj zelo neoptimalen pretok zraka skozi računalo - tako zaradi natlačenosti, kot zaradi različne usmeritve ventilatorjev na napajalniku, procesorju in ohišju.
Ideja je, da bi namesto navadnega hladilnika na procesor namestl t.i. heat column cooler, skozi katerega se lahko zrak giblje tudi horizontalno, ter ga nato s šobo povezal na ventilator na ohišju. Na tak način si istočasno zagotovim pretok zraka skozi ohišje in hlajenje procesorja, pa še hrup znižam.
Edina težava je, da sem do sedaj na netu našel edino eno podjetje ( NPowerTek - en primer, kaj bi jaz imel), ki take stvari prodaja - v sloveniji pa v nobenem katalogu česa takega ni. Ima kdo mogoče kakšne drugačne informacije?
Hvala vnaprej,
s.
Sistem je Nforce2 MCP/T, Barton 2500+, 1gig RAM, 40GB. Težava se pojavi pri Soltek QBIC SFF (shuttle-style) ohišju. Glede na običajno zasnovo ventilatorja ima sedaj zelo neoptimalen pretok zraka skozi računalo - tako zaradi natlačenosti, kot zaradi različne usmeritve ventilatorjev na napajalniku, procesorju in ohišju.
Ideja je, da bi namesto navadnega hladilnika na procesor namestl t.i. heat column cooler, skozi katerega se lahko zrak giblje tudi horizontalno, ter ga nato s šobo povezal na ventilator na ohišju. Na tak način si istočasno zagotovim pretok zraka skozi ohišje in hlajenje procesorja, pa še hrup znižam.
Edina težava je, da sem do sedaj na netu našel edino eno podjetje ( NPowerTek - en primer, kaj bi jaz imel), ki take stvari prodaja - v sloveniji pa v nobenem katalogu česa takega ni. Ima kdo mogoče kakšne drugačne informacije?
Hvala vnaprej,
s.
Adapt and overcome.
kuglvinkl ::
To ti sploh gre v ohišje? Tega v RS definitivno ni.
Lahko denimo nabaviš kak bakren HS odžagaš na primerno velikost in namestiš ventilator.
Kakšne imaš temperature?
Lahko denimo nabaviš kak bakren HS odžagaš na primerno velikost in namestiš ventilator.
Kakšne imaš temperature?
Your focus determines your reallity
+ ni mi všeč, da gre za 70mm vent.. Jih je težko dobiti...
V ohišje gre, her je nad hladilnikom dost prostora - samo problem je z vertikalnim dostopm zraka, ker and njim poteka vso kablovje. Ergo, učinkovitost ne sploh.
70mm fan sploh ni problem, ker bi itak naredil duct na 120mm fan, katerega bi dal na zadnjo stran ohišja.
Hitra ASCII-art skica :D
========================_______________
000000000000000000000000/XXXXXXXXXX|0000|
00000000000000000000000/XXXXXXXXXXX|0000|
0000000000000000000000/XXXduct XXXXX|fan0| zunanjost ->
000000000000000000000/XXXXXXXXXXXXX|0000|
00000000000_________/XXXXXXXX0______|0000|
0000000000|column|XXXXXXXXXX/
000zrak--->|column|XXXXXXXXX/
0000000000|column|_________/
0000000000 ---------
0000000000 --proc--
(space-killer je slab za ascii-art :()
Seveda lom ducta ne bi bil tako drastičen (oz. ga sploh ne bi bilo).
Dostop zraka bi bil skozi že obstoječe luknjice v straneh ohišja, na katere bi dal še tenek sloj pene, da se zaščitim pred prahom.
Ampak, če tega v RS ni, potem ap je debata itak končana :\
70mm fan sploh ni problem, ker bi itak naredil duct na 120mm fan, katerega bi dal na zadnjo stran ohišja.
Hitra ASCII-art skica :D
========================_______________
000000000000000000000000/XXXXXXXXXX|0000|
00000000000000000000000/XXXXXXXXXXX|0000|
0000000000000000000000/XXXduct XXXXX|fan0| zunanjost ->
000000000000000000000/XXXXXXXXXXXXX|0000|
00000000000_________/XXXXXXXX0______|0000|
0000000000|column|XXXXXXXXXX/
000zrak--->|column|XXXXXXXXX/
0000000000|column|_________/
0000000000 ---------
0000000000 --proc--
(space-killer je slab za ascii-art :()
Seveda lom ducta ne bi bil tako drastičen (oz. ga sploh ne bi bilo).
Dostop zraka bi bil skozi že obstoječe luknjice v straneh ohišja, na katere bi dal še tenek sloj pene, da se zaščitim pred prahom.
Ampak, če tega v RS ni, potem ap je debata itak končana :\
Adapt and overcome.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sketch ()
Lahko ukreneš tako. Nabaviš HS za 1U kište, popolnoma iz Cu seveda. Nato namestiš podobno zadevo, kot jo ima kuhinjska napa. Ravno revoltec.de (IIRC) je dal par dni naza to zadevo ven. Lahko pa se greš majstra (kar verjetno celo moraš biti :)) in zadevo kupiš v štacuni. To bi bil potem lij.
Predlagam tudi, da pogledaš za heat-pipe rešitev, ki jo je pred časom kot retail produkt ponujal shuttle. to bi bilo seveda daleč najboljša varianta.
Tretjič. Zvrtaj luknjo v stropu ohišja in naj ti nek tih vent. (Panaflo recimo) dovaja zraka na vent., ki je na HS.
Predlagam tudi, da pogledaš za heat-pipe rešitev, ki jo je pred časom kot retail produkt ponujal shuttle. to bi bilo seveda daleč najboljša varianta.
Tretjič. Zvrtaj luknjo v stropu ohišja in naj ti nek tih vent. (Panaflo recimo) dovaja zraka na vent., ki je na HS.
Lahko pa vedno sam poizkusiš narediti približek tovjega predloga. Boš pa moral obrniti dansdata.com, da boš videl kateri HSF ima dovolj visoka rebra, da bi lahko s strani namestil dva vent., zgoraj pa s plastiko rebra zaprl.
- Shuttle rešitev
Po zadnjih preverjanjih ima shuttle drugačno razdaljo od zadnjega dela ohišja do proca. Torej bi mi ventilator od shuttla štrlel par centimetrov ven iz ohišja, ali pa celo ne bi pasal zaradi konektorjev od matične, ki so drugače razporejeni. Shuttle ICE je pač custom-fit, pika.
- XXL navadni cooler z ventilatorjem ob strani
Ena sama, a velika pomanjlkjivost - s horizontalnim pretokom hladim samo rebra, ne pa tudi jedra (oz. temeljne plošče). Tako se toplota mnogo slabše razpršuje.
Sicer pa hvala za Revoltec in cool-pc.org. Bomo videli, kaj se bo dalo narest :D
lp
s.
Po zadnjih preverjanjih ima shuttle drugačno razdaljo od zadnjega dela ohišja do proca. Torej bi mi ventilator od shuttla štrlel par centimetrov ven iz ohišja, ali pa celo ne bi pasal zaradi konektorjev od matične, ki so drugače razporejeni. Shuttle ICE je pač custom-fit, pika.
- XXL navadni cooler z ventilatorjem ob strani
Ena sama, a velika pomanjlkjivost - s horizontalnim pretokom hladim samo rebra, ne pa tudi jedra (oz. temeljne plošče). Tako se toplota mnogo slabše razpršuje.
Sicer pa hvala za Revoltec in cool-pc.org. Bomo videli, kaj se bo dalo narest :D
lp
s.
Adapt and overcome.
IMHO ti jih bo pri tej firmi uspelo prepričat, naj v pošiljko vtaknejo še en tak HSF zate (vsaj kar se tiče mojih izkušenj, sem vedno dobil kar sem hotel :)).
Sicer pa, zdej gledam malo po teh HSF, ponudba je že kar precejšnja. Posebej mi je v oči padel AeroCool + Papst. Ampak s testi je pa bolj tko tko, samo dvem in pol stranem zaupam glede cifer (CPU die simulator).
Čeprav, če bi hotel biti car, bi definitivno nekje staknil Alpho 8045, dal gor Papst na denimo 2000 RPM in naredil dimnik na strop ohišja. Kot je zastopim, imaš prostor, oz. te ne ovira ne PSU ne IDE pogon.
Jep, kot vidim konstrukcijo, imajo vsi bazo vse do vrha, ki jo ohlaja vent..
Sicer pa, zdej gledam malo po teh HSF, ponudba je že kar precejšnja. Posebej mi je v oči padel AeroCool + Papst. Ampak s testi je pa bolj tko tko, samo dvem in pol stranem zaupam glede cifer (CPU die simulator).
Čeprav, če bi hotel biti car, bi definitivno nekje staknil Alpho 8045, dal gor Papst na denimo 2000 RPM in naredil dimnik na strop ohišja. Kot je zastopim, imaš prostor, oz. te ne ovira ne PSU ne IDE pogon.
Jep, kot vidim konstrukcijo, imajo vsi bazo vse do vrha, ki jo ohlaja vent..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodno Hlajenje by: DejancekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2640 (1733) | Dejancek |
» | Kateri je najtisji?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1111 (1002) | Pat_MaGroin |
» | vodno hlajenje??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 958 (823) | Tic |
» | Kateri hladilnik???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1689 (1304) | =Exceed= |
» | Volcano 11Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1445 (966) | Fury |