Forum » Programiranje » Excell - Iz datumske celice v textovno
Excell - Iz datumske celice v textovno
borzon ::
Pozdravljeni
Zanima me ali mi lahko kdo od tukaj prisotnih pomaga pri mojem neznju.
Imam celico A1, ki je datumskega formata 01.01.2023 v sami celilici pa se izpisuje text "januar 2023".
Imam celico B1, ki je textovnega formata v kateri je že nek text. Glej spodaj:
="Opravlejno ur"
Naprišam vas če mi lahko do napiše, kaj bi moral napisati v textovno celico, da bi se text v tej celilici spreminjal avtomatsko v odvisnosti od celice A1.
Hočem torej, da
- če v celici A1 piše januar 2023 ce v celici B1 izpiše "opravljeno ur januar 2023"
- če v celici A1 piše februar 2023 ce v celici B1 izpiše "opravljeno ur februar 2023"
Pri tem moram še 1x opozoriti, da je celica A1 datumskega formata, kjer se zapis spreminja.
hvala za pomoč
Zanima me ali mi lahko kdo od tukaj prisotnih pomaga pri mojem neznju.
Imam celico A1, ki je datumskega formata 01.01.2023 v sami celilici pa se izpisuje text "januar 2023".
Imam celico B1, ki je textovnega formata v kateri je že nek text. Glej spodaj:
="Opravlejno ur"
Naprišam vas če mi lahko do napiše, kaj bi moral napisati v textovno celico, da bi se text v tej celilici spreminjal avtomatsko v odvisnosti od celice A1.
Hočem torej, da
- če v celici A1 piše januar 2023 ce v celici B1 izpiše "opravljeno ur januar 2023"
- če v celici A1 piše februar 2023 ce v celici B1 izpiše "opravljeno ur februar 2023"
Pri tem moram še 1x opozoriti, da je celica A1 datumskega formata, kjer se zapis spreminja.
hvala za pomoč
kljuka13 ::
Funkcija, ki jo iščeš, se imenuje TEXT. V celico B1 zapiši formulo:
="opravljeno ur " & TEXT(MONTH(A1); "mmmm") & " " & YEAR(A1)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9048 (3377) | omni-vor |
» | Excel, pretvorba datuma iz teksta v številkoOddelek: Pomoč in nasveti | 1177 (880) | sloxl8 |
» | excel (preverjanje istih/e besed/e v celicah)Oddelek: Pomoč in nasveti | 811 (739) | prtenjam |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4728 (4150) | veteran |
» | Prosim za pomoč pri VBAOddelek: Programiranje | 2082 (1885) | apachee |