» »

Uporaba TVja za monitor

Uporaba TVja za monitor

alexxloow3 ::

Zdravo!

Zanima me vaše mnenje glede uporabe TVja kot glavni monitor? Namreč želel bi kupiti 4k monitor, ki bi bil vsaj 32" (ali večji) in ima vsaj 120hz. Ampak kot gledam, so vsi takšni monitorji zelo dragi (od 700€ naprej), pa sem prišel do zanimive ideje, da bi uporabil ta Samsungov TV kot monitor
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
Ima 4k, ima baje 144hz in kolega ga lahko vzame na firmo (vem lahko vzame tudi monitor, ampak za tako ceno sem razmišljal, da je mogoče boljša ideja ta TV vzeti)?
Monitor bi potreboval izključno za gaming, delo od doma, gledanje filmov in brskanje po spletu.
Sem pa tudi videl opcijo za ta TV https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp... ampak tu me pa malo skrbi burn in, saj je na monitorju veliko stalnih stvari. Zadeva bi tudi delovala po 10+ ur na dan, poleg tega je zdaj pri Samsungu promocija za podaljšanje garancije.
Tudi velikost se mi zdi, da je nekako ravno na meji ali prevelik ali lih prav :D prednost pri TVju mi je tudi, da lahko njegov zvočnik uporabljam in ne rabim kupovati drugih (načeloma za gaming tako ali tako uporabljam slušalke). Ima kdo kakšne izkušnje z uporabo TVja kot monitor, so kakšne ogromne slabe stvari?

janezvalva ::

mislim, da so tv-ji precej slabše odzivni, kot monitorji.

Input lag

Input lag is the delay between movement you make on your input device (in this case, a mouse and keyboard) and what displays on your screen. While most computer monitors prioritize minimal lag times, HDTVs generally do not--they prioritize (laggy) video processing instead. These extra milliseconds may not seem like they matter, but they will make a massive difference if you're trying to do something like competitive online gaming.

vir: https://www.pcworld.com/article/427564/...
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Zgodovina sprememb…

Robert ::

Kot monitor uporabljam ta TV Sony KDL-32WD75, ki ima full HD resolucijo. 32' TV-je ne boš dobil z resolucijo 4K, še s full HD zelo težko. Meni zadeva deluje zelo v redu, res pa je da ga ne uporabljam za gaming, za vse ostalo našteto pa. TV je sicer malo starejši a sem z njim zelo zadovoljen.

alexxloow3 ::

No sej jst gledam 43". Tako da sem se odločil za Samsunga. Sem bil zelo blizu, da bi od LGja vzel, ampak strah pred burn inom mi je bil malo preveč + pri Samsungu dobim podaljšano garancijo za malo bolj mirno uporabo :D za igre ga bom uporabljal, ampak bolj casual in nič kaj preveč competitive :D za naslednjih 5 let verjetno bo :D

scipascapa ::

Refresh Rate
100Hz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 75" in večji televizor?

Oddelek: Zvok in slika
375602 (1680) tusi
»

kateri 65-70'' televizor?

Oddelek: Zvok in slika
165421 (4086) neocodexx

Več podobnih tem