Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravljam hladilnik
Popravljam hladilnik
Pudding ::
Potem, ko sem razstavil, ocistil in si dodobra ogledal stedilnik, je zdaj na vrsto prisel se hladilnik. Je malce starejsi Zoppas :p
Vprasanja:
- Slisal sem, da starega hladilnika ne smes spraviti iz pokoncne lege. Ali je to mit ali resnica?
- Kje bi dobil tisto gumo, ki tesni okoli vrat. Je namrec poskodovana.
- Kaksno primerno lepilo za plastiko, emajl in nizke temperature?
- Moram paziti se na kaj drugega?
Vprasanja:
- Slisal sem, da starega hladilnika ne smes spraviti iz pokoncne lege. Ali je to mit ali resnica?
- Kje bi dobil tisto gumo, ki tesni okoli vrat. Je namrec poskodovana.
- Kaksno primerno lepilo za plastiko, emajl in nizke temperature?
- Moram paziti se na kaj drugega?
stromar ::
Hladilnik lahko spraviš iz pokončne lege, vendar moraš potem pred vklopom počakat npr. 24ur.
frenk ::
zato da se olje, ki je v kompresorju vrne nazaj v kompresor...in to ni le pri starih hladilnikih ampak tudi pri novih
Brane2 ::
Pa tudi zato, da freon odhlapi iz cilindra kompresorja.
Med normalnim delovanjem naj tja nikoli ne bi prisel v velikih kolicinah.
Ce pa pride, bo efekt enak, kot bi nalil deci vode v avtomobilski cilinder in dal svecko nazaj.
Bat ga ne bo mogel stisniti in nekje bo pocilo...
Med normalnim delovanjem naj tja nikoli ne bi prisel v velikih kolicinah.
Ce pa pride, bo efekt enak, kot bi nalil deci vode v avtomobilski cilinder in dal svecko nazaj.
Bat ga ne bo mogel stisniti in nekje bo pocilo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kompresor 12v ,na 220 rabim pretvornik!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1348 (1257) | Frenckie |
» | rabim kompresor za hladilnik (kuhinjski)Oddelek: Loža | 6676 (6003) | jonynho |
» | kompresor...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2016 (1863) | Vanadium |
» | HomeMade hladilnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1234 (992) | DuLE_ |
» | Kompresor - Koliko časa je lahko brez plina, če je spolh pomembno?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2408 (2170) | Bevcan |