Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj bi bila mala vetrna elektrarna prava stvar
Zakaj bi bila mala vetrna elektrarna prava stvar
Jure27 ::
Pozdrav,
v luči energetske krize malo razmišljam o alternativah in ker so zadnje čase težave s sončnimi, zakaj pa ne vetrna?
Ima že kdo kakšne izkušnje?
v luči energetske krize malo razmišljam o alternativah in ker so zadnje čase težave s sončnimi, zakaj pa ne vetrna?
Ima že kdo kakšne izkušnje?
deco16 ::
Jaz mam 500W in na trenutke res daje 500W ali pa še več.
Sem pa na območju burje in ker je sunkovita jo kar mal heca ampak pozimi lepo dela. Nevem pa če se bo poplačala saj so pri nas bolj sunki. Spusti tudi nekaj zvoka tako da bodi prepričan da nebo motilo sosedov. Fajn jo je dat čimbolj višje, sam sem se na začetku bal in sem jo dal v zavetje ampak potem sem se opogumil in deluje tudi na odprtem.
Je pa tko, ne dela veliko, dela pa takrat ko ni sonca tudi torej večinoma bolj pozimi in ponoči.
https://www.aliexpress.com/item/3295845...
Pozanimaj se res da dobiš pravo, katera bo zmožna nekaj nardit. Veliko je fejk vetrnic, še posebi tiste katere majo rep obrnjen navzdol.
Sam nisem uporabil priloženega kontrolerja ampak sem si z diodami in mikrokontrolerjem sam naredil da bremeni če je prehudo.
Če te še kaj zanima vprašaj.
Sem pa na območju burje in ker je sunkovita jo kar mal heca ampak pozimi lepo dela. Nevem pa če se bo poplačala saj so pri nas bolj sunki. Spusti tudi nekaj zvoka tako da bodi prepričan da nebo motilo sosedov. Fajn jo je dat čimbolj višje, sam sem se na začetku bal in sem jo dal v zavetje ampak potem sem se opogumil in deluje tudi na odprtem.
Je pa tko, ne dela veliko, dela pa takrat ko ni sonca tudi torej večinoma bolj pozimi in ponoči.
https://www.aliexpress.com/item/3295845...
Pozanimaj se res da dobiš pravo, katera bo zmožna nekaj nardit. Veliko je fejk vetrnic, še posebi tiste katere majo rep obrnjen navzdol.
Sam nisem uporabil priloženega kontrolerja ampak sem si z diodami in mikrokontrolerjem sam naredil da bremeni če je prehudo.
Če te še kaj zanima vprašaj.
wcpapir ::
Kako pa porabljaš to energijo ?
Kul bi bilo, če bi takšna zadeva delovala tako, da bi jo lahko kar zraven SE priklopil nekako na isti razsmernik itd.
Kul bi bilo, če bi takšna zadeva delovala tako, da bi jo lahko kar zraven SE priklopil nekako na isti razsmernik itd.
deco16 ::
Mam majhen hranilnik(baterijo) in sončno ter inverterje kateri ne spuščajo v omrežje ampak ponucajo samo to kar porabi hiša.
Vetrna prek diod gre direkt v baterijo / inverterje. Če je baterija slučajno polna pa se prižge breme na vetrni strani.
Vetrna prek diod gre direkt v baterijo / inverterje. Če je baterija slučajno polna pa se prižge breme na vetrni strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Solarna elektrarnaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9532 (1525) | Likalnik |
» | Tesla Powerwall v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 23532 (16690) | hruske |
» | V ZDA prvikrat po letu 1880 obnovljivi viri energije prehiteli premogOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9247 (6808) | Leif |
» | Oddajanje električne energije v omrežjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8865 (7529) | Pyr0Beast |