» »

Piknik ob savi

Piknik ob savi

dirkac71 ::

Ko sem bil otrok, kakšnih 25-30 let nazaj, smo pogosto šli z družino ob Savo (med Ježico in Črnučami) in imeli piknik žar. Takrat je bilo to nekaj normalnega in noben se ni spraševal ali krši zakon, pač pospravil si za sabo in to je to. Ćasi so drugačni zato me zanima, kako je to danes urejeno ? Se s tem krši zakon, kakšna je kazen če pride policija, itd. ? Govorim seveda za primer ko se obnaša normalno, se pospravi za sabo, ne povzroča škode in hrupa. Vidim da ljudje še vedno hodijo tja ker so vidni ostanki oglja.

mihi666 ::

Pri nas za savinjo ni problema pospravimo za seboj in je to to. Enkrat so prišli policisti ker nas je nekdo prijavil zaradi glasbe po 22.00. ampak smo ugasnili in dobili ustni opomin. Policista sta tam popila še vodo skadila cigaret in šla. Kako je zakonsko gledano nimam pojma

Tody ::

Danes si rezerviraš zadevo tukaj... https://www.sport-ljubljana.si/RIC-Sava/

Bom rezerviral. Sicer je tole samo do 21:00 pa še če je dež zadeva kar avtomatično odpade in ni vračila denarja, samo menjava termina, kar je zelo prikladno če želiš praznovati rojstni dan. Ljubljana pač.

Še vedno pa me za kdaj drugič zanima če kdo ve kako je pravno urejeno piknikovanje "na črno". Ponovno, ob predpostavki da ne gre za preglasno zadevo in da se normalno pospravi. Je to sploh zakonsko urejeno ?

MIHAc27 ::

Kaj pa Iški vintgar? Tam smo mi parkrat praznovali. Je pa bilo 30€. Samo nismo rajali tako pozno v noč...

Nikonja ::

Dej no, a ti resno sprašuješ če bo policija šla vsak dan po celi obali Save in iskala "ilegalne" piknik mojstre???
Kot prvo piknik lahko imaš skoraj kjerkoli v naravi, razen če izrecno ni prepovedano, (kot npr letos poleti ko je bila suša in je veljala splošna prepoved za kurjenje ognja) pod pogojem da ustrezno zavaruješ ogenj in področje okoli. Kaj pomeni da imaš npr, večji sod vode, gasilni aparat.....

Večji problem ob Savi je ker je ob vikendih tam milijon ljudi in ne vem ali si res želiš celodnevno pozornost vseh mimoidočih?

kuall ::

saj se lahko zamakne v grmade. tam sem ene 10 let nazaj videl eno rdečelasko brati knjige, ko je ležala na tleh. prav fajn je bila. boljša kot uni stari pedri, ki se tam sončijo. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Sem že hotel rezervirat plac na RIC sava in delajo samo do 22.9. ... jaz bi rabil konec septembra. Ima še kdo kakšno idejo za kakšen plac, plačaš, imaš klopce in žar, v Ljubljani ?

mr_chai ::

dirkac71 je izjavil:

Sem že hotel rezervirat plac na RIC sava in delajo samo do 22.9. ... jaz bi rabil konec septembra. Ima še kdo kakšno idejo za kakšen plac, plačaš, imaš klopce in žar, v Ljubljani ?

Na Velika čolnarska ulica 20 pjt pogledat, to je v Trnovem ob Ljubljanici. Imaš klopce in žar. Samo verjetno se moraš prej zmenit.

Kiwix ::

dirkac71 je izjavil:

https://www.piknik-klece.si

PacificBlue ::

A ni za piknike že mal pozno?:)
I’m out.
:3

jest10 ::

Nikoli ni prepozno

Na čolnarski se ne javijo, športni center ima še eno lokacijo na svobodi vendar je tam najem 200EUR. Tako da očitno bomo kar nekje ob savi na "črno", magari s tistim mini žarom za enkratno uporabo. Zdaj moram samo še zgruntati kje bomo sedeli, 12 stolov za tja trogat nimam, tisti kamni na tleh znajo biti pa neprijetni po par urah :D Vem da je za piknike pozno, ampak kaj čmo tisti, ki smo rojeni konec septembra :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dirkac71 ()

estons ::

Tole je pa precej drago, glede na to da sem samo jaz plačnik in da bo za pijačo in hrano šlo verjetno še dodatnih 100€, bi za prostor dal do 100€

Surstromming ::

dirkac71 je izjavil:

Ko sem bil otrok, kakšnih 25-30 let nazaj, smo pogosto šli z družino ob Savo (med Ježico in Črnučami) in imeli piknik žar. Takrat je bilo to nekaj normalnega in noben se ni spraševal ali krši zakon, pač pospravil si za sabo in to je to. Ćasi so drugačni zato me zanima, kako je to danes urejeno ? Se s tem krši zakon, kakšna je kazen če pride policija, itd. ? Govorim seveda za primer ko se obnaša normalno, se pospravi za sabo, ne povzroča škode in hrupa. Vidim da ljudje še vedno hodijo tja ker so vidni ostanki oglja.

Nekajkrat imeli zare na podobnih lokacijah, k sreci se se vedno obale voda smatrajo za javno dobro - HVALA TI JUGOSLAVIJA (razni maloumni bedaki pljuvajo cez njo, ampak, ko bi enkrat ugotovili, da so v UK/ZDA planinska drustva samo lobisticne skupine, da bi sploh lahko sli na kaksen hrib, bi hitro dojeli) - tako, da v miru pojdite razpreti svoj zar, zascitite ogenj, kot se spodobi, ce pa pridejo "ta modri" bodite z njimi prijazni, pa ne boste imeli nobenih problemov. Je pa res, da pomaga, ce si malo starejsi in lahko policaju reces, da si tam "kuril" celo mladost, pa si hotel malo nostalgije - bos moral naleteti na konkretnega kretena, da ti bo sral. Ampak kot vedno pri policiji, nezno, ga povabis na cevap, ga vprasas malo po njegovem delu, se mu kasnje nevsiljivo zahvalis za delo, ki ga opravlja itd.

Smrkci so tudi ljudje in zaradi kretenov so postali napadalni. Ampak vse to se da obrnit, seveda pa ne smes sam izpasti kreten.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Vsekakor če imaš zraven glasno muziko je večja verjetnost da kdo pokliče policijo.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Vsekakor če imaš zraven glasno muziko je večja verjetnost da kdo pokliče policijo.

Ce si v pm (pa ne private message), ne bo nihce klical policije, se fajn se mu bo zdelo, samo lastnik ozemlja bo pizdil in hkrati vedel, da ne more nic.

Najvecji problem je odnos, ce bos takemu odgovoril kot zadnji kreten, bos imel samo veliko dela. Povabis ga zraven (enako kot smrkca), mu ponudis cevap in bo vse ok. In seveda pospravis za sabo.

Ceprav so slovenceljni nestrpna in sovrazna sodrga, s katero se ne bi druzil nihce normalen, te zadeve pri starejsih potegnejo nostalgijo, kjer se tudi najvecji kreteni zacnejo obnasati normalno. Ce si seveda tudi sam normalen. Ce si debil (narcis, neoliberalist, se delas pravnika,...) , tvoj problem.

Osebno nimam nobene tezave, ce folk nabira kostanj, naredi piknik itd. Vse to smo poceli tudi sami v mladosti. Ce bom pa naletel na napihnjenega kretena, bom sel pa samemu sebi v minus, da mu unicim vsak pomislek na moji zemlji, cetudi ga bom samo jebal in z uzitkom placam za to. Samo, da je se en butthurt narcis zjeban.

Si na tuji zemlji, izkazi spostovanje. Nimam nobenega problema. Si zabit kreten, ki misli, da si lahko dovoli karkoli. Suffer.

(ali pa spizdi k sosedu, ki ti ponuja za 20 eurov na uro svojo zemljo - moja je zastonj, samo cloveskih smeti pa na njej ne bom prenasal - te naj se pasejo na deponiji, ali placajo).

Zgodovina sprememb…

Kje sem imel v mislih sem označil na mapci v prvem postu, se pravi tam naprej od kitajske restavracije med črnučami in ježico. Nostalgija ... a sem že tako star ? Jaz vem da ko sem bil otrok so ljudje ob savi normalno imeli žar. Se bližam 40, vendar izgledam mlajši. Do policistov sem vedno spoštljiv. Tam kjer so te prostori ob Savi sicer ni nikogar okoli, tako da motiti ne bi mogli nikogar tudi če bi hoteli (kar ne !). Tako da če bi kdo klical bi lahko le iz čiste škodoželnosti ko bi videl svetlo ob reki.

Trenutno se res nagibam k tej varianti, sem tako imel kot del dogodka to, da je malo bolj "avanturistično" vse skupaj. Edini problem ki ga trenutno imam je, da se tam ne da normalno sedeti in če mislimo biti do zvečer bo opcija bodisi stati ali sedeti na tleh. Druga varianta pa je, da imamo tam žar, potem se pa po 2-3 urah premaknemo nekam kjer se da sedeti, npr. ob Ljubljanico na Plažo. 12 stolov nimam in jih za eno priložnost ne mislim kupiti. En moj zanimiv kolega je rekel da se vse da rešiti če mu prinesem sekiro :))

dirkac71 je izjavil:

Kje sem imel v mislih sem označil na mapci v prvem postu, se pravi tam naprej od kitajske restavracije med črnučami in
ježico. Nostalgija ... a sem že tako star ? Jaz vem da ko sem bil otrok so ljudje ob savi normalno imeli žar. Se bližam 40, vendar izgledam mlajši. Do policistov sem vedno spoštljiv. Tam kjer so te prostori ob Savi sicer ni nikogar okoli, tako da motiti ne bi mogli nikogar tudi če bi hoteli (kar ne !). Tako da če bi kdo klical bi lahko le iz čiste škodoželnosti ko bi videl svetlo ob reki.

Trenutno se res nagibam k tej varianti, sem tako imel kot del dogodka to, da je malo bolj "avanturistično" vse skupaj. Edini problem ki ga trenutno imam je, da se tam ne da normalno sedeti in če mislimo biti do zvečer bo opcija bodisi stati ali sedeti na tleh. Druga varianta pa je, da imamo tam žar, potem se pa po 2-3 urah premaknemo nekam kjer se da sedeti, npr. ob Ljubljanico na Plažo. 12 stolov nimam in jih za eno priložnost ne mislim kupiti. En moj zanimiv kolega je rekel da se vse da rešiti če mu prinesem sekiro :))

Ej, resno. Sedite na kamnih. Ce zuli v rit, bos vsaj vesel, da so tam z razlogom. Naj kdo prinese kitaro in neubrano pojte ob njejo. Prepovej ves elektronski bullshit.

Popolnoma odgovorno dejanje je, da omejite ogenj in glede tega se potrudite. Ker zaradi tega vam bojo "smrkci" tezili. Vse ostalo je nepomembno.

Tako se druzijo ljudje. Kreteni se druzijo ob spotifyu in bluetooth zvocnikih.

Zgodovina sprememb…

** Razen če so bluetooth zvočniki domače izdelave :))

Mislim da se bomo kar tako odločili, hvala za spodbudo. Bom poročal če bo šlo brez globe. Verjetno je dovolj če imamo en sodček vode ob ognju, ne rabimo gasilnega aparata :D

Problem zna biti da po hrani zna koga na wc prijeti. Ampak na to sem pa že takoj pomislil, imajo kitajsko restavracijo zraven. Greš, naročiš kavo, spiješ, te požene, se olajšaš in greš nazaj na žar. Kitajci veseli, ti tudi. :D

dirkac71 je izjavil:

** Razen če so bluetooth zvočniki domače izdelave :))

Mislim da se bomo kar tako odločili, hvala za spodbudo. Bom poročal če bo šlo brez globe. Verjetno je dovolj če imamo en sodček vode ob ognju, ne rabimo gasilnega aparata :D

Srat gres pa doma. Morda kaksne droge jemljete, da tega ne zmorete?
Problem zna biti da po hrani zna koga na wc prijeti. Ampak na to sem pa že takoj pomislil, imajo kitajsko restavracijo zraven. Greš, naročiš kavo, spiješ, te požene, se olajšaš in greš nazaj na žar. Kitajci veseli, ti tudi. :D

Halo, se druzis z idioti, ki ne znajo scati v stoje? Bednimi zenscinami, ki ne znajo dvignit noge ob drevo in dokazati, da znajo tudi one scati "v stoje" (s cemer so nedvoumno razkrile fukotoznost)? Smilis se mi, zakaj take zencscine sploh vabite zraven, ko se pa lahko sami bolj zabavate, kot z njimi? Ker take smo vcasih podrli. Tudi stafetno (pri 15 letih). Verjetno vam manjka penis. Fukfehtarji.

Zgodovina sprememb…

Po pijači te ponavadi prime scati, po hrani pa .. ? ;)

dirkac71 je izjavil:

Po pijači te ponavadi prime scati, po hrani pa .. ? ;)

6-72 ur po tem. Ce imate s tem probleme, nabavljajte meso drugje, zelenjavo pa dobro umijte.

Zgodovina sprememb…

:))

Gambino ::

Pazi, da te lastniki zemljišča ne dobijo, lahko naletiš na takega, ki te bo .... Jih poznam, živim v bližini.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebujem pomoč pri izbiri plinskega žara

Oddelek: Loža
208399 (7673) Ganon
»

Lotus grill

Oddelek: Loža
197445 (6534) Go-ahead
»