» »

Crypto day/month traiding

Crypto day/month traiding

gargamel32 ::

Ali vas večina kupi crypto valuto/e in potem čez x časa pogledate stanje ali se tudi kdo ukvarja z day traidingom oz. vsaj tedenskim/mesečnim?

Sam sem na platformi Kraken, trenutno 20% pod vložkom, ampak to zato, ker je bil vložek mali in poizkusen, da sem videl kako vse deluje. Sedaj spremljam dogajanja dnevno/tedensko in študiram, da bi se dalo na kratke roke vložit visoke zneske in ujeti 10 do 15%. In potem znova in znova. Če vložiš 50k,se pa to že močno pozna. Vrednosti skačejo med 8 in 9,5 (ena crypto valuta) že mesece in dokaj fix je, da če kupiš sedaj po 8,bo šlo toliko gor, da potem prodaš pri 9.Provizije na Krakenu niso visoke, ven pa ne bi denarja jemal takoj, ampak občasno, ker so še davki zadaj.

rokp ::

A o tem, kako bi potem te zagotovljene profite porabil, nisi pa se nic razmislil? Najprej to, potem pa sele ostalo, da ne bo potem zadrege, kam z denarjem...

IgorCardanof ::

gargamel32 je izjavil:

Ali vas večina kupi crypto valuto/e in potem čez x časa pogledate stanje ali se tudi kdo ukvarja z day traidingom oz. vsaj tedenskim/mesečnim?

Sam sem na platformi Kraken, trenutno 20% pod vložkom, ampak to zato, ker je bil vložek mali in poizkusen, da sem videl kako vse deluje. Sedaj spremljam dogajanja dnevno/tedensko in študiram, da bi se dalo na kratke roke vložit visoke zneske in ujeti 10 do 15%. In potem znova in znova. Če vložiš 50k,se pa to že močno pozna. Vrednosti skačejo med 8 in 9,5 (ena crypto valuta) že mesece in dokaj fix je, da če kupiš sedaj po 8,bo šlo toliko gor, da potem prodaš pri 9.Provizije na Krakenu niso visoke, ven pa ne bi denarja jemal takoj, ampak občasno, ker so še davki zadaj.

Ja, se zelo lepo slisi in je zelo ziher, ko bos pa tole poskusal malo v praksi, pa bos videl, da morda temu ni tako in mogoce tudi videl, zakaj vecina ljudi s trejdanjem denar izgublja.

Zagotovo se da, marsikdo zelo lepo sluzi s tem. Vecina pa izgublja, ker ni tako enostavno kot se zdi.

Najboljs se itak naucis da sam direkt probas. Zdej, ce se ucis in trejdas, si nekako sam lahko dolocis kako visoka bo cena tvojega solanja. Ce igras z vecjimi vlozki, drazja bo sola v primeru, da nisi zelo dober.

c3p0 ::

Drugo je tudi psiha, z navideznimi 50k je lahko tradat in spat, ko vidiš da si v enem dnevu zgubil za en avto, pa je druga.

Tody ::

Če ti 50k ne pomeni življenskih prihrankov in hrane ... potem se lahko igraš. Enkrat bo šlo gor... Kolikor spremljam novice je trenutno en tak zajeban čas za trejdanje in se večina folka umika ven, ker ne ve ali bo usekal 10 + ali 10 - Če pa imaš čas čakat 2-3 (4,5,6) meseca potem pa vrjetno je zdaj dober čas za nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

gargamel32 ::

Definitivno gre tu za sredstva, ki NISO življenjski prihranki. Torej je to znesek, ki "ne boli" in je človek pripravljen potem tudi čakat, da se vrednost dvigne, če je slučajno ujel konkreten padec.

kriptobog ::

V teoriji je super, v praksi pa hitro sledi streznitev. Tam nekje 5-10% trejderjev ustvarja profit. Ostalo izgubo. Glede na moje izkusnje in na statistike pri prop firmah (sicer za forex) je se slabse. Pri my forex funds podjetju so enkrat dali ven statistiko, da v povprecju od 1000 novih mesecnihstrank jih samo 8 opravi challenge. In od teh 8, trije pridejo do prvega profit splita. V celi zgodovini podjetja ( 2 leti) so imeli pa mislim, da 4 trejderje, ki si konstantno delali profit vsaj pol leta...
Sama tehnika trgovanja je simpl, ni nobene hude znanosti. Psiha, disciplina in pohlep ti dajo pa hudo solo. Ce to zdrzis in preguras, potem si zmagal. Terja pa ogromno casa in izgub. Jaz sem rabil 3 leta, da sem nekako delal pozitivno nulo in 4, da sem zacel ustvarjati reden profit...

residual ::

Ne pozabi na trading fee-je in fomo, panic sell... pri velikih vložkih ni več smešno gledat izgube. Jaz sem cca pol leta vadil z majhnimi vložki, da sem se naučil discipline in nisem več prideloval izgub ampak sem bil vsaj sposoben vednoi povrniti izgube, včasih pa še kakšen profit narest. JE potrebno veliko informacij, da približno zadaneš kakšen pump vnaprej. Tisti pump ki ga ujameš na grafu, si običajno že pozen, razen če je kak long pump and dump. Pa stanje na trgu se spreminja, recimo po marcu je bilo kar neko jajcanje, vse rdeče...potem čez poletje malo bolje, se je dalo dnevno kaj potegnit, sedaj septembra pa zopet neko novo sranje s Tera sceno in ETJ merg-anjem...

V glevnem pri dnevnem trade-nju moraš bit 24/7 na preži, kar ni enostavno. to je šiht in stres...

kriptobog ::

residual je izjavil:

Ne pozabi na trading fee-je in fomo, panic sell... pri velikih vložkih ni več smešno gledat izgube. Jaz sem cca pol leta vadil z majhnimi vložki, da sem se naučil discipline in nisem več prideloval izgub ampak sem bil vsaj sposoben vednoi povrniti izgube, včasih pa še kakšen profit narest. JE potrebno veliko informacij, da približno zadaneš kakšen pump vnaprej. Tisti pump ki ga ujameš na grafu, si običajno že pozen, razen če je kak long pump and dump. Pa stanje na trgu se spreminja, recimo po marcu je bilo kar neko jajcanje, vse rdeče...potem čez poletje malo bolje, se je dalo dnevno kaj potegnit, sedaj septembra pa zopet neko novo sranje s Tera sceno in ETJ merg-anjem...

V glevnem pri dnevnem trade-nju moraš bit 24/7 na preži, kar ni enostavno. to je šiht in stres...

Ni treba biti 24/7. Jaz sem za grafi max 4 ure dnevno. 8-12 vecinoma, lepo zacnem spremljati ko se odpre borza v Frankfurtu. 24/7 je bv, prevec stresa, pade fokus in vec dela skot na sihtu. To pa ni vec point trejdanja, ker trejdas naceloma, da bos free, ne da bos imel celodnevni job.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

residual ::

Jaz pazim še na kitajce in američane, pač včasih sredi noči preveriš, pa zvečer zopet... včasih maš srečo pa kaj pumpne na full... drugače pa želim obilo sreče vsem v prihodnje.

hbgqzR ::

pa imate kaksne setup alerterje ali vse rocno?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i) (strani: 1 2 3 488 89 90 91 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
4505943130 (304620) Machete

Rudarjenje Kriptovalut

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
469043 (7900) Superboyy
»

Vitalik Buterin: rasti kriptovalut bo konec

Oddelek: Novice / Kriptovalute
3918841 (12928) Vazelin
»

25 milijard dolarjev v 30 dneh. Je na trgu kripovalut balon? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
9535876 (29644) sniff

Več podobnih tem