» »

Kako izbrisati podatke na pogonu USB, ki je pokvarjen, tako da podatkov ni mogoče obnoviti?

Kako izbrisati podatke na pogonu USB, ki je pokvarjen, tako da podatkov ni mogoče obnoviti?

ToZr ::

Kupil sem 3 USB ključke s kapaciteto 256 GB v 2 različnih trgovinah v istem mestu z imenom Murska Sobota, v državi Sloveniji, v različnih obdobjih. USB-diski, ki sem jih kupil: Hama 256-GB in kasneje sem kupil USB ključ z imenom samo Müller 256 GB, oba kupljena v trgovini z imenom Müller in nato sem kupil še Xplore 256-GB v trgovini z imenom Big Bang. Vsi USB-diski so imeli skoraj enake težave. Vsi so prenehali delovati po kratkem času, potem ko sem prekopiral nekaj podatkov nanje. Trgovine in/ali njihove tovarne kradejo vsaj denar, zelo verjetno tudi podatke, saj vedo, da ljudje shranjujejo osebne podatke na okvarjenih USB-diskih. Večina kupcev ne bo vrnila USB-diskov, ker se bojijo, da bodo njihovi podatki ukradeni. Trgovina/tovarna vsaj krade denar. Potem če stranka vrne pogon USB, ukradejo tudi njene podatke.
Težava je v tem, da mi pogoni USB ne dovolijo dostopa do podatkov, zato ne morem formatirati pogona, ne morem uničiti podatkov in ne morem kopirati ali izbrisati podatkov, vendar so podatki še vedno tam. Podatke, ki so tam, sem preveril s številnimi programi in računalniki v Linux in Windows. V različnih programih Linux in Windows sem poskušal formatirati, uničiti, kopirati in izbrisati podatke. Nimam dostopa do podatkov. Velikokrat dobim input/output error napake, katere so verjetno napake strojne opreme, izdelane v tovarni, kjer verjetno lahko zaobidejo te napake z nekaj lastne strojne opreme in ukradejo podatke. Nekdo v trgovini ali tovarni, ki je izdelal pokvarjene USB-diske, ima verjetno fizični dostop do podatkov. Povedati je treba, da imam več kot 20 USB-diskov, tudi Hama 32-GB in Xplore 128 GB, ki delujeta in mnogi drugi tudi že dolgo. Težave so torej vedno s temi 256 GB USB ključi. Predvidevam tudi, da je trgovina Müller preimenovala staro Hamo 256 GB v Müller 256 GB, da lahko še naprej prodaja te pokvarjene USB-diske, saj so celo v Wikipediji omenili škandal okoli podjetja Hama: Hama @ Wikipedia (podjetje). Celo zaposleni v trgovini Müller mi je rekel, da naj iščem drugačne in boljše USB-diske v zameno za svojega, ko sem hotel kupiti dražjega 256-GB USB diska, tako da vsi vedo, da vodstvo izvaja prevaro, ampak sem potreboval 256 GB, zato sem ga kupil.
Moje vprašanje je, kako izbrisati podatke na USB ključu, da niti program za obnovitev ne bo mogel obnoviti podatkov, da lahko potem vrnem USB ključ in dobim nazaj svoj denar? Vseeno mi je, če ga moram z elektriko udariti, samo da ostane vidno nedotaknjen, saj podjetja/trgovine/tovarne očitno tudi prodajajo le vidno dobre naprave, ki so prevare.
  • predlagal izbris: kloko ()

mailer ::

Fizično ga (jih) uniči.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

klinker ::

Sola za naslednjic, da se ne kupuje najcenejsega dreka na voljo :)

MIHAc27 ::

Jaz bi vzel 12V napajalc, in z + in - žičko šel čez vse kontakte na hitro. Bi moral skurit ključek na tak način. Sam je nevarno potem to dajat v PC, da ti tam kaj ne skuri.

Anyways... če podatke moreš uničit, vzami kladivo in udari da vse razleti. Jbat ga, garancije ne bo, boš pa vsaj mirno spal.
Drugače pa dvomim, da se bo komu dalo ukvarjati z vsebino ključka.

Han ::

Če ključka sistem ne zazna, podatkov ne boš mogel izbrisati. Če ga, v imageUSB izberi Zero USB drive, nato ga polno formatiraj. To dvakrat ponovi, pa bodo podatki adijo.

FireSnake ::

Jaz sem napisal, da trola (še vedno sem o tem prepričan), pa sem bil izbrisan.

Kladivo ter ampus, pa gasa!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

ziga1990 ::

OP mislim, da je zatebe bolje da disk fizično uničiš oz še bolje vržeš v ogenj, ker drugače boš še vedno imel misli da bo tovarna pokradla podatke dol. in izgubljeni denar naj ti bo davek na to da si kupil poceni USB ključke
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

d4vid ::

Pri teh cenah greš kupovat noname robo.
Kupi Kingston, Sandisk in podobno, pa ne gledat najcenejšo robo.
Poleg tega so USB potrošni material, za prenos podatkov iz ene na drugo napravo, nikakor pa ne za hranjenje ene kopije.
Vrži v kanto in drugič potegni kak € več iz žepa.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

twom ::

Saj imate vsi prav.

Po drugi strani pa..., kvaliteta robe, ki se prodaja (od cunj naprej), je pod nikakršnim nivojem.
Zato je potrebno stvari reklamirat, zahtevat denar nazaj. Edino tako, da bo trgovce in prodajalce udarilo po žepu, bojo izdelki postali bolj kakovostni.

Tako pa, ah... saj je sam 10 evrov. Ja, pomnoži krat milijon ali dva, ki jih nekdo spravi v svoj žep. Pri marsikateri stvari gre tudi za tvojih 10 evrov, in ne samo enkrat. Ko vse sešteješ se kar nabere...

klinker ::

Sej se strinjamo s tem, samo na dolocenih stvareh se pac pretirano ne spara, ker na koncu kosta vec.
Kljucki res niso vec dragi in ce bos kupu malo boljsega je kakega desetaka vec, ga bos pa imel kr nekaj let in je strosek zanemarljiv.

misek ::

Pred resno uporabo stestiraj ključek z namenskimi programi.

d4vid ::

No ena izmed mojih izkušenj s poceni USB ključki je taka: hotel sem namestit Windows, mislim da 10, na en računalnik. Potegnem ISO iz MS strani, vklopim popolnoma NOV USB ključ v računalnik in "zapečem" ISO na njega. Namestitev se zboota in nastavim vse, nakar se mi zatakne nekje, ker ne najde določene datoteke. POskusim ponovno, restartam namestitev, isto. Poskusim s drugim programom zapečt ISO, ista težava.
Khm... nekaj me HW heca, bom na preverjeno dobri mašini zagnal install in namestil na disk, potem pa disk prestavil v to mašino. Vse prestavim, poženem install, vse steče in evo... ista napaka.

Najdem nekje v omari drug, spet kitajski USB in ponovim vse, spet ista napaka.
Letim v trgovino, kupim enega USB 3.0 Kingstona, mislim da 64 GB in poskusim ponovno.
Namestitev uspe iz prve.

Od takrat imam te poceni kitajske ključke samo še za kako glasbo za v avtoradio (pa še to nadomešča android auto in bluetooth), če pa kupim ključek, ga kupim od preverjene znamke.
Za kopiranje med mašinami mam pa že nekaj let NAS strežnik in potrebe po ključkih že dolgo ni.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d4vid ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 64 GB ali 128 GB USB Ključ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509598 (5747) Han
»

4k predvajanje filmov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
539821 (7534) Han
»

Format usb ključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
253951 (1860) Skylord
»

Formatiranje usb ključa

Oddelek: Pomoč in nasveti
3315144 (15144) tomaz-

Več podobnih tem