Forum » Loža » Iztek pogodbe o zaposlitvi med bolniško po odpovedi iz strani delavca
Iztek pogodbe o zaposlitvi med bolniško po odpovedi iz strani delavca
brezno0 ::
Delodajalcu sem podal redno odpoved o zaposlitvi, pri tem pa pred iztekom pogodbe končal na bolniški, ki bo trajala še čez datum, ko mi uradno preneha zaposlitev. Nove službe še nimam oz. ne bom še takoj začel z delom drugod.
Ali bolniška v tem primeru vpliva na odpovedni rok? Ali z dnem, ko mi poteče delovno razmerje, enostavno postanem nezaposlen in je bolniški stalež oz. zavarovanje moj problem?
Vem, da v primeru, če bi odpoved podal delodajalec, delovno razmerje veljalo še do konca bolniške do največ 6 mesecev. Ne vem pa, če enako velja v primeru redne odpovedi iz strani delavca.
Ali bolniška v tem primeru vpliva na odpovedni rok? Ali z dnem, ko mi poteče delovno razmerje, enostavno postanem nezaposlen in je bolniški stalež oz. zavarovanje moj problem?
Vem, da v primeru, če bi odpoved podal delodajalec, delovno razmerje veljalo še do konca bolniške do največ 6 mesecev. Ne vem pa, če enako velja v primeru redne odpovedi iz strani delavca.
- spremenilo: brezno0 ()
JeBelaCesta ::
enostavno postaneš nezaposlen in je bolniški stalež oz. zavarovanje tvoj problem...
lep pozdrav iz višav ;-)
solatko ::
MadMicka - A tudi takrat, ko je stalež več kot mesec in nedomestilo bremeni ZPIZ?
Delo krepa človeka
Jure14 ::
Jaz pa mislim, da je zadeva nekje vmes.
Torej, če gre med odpovednim rokom delavec na bolniško, se datum prenehanja zaposlitve premakne na konec bolniške. Ampak ne več kot 6 mesecev.
Torej 30.9. daš odpoved, imaš 3 msece odpovednega roka. Zaposlitev se torej prekine 31.12.
Ampak 20.12. zboiš in greš na bolniško, ki traja 20 (delovnih) dni. V delovni knjižici ti na koncu piše Datum prenehanja zaposlitve 10.1. naslednje leto.
Primer 2: 20.12. te infarkt in dobiš 9 mesecev bolniške. V delovni knjižici ti potem piše datum prenehanja zaposlitve 30.6. naslednje leto.
Torej, če gre med odpovednim rokom delavec na bolniško, se datum prenehanja zaposlitve premakne na konec bolniške. Ampak ne več kot 6 mesecev.
Torej 30.9. daš odpoved, imaš 3 msece odpovednega roka. Zaposlitev se torej prekine 31.12.
Ampak 20.12. zboiš in greš na bolniško, ki traja 20 (delovnih) dni. V delovni knjižici ti na koncu piše Datum prenehanja zaposlitve 10.1. naslednje leto.
Primer 2: 20.12. te infarkt in dobiš 9 mesecev bolniške. V delovni knjižici ti potem piše datum prenehanja zaposlitve 30.6. naslednje leto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpoved delavca v času bolniške? Je zakonito?Oddelek: Loža | 4211 (2820) | djabi |
» | Primopredajni zapisnik - odpoved (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9128 (5946) | Invictus |
» | Odpoved - Kaj moram vedeti?Oddelek: Loža | 12089 (10336) | mojca |
» | Odpovedni rok - denarno nadomestiloOddelek: Loža | 4420 (2294) | scipascapa |
» | menjava službeOddelek: Loža | 6327 (5580) | alesr |