» »

Podnebni ekstremizem

Podnebni ekstremizem

««
73 / 89
»»

nejc_nejc ::

Simpl, mas večji kontejner.

Urbano#Desno ::

pegasus je izjavil:

Še en link za sem: https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/tu...


Luštno, turistična sezona se raztegne čez celo leto, kmetijske kulture lahko večkrat letno rodijo...
Samo pozitiva.

pegasus ::

Sure ... te citiram čez pol leta ;)

Glej glej, še en link za sem:

trancer01 ::

Upam, da čim prej za vse večne čase zbrcamo na smetišče zgodovine vse "zelene" aktiviste in njihovo golazen v politiki!

pegasus ::

Glej glej, Sabine še dodaten zanimiv material privleče na plano:

Hecno, nobenega od omenjenih člankov nisem poznal, pa mi je bilo na začetku te teme že povsem jasno, kam pes taco moli.

Urbano#Desno ::

trancer01 je izjavil:

Upam, da čim prej za vse večne čase zbrcamo na smetišče zgodovine vse "zelene" aktiviste in njihovo golazen v politiki!


Naslednje EU volitve so ključne in zadnja šansa da končamo s politiko škodljivega zelenega uničevanja Evrope.

Urbano#Desno ::

pegasus je izjavil:

Glej glej, Sabine še dodaten zanimiv material privleče na plano:


Zakaj pa ne, če imaš dovolj spozorjev ideje o podnebni apokalipsi lahko plačaš marketing z vedno novimi 'znanstvenimi' dognanji.

PersonaRuda ::

Medtem, ko bodo bogataši jedli šnicle na tej ladji, katera bo prdala nam bodo ti isti bogataši pridigali, da se moramo odpovedati mesu (ali zmanjšati), odpovedati letalom, potovanjem, a hkrati se oni ne bodo ničemer. E to pa tako ne gre. Če je vojna, je vojna za vse. In dokler bodo gradili takšne križarke smo daleč od apokalipse s katero nas mediji strašijo, ker ko bo res kritično bodo prvo take križarke prepovedali.

Iz Miamija bo izplula največja križarka na svetu.
Ladja je dolga 365 metrov
https://www.rtvslo.si/svet/iz-miamija-b...

FrRoSt ::

12c0 je izjavil:

pegasus je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

A lahko s protiargumenti ovržeš vsako točko posebej?
Ne, nima smisla, ker živiva v različnih časovnih dimenzijah.
Ekonomisti živite iz četrtletja v četrtletje. Če ste sposobni mentalno zaobjeti desetletje, že mislite, da ste carji, če pa uspete razmišljati v razponu pol stoletja, ste pa že za nobelovo, majkemi ... Zdaj pa odstrani te svoje časovne spone in razmišljaj o civilizaciji skozi desettisočletja. Zmoreš? Lahko poskusiš skozi okvir blagovne izmenjave, ki vam je bližji, a je le metafora za pravilno razmišljanje, tok energije. Torej če se le da, razmišljaj fizikalno.
Ekonomisti ste nas zapeljali v slepo ulico goltanja razpoložljivih virov (insert MOAR meme here), tako daleč, da goltamo energijske kredite v obliki fosilnih goriv (in trpimo posledice v obliki rušenja naravnih ravnotežij). Ker ne znamo pritisniti na bremzo in ker nočemo narediti dovolj korakov nazaj, da bi izbrali drugo pot in ne slepe ulice, imamo edino preostalo opcijo, da v tem trenutku še bolj pritisnemo na gas in poletimo ven iz te slepe ulice, preden trčimo ob zid. (Zdaj upam da razumete, zakaj se Musku mudi na Mars)
Ekonomija je posledica vere v sveto lastnino, vsi problemi namreč izvirajo iz časa pred 12.000 leti, ko je človek izumil lastnino in boga s katerim je lastninjenje upravičeval. Doba šarlatanov, ki traja še danes.
Ekonomija pomeni "varčna domačija", ampak so si jo verniki prilastili, ker verniki si vse prilastijo in uničijo. Čemur rečemo ekonomija, bi lahko kvečjemu rekli ekonometrija, ideologija, religijski kult, ki deluje po principu cargo kulta.

Francoska revolucija se je začela, ker so ekonomisti absolutne kralje prepričali, da vedo kaj počnejo. Kralja so prepričali v privatizacijo davkarije, češ ne bo treba plač dat, pa vzdrževat kočij in konjev hranit. Zasebnik je več v svojem žepu pustil, kot je dal kralju. Izumljali so loterije, take in drugačne finančne sheme, ki so iz ljudi naredile še večje reveže. Raja je sredi ulic umirala od lakote, za ekonomiste so si pa novo besedo morali izmislit - millionaire. Louis de Rouvroy je v svojih dnevnikih pisal:"Ekonomisti so s kraljem počeli, kar so želeli, ga prepričali da je vsem nediskriminatorno vzel vse, in ko je vzel vse, je izžel še kostni mozeg". Marsikateri aristokrat je bil na strani revolucionarjev, giljotina je najpogosteje pela za ekonomiste, finančnike in špekulante.
Če boš desne vprašal, ti bodo rekli, da je bilo obdobje pred revolucijo "zlata doba", med in mleko, vsi so imeli vse in še več, ampak prekleti reveži so zavidali bogatim, zato so jih pobili ;)
Privatizacija, lepa beseda, če vprašaš desne, izvira iz besede privare - ukrasti, prikrajšati nekoga za nekaj. Raja 60 let gradi najboljši zdravstveni sistem, ki ga desni v roku desetletja sprivatizirajo za par stotakov, raja pa, da biprišla dozdravnika, mora najprej najeti odvetnika. ;)

Desni te bodo tudi o Neronu prepričevali, da je požgal Rim, igral na liro, kot je v tej temi pisal vostok. Zakaj bi nekdo lagal o Neronu? Laži o njem so širili njegovi politični nasprotniki, ker ni bil veren in ker je bil proti aristokratom. "Kdor ni z nami, je proti nam", zato ga morajo očrniti. Neron je naročil obnovo Rima na način, da se taka tragedija ne more ponoviti, brezdomce je vzel k sebi, jih hranil,...
V temi o podnebju, se pojavljajo ideje o 1.000-letni veliki Nemčiji, kot o dokazu, da so nemški geni superiornejši. Problem te pravljice je, da je njen avtor, Ernst Kantorowicz (če se še kdo spomni, sem lani vostoka enačil z njim), priznal da si je vse skupaj izmislil. ;)

Georg Simmel - Philosophie des Geldes, sicer stara knjiga, ampak lepo pojasni perverzijo denarja, kako skorumpira vse, razčloveči človeka in ga prej ali slej prelisiči, da stvari nimajo nobene vrednosti, ampak da je denar tisti, ki ima vrednost.
Charles Wright Mills - White Collar: The American Middle Classes, še ena taka knjiga, ki pojasni škodo, ki jo povzročata denar in ekonomija, lepo tudi pojasni zakaj srednji sloj v resnici ne obstaja, in je kot tak obsojenna propad.
Marxa pa menda ni treba posebej omenjat, zgolj ne splača se čitat, kaj delfini pravijo o Marxu.
Od novejših je še Nancy Fraser - Cannibal Capitalism

Še chatgpt so sprogramirali z idejo, da je ekonomija pomembnejša od družbe, in da je treba družbo žrtvovati za ekonomijo, ker brez ekonomije, ni družbe. :D


V sistemu, ki je podrejen ekonomistom in denarju (politika brez ekonomistov ne sme nič, ekonomistov pa ne moreš volit), se vedno razvije skrajnodesničarska politika ekstremnega centra, med francosko revolucijo so objavili satirično knjigo - Le dictionnaire des girouettes, v kateri se avtorji norčujejo iz ljudi, ki se obnašajo kot vetrokazi (girouette = vetrokaz), že Napoleon, ki je trdil, da je na strani revolucionarjev, je na oblasti trdil, da ni za revolucionarje, ni za aristokrate, ampak je za vse. Vsi so za vse od časa francoske revolucije, vsi politično programi so enaki, vsi bodo delali za vse, vse dobro, ampak potem se zgodi nekaj drugega. Naš najpomembnejši junak tega sistema je t.i. oportunist, Jacques Dutronc poje o oportunistu v L'opportuniste, ko pravi, da je za komunizem, za socializem in za kapitalizem, ker je oportunist. Ne prepira se z nikomer, vedno se strinja z vsemi, je kralj spreobrnjencev. Vešč je samo v obračanju jakne na drugo stran, da je vedno na pravi strani, ker pa jo je že tolikokrat obrnil, da je vsa uničena, bo ob naslednji revoluciji na drugo stran obrnil tudi hlače. Tle mate, če koga zanima:


V danem sistemu se razvije tudi "funkcionalna neumnost", kimavci so najbolj cenjeni, zlata vredni povprečneži, obstaja tudi študija in knjiga, v kateri avtorja trdita, da se mora to razširit med organizacije, ker spsobnost razmišljanja uničuje podjetja, itn:
https://phys.org/news/2016-06-discusses...

Kako naj "malidelničarji", vostoki,.. spregledajo, če pa so strenirani v kimanju? Kako naj spregledajo, če verjamejo v idejo "če ne bomo mi njih, bodo oni nas"? Kako naj spregledajo, če verjamejo vsemu, kar jim pravijo "njihovi", ki so jih prepričali, da vse ostalo vodi v stalinizem? ;)


:)):)):))

Ne zmorejo ali nočejo spregledati!???
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

PersonaRuda ::

Woke leftard ekofašisti ponovno na delu. Tokrat se niso z neostikom zalepili na asfalt, ampak so metali juho v Mona Liso. Več v videoposnetku od linka:

Ekofašistki Mona Liso polili z juho
https://www.24ur.com/novice/tujina/akti...

Horas ::

ta slika je lepo zrcalo današnje civilizacije, samo zato, ker ti je že od malega bilo govorjeno ''Mona Lisa, to je najboljša slika'' potem rata ''najboljša'', četudi je samo en portret, marketing dela svoje!

kopiran komentar.... kr dober.

in pa te kvazi slike stare 200elt pa ne vem kolk še umetnost precenjena do amena.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

s1m0n ::

Ah saj brez Davincija bi tak svet bil lepši... NOT. Te stvari pač moramo ohranit ne glede na to kaj se po svetu dogaja, in ja so neprecenljive. Ne moreš na nekaj takšnega dati vrednosti... Za ta ekoteroriste pa višje kazni.

WizzardOfOZ ::

jebesh davinčija in njegove bedne slike. V osnovi so te slike bolj ko ne nepomembne. Enako kot recimo pol starih stavb v ljubljani, kjer se vsi zgovarjajo na spomeniško varstvo, namesto da bi odzunaj poslikali, podrli in zgradili z enako obliko, samo iz novih materialov, notri pa par štukov več, ker bi se znebili 5 meterskih stropov.
Upam samo, da se bodo ljudje sami odločili podirat take stavbe, ko bo ogrevanje postalo res drago, ker noben ne bo hotel ogrevat še enega stanovanja zraven zaradi tako visokih stropov.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda ::

Te pa še en video za sem:

user123456 ::

Miki N ::

WizzardOfOZ je izjavil:

jebesh davinčija in njegove bedne slike.


Jebati bi bilo treba te aktivistke, ne pa Davinčija. Tole je klasično babje nedojebano kurbanje za pozornost (kljub temu, da je zraven nekaj t.i. tipov te akcije sevajo očitno tovrstno energijo). Samo jasno se nobeden noče žrtvovati, kljub temu, da gre za svojevrsten okoljski problem!

Malidelničar ::

Kaj menite, ali smo trenutno na nekakšnem 'peak vegan' lifestylu? Kar se tiče prehrane (soja, bio-eko, klinčki, presna hrana) pa recimo mobilnosti (urbanizacija in fokus na javni transport ter kolo - in e-skiroji zadnje čase), energetike (EV-ji, solarni paneli+vetrnice Überalles torej celo na neokrnjenem Pohorju, hkrati pa prepoved hidro, ker se na Savi ščiti ribe in rake itd.) in nekih družbenih trendov (odpovedovanje družini, ker otroci "svinjajo" planet)?

Sam menim, da verjetno bo zadeva trajala še 10-15 let preden se prekucne kontra. Zakaj menim, da ne bo takoj obrat v stilu crasha in bomo imeli raztegnjeni 'peak vegan' trajanje?

Prvič, upoštevati je potrebno trende zadnjih 30 let, ko se je to eko-mentaliteto pumpalo v javnih šolah - v SLO imamo recimo zdaj tiste 'petke za prihodnost', če pogledaš demonstracije v metro-območjih po Zahodnem svetu so to mladi eko-"osveščeni", ki bi na osnovi okolja delali novi red
Drugič z pushem zadnjih 20 let se je dejanso v javnem prostoru vzpostavilo novo eko-bio-halal-soybean javno mnenje in zastopniki tega mnenja nočejo predati svojega t.i. moralnega 'high ground-a' oz. bodo v primeru kontra potiskov (ki se že vedno bolj dogajajo) postali agresivni; agresija oz. javni konflikt pa lahko služi temu, da napadalce trenutnega javnega statusa quo odvrne od nadaljnjih poizkusov sesutja trenutnega konsenza
Tretjič, institucionalna zaslomba na Zahodu je zelo močna in bo kljub nasprotovanju potiskala, da se vrne na eko-konsenz, še posebej agresivno bo to, ker ostali deli sveta niso v soglasju z Zahodnim eko-modelom in bodo tu nasprotovanje temu modelu na Zahodu videli kot paktiranje 'deplorables' z ne-Zahodnimi ne-eko prepričanji
Četrtič moramo vedeti, da je pri elektro-bio-eko prehodu na Zahodu šlo za hudo miskalkulacijo glede kapacitet, energetske gostote potrebne za funkcioniranje ene razvite družbe in bo številnim bolj praktično, da vzamejo stališče, da je potrebno podeseteriti bio-eko-obnovljivi push za vsako ceno, kot se vrniti na izhodišče. Ker je bilo v vse skupaj že do sedaj preveč investirano (finančno in idejno).

Kje menite, da se bo na Zahodu moderni lifestyle konsenz prvi začel krhati?
Včasih se je zdelo, da so Američani do tega bolj skeptični kot Evropejci, zdaj je pa obratno, da je večji kontra v EU-ju, medtem ko so v ZDA bolj zagrabili kot 10 let nazaj ..... vaše mnenje?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

PersonaRuda ::

Moje mnenje je, da bo do leta 2030 ta woke leftard ekofašizem pristal na smetišču zgodovine. In potem sledi, da bo posledično tudi ideja o New World Orderju oz. po novem The Great Reset se zamaknila za najmanj 20 let. Kar je seveda dobro, ker si nihče izmed nas ne želi živeti v radikaliziranem totalitarnem sistemu pod diktaturo...

Je pa lepo od DarwiNa, da je v eni drugi temi razkril zakaj je takšen zagovornik tega woke sranja. Ker je homoseksualec in se počuti zatiranega, kar pa je seveda samo njegova domneva. Nihče ne zatira homoseksualcev, transvestiov in ostalih "freakov". Folk ima poln kufer woke posiljevanja na vsakem koraku in pa predvsem woke ekofašistov, kateri na protestu za zdravo hrano to mečejo v umetnine in s tem samo kažejo na to, da ne cenijo ničesar, ker če bi hrano cenili bi raje to juho podarili kakšnem brezdomcu na ulici kot, da so jo vrgli v sliko. Sramota kako eni delajo s hrani v imenu protesta za zdravo in trajnostno hrano.

feryz ::

Slabo misliš. 1984 prihaja, pa če si še tako zatiskaš oči.
Par traktorjev na cestah tega ne bo spremenilo, no go cone in podobno, pa so lep izgovor, da se bo to uvedlo.
Manjšinci in migranti bodo, seveda, izključeni iz tega. Oni bodo še naprej po starem.

D3m ::

Darwin je fegič? :O
|HP EliteBook|R5 6650U|

Urbano#Desno ::

Trajalo bo dokler ne bodo te neumnosti posegle v življenski standard dovolj velike mase ljudi.

Kdaj bo to je pa vprašanje.
Bolj kot se bo šlo agresivno v OVE pri energetiki, manj mesa pri kmetijstvu, več javnega prevoza, omejevanje s čim lahko kuriš ...... prej bodo presegli kritično maso ljudi katerim so dovolj zagrenili življenje in takrat se bo eko ludake lovilo po ulicah.

PersonaRuda ::

D3m je izjavil:

Darwin je fegič? :O

Ja. Beri temo (ne morem dati direktnega linka, ker me je moderator brez argumentov vrgel ven iz te teme) in boš med vrsticami razbral zakaj je tako veliki zagovornik wokeizma:

Trump gre v čuzo?
DarwiN:: 28.01.2024, 22:01:48
https://slo-tech.com/forum/t819308/399

Pa da ne bo pomote. Nič ni narobe s tem kar je kdo. Bodi to kar si. Je pa sedaj malo bolj jasno od kod tako agresivno brani in zagovarja ta woke, ter drugače misleče označuje s trumptardi. Boji se za svoj status in ga brani z vsemi štirimi in se zaveda kaj pomeni Trump za Woke sceno... in od tu je potem logično zakaj takšno sovraštvo do vseh, ki podpirajo Trumpa.

Pa enkrat še je postal svojo sliko, kjer se vidi samo njegovo telo brez majice. Že takrat sem posumil, da je on malo bolj na tople usmerjen, ker eno je, da takšno sliko postaš na forum, katerega večinoma ženske berejo spet pa nekaj čisto drugega, ko je več kot 90% moških. Lahko pobrskaš po njegovih komentarjih in boš našel to sliko. Meni se ne da.

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Upam, da te tudi iz te teme končno zabrišejo ven...

PersonaRuda ::

no comment je izjavil:

Upam, da te tudi iz te teme končno zabrišejo ven...

Vem, da si zagovorniki fašizma in cenzure želite vse drugače misleči zabrisati ven iz tem, da bi potem vladalo samo enoumje kot so ga že v preteklosti doživeli v komunizmu, kjer se je vse drugače misleče kaznovalo. Naj živi potem cenzura! Samo pazite kaj si želite, ker se tudi vi lahko enkrat pojavite na napačni strani...

Malidelničar ::

Vprašanje, ki se postavlja je, ali so recimo temu 30 let nazaj klasične politične sile (leva sredina, še posebej pa konservativni pol) na Zahodu pojav eko-zelenih gibanj spremljale premalo kritično in s premalo skepse?

Po mojem so klasične politične sile naredile 2 napaki:
Prvič, ko so zelena gibanja (v osemdesetih) postavila legitimna vprašanja glede tematike onesnaževanja - umazan zrak, azbest, kemikalije v vodah itd. - je klasična politika to zadevo premalo posvojila kot lasten problem in jim je pustila, da so to tematiko vzeli kot bazo za pritiske naprej.
Drugič, ko so se ta zelena gibanja spravila na področje energetike, ki je čisto izven njihovega kroga kompetenc, jih pa niso v štartu ustavili in so s tem pustili, da so začeli lomastiti po javni debati glede zasnove motorjev z notrnajim izgorevanjem ter jedrske energije in delovanja energetskih omrežij.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

PersonaRuda ::

+1

Zelo dober povzetek in v pravo smer razmišljaš. Bo kar držalo vse kot pribito to kar si zgoraj opisal. Sedi pet oz. čista desetka!

Sparkxl ::

Preveč ozko gledate na stvar. Višji cilj je uničenje srednjega razreda, osiromašiti vse in nas totalno podredit in zasužnjit. Zeleno so samo pograbili kot sredstvo, embalažo za dosego cilja. Ker čisto vse idiotizme zapakirajo in opravičujejo z reševanjem sveta.

no comment ::

PersonaRuda je izjavil:

no comment je izjavil:

Upam, da te tudi iz te teme končno zabrišejo ven...

Vem, da si zagovorniki fašizma in cenzure želite vse drugače misleči zabrisati ven iz tem, da bi potem vladalo samo enoumje kot so ga že v preteklosti doživeli v komunizmu, kjer se je vse drugače misleče kaznovalo. Naj živi potem cenzura! Samo pazite kaj si želite, ker se tudi vi lahko enkrat pojavite na napačni strani...

Ne. Lotevaš se uporabnikov na osebni ravni. Poleg tega pa še lažeš kot pes teče.

kow ::

Da bi nas visji sloji zasuznjili je nemogoce. So prevec nesposobni. Samo poglejte angleskega kralja. Tip je tako zabit, da mu ne bi zaupal niti jurcka na vaski veselici.

Aja, sej res. Prave sile se skrivajo "v ozadju". Kot v TV serijah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

PersonaRuda ::

no comment je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

no comment je izjavil:

Upam, da te tudi iz te teme končno zabrišejo ven...

Vem, da si zagovorniki fašizma in cenzure želite vse drugače misleči zabrisati ven iz tem, da bi potem vladalo samo enoumje kot so ga že v preteklosti doživeli v komunizmu, kjer se je vse drugače misleče kaznovalo. Naj živi potem cenzura! Samo pazite kaj si želite, ker se tudi vi lahko enkrat pojavite na napačni strani...

Ne. Lotevaš se uporabnikov na osebni ravni. Poleg tega pa še lažeš kot pes teče.

Ker on se pa ne loteva uporabnikov na osebni ravni? Res ne? Vsakega posebej žali in po navadi ga označuje s trumpTARD. To ni osebna raven? Zakaj se takrat ne oglašaš, ko on to počne?

In če se njemu nekaj dopušča, naj se potem tudi ostalim dopušča za njega. Naj bodo pravila za vse enaka. Zakaj bi enkrat dopuščal, ko pa dobi DarwiN nazaj bumerang pa bi takoj vse ostale cenzuriral in jih metal ven iz teme?

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Miki N je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

jebesh davinčija in njegove bedne slike.


Jebati bi bilo treba te aktivistke, ne pa Davinčija. Tole je klasično babje nedojebano kurbanje za pozornost (kljub temu, da je zraven nekaj t.i. tipov te akcije sevajo očitno tovrstno energijo). Samo jasno se nobeden noče žrtvovati, kljub temu, da gre za svojevrsten okoljski problem!


Glede na to, kako to babovje zgleda, jih čisto razumem. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ ::

PersonaRuda je izjavil:

no comment je izjavil:

Upam, da te tudi iz te teme končno zabrišejo ven...

Vem, da si zagovorniki fašizma in cenzure želite vse drugače misleči zabrisati ven iz tem, da bi potem vladalo samo enoumje kot so ga že v preteklosti doživeli v komunizmu, kjer se je vse drugače misleče kaznovalo. Naj živi potem cenzura! Samo pazite kaj si želite, ker se tudi vi lahko enkrat pojavite na napačni strani...


Komunisti, fašisti in nacisti, za Slovence isti!

Na žalost sta tako leva, kot desna stran enaki. Še posebej kar se tiče zatiranja in cenzure. Ne vidim nobene razlike med levimi in desnimi idioti v Sloveniji.
Kaže se pa to že na vrhu. Vodja mora biti vedno "najpametnejši", vsi pod njimi pa neumni, da jim sledijo (ker če bi imeli tisti na levi ali desni 3 možganske celice, jim sledili nebi, ker imate pa samo 2 se pa pač srečata ti dve na vsake toliko in toliko let).
In v sloveniji vas je izredno veliko neumnih tako na levi, kot na desni strani. En sam kup idiotov, ki nas hočete na vsak način porinit v temo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Sparkxl ::

kow je izjavil:

Da bi nas visji sloji zasuznjili je nemogoce. So prevec nesposobni. Samo poglejte angleskega kralja. Tip je tako zabit, da mu ne bi zaupal niti jurcka na vaski veselici.

Aja, sej res. Prave sile se skrivajo "v ozadju". Kot v TV serijah.


Saj niti niso v ozadju. Dizajneri teh idiotizmov sedijo v wefu in davosu. Tam se vse te ideje rodijo

Invictus ::

Levičarji so naredili Evropi celo sranje:

- zelena agenda, hkrati zapiranje JE, posledično se draži elektrika
- LGBTQ+ scena, kjer se za te degenerirance zmeče vednop več denarja
- migranti, ki so samo strošek in problemi
- enako kot desničarji so nestrpni, diskriminatorni, rasistični, ironija je, da do lastnih državljanov, ne do uvoženega sranja -> zato levi fašisti
- večina levičarjev dela v javnem sektorju, kjer sde non stop višajo stroški in hkrati slabšajo ter dražijo njihove storitve

Ideja levičarstva je bila v redu, ampak zdaj so prišli tako daleč, do stanja enoumja, saj drugega mnenja ne upoštevajo. V bistvu so levičarji postali pravi fašistični komunisti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Malidelničar ::

Sparkxl je izjavil:

Preveč ozko gledate na stvar. Višji cilj je uničenje srednjega razreda, osiromašiti vse in nas totalno podredit in zasužnjit. Zeleno so samo pograbili kot sredstvo, embalažo za dosego cilja. Ker čisto vse idiotizme zapakirajo in opravičujejo z reševanjem sveta.


Sparkxl, kamiKaZaA: ta teza v bistvu odpira pomembno vprašanje: zakaj leva sredina in desna sredina v tem nista videli nevarnosti za lastno volilno populacijo oz. le-te ki naj bi jih zastopali!?!?!? Ker je bilo tako očitno!

Poglejmo:
1. iz vidika povojne socialdemokratske leve sredine, so zelene politike začele siromašiti ekonomsko računico delavsko-nizko-srednje populacije v delavskih naseljih in predmestjih in jim dvigovati stroške življenja - to pa se pri delavskem budgetu še bistveno hitreje pozna in jih pošlje v proletarsko revščino
2. iz vidika tradicionalne konservativno-krščanske desnice, so zelene politike začele omejevati in onemogočati aktivnosti formacije stabilnega družinskega okolja in pritiskale na zniževanje plač in dohodkov njihove populacije (kmete + srednji razred) - to pa je dokončno onemogočilo kalkulacijo single-breadwinnerja (ki lahko podpira večje družine) kar je ena ključnih predpostavk konservativcev
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

no comment ::

Zanimivo je, da je propadanje srednjega razreda najmočnejše tam kjer je kler (in s tem turbo kapitalizem) tradicionalno najmočnejši.

Sparkxl ::

Invictus je izjavil:

Levičarji so naredili Evropi celo sranje:

- zelena agenda, hkrati zapiranje JE, posledično se draži elektrika
- LGBTQ+ scena, kjer se za te degenerirance zmeče vednop več denarja
- migranti, ki so samo strošek in problemi
- enako kot desničarji so nestrpni, diskriminatorni, rasistični, ironija je, da do lastnih državljanov, ne do uvoženega sranja -> zato levi fašisti
- večina levičarjev dela v javnem sektorju, kjer sde non stop višajo stroški in hkrati slabšajo ter dražijo njihove storitve

Ideja levičarstva je bila v redu, ampak zdaj so prišli tako daleč, do stanja enoumja, saj drugega mnenja ne upoštevajo. V bistvu so levičarji postali pravi fašistični komunisti.


Dobro povedano. Res je, ideologija levih je dolgo bila super. Ampak zdaj se je to izrodilo v zgoraj opisano

PersonaRuda ::

Isto lahko napišemo za "Greenpeace", katera je bila ob ustanovitvi super organizacija z jasnimi cilji in močno podporo. Potem pa se je vse skupaj izrodilo...

kow ::

Sparkxl je izjavil:


Saj niti niso v ozadju. Dizajneri teh idiotizmov sedijo v wefu in davosu. Tam se vse te ideje rodijo


Davos je ze zdavnaj ratal komedija. Vsi ti "sestanki elit" so ze zdavnaj demistificirani - odkar ima vsak v zepu kamero.
Postane takoj jasno, da so ravno tako zabiti kot ostali folk.

Malidelničar ::

kamiKaZaA: Greenpeace je ratal kar hitro ku-ku.
Levi predsednik François Miterrand jih je napadel že 1985 (Sinking of the Rainbow Warrior) @ Wikipedia.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

nejc_nejc ::

pegasus ::

Leif ::

Hočeš povedati, da je naftna industrija sama izumila problem in sedaj lahko prodajajo manj za več ?

Urbano#Desno ::

pegasus je izjavil:

Kdo bi si mislil: https://www.theguardian.com/us-news/202...


Kdo le kdo bi si mislil da pisunčki pri guardianu tudi februarja rabijo plačo. :D

Horas ::

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/zn...

tole je velik problem!! private jet, da bo lahk z dragim par minut, po tem pa takoj v avstralijo na drug koncert.

ampak ne problem so avti, pa kurjenje za ogrevanje....
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

pegasus ::

Pa ker smo ravno v sezoni objavljanja finančnih poročil, je tu še eno: https://www.nature.com/articles/s41598-...

feryz ::

Matr, kaj se enega balasta financira, da pišejo nebuloze, kaj naj bi bilo leta 2100.
Ni čudno, da bodo države revnejše. Jebivetrov se nikoli ne zmanjka.

trancer01 ::

Točno tako, feryz!

Vanich ::

Hihihi. Bajdon se hoče maščevati Texasu tako, da zjebe Europo, obenem pa skrbi za ekologijo. ;((

Sedaj še LNG plina iz Amerike ne bo več. Haha.

no comment ::

Vanich je izjavil:


Sedaj še LNG plina iz Amerike ne bo več. Haha.

Nekateri pa še vedno prepričani kako sta plin in nafta prihodnost Evrope...
««
73 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15811838 (6707) kow
»

Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18133007 (16882) zmaugy
»

Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11919900 (16099) gruntfürmich
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
11836220 (26182) NSA Agent

Več podobnih tem