Forum » Loža » Centralni hišni display
Centralni hišni display
Hammer123 ::
Zdravo!
Trenutno imam doma delno avtomatizirano hišo s pomočjo sonoff stikal in senzorjev. Vse skupaj imam povezano tudi v Google Home, skupaj z Roombo, zunanjimi cheap wifi kamerami,...
V planu imam vzpostaviti centralni display pri vhodu v centralni bivalni prostor, na katerem bi imel vzpostavljen nekakšen dashboard, zraven pa bi se lahko predvajale tudi družinske slike, clipi,... Torej nekakšen deljen zaslon z dashboardom, predvajalnikom,...
Sem prepričan da obstajajo tudi namenske rešitve. Predvidevam, da bi bila najcenejša rešitev nek manjši android tv, v katerega bi nekako preko apijev pripeljal podatke/streame?
Prosim za vaše mnenje, da na začetku razčistim v katero smer se bom spustil.
Lp!
Trenutno imam doma delno avtomatizirano hišo s pomočjo sonoff stikal in senzorjev. Vse skupaj imam povezano tudi v Google Home, skupaj z Roombo, zunanjimi cheap wifi kamerami,...
V planu imam vzpostaviti centralni display pri vhodu v centralni bivalni prostor, na katerem bi imel vzpostavljen nekakšen dashboard, zraven pa bi se lahko predvajale tudi družinske slike, clipi,... Torej nekakšen deljen zaslon z dashboardom, predvajalnikom,...
Sem prepričan da obstajajo tudi namenske rešitve. Predvidevam, da bi bila najcenejša rešitev nek manjši android tv, v katerega bi nekako preko apijev pripeljal podatke/streame?
Lp!
janezvalva ::
Zdravo!
Lp!
najprej objavi par slikc trenutnega stanja, šele potem bomo podali nasvete.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
zl0dej ::
Jaz imam tole:
https://www.sunfounder.com/collections/...
Zadaj se namesti raspberry, ki se napaja preko ekrana. Ker mi raspberry z desktopom bolj počasi dela, ga skripta forsira, da naredi VNC na virtualko, kjer je dejansko dashboard.
Dobra stvar je, da lahko ta ekran montiraš flush mounted - da je poravnano s steno, če narediš ravno pravo luknjo. Meni so jo naredili, ko so mi gradili hišo.
https://www.sunfounder.com/collections/...
Zadaj se namesti raspberry, ki se napaja preko ekrana. Ker mi raspberry z desktopom bolj počasi dela, ga skripta forsira, da naredi VNC na virtualko, kjer je dejansko dashboard.
Dobra stvar je, da lahko ta ekran montiraš flush mounted - da je poravnano s steno, če narediš ravno pravo luknjo. Meni so jo naredili, ko so mi gradili hišo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 39196 (6034) | fulgur |
» | Sonoff stikaloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4330 (3570) | joze67 |
» | Wake on Lan PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3030 (2258) | PandaFlow2 |
» | pametno wifi stikalo 220v na senzorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9698 (1868) | laguna1 |
» | Avtomatski vklop lučiOddelek: Loža | 1752 (1320) | Laki_lai k |