» »

Centralni hišni display

Centralni hišni display

Hammer123 ::

Zdravo!

Trenutno imam doma delno avtomatizirano hišo s pomočjo sonoff stikal in senzorjev. Vse skupaj imam povezano tudi v Google Home, skupaj z Roombo, zunanjimi cheap wifi kamerami,...

V planu imam vzpostaviti centralni display pri vhodu v centralni bivalni prostor, na katerem bi imel vzpostavljen nekakšen dashboard, zraven pa bi se lahko predvajale tudi družinske slike, clipi,... Torej nekakšen deljen zaslon z dashboardom, predvajalnikom,...
Sem prepričan da obstajajo tudi namenske rešitve. Predvidevam, da bi bila najcenejša rešitev nek manjši android tv, v katerega bi nekako preko apijev pripeljal podatke/streame?

Prosim za vaše mnenje, da na začetku razčistim v katero smer se bom spustil.

Lp!

Karen ::

rPI in poljuben zaslon.

janezvalva ::

Hammer123 je izjavil:

Zdravo!

Trenutno imam doma delno avtomatizirano hišo s pomočjo sonoff stikal in senzorjev. Vse skupaj imam povezano tudi v Google Home, skupaj z Roombo, zunanjimi cheap wifi kamerami,...

V planu imam vzpostaviti centralni display pri vhodu v centralni bivalni prostor, na katerem bi imel vzpostavljen nekakšen dashboard, zraven pa bi se lahko predvajale tudi družinske slike, clipi,... Torej nekakšen deljen zaslon z dashboardom, predvajalnikom,...
Sem prepričan da obstajajo tudi namenske rešitve. Predvidevam, da bi bila najcenejša rešitev nek manjši android tv, v katerega bi nekako preko apijev pripeljal podatke/streame?

Prosim za vaše mnenje, da na začetku razčistim v katero smer se bom spustil.

Lp!

najprej objavi par slikc trenutnega stanja, šele potem bomo podali nasvete.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

zl0dej ::

Jaz imam tole:
https://www.sunfounder.com/collections/...

Zadaj se namesti raspberry, ki se napaja preko ekrana. Ker mi raspberry z desktopom bolj počasi dela, ga skripta forsira, da naredi VNC na virtualko, kjer je dejansko dashboard.

Dobra stvar je, da lahko ta ekran montiraš flush mounted - da je poravnano s steno, če narediš ravno pravo luknjo. Meni so jo naredili, ko so mi gradili hišo.

MisterR ::

Počakaj na black friday in nabavi amazon fire hd 10 za 70-80€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21939196 (6034) fulgur
»

Sonoff stikalo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234330 (3570) joze67
»

Wake on Lan PC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
183030 (2258) PandaFlow2
»

pametno wifi stikalo 220v na senzor