Forum » Loža » Avtomatski vklop luči
Avtomatski vklop luči
Laki_lai k ::
Rad bi malce avtomatiziral hišo oziroma bolje rečeno luči v hiši.V mislih imam da bi se mi določene luči prižgale ko zaznajo osebo določene pa le preko glasovnega ukaza.Naprimer rad bi da se mi nočna svetilka prižge ko se naprimer vsedem/postavim pokonci na postelji.Enako bi želel da se prižgejo luči na hodniku ko zaznajo osebo v ostalih sobah pa ne.Vse luči(vključno z tema dvema prej omenjenima) pa bi prav tako hotel da se jih da upravljat glasovno.Trenutno je napeljava klasična se pravi so klasična stikala in luči.Kaj priporočate in kako to izvesti?
OK.d ::
Za na hodnik je najbolj enostavno nabaviti radarsko stropno luč, katera zazna premike čez zaprta vrata ali stene.
Drugače za glasovno upravljanje potrebuješ google home mini ali echo dot in pametno žarnico, katero preko aplikacije uptavljaš z glasovnimi ukazi.
Drugače za glasovno upravljanje potrebuješ google home mini ali echo dot in pametno žarnico, katero preko aplikacije uptavljaš z glasovnimi ukazi.
LPOK.d
Hvala ti za nasvet.Imam google home mini oziroma po novem nest hub.A mi lahko malce več poveš o tej radarski luči.Mogoče imaš kak link do te luči.
darkolord ::
Poglej si Yeelight luči.
Imajo vrhunsko svetlobo, povezane so preko Wi-Fi, imajo podporo za cel kup različnih aplikacij. Če senzorski del narediš posebej (torej da ni že vgrajeno v luči, ampak da imaš centralno glasovno upravljanje oz. ločeni senzorji za gibanje), imaš s tem odprtih precej več možnosti.
Imajo vrhunsko svetlobo, povezane so preko Wi-Fi, imajo podporo za cel kup različnih aplikacij. Če senzorski del narediš posebej (torej da ni že vgrajeno v luči, ampak da imaš centralno glasovno upravljanje oz. ločeni senzorji za gibanje), imaš s tem odprtih precej več možnosti.
Laki_lai k je izjavil:
Hvala ti za nasvet.Imam google home mini oziroma po novem nest hub.A mi lahko malce več poveš o tej radarski luči.Mogoče imaš kak link do te luči.
https://www.merkur.si/senzorska-plafonj...
Poglej si Yeelight luči.
Ravno s to Yeelight https://www.banggood.com/Yeelight-YLDP0... imam težave, ker se noče spariti z google home aplikacijo.
LPOK.d
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OK.d ()
Laki_lai k je izjavil:
Rad bi malce avtomatiziral hišo oziroma bolje rečeno luči v hiši.V mislih imam da bi se mi določene luči prižgale ko zaznajo osebo določene pa le preko glasovnega ukaza.Naprimer rad bi da se mi nočna svetilka prižge ko se naprimer vsedem/postavim pokonci na postelji.Enako bi želel da se prižgejo luči na hodniku ko zaznajo osebo v ostalih sobah pa ne.Vse luči(vključno z tema dvema prej omenjenima) pa bi prav tako hotel da se jih da upravljat glasovno.Trenutno je napeljava klasična se pravi so klasična stikala in luči.Kaj priporočate in kako to izvesti?
Btw, ne vem za kaj je potrebno odpirati novo temo??
Google nest hub pametna hiša
LPOK.d
Odprl sem drugo temo ker je tista tema malce zamrla kot drugo pa to z lučmi zame ne spada pod pametno hišo ampak pod prižig luči.Pametna hiša je vse kaj drugega kot to z lučmi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18163 (2653) | kriptobog |
» | Google nest hub pametna hišaOddelek: Loža | 1746 (1354) | Laki_ laik |
» | Echo dot 3 ali echo show 5Oddelek: Zvok in slika | 1173 (1011) | Laki_ laik |
» | Pametna instalacijaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4134 (2411) | fikus_ |