» »

EM zaščita za kable - pletenica

EM zaščita za kable - pletenica

Sheteentz ::

Živjo,

kje lahko kupim kovivnsko pleteno zaščito za kable za preprečevanje EM sevanja? Nekaj podobnega temu:
https://hollandshielding.com/Full-metal...

Oziroma, če ima kdo še kakšno rečitev, se priporočam :)

A. Smith ::

Tile ti pošljejo v nekaj dneh. Poštnina tudi ni draga.
https://www.tme.eu/si/sl/details/hegemi...

En način za preprečevanje oddajanja motenj je tudi, da uporabiš zvito parico.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

starfotr ::

Kaj in kje boš preprečeval sevanje?

Krigl ::

Kupiš lahko kabel, ki ima to že vgrajeno. Npr. tip NyCy, Liycy, Olflex 110CY.... tega je kolikor hočeš

cvalsr ::

... pri čemer je popolnoma vseeno, za kakšno sevanje gre, ali za rentgenske žarke ali za vidno svetlobo ali ... kenede.

mirator ::

Poglejte OP je lepo vprašal in v prvem postu tudi dobil, verjamem za njega uporaben napotek. Tako bi bila zgodba končana. Ampak, ker smo ljudje radovedni, nas vedno zanima, zakaj hudiča pa to nekdo rabi. Potem pa trolamo. Trolamo z mano v špalirju.
Ampak ne vemo, če OP ni kakšen bioenergetik, ki tudi svojo senco ozemljuje. Mi se hecamo, vendar pa je to za njega zelo resna stvar.
Razen v prvem in drugem stavku, sem bil nekoliko sarkastičen. Mogoče bi pa OP rad samo zaščitil npr. enožilne vodnike pred vplivi vzporednih vodnikov itd. Torej, mislim da mu je A.Smith dal odgovor, ki si ga je želel.

Sheteentz ::

Imam sim racing rig s kilovatnim servo motorjem in kilovatnim 48V napajalnikom, in baje tile servo motorji, ozira njihovi kabli, lahko delajo EM sranje. Zato bi rad kable oblekel v nekaj, ki bo zadržalo tole EM sranje, da ne bo smetilo po kablu enkoderja, kablih pedal in šalthebla in usb kablu. Slednji naj bi bili shielded, vendar po malo guglanja ugotoviš, da so nekateri usb kabli narejeni površno in pletenica sploh ni spojena s kontaktom. Kar se tiče usb kabla sem ga tudi na obeh koncih dal v feritno jedro, s čimer sem vsaj delno filtriral motnje, in stvar dela. Ker pa mi pa stvar ne dela sto procentno, pa so zdaj na vrsti kabli. Kable že imam povezane in inštalirane, in jih ne bi rad menjal, temveč samo oblekel v nekaj kovinskega, po možnosti fleksibilnega.

Dobi se tudi neki lepilni trak, ki ima vgrajene žičke, a ne?

Zgodovina sprememb…

dreta ::

Lepilni trak bo bolj malo pomagal. Ce ze bos pocel to, potem navleci pletenico cez kabl in jo ozemelji samo na eni strani -na strani regulatorja. Ce nimas problemov z motnjami - EM, potem je to sizifovo delo. Raje uzivaj v simu in nam kaksno sliko tu prilepi.

starfotr ::

In pridemo do tega, kjer imajo vsi v elektro/elektronski industriji težave. To je EMC/EMI. In žal zadeve mnogokrat niso enostavno in poceni rešljive.

Mirator:
"Radovednost je pričetek modrosti." - Sokrat

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aktivni USB podaljšek (za Arduino Mega)

Oddelek: Strojna oprema
235099 (4331) Oldi
»

CES 2012: Lightning Bolt slab AMD-jev konkurent Thunderboltu

Oddelek: Novice / Matične plošče