Forum » Operacijski sistemi » Skupna raba map v Win2k in WinXP
Skupna raba map v Win2k in WinXP
pirx ::
Kar bi rad naredil je sledeče: Na WinXP mašini želim dati nekaj map v skupno rabo. Ene so samo za branje in Share Permissions je nastavljen za Everyone. Je pa še nekaj drugih uporabnikov, katerim bi rad omogočil popoln dostop. To naredim tako, da dodam novega uporabnika (ime, s katerim se prijavlja tista oseba v svoj računalnik), ampak moti me, da ob vsakem zagonu XPjev mi obenem naredi nov account z imenom tistega, komur sem omogočil dostop. Torej če dam dostop npr. petim uporabnikom, me ob zagonu XPjev čaka 5 različnih ikonic z njihovimi imeni! Se da to na kak drug način rešiti?
Aja, računalniki so v isti delovni skupini, XPji pa imajo onemogočen Simple File Sharing.
Tenks in lp!
Aja, računalniki so v isti delovni skupini, XPji pa imajo onemogočen Simple File Sharing.
Tenks in lp!
perci ::
Če te prav razumem, te motijo slikce in uname-i na welcome screenu? Če je temu tako, simpl izklopi welcome screen in ne bo jih več.
pirx ::
Ja, prav si razumel, jaz sem pa malo čudno napisal ;)
Torej to pomeni, da je to edini način, da daš določenemu uporabniku popoln dostop do željene mape?
Torej to pomeni, da je to edini način, da daš določenemu uporabniku popoln dostop do željene mape?
Mercier ::
Ikone na welcome screen-u niso v direktni povezavi z share-animi mapami. Če narediš account, ti ga pač OS ponudi, ko se prijavljaš.
Lahko to še urediš z Tweak UI od Powertoys for Windows XP, kjer odkljukaš kaj hočeš in kaj nočeš videt pri prijavi. Ali pa poguglaš za rešitvijo direkt v registru.
Ni pa to edini način. Lahko omogočiš Simple File Sharing in nimaš problemov z ustvarjanjem računov, le v shared documents mapo mečeš stvari.
Lahko to še urediš z Tweak UI od Powertoys for Windows XP, kjer odkljukaš kaj hočeš in kaj nočeš videt pri prijavi. Ali pa poguglaš za rešitvijo direkt v registru.
Ni pa to edini način. Lahko omogočiš Simple File Sharing in nimaš problemov z ustvarjanjem računov, le v shared documents mapo mečeš stvari.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3793 (3142) | Kankan |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2458 (2159) | mazupan |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2324 (2195) | Mitja.GTI |
» | Users & Welcome Screen v WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 914 (833) | andrej |
» | Win XP kako do FAT particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1310 (1189) | ToniT |