» »

Canon (570/571 in morda drugi) tiskalniki, izklop in ponoven vklop prikaza nivoja črnila

Canon (570/571 in morda drugi) tiskalniki, izklop in ponoven vklop prikaza nivoja črnila

dela ::

Nekaj let uporabljam tiskalnik canon TS5050 za kartuše 570/571 (5 ločenih kartuš brez integriranih glav). Zamenjal sem že nekaj kompletov kartuš, kupujem samo neoriginalne in sem zelo zadovoljen z napravo. Pred časom mi je crknil čip na eni od črnih kartuš, ko je bila še skoraj polna, zato sem menjal kartušo, ko sem pa spraznil naslednjo, sem pa tazadnji čip, ki je bil označen za praznega, ampak je vsaj delal, namestil na tisto skoraj polno kartušo s crknjenim čipom, da jo ponucam.

Ker pa zdaj zaradi tega dokaj dolgo printam s kartušo, za katero printer misli, da je prazna, mi je pa predlagal, da izklopim spremljanje nivoja črnila, brez tega mi ni pustil več tiskat (prejšnje kartuše so bile tudi dejansko prazne, preden sem prišel do te faze - so delale črte oz. enostavno ni bilo tiste barve na papirju). Držal sem rdeči "stop" knof na printerju za 5s in spet printa naprej, ampak zdaj ni več prikaza "nivoja črnila" (oz. križca ki označuje prazno kartušo) na tisti črni kartuši , ki je bila "problematična".

Zanima me pa, če kdo ve, ali se da potem ta prikaz vklopit nazaj pri naslednji menjavi kartuše. Po guglanju najdem vsepovsod samo navodila, kako izklopit ta prikaz (kar sem že naredil), ne pa tudi, kako vklopit nazaj, če se sploh da. Ta prikaz (in opozorila) mi prej ni bil moteč, dokler me ni zdaj v neobičajni situaciji (ker sem recikliral čip) prisilil v izklop. Čeprav ni bil točen, je pa vseeno dal neko orientacijo, v kateri fazi je kartuša, zato bi to še vseeno imel, če je možno. Predvidevam, da je pri vseh printerjih s 570/571 kartušami enako, pa verjetno tudi pri kakšnih ostalih canonovih, vsaj z več ločenimi "brezglavimi" kartušami. Torej, ima kdo izkušnje s ponovnim vklopom te funkcije? Hvala.
  • spremenil: dela ()

lgaljo ::

Ob naslednji menjavi se ti bo nivo črnila ponovno prikazal. Ta prikaz si izklopil le za to kartušo.

dela ::

O, najlepša hvala, super!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
696140954 (376) Han
»

Rad bi sam napolnil kartušo - tega še nisem delal

Oddelek: Pomoč in nasveti
151088 (541) polozweii
»

Kako tiskat brez ena kartuŠe

Oddelek: Pomoč in nasveti
194514 (3943) SG_101
»

Polnjenje kartuše printerja

Oddelek: Strojna oprema
142229 (2034) Mertelj Pero
»

Refilli za tiskalnike

Oddelek: Strojna oprema
282912 (2289) OZZY

Več podobnih tem