» »

Hiša brez gradbenega dovoljenja

Hiša brez gradbenega dovoljenja

fertighaus ::

Ali je hišo, ki je bila zgrajena v 1980. letih brez gradbenega dovoljenja možno legalizirati kot objekt daljšega obstoja? Zemljišče je zazidljivo in po lokacijski informaciji je možna gradnja enostanovanjske hiše.

Gagatronix ::

Obcina bo pravilnejsi naslov za taka vprasanja.

Ganon ::

Je možno. Ne bo pa poceni.

bezerk ::

Kar se samega datuma tiče je meja 1.1.2005.

GZ-1

146. člen

(objekt daljšega obstoja brez gradbenega dovoljenja)

(1) Za objekt, del objekta, rekonstrukcijo objekta ali spremembo namembnosti objekta iz prvega odstavka 142. člena tega zakona, ki od 1. januarja 2005 obstaja v bistveno enakem obsegu in bistveno enake namembnosti, lahko investitor, lastnik ali imetnik stavbne pravice zahteva izdajo dovoljenja za objekt daljšega obstoja.

Lahko me kontaktiraš na ZS, sem arhitekt...

#000000 ::

Računaj 6-7 k za projekt (arhitekt oz študent arhitekture, ki bo zmeril zrisal in oddal načrt, pisarni za katero dela) potem uzrupacija zemljišča in še ena beseda temu podobna a povezana s tvojo denarnico, šele nato se bo občina odločila da izračuna komunalni prispevek, za katerega je izračun enačba NNXXXLLY, noben ne ve točno po katerem sistemu gre, ker vsaka občina to dela drugače.

JA je imel prav zgornji ki je rekel da ne bo poceni, brez tega pa ne moreš, ker tak objekt lahko dobi vse, razen Električnega priključka, ta je namreč vezan na GD, RTV prispevek pa bo vseeno prišel vsak mesec. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

beweiss ::

Poznam primer, kjer je na parceli starejša hiša, ki ima GD. Zraven te je lastnik v 70-ih postavil novejšo brez GD ali kakršnihkoli načrtov, ima pa vse priključke. Pravi, da je plačal tudi komunalni prispevek. Obe sta uradno na eni parceli. Ali lahko takšno posest lastnik proda in prepiše preko notarja, če se najde kupec, ki bi to kupil?

sentiš ::

Uradno kot hišo ne, lahko pa prodaš zemljišče pod objektom in ta objekt uvedeš v pogodbo. Najbolje da plačaš posvetovalno uro pri notarju in ga vprašaš kako bi to izvedel, da bo šlo skozi davkarijo. Lahko narediš predpogodbo s kupcem z odlogom, da se vsa posest potem prepiše na njega, ko se dokonča legalizacija.

Je pa treba tudi gledati faktor pozidave parcele in podobno, če je presežen zaradi obeh objektov je enega itak treba rušiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sentiš ()

beweiss ::

Hvala za komentar. Obe hiši imata svojo ločeno hišno številko. Ali ta podatek kaj spremeni?



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starejša hiša brez gradbenega in uporabnega dovoljenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6215012 (6796) otago
»

Garaža

Oddelek: Na cesti
283632 (1707) mirator
»

Izdelava mansarde in birokracija

Oddelek: Loža
318779 (8215) mtech7
»

Izračun komunalnih prispevkov in cena gradbenega dovoljenja ?

Oddelek: Loža
2533552 (2747) tony1
»

Od zemlje do toplega doma

Oddelek: Loža
124112 (3831) globoko grlo

Več podobnih tem