» »

Stalni naslov

Stalni naslov

«
1
2

zelenabuca ::

Živjo.

Sem v malo čudni situaciji, pa me zanimajo možne rešitve. Trenutno sem stalno prijavljen pri starših, cca 35km izven Ljubljane (sicer bivam in delam v Ljubljani). Stvar je, da s starši (oz. v glavnem z očetom) nimam ok odnosov oz. je super toksičen (če on prevzame pošto v bistvo niti do pošte ne pridem). To mi niti ni glavni problem, ker imam prijavljeno začasno bivališče in večino uradne pošte dobim sem (prvič sem ga prijavil v 2020, da se ne bi znašel, da kršim meje občin). Ena možna rešitev bi bila, da bi imel poštni predal, a težava je še ta, da imava jaz in oče enako ime in v bistvo ne ni nikoli vedlo za koga je pravzaprav pošta.

Malo sem bral po netu in sicer bi bila "prava" rešitev, da bi bil stalno prijavljen, kjer v bistvo, bivam začasno. Pravzaprav bi mi lahko zdaj kdo sprožil postopek ugotavljanja stalnega bivališča in ugotovili bi, da pri starših ne bivam stalno in bi bil prisiljen v prijavo stalnega bivališča v najemniškem stanovanju. A tu je šmoren, da tega najemodajalci zelo ne želijo, ker imajo s tem kup dela in lahko se ujamejo v situacije, da ne morejo prijaviti novih najemnikov, če postopek od prešnjega ni zaključen in je velika možnost, da že v štartu ne ponudijo najema, če bi se želel na ta naslov stalno prijaviti. Nekateri so tudi eksplicitno povedali, da bodo nemudoma dali odpoved najema, če se najemnik stalno prijavi na ta naslov. Druga stvar je ta, da vsakdo vedno ponudi najem samo za 1 leto (povpraševanja je ogromno) in po enem letu imajo tudi možnost dvigovanja najemnine in če bi se selil bi moral vsakič menjati vse dokumente in imeti strošek s tem.

Nekaj malega je tudi pisanja o "zakonskih bivališčih", prijavljeni na občini, a tu so ekstremni primeri (žrtve trgovanja z ljudmi, ljudje, ki prestajajo kazni, itd). Ta situacija s stalnim-začasnim najemniškim bivališčem je sicer čisto legit, ker načeloma bi morala obstajati tudi rešitev brez zanašanja na starše, cene stanovanj so absurdno visoke in si jih vse manjši odstotek ljudi lahko privošči (druga slabost je pa ta, da so morebitne želene selitve boleče in drage).

Upam, da so kakšne prikladne rešitve ali pa servisi. Recimo podjetja se lahko prijavlja pri mlademu podjetniku.

Gagatronix ::

Ce tvoj oce odpira posto naslovljeno nate, je storil kaznivo dejanje. Zacasni naslov lahko prijavis tudi na lokalnem CSD-ju. Ce si v najemu pa te je najemodajalec zakonsko obvezan prijaviti, ceprav vsi vemo, da jih vecina tega ne pocne.

delavec44 ::

Saj OP lepo napiše, da imata z očetom enako ime in priimek. Kako naj torej oče ve za koga je preden odpre?

Utk ::

Ce si v najemu pa te je najemodajalec zakonsko obvezan prijaviti, ceprav vsi vemo, da jih vecina tega ne pocne.

Ne govori neumnosti. S pogodbo se najemnik lahko sam prijavi, kako te bo nekdo drug? Kaj bo glede tega naredil najemodajalec je pa drugo. Dokler pogodba ne poteče, nič. Čeprav ne vem zakaj bi lastnika to motilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ja, s pogodbo se najemnik lahko sam prijavi, ceprav je zakonsko ta dolznost na najemodajalcu.

Gagatronix je izjavil:

Ja, s pogodbo se najemnik lahko sam prijavi, ceprav je zakonsko ta dolznost na najemodajalcu.

Samo sam se lahko prijaviš, nihče drug te ne more. Razen če imaš hotel, itd., to je čisto nekaj drugega.

V-i-p ::

Najprej pojdi na katerokoli pošto in plačaj 19EUR za preusmeritev tvoje pošte iz stalnega na začasno prebivališče. Ta pogodba s pošto velja eno leto, ki jo seveda lahko podaljšuješ. Rabiš samo dokument. To v praksi pomeni, da ti lahko jutri sodelavka pošlje kartico iz morja, pa je oče niti videl ne bo, ker se vsa pošta (razen sodišča, policija...) prepošljejo na želeni naslov, plus (ne me držat za besedo) tudi za uradno pošto se na upravni enoti lahko da zaznamek kateri naslov velja za uradne pošiljke. Na pošti pa povej, da želiš NASLOVNIKOVO NAROČILO.

Edit: ime in priimek od obeh enak, uff, tole bi blo pa za vprašat na pošti kaj naredijo v takih primerih.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Na posti se tudi lahko dogovoris za poste restante, torej da tvojo posto zadrzijo na lokalni poslovalnici poste.

janezvalva ::

kako prikladno da imata z očetom:
enako ime
enak priimek
enak naslov stalnega prebivališča

adijo pamet!
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Jah, tak ko en moj znanec, ki je ze peti Matija zapored v familji.

Invictus ::

Gagatronix je izjavil:

Ce tvoj oce odpira posto naslovljeno nate, je storil kaznivo dejanje. Zacasni naslov lahko prijavis tudi na lokalnem CSD-ju. Ce si v najemu pa te je najemodajalec zakonsko obvezan prijaviti, ceprav vsi vemo, da jih vecina tega ne pocne.

Če si imaš najemno pogodbo, si lahko začasno bivališče prijavi tudi najemnik sam...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

c3p0 ::

In potem ne plačuje, noče ven in glumi, da ima tu stalno prebivališče in ga ne smejo ven metat, poznam primer. Na sodišču se pa vleče.

Stalno prebivališče nima kaj dost veze s tem kako lahko ali težko ga boš ven vrgel.

Likalnik ::

Zanimivo ampak tudi moj brat in oče imata enak ime in priimek ter naslov:)

pri nas je tako....s starši smo sosedje (med hišama je samo dvorišče, če ni dež ali sneg prideš lahko dobesedno v copatih), brat živi pa v isti hiši kot mama in oče....in glede pošte načeloma nimamo težav....jaz pri meni sploh nabiralnika nimam...poštar, ki nas pozna že vse življenje vrže vso pošto k mami in očetu (tako mojo kot od brata oziroma celo od moje punce katera živi na tem naslovu)

pač nimamo težav...ko se spomnim grem in vzamem svojo pošto ali pa mi jo kdo od njih prinese...
glede tega se ne kregamo...res pa je, da so mi doma že rekli, kdaj si mislim naštimati nabiralnik:) ampak na koncu tudi, če bi si dal svoj nabiralnik...bi poštar vse skupaj vrgel tako kot je navajen in zelo dvomim, da bi ločeval.
Poleg tega pa nimam veliko pošte...kar se računov oziroma položnic tiče so vse na trajnik...če so pa kakšne druge stvari pa približno veš oziroma pričakuješ pošto...razen, če ni kakšna prometna kazen pa, da ne veš....tudi kar se tiče reklamnih letakov in časopisov...tega nimam in tudi ne rabim

verjamem pa, da je problem, če se doma ne zastopiš in ti potem zanalašč skrivajo ali pa ne povejo glede prispele pošte.
glede istega imena pa priimka pa zna bit težava ja kar se tiče pošte...včasih, ko so bili stacionarni telefonu je kdo poklical, da prosi za to osebo ti pa sedaj gruntej a rabi fotra ali brata

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Uporabnik ::

Spremeni ime. Npr. tako kot je to storil Boris Novak -> Boris A. Novak. Lahko tud Jr. ali Ml. ali Boris Boljši Novak :)
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Likalnik ::

Jaz ne bom nič spreminjal, ker nimam s tem težav...če bo kdo to delal bosta brat ali foter....onadva pa vesta koliko jima je to moteče ali pa ne

c3p0 ::

Utk je izjavil:

Stalno prebivališče nima kaj dost veze s tem kako lahko ali težko ga boš ven vrgel.

Že, ampak butl tega ne ve in je še bolj prepričan vase.

Volivec levice, socialni problem že od šolanja naprej (končal OŠ, ker jo pač vsak, zabit ko klada).

Uporabnik ::

Seveda se sam odločiš kaj je ok in kaj ni, tu si prišel po ideje.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Tidule ::

c3p0 je izjavil:

Utk je izjavil:

Že, ampak butl tega ne ve in je še bolj prepričan vase.

Volivec levice, socialni problem že od šolanja naprej (končal OŠ, ker jo pač vsak, zabit ko klada).

Lepo da si se opisal ampak tvoje blodnje nimajo nic s temo.

OP, ce imas pogodbo o najemu lahko mirno prijavis stalno bivalisce in bo problem resen. Tudi ce se bos selil bo potem lazje preusmerjat posto, ker ne bo dveh oseb z istim imenom na naslovu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

111111111111 ::

V-i-p je izjavil:

Najprej pojdi na katerokoli pošto in plačaj 19EUR za preusmeritev tvoje pošte iz stalnega na začasno prebivališče. Ta pogodba s pošto velja eno leto, ki jo seveda lahko podaljšuješ. Rabiš samo dokument. To v praksi pomeni, da ti lahko jutri sodelavka pošlje kartico iz morja, pa je oče niti videl ne bo, ker se vsa pošta (razen sodišča, policija...) prepošljejo na želeni naslov, plus (ne me držat za besedo) tudi za uradno pošto se na upravni enoti lahko da zaznamek kateri naslov velja za uradne pošiljke. Na pošti pa povej, da želiš NASLOVNIKOVO NAROČILO.

Edit: ime in priimek od obeh enak, uff, tole bi blo pa za vprašat na pošti kaj naredijo v takih primerih.

Kar tako naj naredi in ko bo odprl pošto od očeta naj mu jo prepošlje. :D

Uporabnik je izjavil:

Spremeni ime. Npr. tako kot je to storil Boris Novak -> Boris A. Novak. Lahko tud Jr. ali Ml. ali Boris Boljši Novak :)

To je dobra rešitev.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

zelenabuca ::

Hvala za odgovore. Ok, potem najprej vprašam na CSD. Sicer odgovori glede pošte so irelevantni, glavni problem je, kam prijaviti stalno bivališče. Na x najemnem stanovanju ne morem biti, ker lahko kdorkoli sproži postopek ugotavljanje stalnega bivališča (če tam res bivam) in lastnik bo to sigurno naredil. Če bi se prijavil na trenutnega, bo pa glavobol z urejanjem dokumentov ob vsaki selitvi + sitnosti z najemodajalcem. Tudi kjer trenutno bivam je samo za kratek rok, namreč probavam čimveč denarja prišparat za morebiten nakup (neumno se mi zdi plačevat visoke najemnine, tako, da trenutno najemam samo sobo in imam 2 sostanovalca).

Ce si v najemu je to zacasni naslov.

Gagatronix je izjavil:

Ne lazi.

zelenabuca je izjavil:

Hvala za odgovore. Ok, potem najprej vprašam na CSD. Sicer odgovori glede pošte so irelevantni, glavni problem je, kam prijaviti stalno bivališče. Na x najemnem stanovanju ne morem biti, ker lahko kdorkoli sproži postopek ugotavljanje stalnega bivališča (če tam res bivam) in lastnik bo to sigurno naredil. Če bi se prijavil na trenutnega, bo pa glavobol z urejanjem dokumentov ob vsaki selitvi + sitnosti z najemodajalcem. Tudi kjer trenutno bivam je samo za kratek rok, namreč probavam čimveč denarja prišparat za morebiten nakup (neumno se mi zdi plačevat visoke najemnine, tako, da trenutno najemam samo sobo in imam 2 sostanovalca).

Na csd ne bos nic uredil, kar tako iz ljubega miru ne mores tam prijavljat stalnega bivaslisca.

Kako tocno mislis da izgleda ugotavljanje stalnega bivalisca? Da lastnik kar pride na upravno enoto in mu povedo ce si tam stalno prijavljen?

Ce imas najemno pogodbo imas tam lahko prijavljeno stalno bivalisce in niti pod razno ne more kdorkoli v petih minutah tega kontrolirat.

Zgodovina sprememb…

PINki ::

Tidule je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Ne lazi.

zelenabuca je izjavil:

Na csd ne bos nic uredil, kar tako iz ljubega miru ne mores tam prijavljat stalnega bivaslisca.

Kako tocno mislis da izgleda ugotavljanje stalnega bivalisca? Da lastnik kar pride na upravno enoto in mu povedo ce si tam stalno prijavljen?

Ce imas najemno pogodbo imas tam lahko prijavljeno stalno bivalisce in niti pod razno ne more kdorkoli v petih minutah tega kontrolirat.

Meni so na UE komplicirali, ko sem zelel prijaviti stalni naslov v najemniskem stanovanju. Pa sem imel najemnisko pogodbo notarsko overjeno. Na vsak nacin je zelela imeti soglasje lastnika stanovanja.

velikBrokoli ::

Ja, za prijavo stalnega naslova potrebuješ soglasje lastnika stanovanja. To so pred nekaj časa spremenili, ker je bilo preveč "socialnih" problemov, ki so brez vednosti lastnikov prijavljali stalni naslov in jih potem itak ne moreš ven vržt. Razni Albanci v Kranju.

AtaŠtumf ::

Gagatronix je izjavil:

Koliko najmenikov tudi odjavi začasno bivališče, ko zapusti stanovanje.

1 od 10?

Manj?

Kako lahko sploh lastnik stanovanja ali hiše preveri kdo je sploh prijavljen začasano ali stalno?

AtaŠtumf je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

1 od 10?

Manj?

Kako lahko sploh lastnik stanovanja ali hiše preveri kdo je sploh prijavljen začasano ali stalno?

Začasno prebivališče samodejno poteče po 2 letih od prijave. Ni to nek hud problem.

velikBrokoli je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

1 od 10?

Manj?

Začasno prebivališče samodejno poteče po 2 letih od prijave. Ni to nek hud problem.

Si 100% glede tega?

AtaŠtumf je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

1 od 10?

Manj?

Si 100% glede tega?

Ja, ker sem ga moral že 2x obnoviti..

Začasno prebivališče je potrebno prijaviti v osmih dneh od dneva začasne naselitve. Začasno prebivališče se prijavi za čas do dveh let oziroma za čas veljavnosti dovoljenja za začasno prebivanje, potrdila o prijavi prebivanja ali vizuma za dolgoročno bivanje, če je ta krajši od dveh let. Posameznik ima lahko le eno začasno prebivališče v Republiki Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

Oj VELIKIBROKOLI, hvala za odgovore!

LeyaPrive ::

AtaŠtumf je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

1 od 10?

Manj?

Preko eUprave se odda vloga za poizvedbo prijavljenih na naslovu. Pa ene 3 € ti zaračunajo.

matic492 ::

velikBrokoli je izjavil:

Ja, za prijavo stalnega naslova potrebuješ soglasje lastnika stanovanja. To so pred nekaj časa spremenili, ker je bilo preveč "socialnih" problemov, ki so brez vednosti lastnikov prijavljali stalni naslov in jih potem itak ne moreš ven vržt. Razni Albanci v Kranju.

To ni res, razen če so letos spremenili?

Tole je iz začetka leta:
https://cekin.si/koristno/prijava-naslo...

Teoretično lahko najemnik stalno prebivališče prijavi že na podlagi pogodbe o najemu. "Prijavo stalnega prebivališča se lahko uredi s predložitvijo najemne pogodbe, soglasjem lastnika nepremičnine, izjavo o lastništvu oziroma solastništvu, dokazilom o užitku ali služnosti stanovanja, itd.," je za Cekin.si pojasnila Tanja Miklavc Maček iz Pravnega SOS.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

dreknapalci ::

Gagatronix je izjavil:

Jah, tak ko en moj znanec, ki je ze peti Matija zapored v familji.

Outfitov Matija ? :D

MIHAc27 ::

2 leti nazaj ko sem prijavljal začasni naslov, bi lahko prijavil kot stalni, tudi brez vednosti lastnika. Vsaj na občini so tako rekli.

Drugače ne zastopim, kaj je narobe z začasnim. Vsa uradna pošta meni pride lepo na začasni naslov. Če se selim, na pošti za 1 leto dam še preusmeritev, ker včasih kaki dohtarji pozabijo spremenit naslov pošiljanja na novega.

Tudi enako ime kot oče ne bi smel biti problem, če imaš kot uradni naslov označen začasni naslov in ne stalnega.

Aja pa fotra lahko fino zafrkneš (čeprav mogoče začasno) z preusmeritvijo. Ker imata enak ime, bi morali poštarji vse od njega preusmerit k tebi.

matic492 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

To ni res, razen če so letos spremenili?

Tole je iz začetka leta:
https://cekin.si/koristno/prijava-naslo...

Teoretično lahko najemnik stalno prebivališče prijavi že na podlagi pogodbe o najemu. "Prijavo stalnega prebivališča se lahko uredi s predložitvijo najemne pogodbe, soglasjem lastnika nepremičnine, izjavo o lastništvu oziroma solastništvu, dokazilom o užitku ali služnosti stanovanja, itd.," je za Cekin.si pojasnila Tanja Miklavc Maček iz Pravnega SOS.

Ja, teoretično. Na večini občin ti tega ne bodo pustili naresti.

velikBrokoli, to pa ne bo držalo. Z najemno pogodbo te na UE morajo prijavit stalno, če to zahtevaš saj tudi v zakonu to jasno piše, kaj je potrebno za prijavo, ni tukaj eni bi eni pa ne...

"Ob prijavi stalnega prebivališča je treba predložiti dokazilo o pravici do prebivanja na naslovu, ki se prijavlja. Kot dokazilo, da ima posameznik pravico do prebivanja na naslovu, šteje izjava o njegovem lastništvu oziroma solastništvu, najemna ali podnajemna pogodba, dokazilo o užitku, rabi ali služnosti stanovanja, dokazilo o stavbni pravici, dokazilo o preužitku, soglasje lastnika, enega solastnika ali stanodajalca. Upravna enota v uradnih evidencah preveri podatek o lastništvu oziroma solastništvu, če je to potrebno."
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

OK, razumem, da je tako zapisano v zakonu. Mene so na občini odslovili in zahtevali od mene še soglasje lastnika. Sem to urejal pred kakšnim letom. Imel sem pa overjeno najemno pogodbo.

Zgodovina sprememb…

Hmm, škoda, da nisi od uradnice zahteval, da pokliče načelnika. Res me zanima kaj bi on rekel. Ti pa verjamem, da so tako postopal ja.

Avenger ::

Zakaj pa bi najemodajalec hotel delati preverbo stalnega naslova prebivališča? Kakšne pravice ima potem najemnik, da bi se najemodajalec česa bal? Ali ne bi stalno prebivališče avtomatsko "ugasnilo" takoj ko se odpove pogodba, ki je bila osnova za prijavo?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Avenger je izjavil:

Zakaj pa bi najemodajalec hotel delati preverbo stalnega naslova prebivališča? Kakšne pravice ima potem najemnik, da bi se najemodajalec česa bal? Ali ne bi stalno prebivališče avtomatsko "ugasnilo" takoj ko se odpove pogodba, ki je bila osnova za prijavo?

Ne, ravno to je problem. Postopki lahko potem trajajo več mesecev in imaš kot lastnki stanovanja s tem probleme. Seveda, če si najemnik ne uredi drugje oz. te hoče zajebavat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

delavec44 ::

Nič avtomatsko ne ugasne, se mora on prijaviti nekje drugje.

Mene bi najbolj skrbel kakšen rubež kjer moraš potem ti dokazovati, da on sploh ne živi več tu. Pred tem pa kaj je tvoje in kaj njegovo. Kakšen popis opreme pred najemom kot priloga pogodbi ni slabo narediti.

celje ::

nujno je potrebno imeti soglasje lastnika. sem prodal, cakam na hiso, se prijavil na naslov starsev. zahtevali soglasje, urediti mozno samo v obcini novega stalnega bivalisca - torej ne v drugem mestu.

Ja, samo z starši verjetno nimaš najemne pogodbe sklenjene...

celje ::

ne. vendar je na upravni rekla da to naredim jaz (prijavo), vendar z pisnim soglasjem lastnika.
niti nihce ni vprasal ali imam v najemu oz. karkoli.

Avenger ::

matic492 je izjavil:

Ne, ravno to je problem. Postopki lahko potem trajajo več mesecev in imaš kot lastnki stanovanja s tem probleme. Seveda, če si najemnik ne uredi drugje oz. te hoče zajebavat.

Potem nekaj ne štima. Če gre v eno smer z dovoljenjem lastnika na pobudo najemnika, torej na željo obeh, kar pravno gledano ni smiselno, bi moralo it v drugo smer na željo le enega, ker se morata oba strinjat. Ampak, moralo bi bit povsem logično; najemna pogodba bi morala bit podlaga za prijavo stalnega bivališča, prekinitev pogodbe pa podlaga za odjavo. Prijavo/odjavo lahko naredi najemnik ali lastnik. Nobenih sodnih postopkov. Če pogodba poteče, poteče. Če ne plača najemnine ali krši pogodbo ali hoče lastnik odpovedat pogodbo iz katerega koli razloga v podanem odpovednem roku, lastnik samo napiše izjavo, po potrebi priloži nek dokaz. Potencialno bi UE lahko v določenih primerih pozvala najemnika, če se strinja oz. če ima on npr. dokaz, da je plačal najemnino pa je lastnik lagal.

To bo treba poenostavit.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

velikBrokoli je izjavil:

OK, razumem, da je tako zapisano v zakonu. Mene so na občini odslovili in zahtevali od mene še soglasje lastnika. Sem to urejal pred kakšnim letom. Imel sem pa overjeno najemno pogodbo.

To da si ti naletel na kretena na obcini (sploh smesno glede na to da se stalni naslov prijavlja na upravni enoti) nima nic z dejstvo da to niti pod razno ne pije vode. Najmena pogodba zadostuje za prijavo stalnega bivalisca in tisto sekundo ko ti upravna enota to zavrne uradnika po hitrem postopku peijavis na MJU. Verjamem pa da imas vec problemov ce to poskusas urejat na obcini.

celje je izjavil:

nujno je potrebno imeti soglasje lastnika. sem prodal, cakam na hiso, se prijavil na naslov starsev. zahtevali soglasje, urediti mozno samo v obcini novega stalnega bivalisca - torej ne v drugem mestu.

A imas s starsi sklenjeno najmeno pogodbo, al niso sposoben sledit temi?

Zgodovina sprememb…

Tidule je izjavil:

To da si ti naletel na kretena na obcini (sploh smesno glede na to da se stalni naslov prijavlja na upravni enoti) nima nic z dejstvo da to niti pod razno ne pije vode. Najmena pogodba zadostuje za prijavo stalnega bivalisca in tisto sekundo ko ti upravna enota to zavrne uradnika po hitrem postopku peijavis na MJU. Verjamem pa da imas vec problemov ce to poskusas urejat na obcini.

Jaz sem prijavljal začasni naslov, pa ni bilo nobenih težav, sem to lahko uredil s pogodbo. Ko pa sem prijavil stalnega, je moral dovoliti lastnik stanovanja, brez njegovega soglasja tega nismo mogli urediti.

To da se pustite nategnit vsakemu uradniku, ki ima pet minut casa je pedvsem vas problem. Zakon je cisto jasen.

Noben zakon ni čisto jasen. Toliko sem se že naučil.

POvedali smo ti izkušnje iz terena.

jabe ::

Zadeva bi morala biti taka, ko je tidule napisal. Za cas pogodbe. Problem je, da pogodb ni. Ce ne bi bilo tako, potem nekdo, ki ni lastnik nepremicnine, sploh ne bi mogel do dokumentov priti.

Sem se pa jaz zajebavala svojcajt, ker sem hotela prijaviti otroke na naslov, kjer sem imela sama stalno prebivalisce prijavljeno. Torej pri starsih. Ni slo, podpis lastnikov. Sem rekla prav, potem pa na nepremičnino, ki je imela naslov od prej, ampak se je gor nova bajta delala, torej gradbisce. Ampak sem bila pa lastnik jaz. Jok, mladoletni otrok ne more biti sam nekje prijavljen. Potem smo se vsi prepisali na gradbisce, to je pa slo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prijava zacasnega bivalisca oz stalnega

Oddelek: Loža
467726 (4056) user4683