» »

Stalni naslov

Stalni naslov

1
2
»

Tidule ::

111111111111 je izjavil:

Noben zakon ni čisto jasen. Toliko sem se že naučil.

POvedali smo ti izkušnje iz terena.

Ko ti to izjavis se clovek samo smeje. Normalno, da imas take izkusnje iz terene, ce te vsak, ki ima 5 minut casa nategne, ker pojma nimas o zadevah.

jabe je izjavil:

Zadeva bi morala biti taka, ko je tidule napisal. Za cas pogodbe. Problem je, da pogodb ni. Ce ne bi bilo tako, potem nekdo, ki ni lastnik nepremicnine, sploh ne bi mogel do dokumentov priti.

Sem se pa jaz zajebavala svojcajt, ker sem hotela prijaviti otroke na naslov, kjer sem imela sama stalno prebivalisce prijavljeno. Torej pri starsih. Ni slo, podpis lastnikov. Sem rekla prav, potem pa na nepremičnino, ki je imela naslov od prej, ampak se je gor nova bajta delala, torej gradbisce. Ampak sem bila pa lastnik jaz. Jok, mladoletni otrok ne more biti sam nekje prijavljen. Potem smo se vsi prepisali na gradbisce, to je pa slo.

Ja, to s prijavo pri starsih je za mnoge sok, ko si domisljajo da imajo neke posebne pravice nad lastnino starsev. V resnici pa je povsem enako ali se prijavljas pri starsih ali pri random sosedu. Moras bit lastnik, imet soglasje, ali pa najemno pogodbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

111111111111 ::

Tidule je izjavil:

Ko ti to izjavis se clovek samo smeje. Normalno, da imas take izkusnje iz terene, ce te vsak, ki ima 5 minut casa nategne, ker pojma nimas o zadevah.

Ti se kar smej, na občini se bodo pa tebi. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

jabe ::

Hja, ko sem prvic prijavila otroke nekam je bilo to na naslov partnerja, ki je bil tudi doma se prijavljen. Nisem rabila nobenega papirja. So prijavili otroka na naslov, kjer biva stars brez vprasanja. Mislim, da ni treba poudarjati, da s starimi starsi niso podpisovali nobene najemne pogodbe. Niti jaz niti partner ne v njihovem imenu

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Jaz pa sem imel težave, ker sem jih hotel prijaviti pri sebi doma, žena pa je bila prijavljena še pri svojih starših. Je morala podpisati, da dovoli prijavo otrok na mojem naslovu. :D

delavec44 ::

111111111111 je izjavil:

Tidule je izjavil:

Daj vsaj razlikuj med občino in upravno enoto.

Drugače pa pogodba je dovolj, ne rabiš soglasja.

delavec44 je izjavil:

Daj vsaj razlikuj med občino in upravno enoto.

Drugače pa pogodba je dovolj, ne rabiš soglasja.

Pri nas je vse v isti stavbi. :)

Nisem rekel, da ni res, pravim samo, da birokrati hočejo soglasje lastnika, če se prijavljaš za stalno ali začasno. To sem urejal cca. 6-7 let nazaj.

111111111111 je izjavil:

Tidule je izjavil:

Ne bodo se mi smejali, ker za razliko od tebe nisem tako neumen, da bi stalni naslov spreminjal na obcini.

Tidule je izjavil:

Ne bodo se mi smejali, ker za razliko od tebe nisem tako neumen, da bi stalni naslov spreminjal na obcini.

Seveda se nisi potrudil, da bi prebral moje poste. Smo premajhna občina in vsi pri nas rečejo stavbi občina, in sta notri obe UE in občina.
Tvoji nasveti so bolj tako tako, saj sem že navajen, ko ti kdo dokaže da nimaš prav, se zatečeš k žalitvam, Tidule Tadule.

Ce bi imeli pa se frizerja tam, bi pa nedvomno jokal zakaj ti frizer noce uresit stalnega prebivalisca.

Pac kot ponavadi si spet prisel prodajat brezvezne pravljice o stavreh, ki jih ne poznas, potem si pa revcek uzaljen.

Zakon je jasen, in ce kekci ne veste niti to kje urejat prijavo bivalisca, potem ni cudno da vas vsak uradnik odslovi s prvo pravljico, ki mu pade na pamet.

Zgodovina sprememb…

Tidule je izjavil:

Ce bi imeli pa se frizerja tam, bi pa nedvomno jokal zakaj ti frizer noce uresit stalnega prebivalisca.

Pac kot ponavadi si spet prisel prodajat brezvezne pravljice o stavreh, ki jih ne poznas, potem si pa revcek uzaljen.

Zakon je jasen, in ce kekci ne veste niti to kje urejat prijavo bivalisca, potem ni cudno da vas vsak uradnik odslovi s prvo pravljico, ki mu pade na pamet.

Ti se pa itak z vsakim skregaš, ker si vedno 100% da imaš prav. No pa sem te že nekajkrat na laž postavil. Pa še te bom. :D

POvem ti kaj ti povedo, ko prideš prijavljat stalno bivališče. Taka so dejstva. Ti pa začneš žaliti vsepovprek in se delati pametnega, kake budale smo. Res si super. Krasen in čudovit. Imaš sploh punco?

Utk ::

Nimajo ti kaj povedat. Tu oddaš vlogo za stalni naslov:
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/...

Vlogo morajo sprejet ali zavrnit z obrazložitvijo po katerem členu katerga zakona vloga ni v redu. Ne morejo se še kar zmislit nekaj.

To je problem ko prideš ti nekam osebno. Lahko ti natvezijo marsikaj kar ne drži vode, črno na belem pa tega ne boš dobil. Če pa vložiš vlogo jo pa morajo ali sprejet ali zavrnit z dobrim razlogom, ni druge.

111111111111 je izjavil:

Tidule je izjavil:

Ti se pa itak z vsakim skregaš, ker si vedno 100% da imaš prav. No pa sem te že nekajkrat na laž postavil. Pa še te bom. :D

POvem ti kaj ti povedo, ko prideš prijavljat stalno bivališče. Taka so dejstva. Ti pa začneš žaliti vsepovprek in se delati pametnega, kake budale smo. Res si super. Krasen in čudovit. Imaš sploh punco?

Izmislis si pravljico in osebno ankedoto in potem se tolces po prsih kako pameten si pri cemer bedak prijavo bivalisca delas na obcini.

Kot ze receno, ce si pac ti nedonosencek ki pojma nima o stvareh verjamem da te vsak, ki ima 5 minut casa odsovi z vsako neumnostjo, ki mu pade na pamet. Ampak to ne spremeni dejstva kaksna so pravila za prijavo stalnega bivalisca. Ce o tem pojma n8mas potem izpades neumno tako na obcini kot na forumu.

Utk je izjavil:

To je problem ko prideš ti nekam osebno. Lahko ti natvezijo marsikaj kar ne drži vode, črno na belem pa tega ne boš dobil. Če pa vložiš vlogo jo pa morajo ali sprejet ali zavrnit z dobrim razlogom, ni druge.

Tocno tako in vlogo morajo sprejet ne glede na to ali jo oddas online ali osebno. In ko sprejmeno vlogo morajo o vlogi pisno odlocit. Seveda pa kekeci raje prodajajo rekla kazala zgodbice o tem kako jim
frizer ni hotel uredit spremembe stalnega bivalisca.

Zgodovina sprememb…

sentiš ::

Greš na socialo in se tam prijaviš za stalno prebivališče, enako kot ostali brezdomci v Sloveniji.

user4683 ::

Tidule je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Tidule je izjavil:

Izmislis si pravljico in osebno ankedoto in potem se tolces po prsih kako pameten si pri cemer bedak prijavo bivalisca delas na obcini.

Kot ze receno, ce si pac ti nedonosencek ki pojma nima o stvareh verjamem da te vsak, ki ima 5 minut casa odsovi z vsako neumnostjo, ki mu pade na pamet. Ampak to ne spremeni dejstva kaksna so pravila za prijavo stalnega bivalisca. Ce o tem pojma n8mas potem izpades neumno tako na obcini kot na forumu.

Utk je izjavil:

Tocno tako in vlogo morajo sprejet ne glede na to ali jo oddas online ali osebno. In ko sprejmeno vlogo morajo o vlogi pisno odlocit. Seveda pa kekeci raje prodajajo rekla kazala zgodbice o tem kako jim
frizer ni hotel uredit spremembe stalnega bivalisca.

Je res treba trippat in izkazovati svojo "superiorno inteligenco" glede nekega upravnega postopka? To, kar je napisal 111 so (iz osebnih izkusenj) potrdili ze mnogi. Naloga uporabnika upravne enote ni, da v nulo pozna vse upravne postopke - ce jih ne, je tam administrator, cigar naloga je, da ti pri postopku pomaga in svetuje. Vcasih bolje, vcasih slabse. Kdaj povejo kaksno "neumnost"? Vsekakor. Ni pa zato od nekoga osebna izkusnja nic manj veljavna. Tudi niso vsi egomanijaki, ki bi takoj kricali na nekega uradnika, kako oni vejo bolje. Prav tako upravni enoti ogormno ljudi preprosto rece "obcina", pa zaradi tega vsi (razen tebe) tocno vejo, katere pisarne imajo v mislih.

Mnogi? hočeš reč dva, od katerih za enega dokazano vemo, da rad laže in prodaja pravljice?

Ne gre za nikakršno dretje na uradnike, ampak za poznavanje osnovnih pravic in dolžnosti enih in drugih. In forum je namenjen točno temu, da se ljudje lahko jasno poučijo kaj so dejanska dejstva in kaj so pravljice. In če nekdo kljub temu, da mu je 10x razloženo kako stvari delujejo, vztraja pri neki fiktivni osebni izkušnji in jo celo prodaja kot univerzalno dejstvo je pač bedak.

In ja, če hočeš imet resno in argumentirano debato moraš ločit med občino in upravno enoto, ali pa je boljše bit tiho, ker evidentno pojma nimaš in vse kar počneš je da zavajaš ostale, ki bi se s tem problemom lahko kdaj srečali.

user4683 ::

Resno in argumentirano debato bi imel lahko takole: "Ni res, potrebuješ X, Y in Z, če kakšen administrator zahteva še kaj, ima neke zastarele informacije." End of story. Ne pa da ga zmerjaš na nivoju, ki ni vreden niti gostilne, na kar se človek (pomoje upravičeno) odzove z (večkratnim) branjenjem, da je to pač bila njegova osebna izkušnja.

GupeM ::

Tidule je izjavil:

Verjamem 11111... Tudi v kraju kjer sem včasih živel (mogoče celo isti kraj kot od 1111...) sta občina in krajevni urad v isti stavbi. In še iz starih časov temu veliko ljudi, predvsem starejših, reče da morajo it na občino zrihtat dokumente. Čeprav v resnici grejo na krajevni urad.

Krajevni urad je pa v bistvu "podružnica" večje upravne enote.

Utk je izjavil:

Nimajo ti kaj povedat. Tu oddaš vlogo za stalni naslov:
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/...

Vlogo morajo sprejet ali zavrnit z obrazložitvijo po katerem členu katerga zakona vloga ni v redu. Ne morejo se še kar zmislit nekaj.

Nope. Lahko te pokličejo/pošljejo mail, da potrebujejo še kaj dodatnega. Partnerka je za prijavo začasnega prebivališča poslala staro soglasje lastnika. Pa so ji nazaj poslali mail, da mora priložiti soglasje, ki ni starejše od dveh let.

Tudi ko je prijavljala začasno prebivališče za otroka, so ji nazaj poslali mail, da potrebujejo podpisano dovoljenje drugega starša. Ker imamo različen stalni naslov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Pa so ji nazaj poslali mail, da mora priložiti soglasje, ki ni starejše od dveh let.

To verjetno kje piše. Če ne bi poslala novega, bi vlogo zavrnili z obrazložitvijo.

Tudi ko je prijavljala začasno prebivališče za otroka, so ji nazaj poslali mail, da potrebujejo podpisano dovoljenje drugega starša. Ker imamo različen stalni naslov.

Tudi to najbrž kje piše.

GupeM ::

Utk je izjavil:

Pa so ji nazaj poslali mail, da mora priložiti soglasje, ki ni starejše od dveh let.

To verjetno kje piše. Če ne bi poslala novega, bi vlogo zavrnili z obrazložitvijo.

Tudi to najbrž kje piše.

Verjetno. Ampak to ne spremeni dejstva, da lahko od tebe še kaj zahtevajo. Ni samo črno belo. Povsem enako kot na okencu.

gozdar1 ::

Če z najemom pridobiš posestno pravico ni neke logike, da tam ne bi mogel tudi prijavit. Nekako vsi nikoli ne bodo ob enem tudi lastniki.

Ampak to ne spremeni dejstva, da lahko od tebe še kaj zahtevajo. Ni samo črno belo. Povsem enako kot na okencu.

Ne, ni enako. Če oddaš vlogo in ti misliš, da si oddal vse kar je potrebno po zakonu, oni lahko kličejo, pišejo, delajo kar hočejo, ti pa nič ne dopolniš, in v (nekem) roku bojo vlogo zaključili, na en ali drug način. In v obrazložitvi bo pisalo zakaj je zavrnjena. Če prideš na okence, ti pa lahko reče karkoli, ti se pa (lahko) samo obrneš in greš, ali pa vztrajaš pri oddaji vloge, kar pa najbrž ne boš.

Točno tako. Skladno z ZUP lahko uradnik zahteva dopolnitve vloge, če oceni da potrebuje dodatne informacije. In ko informacije prejme se upravni postopek mora končat z uradno pisno odločitvijo v kateri mora uradnik določitev utemlejiti na podlagi veljavne zakonodaje in v kateri so tudi določene pravice vezane na morebitno pritožbo.

GupeM je izjavil:

Utk je izjavil:

Tudi to najbrž kje piše.

Verjetno. Ampak to ne spremeni dejstva, da lahko od tebe še kaj zahtevajo. Ni samo črno belo. Povsem enako kot na okencu.

Mešaš hruške in jabolka. Eno je, da uradnik v postopku zahteva dopolnitve zato, da lahko sprejme odločitev drugo pa je da se pustiš odslovit na okencu z neko brezvezno obrazložitvijo.

GupeM je izjavil:

Tidule je izjavil:

Verjamem 11111... Tudi v kraju kjer sem včasih živel (mogoče celo isti kraj kot od 1111...) sta občina in krajevni urad v isti stavbi. In še iz starih časov temu veliko ljudi, predvsem starejših, reče da morajo it na občino zrihtat dokumente. Čeprav v resnici grejo na krajevni urad.

Krajevni urad je pa v bistvu "podružnica" večje upravne enote.

Jaz mu povesem verjamem, da ne ve o čem govori in je za njega vse občina, pa naj bo upravna enota, občina ali pa lokalni frizer. Samo to ne spremeni dejstva, da prodaja meglo na podlagi pristranske neverodostojne več kot x let stare osebne izkušnje.

user4683 je izjavil:

Resno in argumentirano debato bi imel lahko takole: "Ni res, potrebuješ X, Y in Z, če kakšen administrator zahteva še kaj, ima neke zastarele informacije." End of story. Ne pa da ga zmerjaš na nivoju, ki ni vreden niti gostilne, na kar se človek (pomoje upravičeno) odzove z (večkratnim) branjenjem, da je to pač bila njegova osebna izkušnja.

To narediš enkrat, če potem človek vztraja pri svoji zmoti, mu pač razložiš na njegovem nivoju.

gozdar1 je izjavil:

Če z najemom pridobiš posestno pravico ni neke logike, da tam ne bi mogel tudi prijavit. Nekako vsi nikoli ne bodo ob enem tudi lastniki.

Seveda je ni. Zato pa so te "osebne" izkušnje na "občini" samo in le pomilovanja vredne.

Zgodovina sprememb…

jabe ::

Hno, ja. Tudi kranj je eno izmed mest kjer sta obcina in UE v isti stavbi in ce v takih mestih nekoga vprasas, bo rekel da gre na občino, pa mu je cisto vseeno v katero pisarno. Pri vratarju pove, kaj bi rad, on mu pove sobon in štuk in se mu frzmaga ali je to hodnik UE ali obcine. Ko sem pa zivela v eni manjsi občini in sem morala pa na UE Vrhnika, sem pa zacela locevati to dvoje, ce nisem hotela dvojnih poti. Ti ljudje pa se zelo vnaprej pozanimajo ali je treba neko zadevo urejati na obcini ali UE.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

Tidule je izjavil:

In očitno nisem edini. Lahko govoriš kolikor hočeš, pomoto z občino sem pa že opisal in se opravičil. Se vidi da si samo eden od butalčkov, ki iz pisarne vpije kako bi se moralo delati, ko pride do realizacije se pa userješ. :D Nič novega.

EDIT: No vidim, da so ti že drugi razložili. Moja izkušnja pač je taka kot je.

Zgodovina sprememb…

Zdaj se pa se opravici da lazes glede pogojev za spremembo stalnega bivalisca pa smo vse tvoje nebuloze odpravili.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prijava zacasnega bivalisca oz stalnega

Oddelek: Loža
467895 (4225) user4683
»

Stalni naslov prebivališča