Forum » Operacijski sistemi » suse 8.1 radeon9500 pro + vprašanje
suse 8.1 radeon9500 pro + vprašanje
b4d ::
Imam Suse 8.1 in radeona 9500pro, a mi kdo prosim napiše postopek inštalacije gonilnikov (sm začetnik u linuxu).
Pa še nekaj, ne morem zagnati suse v grafičnem načinu KDE temveč samo v konzoli, na začetku je šlo automatsko v KDE, zdaj pa se v konzoli ustavi, what's wrong?
tnx
Pa še nekaj, ne morem zagnati suse v grafičnem načinu KDE temveč samo v konzoli, na začetku je šlo automatsko v KDE, zdaj pa se v konzoli ustavi, what's wrong?
tnx
b4d.sablun.org
jlpktnst ::
najprej dobiš driver (net)
xfree je 4.2.0 (torej driver za xf4.2.0)
inštaliran moreš met kernel source (oz headerje, sej če nimaš boš tk vidu ko ne bo šlo instalirat)
pojdi v /etc/X11 in naredi backup fila XF86Config-4
pišeš: (brez #)
#init 3
v mapo kjer je rpm
#rpm -i _ime.rpma_ (napiši le prvih nekaj črk pol pa stisni tab - moralo bi ti dokončat ime)
verjetno bo velko kaj pisalo, preberi vse ! kar je 'warning' to ni error! če vidiš kakšen error ga prilepi sem.
#fglrxconfig (če se ne motim, sicer pa to piše ko konča z instalacijo)
sedaj pa idi v /etc/X11 in prepiši nastavitve za tipkovnico in miško iz starega XF86Config-4 fila v novega (ja config progie je zelo slab, mogoče boš mogu mal hekat)
Če ti kaj ne dela je v /var/log log file od xfree da pogledaš kaj je narobe
Velko sreče, pa če kaj ni jasn kr vprašaj (nism trenutn v linuxu pa težko vse preverim).
Drgač pa je na strani www.rage3d.com - forum - linux tudi kaj za prebrat
LP
xfree je 4.2.0 (torej driver za xf4.2.0)
inštaliran moreš met kernel source (oz headerje, sej če nimaš boš tk vidu ko ne bo šlo instalirat)
pojdi v /etc/X11 in naredi backup fila XF86Config-4
pišeš: (brez #)
#init 3
v mapo kjer je rpm
#rpm -i _ime.rpma_ (napiši le prvih nekaj črk pol pa stisni tab - moralo bi ti dokončat ime)
verjetno bo velko kaj pisalo, preberi vse ! kar je 'warning' to ni error! če vidiš kakšen error ga prilepi sem.
#fglrxconfig (če se ne motim, sicer pa to piše ko konča z instalacijo)
sedaj pa idi v /etc/X11 in prepiši nastavitve za tipkovnico in miško iz starega XF86Config-4 fila v novega (ja config progie je zelo slab, mogoče boš mogu mal hekat)
Če ti kaj ne dela je v /var/log log file od xfree da pogledaš kaj je narobe
Velko sreče, pa če kaj ni jasn kr vprašaj (nism trenutn v linuxu pa težko vse preverim).
Drgač pa je na strani www.rage3d.com - forum - linux tudi kaj za prebrat
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2655 (1888) | BigWhale |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5098 (4384) | moj_nick |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5666 (4892) | marsovec gugu |
» | mandrake9.1 in nforce2(mrezna)Oddelek: Operacijski sistemi | 1576 (1286) | iso2000 |
» | Utripajoča slika v LinuxuOddelek: Programska oprema | 858 (767) | JLP |