» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
79 / 80
»»

Torrent ::

Boscarol kr nekaj nabija. V Grazu so novogradnje po podobni ceni kot v LJ. Sicer je povprečna neto plača res 1k višja, kar je lepo za njih, ampak nova stanovanja niso nič cenejša kot pri nas. Verjamem, da se zagotovo da pri nas tud ceneje gradit, glede na to, da je delovna sila cenejša, ampak pretiravat pa ni treba. Tud če bi lahko zgradili za 1k na m2, bi cena še vedno bla 5k+ na m2 v LJ. Iz tega Boscarolovega projekta pa itak ne bo nič.

Sem pa včeraj pri virih blizu vlade izvedel, da davek zagotovo bo in da predlog zakona že obstaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Telbanc ::

Torrent je izjavil:

Boscarol kr nekaj nabija. V Grazu so novogradnje po podobni ceni kot v LJ. Sicer je povprečna neto plača res 1k višja, kar je lepo za njih, ampak nova stanovanja niso nič cenejša kot pri nas. Verjamem, da se zagotovo da pri nas tud ceneje gradit, glede na to, da je delovna sila cenejša, ampak pretiravat pa ni treba. Tud če bi lahko zgradili za 1k na m2, bi cena še vedno bla 5k+ na m2 v LJ. Iz tega Boscarolovega projekta pa itak ne bo nič.

Sem pa včeraj pri virih blizu vlade izvedel, da davek zagotovo bo in da predlog zakona že obstaja.

Itak da davek bo, k je kasa prazna, sam obresti letno plačamo 1,6 milijarde. Pust ti tega Boscarola, on je naredu blestečo kariero. Kva si pa ti naredu?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Sem zadovoljen s tem kaj sem naredil in tud s svojo kariero. Tud ne zaničujem dosežkov Boscarola. To pa ne pomeni, da včasih ne nabija.

Jaz bom zelo vesel, če ne bom mel prav in bo res zgradil ta stanovanja ter jih prodajal po 3k na m2.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Davek zagotovo bo, samo kaj ko vlade več ne bo :))

Itak da bo vlada. Ista al pa spet novi obraz, če bo treba bomo volil tud šimpanza sam da ne pride spet "princ teme": ....in tako, dokler bo potrebno, dokler biologija ne opravi svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Lahko potrdim. Pa tud če grejo cene nepremičnin še za 100% gor zarad Goloba.

Nisem pa še videl osnutka tega zakona, tako da ne vem kak bi naj bil davek. Obstaja možnost, da sploh ne bo tak kot so bila izhodišča.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Baje da bodo funkcionarji in župani/sodniki izvzeti iz tega davka.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Baje da bodo funkcionarji in župani/sodniki izvzeti iz tega davka.

Tudi verski objekti. Bo potrebno religijo registrirati.

CiClon ::

Zakaj si se upičil v verske objekte, če je stalno govora o obdavčenju STANOVANJSKIH nepremičnin, mi ni jasno.

In kako bi funkcionarje izvzeli? Kaka bucka je pa to.

Utk ::

Ti pa tudi nič ne razumeš. Svoje (drugo) stanovanje namerava razglasit za verski objekt.

No shit sherlock. Če ne bo stanoval notri, ga zaradi mene lahlo razglasi tudi za gospodarsko poslopje ali pa za lokal ali pa za kurbišče.

Ne vem zakaj se potem oglašaš, če ti je vseeno.

Zato ker misli, da če registrira versko skupnost, bo lahko kar stanovanje v bloku oklical za verski objekt. A ti moram razlagat pikec, zakaj to ne bo šlo al je to že preveč komplicirana tema zate?

In to je bil tudi moj odgovor - naj proba prijavit, da je stanovanje gospodarsko poslopje - štala ali pa lokal ali pa dvorana itd če je po njegovem vse tako preprosto. Kapiraš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

Miki N ::

Torrent je izjavil:

Lahko potrdim.

Potrdil je. To pa niso več heci! 8-O

CiClon je izjavil:

Zato ker misli, da če registrira versko skupnost, bo lahko kar stanovanje v bloku oklical za verski objekt. A ti moram razlagat pikec, zakaj to ne bo šlo al je to že preveč komplicirana tema zate?

In to je bil tudi moj odgovor - naj proba prijavit, da je stanovanje gospodarsko poslopje - štala ali pa lokal ali pa dvorana itd če je po njegovem vse tako preprosto. Kapiraš?

Kapiram kapiram. Vse mi je jasno. O tebi.

Miki N je izjavil:

Torrent je izjavil:

Lahko potrdim.

Potrdil je. To pa niso več heci! 8-O

Kdaj pa je to bil hec? "Nejanša" je vseslovensko gibanje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

Ma lej, ta Golob nas tolk stane vsak mesec, da bomo tudi ta davek v najslabšem primeru eno leto plačali, potem pridejo pa spet temne sile na oblast, in iz virov blizu temnih sil sem slišal da bo tokrat čistka temeljita.

In to ti lahko potrdim.

Ghost7 ::

Utk je izjavil:

Ma lej, ta Golob nas tolk stane vsak mesec, da bomo tudi ta davek v najslabšem primeru eno leto plačali, potem pridejo pa spet temne sile na oblast, in iz virov blizu temnih sil sem slišal da bo tokrat čistka temeljita.

In to ti lahko potrdim.

Tazadn cajt
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Utk je izjavil:

In to ti lahko potrdim.

Bolj verjetno bo ustavna presoja in ustavno sodišče blokira preden rabimo plačati. Potem pa čistka drugo leto.

Tudi jaz sem iz krogov blizu opozicije slišal, da je čistka že potrjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Utk je izjavil:

In to ti lahko potrdim.

Tko bo čistka temeljita, kot je bla z zaćasnim višanjem DDV ja v času sanacije bank. Ko se enkrat davčna noviteta vpelje, je zlo težko odstranit "novi državni užitek". DDV je še danes zvišan....:D

Kok ste eni naivni, da boste spet volili unega, ki se da prevažat na barki.....

Zgodovina sprememb…

Saj veš kako gre že tisti rek:
"better the devil you know than the devil you don't know"

johnnyyy ::

DDV je druga zgodba, saj je le ta bil sprejet na začetku vladanja vlade. Trenutno smo stopili v predvolilno kampanijo in poslanci in stranke že računajo in se pripravljajo na volitve. Če hoče biti vladajoča stranka(e) uspešna na naslednjih volitvah je najbolje da se v zadnjem letu vladanja ne dela velikih sprememb.

Utk je izjavil:

In to ti lahko potrdim.

Ti lahko potrjuješ kar hočeš. Temne sile sanjajo in to je vse. Res daleč od tega, da bi bil zadovoljen s trenutno vlado, ampak Janša več ne bo predsednik vlade. Tud ta "bistroumna" poteza z Logarjem ne bo prinesla pozitivnega rezultata. Nagovarjajo isti bazen vernikov.

Logarja ne bo nihče volil. Tokrat gremo na original.

Utk je izjavil:

Idite vi na kaj hočete, nič ne bo pomagalo. Pustimo zdaj te sanje...

Če eni sanjajo, da se bo s pobranim davkom razbremenilo plače, lahko sanjamo tudi mi.

zavajon ::

Utk je izjavil:

A sicer do sedaj niste šli na original?

Jaz ne. Ampak tokrat ste me leftardi res prepričali. Nizko smo padli vsi skup, res je.

zavajon je izjavil:

Utk je izjavil:

A sicer do sedaj niste šli na original?

Ne, prvič bo.

ZveeZ ::

Me2

Ja, ja,... Ta, kako do sedaj ni volil Janše, zdaj pa ga bo, beremo v komentarjih že desetletja.
A kljub tem vedno novim volivcem dobiva Janša konstantno število glasov. Očitno ravno nadomestijo umrle.

Vam trem pa verjamem, da ga boste prvič volili, ker na prejšnjih volitvah še niste bili stari 18 ;)

ZveeZ ::

zavajon je izjavil:

Ja, ja,... Ta, kako do sedaj ni volil Janše, zdaj pa ga bo, beremo v komentarjih že desetletja.
A kljub tem vedno novim volivcem dobiva Janša konstantno število glasov. Očitno ravno nadomestijo umrle.

Vam trem pa verjamem, da ga boste prvič volili, ker na prejšnjih volitvah še niste bili stari 18 ;)

Jaz sem volil pirate, ker si Janse nisem zelel, novih fac, sponzoriranih iz vseh mainstream medijev, pa tudi ne volim.
Vi ovce, pa ste spet izvolili najhujše sranje, ki mu še SDS ne seže do kolen.

Sedaj, ko so mi Golobovi ukrepi odvzeli kar nekaj jurjev na leto in nic ne kaze, da mu bo dovolj, bom seveda volil "z denarnico".
Zal to pomeni SDS, ker je edina stranka, ki ima moznost dobiti dovolj glasov, da nazene to sranje iz parlamenta.
Seveda vem, da bodo oni delali sranje dalje, ampak meni bo pa ostalo malo vec v zepu.

bm1973 ::

ZveeZ je izjavil:

.citat]
Jaz sem volil pirate, ker si Janse nisem zelel, novih fac, sponzoriranih iz vseh mainstream medijev, pa tudi ne volim.

Saj Pirati so isto sranje kot Svoboda ali Levica...

Jaz sem enkrat celo Jelinčiča volil. JJ pa res še nikoli.

Na prejšnih volitvah bi moral NSI glede normirancev, pa so mi šli na jetra, ker sem ateist.

matobeli ::

Majkemi.

ZveeZ je izjavil:

Zal to pomeni SDS, ker je edina stranka, ki ima moznost dobiti dovolj glasov, da nazene to sranje iz parlamenta.

Ma kaj dovolj glasov, ustavno večino! saj je to povedal včeraj! :))

In pol bo reševal "ukradeno državo". Menda ne spet ne, na kaki jahti. :D

Torej Golob je vćeraj nakazal popravke zakona. Obdavčitev 1 drage nepremičnine in nekakšen odpustek za dve ne preveč vredne nepremičnine. Tko da vikendaši, ki zaj prisegajo na "majke mi", da bojo volili princa teme, no bo itak kmal jasno. Mal bojo še procente znižali, in pol bo folk letu u cerkev molit za Goloba, ker je tko dober ko kruh. Trump mode. Najprej užgeš po mizi, pol pa ko mal popustiš....

Zgodovina sprememb…

Sej v resnici ni več važno kaj bo ali ne bo Golob naredu. That ship has sailed.
V treh letih ni naredil nič koristnega, še tisto kar je mislil, da je naredil koristnega, je naredil ravno obratno kot bi moral, zdaj bo pa v enem letu vse rešil. Če ne, pa za ziher v naslednjem mandatu. Majkemi.
In bolje da nič ne dela, ker karkoli bo naredil, bomo nulirali.

Samo poglejte kakšen cirkus je naredil iz omrežnine in elektrike. Naš top vrhunski elektro doktor strokovnjak. Pa imamo najdražjo elektriko v regiji, z omrežnino, ki se 14. v mesecu spreminja za prejšni mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...

Jah sej vam verjamemo, konc koncev gliha vkup štriha. :)) Par pacientov iz slo-tech, pa tud če so novi glasovi, ne bo dovolj, žal. ;)

Jaz dam spet glas Golobu, če cena nepremičnin pade, pa tud če samo za par procentov.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...

Jah sej vam verjamemo, konc koncev gliha vkup štriha. :)) Par pacientov iz slo-tech, pa tud če so novi glasovi, ne bo dovolj, žal. ;)

Še včeraj sem bral, da ni odstopil, ker so ga klicarili in pozivali naj ne odstopi. Interesantno.

Utk je izjavil:

Sej v resnici ni več važno kaj bo ali ne bo Golob naredu. That ship has sailed.
V treh letih ni naredil nič koristnega, še tisto kar je mislil, da je naredil koristnega, je naredil ravno obratno kot bi moral, zdaj bo pa v enem letu vse rešil. Če ne, pa za ziher v naslednjem mandatu. Majkemi.
In bolje da nič ne dela, ker karkoli bo naredil, bomo nulirali.

Samo poglejte kakšen cirkus je naredil iz omrežnine in elektrike. Naš top vrhunski elektro doktor strokovnjak. Pa imamo najdražjo elektriko v regiji, z omrežnino, ki se 14. v mesecu spreminja za prejšni mesec.

Ni važn cirkus, važno je da se konkretno manj plača za štrom. Dobr no, če kidaš z elektriko pred garažo, je to tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Še včeraj sem bral, da ni odstopil, ker so ga klicarili in pozivali naj ne odstopi. Interesantno.

Kdo ga je klical? Hojs?

Kako se konkretno manj plača za štrom, če se pa plačuje razlika iz proračuna. Kdo pa to plača? Si pa res cepec.

Potem dajmo zastonj elektriko, naj se cela plača iz proračuna. Pa ne do 16 centov fiktivne cene, gremo na 30.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Kako se konkretno manj plača za štrom, če se pa plačuje razlika iz proračuna. Kdo pa to plača? Si pa res cepec.

Potem dajmo zastonj elektriko, naj se cela plača iz proračuna. Pa ne do 16 centov fiktivne cene, gremo na 30.

Če boš ti zrhtal zastojn, pol je jasno, da kljub velikim razlikam v mišljenju, da bom volil tebe, majke mi. :D

Normalno, komunist kot komunist. Vse bi zastonj.

Utk je izjavil:

Normalno, komunist kot komunist. Vse bi zastonj.

Pove nekdo, ki voli najbolj radikalnega komunista v Sloveniji, ki je bil še za komunistično partijo preveč radikalen in so ga vrgli ven. :))

Zakaj ste mogli spet politiko privlečt? Kdo je to začel? Aja, delavec44. Tipično.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Sej v resnici ni več važno kaj bo ali ne bo Golob naredu.

V resnici ni bilo nikoli važno, kaj je ali bo Golob naredil. Niti to, ali je Golob ali Vrabec. Važno je le to, da je s pomočjo globoke države Janezu ukradel oblast.

Ni res. Če bi delal koristne stvari, ne bi Janše nihče pogrešal. Da ga nekateri hočemo nazaj, pri vseh bedarijah in svinjarijah, ki jih je delal, je dost jasen pokazatelj, kakšna nula od nule je Golob. Če ne bi nič naredu, bi še bilo nekak, ampak človek nam dela škodo iz dneva v dan.

Poglej samo zdravstvo. Popolnoma nič niso nardili. Karkoli so delali prvo leto in pol, so vrgli v koš. No, sej niso nič delali, tako da neke škode ni bilo, pa vseeno, morali bi nekaj naredit. Od takrat naprej pa tudi bolj kot ne nič, oz. še v minus.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ni res. Če bi delal koristne stvari, ne bi Janše nihče pogrešal. Da ga nekateri hočemo nazaj, pri vseh bedarijah in svinjarijah, ki jih je delal, je dost jasen pokazatelj, kakšna nula od nule je Golob. Če ne bi nič naredu, bi še bilo nekak, ampak človek nam dela škodo iz dneva v dan.

Poglej samo zdravstvo. Popolnoma nič niso nardili. Karkoli so delali prvo leto in pol, so vrgli v koš. No, sej niso nič delali, tako da neke škode ni bilo, pa vseeno, morali bi nekaj naredit. Od takrat naprej pa tudi bolj kot ne nič, oz. še v minus.

Zaj se za zdravstvo plačuje konktretno manj. A nisi hodu u šola na matematko. Kdo je prvleku politiko v temo?

En je začel s tem, da če pride Jajo na oblast, bo skoz sam sonček sijal , tud ponoč. K je bla korona smo videli, kaj se zgodi. In zaj maltretirajo policaje, ki so izpolnjevali ukaze. Že takrat pa smo opozarjali, da je blo tisto polivanje z vodo skupaj z solzivcem, navadna svinjarija. Ne vem zakaj zaj tisti, ki je to ukazal ne reče, jaz sem to ukazal, puste policaje, niso nič krivi.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

In zakaj so lezli na obvoznico?
««
79 / 80
»»