» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
76 / 80
»»

delavec44 ::

Kaj se sploh ukvarjate s tem Torrentom. V sosednji temi, iz katere je bil banan, je že pokazal kako žaljiv zna biti. Sedaj se pa v tej temi spet pretvarja.

nejc_nejc ::

delavec44 je izjavil:

Kaj se sploh ukvarjate s tem Torrentom. V sosednji temi, iz katere je bil banan, je že pokazal kako žaljiv zna biti. Sedaj se pa v tej temi spet pretvarja.

prav imaš...:P

Torrent ::

delavec44 je izjavil:

Kaj pa je problem? Ne moreš več prijavit pa boli? :)) Žaljiv sem samo do tistih, ki so žaljivi do mene. Lahko se pa odstraniš iz te teme, ker itak nimaš nič pametnega za povedat.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

Za razliko od tvojih, moji posti niso brisani. Pokaži kje sem bil jaz prvi žaljiv do tebe. Ali si spet kaj sanjal.

In ne, takih kretenizmov kot si jih ti pisal, se ne pozabi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Za razliko od tvojih, moji posti niso brisani. Pokaži kje sem bil jaz žaljiv do tebe. Ali si spet kaj sanjal.

Ne da se mi iskat. Povej, če imaš kaj za povedat glede na temo, al se pa odstrani. Zakaj spet smetiš?

Zgodovina sprememb…

Ja, jaz sem tisti ki smetim. Trol.

delavec44 je izjavil:

Ja, jaz sem tisti ki smetim. Trol.

Evo, še kr smetiš.

Kaj ima to s temo?
Kaj se sploh ukvarjate s tem Torrentom.

Prosim, če nehaš smetit. V nasprotnem primeru bom te moral prijavit. Držimo se teme. Hvala.

Zgodovina sprememb…

Drugače pa so finance v tej "analizi" verjetno zajele tudi vse števce za skupne prostore večstanovanjskih stavb in garaže z majhno porabo. Teh je pa precej v Lj.

mn ::

Utk je izjavil:

Analiza financ? A temu da vprašaš nekoga kolk merilnih mest ima porabo pod 500 kwh se reče "analiza"? Brez da bi šel vsaj še kak korak naprej in poskušal premislit ali celo pridobit kak podatek kolk od teh zares stanovanj.

Čakaj malo, dejansko so vzeli 500 kWh za mejo? Samo za občutek, 50 let stara neizolirana hiša, 2 kuhinji vse na elektriko, 2 skrinji (ena že polnoletna), vodo grejemo na elektriko (toplotna črpalka), sušilec brez toplotne črpalke, ...

Poraba: okoli 600 kWh na mesec.

Sedaj pa to primerjaj recimo z enosobnim stanovanjem v Ljubljani kjer se vodo greje centralno, kuha na mestni plin, porabniki so pa samo tistih par led luči televizija, pralni in pomivalni stroj ter električni grelec za vodo kadar si kdo čaj zaželi.

Verjemi da poraba niti blizy 500 kWh ni prišla tudi ko smo bili 3je na tistih 40 kvadratih in bi bilo to prazno stanovanje po tej raziskavi.

mn je izjavil:

Utk je izjavil:

Analiza financ? A temu da vprašaš nekoga kolk merilnih mest ima porabo pod 500 kwh se reče "analiza"? Brez da bi šel vsaj še kak korak naprej in poskušal premislit ali celo pridobit kak podatek kolk od teh zares stanovanj.

Čakaj malo, dejansko so vzeli 500 kWh za mejo? Samo za občutek, 50 let stara neizolirana hiša, 2 kuhinji vse na elektriko, 2 skrinji (ena že polnoletna), vodo grejemo na elektriko (toplotna črpalka), sušilec brez toplotne črpalke, ...

Poraba: okoli 600 kWh na mesec.

Sedaj pa to primerjaj recimo z enosobnim stanovanjem v Ljubljani kjer se vodo greje centralno, kuha na mestni plin, porabniki so pa samo tistih par led luči televizija, pralni in pomivalni stroj ter električni grelec za vodo kadar si kdo čaj zaželi.

Verjemi da poraba niti blizy 500 kWh ni prišla tudi ko smo bili 3je na tistih 40 kvadratih in bi bilo to prazno stanovanje po tej raziskavi.

500 na leto.

delavec44 je izjavil:

Drugače pa so finance v tej "analizi" verjetno zajele tudi vse števce za skupne prostore večstanovanjskih stavb in garaže z majhno porabo. Teh je pa precej v Lj.

Število merilnikov je zelo blizu podatku o številu dejanskih stanovanj.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

500 na leto.

Tudi manj kot 500 na leto se da porabit. Ne greješ se na elektriko, kuhaš na plin, študenti so v stanovanju realno morda 8 mesecev na leto, pa tudi klime jim nihče ni zmontiral, brez skrbi.

Utk je izjavil:

500 na leto.

Tudi manj kot 500 na leto se da porabit. Ne greješ se na elektriko, kuhaš na plin, študenti so v stanovanju realno morda 8 mesecev na leto, pa tudi klime jim nihče ni zmontiral, brez skrbi.

Lepo njim, tem redkim izjemam. In?

Zgodovina sprememb…

Čist nič. Nihče več ne pričakuje, da bi tebi kaj vtepel v pamet.

Utk je izjavil:

Čist nič. Nihče več ne pričakuje, da bi tebi kaj vtepel v pamet.

Ti res ne, ker bi rad vtepel neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Zate bi bila tudi neumnost velik napredek glede na to kaj imaš zdaj v glavi.

Utk je izjavil:

Mogoče v smislu, da bi razumel vaše neumnosti, ampak ne bo šlo. Imaš kak argument, al boš samo žalil, ker jih je zmanjkalo?

Zgodovina sprememb…

Mislim da smo vse napisali že 100x, ti še zmeraj ne razumeš, tako ostane res samo še žaljenje.

Utk je izjavil:

Mislim da smo vse napisali že 100x, ti še zmeraj ne razumeš, tako ostane res samo še žaljenje.

Res je, že vsaj 300x smo ti napisali vse, pa ne razumeš. Lahko se preprosto izogneš temi, če nisi sposoben razumet. Če te pa še kaj zanima, pa le vprašaj. Ti bomo razložili še 301.č.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Mogoče v smislu, da bi razumel vaše neumnosti, ampak ne bo šlo. Imaš kak argument, al boš samo žalil, ker jih je zmanjkalo?

V žaljenju ti ne pridemo niti do kolen.

matobeli ::

Utk je izjavil:

Mislim da smo vse napisali že 100x,

A to je tista fora, 100x napišeš in bo res :))

delavec44 je izjavil:

Intelekt je pa druga pesem. Tam ste maherji. Recimo flet ki ga ne ogrevaš in v njem kuhaš na plin je po logiki ruralcev stalno naseljen, po logiki vseh ostalih se gre pa za vikend.

Isto kot stanovanje ki ni primerno za bivanje ne moreš obdavčit ker ni primerno za bivanje. Rabiš najprej not vršt 50k da bo tržna vrednost 300k.
Sama matomatika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

paradajzos ::

Isto kot stanovanje ki ni primerno za bivanje ne moreš obdavčit ker ni primerno za bivanje.

Res? Kul. Kramp in kladivo, hilti, motorka poje, gremo :) Rajši kot barabam izsiljevalskim plačevat reket. Pa še free fitnes.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

"Vrednosti nekaterih nepremičnin so se od zadnjih obvestil podvojile"
https://si.bloombergadria.com/ekonomija...

V enem letu 100% povečanje vrednosti nepremičnin.
Quack !

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne vem o čem govoriš. A me lahko nehaš nadlegovat? To postaja že obsesija. Al napiši kaj povezano s temo, ali pa se ne oglašaj za brezveze. Upam, da moderatorji kaj ukrenejo proti takim motečim faktorjem. Ne bom več odgovarjal na tvoje konstante provokacije.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Al napiši kaj povezano s temo, ali pa se ne oglašaj za brezveze.

Sej je bilo vse že 100x povedano

Hahaha, dobra...

Zgodovina sprememb…

Torrent izvoli:

Multifaktorski model fiskalnega obremenjevanja nepremičninskega premoženja

V okviru sodobnih fiskalnih paradigem se implementacija nepremičninskega obdavčevanja manifestira kot kompleksna iteracija večparametričnega davčnega kalkulusa, ki temelji na holistični sintezi katastrskih vrednosti, diskontnih koeficientov in variabilnih bonitetnih faktorjev.

1. Ontološki temelj obdavčitve
Nepremičninski davek operira na paradigmi valorizacije realnega premoženja v kontekstu ekonomske eksploatabilnosti ter urbanistično-prostorskih determinacij. Pri tem se uporablja sofisticiran kvantitativni model, ki vključuje kapitalizacijo trajne uporabne vrednosti (KTV), pragmatično amortizacijsko krivuljo (PAK) ter interpolativni koeficient tržne volatilnosti (IKTV).

2. Metodologija izračuna fiskalne obremenitve
Obdavčitev se izvaja preko dinamične diferencirane lestvice (DDL), ki korigira osnovno davčno osnovo (DO) v skladu z algoritmično regresijsko projekcijo tržnih vrednosti (ARPTV) in korektivnim urbanističnim faktorjem (KUF). Formula za izračun letne davčne obveznosti (LDO) se lahko zapiše kot:

LDO = ?(Vki × KUFi) × DPK × (1 + CI)

Vkib predstavlja katastrsko vrednost posamezne enote,
KUFi je bonitetni faktor glede na urbanistični kontekst,
DPK je dinamični progresivni koeficient fiskalne ekstrapolacije,
CI je ciklični indeks makroekonomske fluktuacije.
3. Progresivna fiskalna diferenciacija
Za zagotavljanje fiskalne pravičnosti se uporablja sistem dekompozicijske segmentacije obdavčljivih enot (SDOE), ki ločuje nepremičnine v kvantilne razrede kapitalne intenzivnosti (KRKI). Tako se obdavčitev ne aplicira linearno, temveč v odvisnosti od diferencialne marginalne koristnosti premoženja (DMKP), ki je definirana z integriranim vrednostnim gradientom (IVG).

4. Eksogene in endogene korekcijske komponente
Da se zagotovi stabilizacija davčnih prihodkov ob cikličnih ekonomskih variacijah, se uporablja hibridni indeks prilagodljivosti obdavčitve (HIPO), ki korigira efektivne davčne stopnje v skladu z:

Makroekonomsko inflacijsko indeksacijo (MII),
Korelacijsko analizo tržnih anomalij (KATA),
Fiskalnim koeficientom likvidnostne prilagoditve (FKLP).
5. Zaključek
Nepremičninska obdavčitev v sodobnem kontekstu ne more več temeljiti na statičnih modelih, temveč zahteva dinamično večfaktorsko analitično metodo, ki omogoča adaptivno fiskalno ekvilibracijo v skladu s kompleksno sinergijo ekonomskih, prostorskih in demografskih indikatorjev.

S tem se zagotavlja sistematično optimiziran fiskalni ekosistem, ki je sposoben autopoietične adaptacije na spremembe kapitalske distribucije v nepremičninskem sektorju

Kaj naj s tem? A misliš, da če ti je AI sproduciral tekst s čim bolj kompleksnimi izrazi, katerih uporaba v dotičnem besedilu itak nima smisla, ker se da isto povedat s preprosto terminologijo, da boš s tem kaj dokazal? :))

Vidim, da se vam že malo meša od panike. Pa sploh še ni nobenega predloga na mizi.

Zgodovina sprememb…

Haha, odziv je kar pričakovan.
Takšne napihnjene razlage res niso za vsakogar.
Saj vem, težko je ločiti med genialnostjo in nesmislom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Spet drugič, ni.

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne vem o čem govoriš. A me lahko nehaš nadlegovat? To postaja že obsesija. Al napiši kaj povezano s temo, ali pa se ne oglašaj za brezveze. Upam, da moderatorji kaj ukrenejo proti takim motečim faktorjem. Ne bom več odgovarjal na tvoje konstante provokacije.

Misliš podobna obsesija kot si jo imel ti o meni in Bluefishu? Če imaš izgubo kratkoročnega spomina, govorim o tem:

Torrent je izjavil:

Kaj pa je problem? Ne moreš več prijavit pa boli? :))

Je pa to kar standard za forumske trole, laganje in pretvarjanje. Ter seveda žaljenje. Misliš, da se bo to kar pozabilo in boš sedaj lahko igral žrtev?

Saj če te tako moti, lahko upoštevaš lastni nasvet in se odstraniš iz teme. Eno si že zaklenil, kmalu boš še to. Kaj produktivnega itak še nismo videli od tebe.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc je izjavil:

Haha, odziv je kar pričakovan.
Takšne napihnjene razlage res niso za vsakogar.
Saj vem, težko je ločiti med genialnostjo in nesmislom.

Niti ne. Je kr jasno, kam ti spadaš in to ni med genijalne. Predvidevam, da manj izobraženi mislite, da je po nepotrebnem kompleksna terminologija odraz genijalnosti, pa te morem razočarat, da temu ni tako. Tud pri doktorski nalogi se pričakuje, da se uporablja jasna terminologija brez neprotebnih kompleksnih izrazov. Cilj je, da je pri znanstvenih delih tekst čim bolj razumljiv. Seveda se uporabljajo določeni strokovni izrazi glede na tematiko, ampak ne po nepotrebnem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

delavec44 je izjavil:

Je pa to kar standard za forumske trole, laganje in pretvarjanje. Ter seveda žaljenje. Misliš, da se bo to kar pozabilo in boš sedaj lahko igral žrtev?

Saj če te tako moti, lahko upoštevaš lastni nasvet in se odstraniš iz teme. Eno si že zaklenil, kmalu boš še to. Kaj produktivnega itak še nismo videli od tebe.

Sem ti povedal, da ne bom več odgovarjal na tvoje provokacije, ker ta tvoja obsesija ni zdrava. Pa lahko tud druge uporabnike prosiš, da prijavljajo korektne komentarje za izbris. Mislim, da rabiš strokovno pomoč. Upam, da te moderator odstrani iz teme, ker se ukvarjaš s vsem drugim, samo z dotično temo ne.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Sem ti povedal, da ne bom več odgovarjal na tvoje provokacije, ker ta tvoja obsesija ni zdrava. Pa lahko tud druge uporabnike prosiš, da prijavljajo korektne komentarje za izbris. Mislim, da rabiš strokovno pomoč.

Saj te nihče ne sili, da odgovarjaš. V bistvu si ti začel z debato.

Obsesija je tudi, da v 10 dneh ustvariš 20 novih uporabnikov samo zato, ker si bil brcnjen iz ene teme. Ah ne, to nisi bil ti :D

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Torrent je izjavil:

Še sploh ko število merilnih mest sovpada s številom stanovanj.

Merilna mesta se drugače vodijo kot nepremičnine in v gospodinjski odjem niso zajeta le stanovanja, ampak tudi skupna elektrika etažne lastnine, čebelnjaki, kmetije, garaže, zidanice, vikendi itd. Glede na to da je v LJ precej blokov in garaž ni ravno logično, da je gospodinjskih odjemalcev enako kot stanovanj - moralo bi jih biti več. Še bolj so zanimivi podatki za Maribor, kjer je bilo 2021 skoraj 53k stanovanj (SURS), leta 2022 pa so imeli na območju 50k odjemnih mest (finance)?!

delavec44 je izjavil:

Obsesija je tudi, da v 10 dneh ustvariš 20 novih uporabnikov samo zato, ker si bil brcnjen iz ene teme. Ah ne, to nisi bil ti :D

To je zadnji odgovor. Kdo je začel z offtopic debato?

delavec44 je izjavil:

Še zadnjič, nehaj me nadlegovat.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Sem ti povedal, da ne bom več odgovarjal na tvoje provokacije, ker ta tvoja obsesija ni zdrava. Pa lahko tud druge uporabnike prosiš, da prijavljajo korektne komentarje za izbris. Mislim, da rabiš strokovno pomoč.

To je zadnji odgovor. Kdo je začel z offtopic debato?

delavec44 je izjavil:

To definitivno ni bilo namenjeno tebi temveč ostalim. Ti si začel debato z mano. Bralno razumevanje...

Ni pa nič OT, je kar precej relevantno, da vemo s kakimi troli imamo opravka in s kom debatiraš.

Torrent je izjavil:

Še zadnjič, nehaj me nadlegovat.

Tako kot si ti nehal mene? Čez 10 dni in 20 računov kasneje. S tem da jaz tebe tu ne žalim kot si ti tam mene in ostale.

Zgodovina sprememb…

Kopriva69 ::

LeQuack je izjavil:

Če ne bo davka, je to brezveze. To ocenjevanje se je delalo ravno zarad davka. Mojo hišo so ocenili, kot da je luksuzna vila. Je pa res, da je za Bežigradom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kopriva69 ()

Kopriva69 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Če ne bo davka, je to brezveze. To ocenjevanje se je delalo ravno zarad davka.

Ni, bo prav prišlo tudi za obstoječi davek od premoženja. Pa za vrednost premoženja pri raznih socialnih transferjih, otroških, vrtec, itd.

Druga stvar je pa kako je ta popis točen in pošten. Definitivno je vprašljivo, da vsako nekmetijsko parcelo vrednotijo po vrednostnih zazidljivih parcel.

johnnyyy je izjavil:

Torrent je izjavil:

Merilna mesta se drugače vodijo kot nepremičnine in v gospodinjski odjem niso zajeta le stanovanja, ampak tudi skupna elektrika etažne lastnine, čebelnjaki, kmetije, garaže, zidanice, vikendi itd. Glede na to da je v LJ precej blokov in garaž ni ravno logično, da je gospodinjskih odjemalcev enako kot stanovanj - moralo bi jih biti več. Še bolj so zanimivi podatki za Maribor, kjer je bilo 2021 skoraj 53k stanovanj (SURS), leta 2022 pa so imeli na območju 50k odjemnih mest (finance)?!

Je možno da je kak stari blok še zmeraj cel na enem števcu?

Kopriva69 ::

delavec44 je izjavil:

Kopriva69 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ni, bo prav prišlo tudi za obstoječi davek od premoženja. Pa za vrednost premoženja pri raznih socialnih transferjih, otroških, vrtec, itd.

Druga stvar je pa kako je ta popis točen in pošten. Definitivno je vprašljivo, da vsako nekmetijsko parcelo vrednotijo po vrednostnih zazidljivih parcel.

Mislim, da se trenutni davek od premoženja ne računa glede na te ocenjene vrednosti. Popravite me, če se motim. Kako je s socialni transferji ne vem, ampak za vrtec se nič ne šteje vrednost nepremičnine v kateri živiš.

johnnyyy je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sej po moje imajo način kako ločit merilna mesta glede na nepremičnino. Sej niso upoštevali vsa merilna mesta.

johnnyyy ::

Utk je izjavil:

Je možno da je kak stari blok še zmeraj cel na enem števcu?

Ni izključeno, vendar tega bi moral imeti precej, da bi tako popačilo statistiko, še posebej ker stari bloki niso veliki. Sam v LJ poznam 2 takšna primera, ena je Lipa, kjer so 1/2 hotelu spremenili namembnost in imajo odštevalne števce (no tako so imeli nekaj let nazaj), drugo pa je ena stara meščanska hiša v centru (z nebroj lastniki).

Sam bi bolj verjel, da je problem v podatkih, da se je kakšen zaselek izpustilo ali da so evidence izjemno slabe. Ker načeloma bi morali imeti precej več gospodinjskih odjemalcev kot je stanovanj.

Torrent je izjavil:

Sej po moje imajo način kako ločit merilna mesta glede na nepremičnino. Sej niso upoštevali vsa merilna mesta.

Upoštevali so samo "gospodinjske odjeme", ampak fora je da v gospodinjski odjem gre vse kar si fizična oseba zaželi. Če prebereš link od necenzurirano, ki si ga sam prilepil, so se šele pri celjski regiji malce popraskali po glavi, ker so ugotovili, da je po podatkih nerealno veliko praznih stanovanj. Potem pa jim je elektro odgovoril, da so v to lahko všteti vikendi, pa zidanice, pa še kup samooskrbnih hiš s solarnimi celicami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

Kopriva69 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kopriva69 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Mislim, da se trenutni davek od premoženja ne računa glede na te ocenjene vrednosti. Popravite me, če se motim. Kako je s socialni transferji ne vem, ampak za vrtec se nič ne šteje vrednost nepremičnine v kateri živiš.

Davek od premoženja gre na vrednosti v tabeli in je progresiven. Te zneske morajo od nekje dobiti.

CSD pa primarne ne upošteva do določenih kvadratov glede na velikost družine. Nad tem in vse sekundarne pa ja.

Telbanc ::

delavec44 je izjavil:

Kopriva69 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Mislim da se meja 120.000 evrov upošteva le pri varstvenem in socijalni. Vprašanje, pa kdo bo zaj dobival to, ko je vsaka luknja vredna čez 150.000 evrov okol Ljubljane. Nekej je blo slišat sicer da bojo za varstveni dodatek dvignili cenzus. Davek no, verjetno bo majnši in del bojo dobile občine, ter obdavčili bojo prve nepremičnine, ki so dost vredne. Za otroške dodatke se upošteva nepremičnine na drug način.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Telbanc je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kopriva69 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Mislim da se meja 120.000 evrov upošteva le pri varstvenem in socijalni. Vprašanje, pa kdo bo zaj dobival to, ko je vsaka luknja vredna čez 150.000 evrov okol Ljubljane. Nekej je blo slišat sicer da bojo za varstveni dodatek dvignili cenzus. Davek no, verjetno bo majnši in del bojo dobile občine, ter obdavčili bojo prve nepremičnine, ki so dost vredne. Za otroške dodatke se upošteva nepremičnine na drug način.

Jaz sem pisal o meji primernega stanovanja, ki se pa meri po m2 na člane družine. Kar je nad to kvadraturo in vse sekundarne se ovrednoti na isti način.

"stanovanje (stanovanjska hiša), v katerem oseba dejansko prebiva in ima prijavljeno stalno prebivališče, do vrednosti primernega stanovanja (izjema: denarna socialna pomoč in varstveni dodatek, pri katerih se vrednost primernega stanovanja ne ugotavlja, ampak se kot premoženje ne šteje stanovanje (stanovanjska hiša), v katerem oseba dejansko prebiva in ima prijavljeno stalno prebivališče ter katerega vrednost ne presega ali dosega višino 120.000 EUR)"

Vrednost primernega stanovanja je določena v 17. členu Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS). Izračuna se tako, da se primerna velikost stanovanja pomnoži z vrednostjo kvadratnega metra stanovanja glede na posplošeno tržno vrednost. Primerna velikost stanovanja je dvakratnik največje površine, določene s predpisom, ki ureja dodelitev neprofitnega stanovanja v najem brez plačila lastne udeležbe in varščine. Za štiričlansko družino to pomeni 130 m². Vrednost primernega stanovanja se torej izračuna kot 130 m², pomnoženo z vrednostjo kvadratnega metra glede na posplošeno tržno vrednost.

Če je uporabna površina stanovanja večja od uporabne površine primernega stanovanja, se kot premoženje upošteva razlika med posplošeno tržno vrednostjo tega stanovanja, izračunana po metodologiji množičnega vrednotenja nepremičnin in vrednostjo primernega stanovanja.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy je izjavil:

Upoštevali so samo "gospodinjske odjeme", ampak fora je da v gospodinjski odjem gre vse kar si fizična oseba zaželi. Če prebereš link od necenzurirano, ki si ga sam prilepil, so se šele pri celjski regiji malce popraskali po glavi, ker so ugotovili, da je po podatkih nerealno veliko praznih stanovanj. Potem pa jim je elektro odgovoril, da so v to lahko všteti vikendi, pa zidanice, pa še kup samooskrbnih hiš s solarnimi celicami.

Sej bivalni vikendi so tud predmet obdavčitve glede na vrednost. Je pa tako, da je malo verjetno v LJ 11k zidanic. Če sploh ni praznih nepremičnin, potem tak ni problema. Pač nihče ne bo obdavčen. Nekako pa načrtno ignoriraš tiste uradno "prazne" nepremičnine, ki jih je še več. Bomo raje dlakocepili glede analize porabe elektrike.

Zgodovina sprememb…

tomlin ::

Skoraj očitno je, da nas nepremičninski davek ne prepriča in mu nasprotujemo.

Javnost je na predlog reagirala z mešanimi občutki. Anketa, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, je pokazala, da skoraj dve tretjini vprašanih ne podpirata vladnih izhodišč za nepremičninski davek.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

LeQuack ::

Jaz sem tudi proti DDV in davku na plače, me ne prepričajo te davki. A to pomen da jih ne bo več?
Quack !

Jaz tud prispevkov ne bi plačal. Pa vinjeta me tud ne prepriča. Verjetno bi se našlo še kaj, kar me ne prepriča.
««
76 / 80
»»