» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
75 / 79
»»

Utk ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Pri novem stanovanju plačaš samo VAT, ne pa registracije.

In po tvoji logiki tak davek ne podraži stanovanj niti za evro, ker ga "ne plačaš" pri novem stanovanju.

Glede na to, da so cene podobne kot v LJ ob dvojni povprečni plači, očitno niti ne. To je tud meni čudno. Višji davki pri nakupu nepremičnin in so nepremičnine po taki ceni kot v LJ? WTF?

Bruselj novogradnja:
garsonjera 40m2 - 260.000€ brez DDV (6500€/m2 + VAT + fee agency + notary fee)

Meni to ne zgleda glih "taka cena". Ker je to 260 jurjev plus ddv plus ostalo. Debelo čez 300. Mislim da bi za ta denar tudi v Lj že kaj dobil.

Torrent ::

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Pri novem stanovanju plačaš samo VAT, ne pa registracije.

In po tvoji logiki tak davek ne podraži stanovanj niti za evro, ker ga "ne plačaš" pri novem stanovanju.

Glede na to, da so cene podobne kot v LJ ob dvojni povprečni plači, očitno niti ne. To je tud meni čudno. Višji davki pri nakupu nepremičnin in so nepremičnine po taki ceni kot v LJ? WTF?

Bruselj novogradnja:
garsonjera 40m2 - 260.000EUR brez DDV (6500EUR/m2 + VAT + fee agency + notary fee)

Meni to ne zgleda glih "taka cena". Ker je to 260 jurjev plus ddv plus ostalo. Debelo čez 300. Mislim da bi za ta denar tudi v Lj že kaj dobil.

Sej to ti pravim. Podobna cena, povprečna plača pa niti ne. Je pa itak brezveze gledat neko specifično novogradnjo v Bruslju in vlečt neke zaključke. Pomembna je povprečna cena na m2. Tam tud ne bo vsak novogradnje kupoval.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Poglej to:

https://www.immoweb.be/en/classified/gr...

S tem da 2-sobno očitno tam pomeni 2 spalnici, na pa tako kot pri nas.

bm1973 ::

Torrent je izjavil:

Sej to ti pravim. Podobna cena, povprečna plača pa niti ne. Je pa itak brezveze gledat neko specifično novogradnjo v Bruslju in vlečt neke zaključke. Pomembna je povprečna cena na m2. Tam tud ne bo vsak novogradnje kupoval.

Povprečna cena ne pomeni nič.

Ker takih stanovanj ni...

Pa če že bluzimo o Bruslju, tam je soseska pomembna, dočim v Sloveniji zaenkrat še ni...

bm1973 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Povprečna cena ne pomeni nič.

Ker takih stanovanj ni...

Pa če že bluzimo o Bruslju, tam je soseska pomembna, dočim v Sloveniji zaenkrat še ni...

Poglej kaj sem zgoraj prilepil. Lahko prišteješ še davke in za tak denar težko najdeš stanovanje take kvadrature v LJ. Pa še enkrat. Tam je povprečna plača dost višja. Očitno tud gradbeni material dobijo napol zastonj, da sploh še kaj zaslužijo ob takih davkih, če pri nas komaj preživijo gradbinci (baje).

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Poglej to:

*excluding taxes

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Tu je pač kabinet namesto ene spalnice, ista figa kako ga imenuješ.

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Poglej to:

*excluding taxes

Ok. Kabinet lahko šteješ kot sobo. Ampak tisto stanovanje v Bruslju je z davkom 434k in meni zgleda kot da je v centru ob reki. Nekako pa pozabljaš, da je tam povprečna plača skoraj x2.

Mimogrede, ta blok v Bruslju ima tud solarne panele. :)

Aja, pa kuhinja je že nameščena in pripravljena za uporabo.

V glavnem na koncu je še ceneje kot v LJ glede na to kaj dobiš. Pa še enkrat. Povprečna plača je 77% višja.

Zgodovina sprememb…

Najbolj smešno pa je, da se to njim zdi drago in že pospešeno izvajajo ukrepe, da bi mladi lažje prišli do stanovanj. Tista olajšava, ki sem jo prej omenjal (200k) je eden izmed takih ukrepov.

Pri nas smo bolj napredni in je prava rešitev, da se vsem reče, da so lenuhi, al pa naj se preselijo v Mursko Soboto. :))

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Hahahaha, slabo sem pogledal kaj si prilepil. Tu je 32,2 m2 terase. :))

Tam je pa:
Living area 95 m?
Terrace surface 6 m?

V glavnem velika sramota za našo državo.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Je velika sramota, in še bolj se bomo sramotili v prihodnje.
Quack !

nejc_nejc ::

Evo resnična zgodba, ki se mi je pripetila pred nekaj dnevi.

Kdo mi bo vrnil provizijo banke, ki si jih je (upravičeno..) vzela iz računa,
ko mi je po nalogu FURSA - izdan sklep, odtrgala neplačan zemljiški prispevek.
Fora je v tem, da je bil izdan še ene sklep, ki je romal na firmo in so ga izpolnili pri plači.

Torej: plačal 2x (dve izvržbi za isto stvar 8-O) + 1x provizijo banki 45€

ali ste že imeli tak primer?

delavec44 ::

Zgleda nisem razumel, edit.

Ti si imel 1 izvršbo s strani Fursa in so se hkrati usedli na plačo in TRR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

dva ista sklepa z zaporednima številkama: en na plačo en na TRR
pač, en se je zakucal... se zgodi

tudi ne bom bankrotiral samo me zanima če je kdo že to reševal?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Kanban ::

Torrent je izjavil:

Najbolj smešno pa je, da se to njim zdi drago in že pospešeno izvajajo ukrepe, da bi mladi lažje prišli do stanovanj. Tista olajšava, ki sem jo prej omenjal (200k) je eden izmed takih ukrepov.

Podobno ureditev (davek na vse premičnine in olajšavo do določenega zneska vrednosti) tukaj zagovarja marsikdo, se mi zdi da tudi Utk. Samo so premnogi skrajneži proti in bi radi isti izkupiček z obdavčitvijo samo 10-20% lastnikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Kanban je izjavil:

Torrent je izjavil:

Podobno ureditev (davek na vse premičnine in olajšavo do določenega zneska vrednosti) tukaj zagovarja marsikdo, se mi zdi da tudi Utk. Samo so premnogi skrajneži proti in bi radi isti izkupiček z obdavčitvijo samo 10-20% lastnikov.

To si narobe razumel. Ta olajšava je pri nakupu. Na lastništvo majo nek davek, ampak nič posebnega. Je sicer višji kot naš trenutno. Recimo da kakih 1k na leto za 400k vredno stanovanje. Majo pa tud davek na prazne nepremičnine, če je prazna več kot 12 mesecev. Recimo da tud okrog 1k na leto, odvisno od velikosti nepremičnine. Velja pa tud za poslovne stavbe.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

Povsem dobro sem razumel. ~12% od prodajne cene, je približno enak strošek, kot če bi bilo cca 1% na 10 let.

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Je velika sramota, in še bolj se bomo sramotili v prihodnje.

Očitno res.

Kanban je izjavil:

Povsem dobro sem razumel. ~12% od prodajne cene, je približno enak strošek, kot če bi bilo cca 1% na 10 let.

Ni isto, ker tukaj plača kupec. Potem ga še vedno čaka davek na nepremičnine (lastništvo).

Zgodovina sprememb…

Ja kdo drug pa plača nepremičninski davek če ne kupec? In na prvo nepremičnino (oz prvih 200k) tega davka ne plačaš. Prav tako imajo pri prvi nepremičnini olajšavo tudi pri letnem nepremičninskem davku.

Zgodovina sprememb…

Kanban je izjavil:

Ja kdo drug pa plača nepremičninski davek če ne kupec? In na prvo nepremičnino (oz prvih 200k) tega davka ne plačaš. Prav tako imajo pri prvi nepremičnini olajšavo tudi pri letnem nepremičninskem davku.

Pri nas kupec ne plača "registracije", oz. ne plača nobenega davka ob nakupu rabljene nepremičnine. Kar je ok. Je pa še toliko bolj čudno, kako so tam nepremičnine toliko cenejše glede na standard. 21% pri novogradnji pobere država. Če bi bil davek 9,5% kot pri nas na manjše nepremičnine, bi bila razlika še bolj očitna. In potem nas eni hočete prepričat kako zarad davka na prazne nepremičnine nihče več ne bo gradil pri nas.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Pred dost leti,ko je blo plačilo davka ob nakupu stvar dogovora sem itak obesil zadevo kupcu.

Je sedaj še stvar dogovora, ko sem kupoval pred skoraj 8 leti je davek ob nakupu plačal prodajalec. Če kdo ve, če je zadeva zaj stvar dogovora ali je striktno določeno da plača prodajalec? Za rabljeno.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Torrent je izjavil:

Kanban je izjavil:

Pri nas kupec ne plača "registracije", oz. ne plača nobenega davka ob nakupu rabljene nepremičnine. Kar je ok. Je pa še toliko bolj čudno, kako so tam nepremičnine toliko cenejše glede na standard. 21% pri novogradnji pobere država. Če bi bil davek 9,5% kot pri nas na manjše nepremičnine, bi bila razlika še bolj očitna. In potem nas eni hočete prepričat kako zarad davka na prazne nepremičnine nihče več ne bo gradil pri nas.

O čemer razpredaš ima točno 0 veze s tem, kar sem povedal. In jaz (te) prepričujem samo to, da je vladni predlog idiotsko zastavljen.

Telbanc je izjavil:

Pred dost leti,ko je blo plačilo davka ob nakupu stvar dogovora sem itak obesil zadevo kupcu.

Je sedaj še stvar dogovora, ko sem kupoval pred skoraj 8 leti je davek ob nakupu plačal prodajalec. Če kdo ve, če je zadeva zaj stvar dogovora ali je striktno določeno da plača prodajalec? Za rabljeno.

Še vedno je tako.

Zgodovina sprememb…

Kanban je izjavil:

O čemer razpredaš ima točno 0 veze s tem, kar sem povedal. In jaz (te) prepričujem samo to, da je vladni predlog idiotsko zastavljen.

Iz vidika spravljanja praznih nepremičnin na trg, je kr dobro zastavljen. Je pa to samo predlog, ki se bo še dodelal, če se ne bodo prej podelali.

Zgodovina sprememb…

A teh, ki niti vlada ne ve koliko jih je in kje so?

bm1973 ::

nejc_nejc je izjavil:

Evo resnična zgodba, ki se mi je pripetila pred nekaj dnevi.

Kdo mi bo vrnil provizijo banke, ki si jih je (upravičeno..) vzela iz računa,
ko mi je po nalogu FURSA - izdan sklep, odtrgala neplačan zemljiški prispevek.
Fora je v tem, da je bil izdan še ene sklep, ki je romal na firmo in so ga izpolnili pri plači.

Torej: plačal 2x (dve izvržbi za isto stvar 8-O) + 1x provizijo banki 45€

ali ste že imeli tak primer?

Ja, če bi imel 10 računov, bi pa 10x plačal...

FURS pošlje izvršbo na vse banke, oni pa opravijo storitev, ki ti jo zaračunajo...

Problem je v vračilu njihove provizije.
Logično je da mi vrnejo, ne vem pa kje je vzvod, če sploh je oziroma za kritje poskrbi furs.

zodiak ::

Ah ni kaj. Nasankal si. To, če ne gledaš redno in spremljaš te opalijo mimogrede.... Takšne kot si ti imajo najraje.... Da gredo radi na limanice....

Telbanc ::

https://www.dnevnik.si/novice/ljubljana...

"Tako kot pred dvema letoma bo tudi letos žreb odločil, kateri mladi prosilci bodo dobili 75 stanovanj za mlade. Foto: Tomaž Skale "

V gnilem socijalizmu, totalitarnem sistemu, ki je zaudarjal se je stanovanja za mlade gradilo, zaj se žreba. O kok lepo. Vse lepote demokracije počas prihajajo na dan. Včasih je veljalo da na mladih svet stoji. Zaj so pa kanon futer "svobodnega" kapitalizma.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Nekako pa pozabljaš, da je tam povprečna plača skoraj x2

Ti pa pozabljaš da tam nimajo na oblasti nesposobnih bedakov, ki jih volijo bedaki tvojega kova.

Kanban je izjavil:

A teh, ki niti vlada ne ve koliko jih je in kje so?

Seveda ve koliko jih je. Ve koliko jih je uradno in ve približno koliko jih je neuradno (analiza Financ). To je popolnoma dovolj da se ve, da obstaja problem. Zakaj pa misliš, da imajo druge države/mesta davke na prazne nepremičnine? Tud Bruselj. Ta problem je prisoten marsikje. Se pa strinjamo, da samo davki niso dovolj.

Zgodovina sprememb…

Analiza financ? A temu da vprašaš nekoga kolk merilnih mest ima porabo pod 500 kwh se reče "analiza"? Brez da bi šel vsaj še kak korak naprej in poskušal premislit ali celo pridobit kak podatek kolk od teh zares stanovanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Nekako pa pozabljaš, da je tam povprečna plača skoraj x2

Ti pa pozabljaš da tam nimajo na oblasti nesposobnih bedakov, ki jih volijo bedaki tvojega kova.

Kaj pa volijo bedaki tvojega kova? Kaj pa so ti naredili za večjo dostopnost stanovanj? Dajmo še spustit kriterije. Kaj so vsaj poskušali naredit za to?

Utk je izjavil:

Analiza financ? A temu da vprašaš nekoga kolk merilnih mest ima porabo pod 500 kwh se reče "analiza"? Brez da bi šel vsaj še kak korak naprej in poskušal premislit ali celo pridobit kak podatek kolk od teh zares stanovanj.

Ja, temu se reče analiza. Še sploh ko število merilnih mest sovpada s številom stanovanj. Še enkrat, da se zavemo problema ni potrebno obiskat vsako prazno stanovanje za to.

https://necenzurirano.si/clanek/novice/...

Zgodovina sprememb…

Kaj pa volijo bedaki tvojega kova?

Tiste, ki bi vsaj v teoriji radi kaj spremenili.

Kaj pa so ti naredili za večjo dostopnost stanovanj?

Delali koristne stvari, tudi če nepovezane s stanovanji, opozarjali na birokracijo in ves bullshit, ki se ga gre politika in država.

Dajmo še spustit kriterije. Kaj so vsaj poskušali naredit za to?

Marsikaj, samo itak ne gre nič čez te politike, ki jim je v interesu stanje kot je.

Iz tvojga linka:

Iz vseh teh podatkov je mogoče potegniti več sklepov. Prvič, da natančnih evidenc o praznih stanovanj v Sloveniji ni. Tega podatka ni mogoče najti niti v izhodiščih, ki jih je pripravilo ministrstvo za finance.

Hvala, da si dokazal moj point.

Jaz imam elektriko tudi v nekem "vikendu" v katerga se ni mogoče prijavit. In brez skrbi, da je poraba pod 500 kwh. Sicer spada pod kmetijstvo in itak ne bi plačal davka, ampak finance ga bi najbrž uvrstile pod prazno stanovanje. Ker elektro pač ne ve kaj je zadaj.
No, pa tudi hiša v kateri živim ima porabo pod 500 kwh, ker je gor elektrarna. Pa še v eni hiši, ki jo oddajamo, enako.
Ti mater, če dobro premislim, imam po "analizi" financ 3 prazna stanovanja, pa v resnici nobeno od teh ni prazno. V resnici je tam uradno prijavljenih skupaj cca 15 ljudi.

Zgodovina sprememb…

Epilog na moje izvržbe:
samodejno so mi poslali 2 nova sklepa o neveljavnosti prvih dveh....

Bodo vrnili glavnico, za ostale njihove zajebe - (sočasno 2 ista sklepa...), imam pravni pouk in naj se tožim z njimi.

kaj naj sedaj...
sistem me sam od sebe uči, kako naj generalno postopam, potem se pa čudijo.... 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Tiste, ki bi vsaj v teoriji radi kaj spremenili.

Aha, a to so eni iz Indije Koromandije?

Delali koristne stvari, tudi če nepovezane s stanovanji, opozarjali na birokracijo in ves bullshit, ki se ga gre politika in država.

Aha, v prevodu torej nič. Kdo pa je to opozarjal in zakaj so samo opozarjali in niso nič spremenili?

Marsikaj, samo itak ne gre nič čez te politike, ki jim je v interesu stanje kot je.

Iz tvojga linka:

Iz vseh teh podatkov je mogoče potegniti več sklepov. Prvič, da natančnih evidenc o praznih stanovanj v Sloveniji ni. Tega podatka ni mogoče najti niti v izhodiščih, ki jih je pripravilo ministrstvo za finance.

Hvala, da si dokazal moj point.

To dokazuje moj point in to je, da natančno število sploh ni pomembno, da se zavemo, da problem obstaja.

Jaz imam elektriko tudi v nekem "vikendu" v katerga se ni mogoče prijavit. In brez skrbi, da je poraba pod 500 kwh.

Blagor nam, kjer je v LJ 11k vikendov. Kje pa so ti množični vikendi v LJ? Mogoče pa urbano središče ni najbolj primerno mesto za vikende?

Zgodovina sprememb…

No, pa tudi hiša v kateri živim ima porabo pod 500 kwh, ker je gor elektrarna. Pa še v eni hiši, ki jo oddajamo, enako. Praznih stanovanj kot toče.

Območje Ljubljane je pa lahko še marsikaj. Pojma nimaš v kakšne vse ute, kozolce in podobno ima folk potegnjeno elektriko. Še znotraj obvoznice imaš kar nekaj štal.

To dokazuje moj point in to je, da natančno število sploh ni pomembno, da se zavemo, da problem obstaja.

Potem ne opletaj z nekimi ciframi, če nimaš pojma kakšne so v resnici.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

No, pa tudi hiša v kateri živim ima porabo pod 500 kwh, ker je gor elektrarna. Pa še v eni hiši, ki jo oddajamo, enako. Praznih stanovanj kot toče.

Območje Ljubljane je pa lahko še marsikaj. Pojma nimaš v kakšne vse ute, kozolce in podobno ima folk potegnjeno elektriko. Še znotraj obvoznice imaš kar nekaj štal.

Potem ne opletaj z nekimi ciframi, če nimaš pojma kakšne so v resnici.

Smešen si. Še enkrat, številke so približne. Če je prava številka 11k v LJ al pa 5k v LJ je popolnoma nepomembno. Enako za ostala mesta. Ko se davek implementira se bo obdavčilo tiste prazne. Zidanic in pirmarnih rezidenc ne bojo obdavčili.

Tam so kot enega od ukrepov predvideli, da bo imel Furs "pravico pridobiti podatke o dejanski porabi vode in elektrike". Na ta način bodo preverili, ali ima na nepremičnini lastnik le formalno prijavljeno stalno prebivališče.

Ko bojo preverjali, boš povedal, da imaš sončno elektrarno, vodo pa zajemaš iz vodnjaka in zbiraš deževnico. Je pa res, da potem lahko vodovod odklopiš. Tam kjer oddajaš, boš pa odštel od davka.

Zgodovina sprememb…

Če je prava številka 11k v LJ al pa 5k v LJ je popolnoma nepomembno.

Seveda je pomembno. 3 leta se bo vlada ukvarjala z davkom, ki bo prinesel nazadnje morda 3000 stanovanj, in jih na drugi strani 2x tolk odnesel, namesto, da se bi ukvarjala s čimer kar bi dejansko pomagalo.
Pa v resnici tudi če bi bilo vseh 11k res praznih in če bi vseh 11k res spravili na trg, kar je oboje nemogoče, to ne bi bistveno spremenilo situacije, ker bi bil to enkraten šus, in še to ne strašno velik.

Ko bojo preverjali, boš povedal, da imaš sončno elektrarno, vodo pa zajemaš iz vodnjaka in zbiraš deževnico. Je pa res, da potem lahko vodovod odklopiš.

Komu bom to povedal, novinarju financ, ki dela "analizo"?

Zgodovina sprememb…

Seveda je pomembno. 3 leta se bo vlada ukvarjala z davkom, ki bo prinesel nazadnje morda 3000 stanovanj, in jih na drugi strani 2x tolk odnesel, namesto, da se bi ukvarjala s čimer kar bi dejansko pomagalo.
Pa v resnici tudi če bi bilo vseh 11k res praznih in če bi vseh 11k res spravili na trg, kar je oboje nemogoče, to ne bi bistveno spremenilo situacije, ker bi bil to enkraten šus, in še to ne strašno velik.

Ni nobenega razloga, da bi davek kako stanovanje odnesel. Najmanj 3000 jih lahko prinese samo v LJ. Kje je še ostala Slovenija. To je že lepa cifra. Se pa strinjam, da bi bilo dobro, da se ukvarja tud z drugimi ukrepi. 11k praznih je noro velik šus, glede na to, da se jih v LJ na leto zgradi cca. 400.

Komu bom to povedal, novinarju financ, ki dela "analizo"?

FURSu.

Zgodovina sprememb…

Haha, ti dejansko misliš, da bo furs pošiljal inšpektorje v stanovanja s prenizko porabo. Omg kakšna naivčina...

V Ljubljani je skoraj 130,000 stanovanj. Če se jih zgradi 400 letno, pa se jih ne, potem je v tem osnovni problem. Ker bo trajalo 300 let, da se stanovanja "obnovijo".

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Haha, ti dejansko misliš, da bo furs pošiljal inšpektorje v stanovanja s prenizko porabo. Omg kakšna naivčina...

Ne. Očitno ne razumeš. FURS bo zaračunal davek in to je načeloma dovolj. Če pa bo razlog za sum, da si samo lažno prijavljen na nekem naslovu, pa bo inšpekcija malo preverila kakšno je realno stanje. Point ni, da ujamejo vse, ampak da ljudi odvrnejo od takega početja, tako da jih par "pribijejo na križ".

Zgodovina sprememb…

Kako bo zaračunal davek, če je pa nekdo prijavljen not?

Če pa bo razlog za sum, da si samo lažno prijavljen na nekem naslovu, pa bo inšpekcija malo preverila kakšno je realno stanje.

Bo bo, samo što nije. To bi lahk delali že danes, pa ne delajo.

Utk je izjavil:

V Ljubljani je skoraj 130,000 stanovanj. Če se jih zgradi 400 letno, pa se jih ne, potem je v tem osnovni problem. Ker bo trajalo 300 let, da se stanovanja "obnovijo".

Leta 2022 se jih je zgradilo 496. Seveda je to glavni problem, ampak kam zdaj pivotiraš spet? Kaj potem pomeni vsaj 5k praznih na trgu? Vsaj za 10 let gradnje. Nikoli nihče ni trdil, da niso potrebni ukrepi tud na strani ponudbe. Ravno nasprotno.

Utk je izjavil:

Kako bo zaračunal davek, če je pa nekdo prijavljen not?

Če pa bo razlog za sum, da si samo lažno prijavljen na nekem naslovu, pa bo inšpekcija malo preverila kakšno je realno stanje.

Bo bo, samo što nije. To bi lahk delali že danes, pa ne delajo.

Ne morejo, ker nimajo pravne podlage za to. Pa še nobenga efekta ne bi bilo po trenutnem sistemu.

Zgodovina sprememb…

Pa kaj ima vezo, če "mulc ali smrklja" ne živi v prepisanem stanovanju in ima porabo 0 dcl vode.
Ne vem kje piše, da ne sme biti v šotoru na travi doma pri meni.

Mislim, neke ideje o "lažnih prijavah".....
Do takih butastih anomalij pride zato, ker je že v osnovi zadeva butasto zastavljena z 1001 izjemami, that's it.

nejc_nejc je izjavil:

Pa kaj ima vezo, če "mulc ali smrklja" ne živi v prepisanem stanovanju in ima porabo 0 dcl vode.
Ne vem kje piše, da ne sme biti v šotoru na travi doma pri meni.

Mislim, neke ideje o "lažnih prijavah".....
Do takih butastih anomalij pride zato, ker je že v osnovi zadeva butasto zastavljena z 1001 izjemami, that's it.

V bistvu je po trenutnem predlogu res malo izjem. Vi ste tisti, ki zahtevate več izjem.

Zgodovina sprememb…

Ne morejo, ker nimajo pravne podlage za to.

LOL. Imajo vse žive pristojnosti, lahko ti obrnejo vse bančne račune, lahko naredijo hišno preiskavo, ampak ja, podatek z elektro števca jim manjka, to je ta problem. Ti pa si naivčina in pol. Tebe pa res nategne vsak, ki ima 5 min časa. Ni čudno da verjameš v tistih 11k in v davek.

Leta 2022 se jih je zgradilo 496. Seveda je to glavni problem, ampak kam zdaj pivotiraš spet? Kaj potem pomeni vsaj 5k praznih na trgu? Vsaj za 10 let gradnje. Nikoli nihče ni trdil, da niso potrebni ukrepi tud na strani ponudbe. Ravno nasprotno.

Nič ne pomeni 5k, če se v Lj vsak dan vozi 150,000 ljudi.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne morejo, ker nimajo pravne podlage za to.

LOL. Imajo vse žive pristojnosti, lahko ti obrnejo vse bančne račune, lahko naredijo hišno preiskavo, ampak ja, podatek z elektro števca jim manjka, to je ta problem. Ti pa si naivčina in pol. Tebe pa res nategne vsak, ki ima 5 min časa. Ni čudno da verjameš v tistih 11k in v davek.

Sej če ne razumeš, se ni potrebno dodatno sramotit. Ne, nimajo pravne podlage za dostop do podatkov porabe elektrike in vode. Seveda ni noben problem to spremenit, samo razlog more obstajat. Tako da to sploh ni problem, to je samo rešitev za tiste, ki mislijo izigravat državo. Sploh ni važno kaj jaz verjamem, ampak da se stanje uredi in se začnejo nepremičnine (prostor) uporabljat skladno z namenom.

Zgodovina sprememb…

V bistvu je po trenutnem predlogu res malo izjem. Vi ste tisti, ki zahtevate več izjem.

Sory, da daš "predlog davčne zakonodaje" ven tako, da bodo pripombe, več njih in jih bomo preučili ter dopolnili....kaj naj sploh komentiram.

nejc_nejc je izjavil:

Sory, da daš "predlog davčne zakonodaje" ven tako, da bodo pripombe, več njih in jih bomo preučili ter dopolnili....kaj naj sploh komentiram.

Sej to ni nič novega. To se je delalo vsa leta in to glede različnih zakonov. To je bolj transparentno, kot pa da nekaj sprejmeš in potem popravljaš. Se pa strinjam, da je to napaka pri tej temi. Morali bi pripravit kakor mislijo in sprejet. Konec debate. Mogoče kr tako kot prejšnja vlada, z odlokom. :))

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Sej to ni nič novega. To se je delalo vsa leta in to glede različnih zakonov. To je bolj transparentno, kot pa da nekaj sprejmeš in potem popravljaš. Se pa strinjam, da je to napaka pri tej temi. Morali bi pripravit kakor mislijo in sprejet. Konec debate.

Ja samo je malo sramotno, da pade na sodniji. A ni res.

nejc_nejc je izjavil:

Torrent je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Sej to ni nič novega. To se je delalo vsa leta in to glede različnih zakonov. To je bolj transparentno, kot pa da nekaj sprejmeš in potem popravljaš. Se pa strinjam, da je to napaka pri tej temi. Morali bi pripravit kakor mislijo in sprejet. Konec debate.

Ja samo je malo sramotno, da pade na sodniji. A ni res.

Niti ne. Ne bi bilo prvič, da je nekaj padlo na US. Je pa res, da lahko to prej preverijo in prilagodijo. Zanimivo, da imajo mnoge zahodne države davek na prazne nepremičnine, ampak v Sloveniji pa more bi to neustavno. Skoraj tako, kot da bi US politično odločalo in ne toliko strokovno.

Nekako tako kot sodnica s "švicarskim" kreditom, ki ustvarja sodno prakso za lastno tožbo. :))

Zgodovina sprememb…

««
75 / 79
»»