Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Čeprav sem jaz že zdavnaj predlagal da naj uvedejo olajšavo v znesku davka. Na primer, imamo dohodnino v % glede na plačo, zraven naj prištejejo še davek na vse nepremičnine, davek od kapitalskega dobička, obresti, vse davke, ki jih tako povrh plačujemo, dobiš ven nek znesek davka, ki ga naj bi plačal, in potem od tega odbijemo nek fiksen znesek, vsem enako, ostalo (do)plačaš. Nekdo, ki nima nič, ne bi plačal nič dohodnine, nekdo ki ima veliko, bi plačal več, nekdo ki nima strašno dobre plače in vikend, bi najbrž plačal nekaj malega, nekdo ki ima slavo plačo in mu uspe zaslužit jurja na delnicah, še zmeraj nič. Niso pa potem potrebne nobene olajšave, lestvice za dohodnino, itd. Najbolj enostavno in najbolj pošteno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
delavec44 ::
Sem takoj za ampak vidiš, da raje vidijo, da cedularno obdavčujejo in nočejo da gre v dohodnino. Eno leto v preteklosti je sicer nekaj malega lahko šlo pa so takoj ukinili.
Pred mnogo leti pa je večina davkov šla v dohodnino. Še račune smo zbirali za olajšave.
Poanta je, da rabimo enostavno in stabilno davčno politiko. Mi pa vsako leto nekaj spreminjamo in kompliciramo. Potem pa fikusi v JU jokajo koliko imajo dela. Poenostavitev bi takoj prinesla tudi optimizacijo delovnih mest in lažji nadzor nad sivo ekonomijo.
In ja, tukaj mislim tudi na sp-je in podjetja.
Pred mnogo leti pa je večina davkov šla v dohodnino. Še račune smo zbirali za olajšave.
Poanta je, da rabimo enostavno in stabilno davčno politiko. Mi pa vsako leto nekaj spreminjamo in kompliciramo. Potem pa fikusi v JU jokajo koliko imajo dela. Poenostavitev bi takoj prinesla tudi optimizacijo delovnih mest in lažji nadzor nad sivo ekonomijo.
In ja, tukaj mislim tudi na sp-je in podjetja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
socialec ::
Potem pa fikusi v JU jokajo koliko imajo dela.
Ne, da jokajo, veselijo se, odgovarjajo za napake praviloma ne, napredujejo redno, denar pa tako v proračunu raste sam od sebe in pač gre malo na sprehod skozi njihov žep.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
matobeli ::
Nato sicer forsira naj dvignemo obrambni proračun,
Tudi na nepravilno razporejene davke opozarja EU.
In kaj misliš da je bolj pomembno? Ene države ne šlivijo 5% opozorila iz EU pa se še kar notri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
matobeli ::
Sej mi tud ne zapravljamo 2% za nato kot bi morali ampak kar lep odstotek manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
kanarin ::
In za take:
"Želimo opremiti dve bataljonski skupini, eno bojno in eno izvidniško. Govorimo o dvakrat 53 vozilih, obdobje nakupa za prvo je 2025-2027, za drugo 2026-2030, okvirni znesek je okoli 700 milijonov evrov."
Počakajte da pride desna opcija na oblast pa boste videli koliko šele denarja bo šlo za vojsko.
socialec ::
NL85 ::
In za take:
"Želimo opremiti dve bataljonski skupini, eno bojno in eno izvidniško. Govorimo o dvakrat 53 vozilih, obdobje nakupa za prvo je 2025-2027, za drugo 2026-2030, okvirni znesek je okoli 700 milijonov evrov."
Počakajte da pride desna opcija na oblast pa boste videli koliko šele denarja bo šlo za vojsko.
Kakorkoli se obrne, naj so na oblasti levi ali desni, oboji me j...o v glavo. En me zapira v stanovanje, en mi davke nabija, da samo še za davke delam.
Zapirala je cela Evropa. Jaz se tudi ne strinjam s tem in upam da tega ne bo več. Bi pa to, po navodilih EU, takrat delal tudi kdo drug na oblasti. Redki so taki, ki imajo hrbtenico (recimo Madžari ali Skandinavci).
Lonsarg ::
Če privat podjetju zapreš pipco da izvaža elektriko po tržnih cenah in ga prisiliš da pod tržno prodaja doma, potem moraš to kot država subvencionirat. Tudi če je v igri državno podjetje ki s tem manj zasluži je sita fora, to je državna subvencija.
Skratka to ni nič drugega kot državna pomoč porabnikom energije, ne reši core vzroka. Ki je da je ekonomija EU v k... in to se pozna povsod, tudi pri postavljanju elektrarn. To je zgolj en od simptomov.
Skratka to ni nič drugega kot državna pomoč porabnikom energije, ne reši core vzroka. Ki je da je ekonomija EU v k... in to se pozna povsod, tudi pri postavljanju elektrarn. To je zgolj en od simptomov.
otago ::
Malce sem firbcal po nepremicnine.net in naletel na oglas slovenske agencije za oddajo stanovanja oz. hiš... Pripis komunikacija preko emaila ... Gre za Tripadvisor rental scam. Lastnica Martina Simonelli živi v tujini in oddaja nepremičnino. Ne more organizirati ogleda osebno ali preko agencije (le kako pa je uspela oddaja oglasa z nekim slovenskim naslovom pravne osebe?). V dokaz resnosti pošlje sken svojega osebnega dokumenta. Potrebno plačati varščino in vsaj 2 najemnini. Preko TripAdvisor. Ko plačaš znesek, naj bi prišel predstavnik TA ti predat ključ. Ne more pa povedati naslova stanovanja, oz. številka dela stavbe- Danes je bil oglas dan gor, čez nekaj ur odstranjen. Uporabljala je email @gmx.de, drugič @virgilio.net Identičen postopek ponovljen prejšnji teden. Po guglanju teče ta scam že 8 let.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()