Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi
svecka ::
Malidelničar je izjavil:
Ironija je najbrž v tem, da ravno tisti, ki so najbolj glasni o tem kako je treba obdavčiti vse, ki imajo vikend v halozah, sami živijo v socialnih stanovanjih oz. s subvencionirano najemnino in prihodki iz proračuna.
Drži. Ali pa sami niso bili sposobni ničesar ustvariti, ker so potratno živeli.
In ko to ne drži in nekateri samo nismo pokvarjeni kot večina pohlepnih egoistov? Potem je to statistična napaka mar ne?
Ali pa, če imamo nekateri samo dovolj, da nam ni treba skrbeti za nek drobiž od davka, v zameno za bolj normalno in pravično družbo, ne pa ta sekret, katerega odraz si ti in Danielovih 30 nickov, od delavec44 dalje?
Tudi statistična napaka?
če si nesposoben v lajfu eno bajto si kupit na kredit, potem se je treba krepko zamislit na sabo kak luzer si.
jecok ::
Malidelničar je izjavil:
Ironija je najbrž v tem, da ravno tisti, ki so najbolj glasni o tem kako je treba obdavčiti vse, ki imajo vikend v halozah, sami živijo v socialnih stanovanjih oz. s subvencionirano najemnino in prihodki iz proračuna.
Drži. Ali pa sami niso bili sposobni ničesar ustvariti, ker so potratno živeli.
In ko to ne drži in nekateri samo nismo pokvarjeni kot večina pohlepnih egoistov? Potem je to statistična napaka mar ne?
Ali pa, če imamo nekateri samo dovolj, da nam ni treba skrbeti za nek drobiž od davka, v zameno za bolj normalno in pravično družbo, ne pa ta sekret, katerega odraz si ti in Danielovih 30 nickov, od delavec44 dalje?
Tudi statistična napaka?
če si nesposoben v lajfu eno bajto si kupit na kredit, potem se je treba krepko zamislit na sabo kak luzer si.
Ja, povej revčkom zgoraj, ki jih skrbi nepremičninski davek.
Jaz bom rekel, da si nesposoben, če rabiš za to kredit, goljufati po slo-techu, lagati, krasti in odirati druge.
Ker, ko enkrat ne spadaš v to sodrgo, ti je bolj pomembno, da se ne ustvarja iz slovencev socialni problem, ker me bolj boli, če se moraš okrog sprehajati s solzilcem (ali čem hujšim).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jecok ()
Kako hecno, v parih minutah, se naberejo skupaj vsi accounti, ki zganjajo desničarsko propagando na slo-techu.
Kakšna naključja se dogajajo...
Seveda Daniel, si se toliko hvalil, da izpade že prav smešno, meni se ni treba, povem tako kot je.
A poleg Grimsove šole, si naštudiral tudi Tomčevo? Laganje in obtoževanje drugih, za to kar počneš sam?
Kakšna naključja se dogajajo...
Saj poznas tisti pregovor o lastni hvali kajne? Ima svojo poanto.
Seveda Daniel, si se toliko hvalil, da izpade že prav smešno, meni se ni treba, povem tako kot je.
A poleg Grimsove šole, si naštudiral tudi Tomčevo? Laganje in obtoževanje drugih, za to kar počneš sam?
Zgodovina sprememb…
Daniel ::
In kje sem se hvalil? Boš poiskal kako objavo?
Čakali smo te v zasedi. Vsi računi. Dejansko si padel v past...
In kje sem se hvalil? Boš poiskal kako objavo?
Ne, ne bom s tabo izgubljal časa. Za sproti ti lahko spustim kakšno "kajlo", več pa nisi vreden.
Past? Misliš tvoj tantrum, kjer si si vzel čas, da nakladaš iz večih accountov?
Zgodovina sprememb…
svecka ::
Ja, JJ (oziroma NSI) je imel zakon za povišanje splošne olajšave pri dohodnini.
Poglej poglej, kako SDSovski propagandist ne zna računati, po lastnih besedah:
o znižanju davka na plače za katero vsak, ki zna računati, vidi da ne pije vode
Kaj, a ko uvedeš nepremičninski davek, da pokriješ znižanje davčne osnove na dohodke, je vse narobe. Ko pa uvedeš bombončke pri dohodnini, brez kakršnegakoli pokritja je pa vredu, ker ga je uvedla tvoja partija. Klovn.
Nisi najbolj pameten, mar ne, da samega sebe v drek potlačiš, dva posta narazen? Računati ne znaš, to si že razložil zgoraj.
Kot sem ti že povedal, SDSova vlada je "olajšavo" uvedla samo zato, ker je nevzdržna in brez pokritja, zato so vedeli, da jo bo moral zmagovalec volitev ukiniti.
In bi jo, v primeru zmage, morali ukiniti sami, samo so vedeli, da ne bodo zmagali.
Po porazu na volitvah, pa pridejo na vrsto SDSovski propagandisti in trobijo naokrog, da je zmagovalec ukinil njihovo olajšavo.
Kar tudi počneš. Podlo.
Ti si klovn najvišje klase. Nepremičninski davek je bil uveden samo in izkjučno ene stvari: plačna reforma, ki bo olajšala proračun za 1,4 miljarde eurov, saj so si poliitki in ostali politični paraziti dvignili lastne plače tudi za 4k€ (od 40% do 70% dvig osnove). Ker pa bo novi davekpo njihovih izračunih prinesel samo 600 miljonov v proračun se januarja obetajo novi davki (ker itak ne bo tok denarja, saj majo luzerja za finančnega Boštjančiča, ki je potopil že Adrio, sedaj bo pa še Slovenijo)
delavec44 ::
Jaz z lažnjivim trolom ne bom več komuniciral (niti ga ne bom več bral). Kljub očitnim lažem in obtožbam ga modra riba noče brisati, mene pa. Očitno ima protekcijo in je on sam alter račun.
paradajzos ::
Kaj je že leta nazaj povedal Türk o tem? Zaslužil milijon, nobenega premoženja. Niti avtomobila ni imel.
https://reporter.si/clanek/tiskana/dani...
Jaz z lažnjivim trolom ne bom več komuniciral (niti ga ne bom več bral). Kljub očitnim lažem in obtožbam ga modra riba noče brisati, mene pa. Očitno ima protekcijo in je on sam alter račun.
Tega drekača se enostavno ignorira, naj bluefish komunicira z njim, itak gre za primer shizofrenije.
PS: Pazi zdaj, kako hitro bo bluefish izbrisal tale post in me banal iz teme, kjer pusti svojega podrepnega trola svinjati brez zadržkov.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
NL85 ::
Će imaš krasnega najemnika, jaz ga imam, ki redno plačuje in lepo skrbi za nepremičnino, mu ne povišaš najema. Jaz ne višam že nekaj let, čeprav so cene šle v tem času precej gor. Potem pride vlada ven s tem davkom in 1,45. Pogledaš novo cenitev na Gursu in ugotoviš, da te čaka 5000 evrov davka. Ti davek od najema redno in pošteno plačuješ, 2800 evrov na leto. Nakar ti rečejo, da se za tiste, ki prijavljajo najem, ne oddajajo na črno, ne bo veliko spremenilo. 2200 evrov ni veliko? Kaj mi ostane? Edino povišati najemnino.
Ja, po novem bi bil neumen, da ne bi najemnine dal vsaj take, da se davka izničita. V bistvu vlada s tem zakonom korigira minimalno najemnino (navzgor). Če vsi to naredijo, trg niti nima izbire. Bore malo se jih bo lahko tam stalno prijavilo in izigravalo zakon.
Tu se tudi vidi, da je predlagana stopnja davka precej previsoka. V tvojem primeru bi moral dvigniti iz 1kEUR na 1,8kEUR (približno). Potem pa še poslušamo, da smo najemodajalci oderuhi.
Tu se tudi vidi, da je predlagana stopnja davka precej previsoka. V tvojem primeru bi moral dvigniti iz 1kEUR na 1,8kEUR (približno). Potem pa še poslušamo, da smo najemodajalci oderuhi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ja, po novem bi bil neumen, da ne bi najemnine dal vsaj take, da se davka izničita. V bistvu vlada s tem zakonom korigira minimalno najemnino (navzgor). Če vsi to naredijo, trg niti nima izbire. Bore malo se jih bo lahko tam stalno prijavilo in izigravalo zakon.
Iz 950 bi bilo treba dvigniti na 1650. Kar je noro. Niti imam jaz srce to narediti, niti moj najemnik to lahko plača. In me čaka to, da večino davka pokrijem iz svojega žepa.
Najboljša rešitev zame? Nepremičnino napolnim s kosovskimi delavci, 10 noter, lahko tudi 12, vsakemu vzamem 250. In sem na konju. Ampak to nisem jaz, jaz tako ne morem.
Lonsarg ::
Zakaj bi moral povisat za 800EUR? Ce je ekstra davka 2.2k mora dvignit za cirka 200EUR. Rabis dvignit toliko da je neto racunica ista, ne nujno toliko "da se ves davek odsteje".
Bi pa dvig najemnin dejansko bil dober push v to da se folk zmiga kupit nepremicnino namesto da je v najemu :) Marsikdo pa bo ob dvigu preprosto sel iz Ljubljane v rovte in morda potem najemnine in s tem profit oddajanja padejo :)
Bi pa dvig najemnin dejansko bil dober push v to da se folk zmiga kupit nepremicnino namesto da je v najemu :) Marsikdo pa bo ob dvigu preprosto sel iz Ljubljane v rovte in morda potem najemnine in s tem profit oddajanja padejo :)
Ne me za besedo jemati ampak nekje sem bral, da:
Zato ker je vlada rekla, da je odstotek davka izračunala iz vrednosti nepremičnin in tržnih najemnin, ker je cilj da dajo prazna stanovanja na trg. Posledično naj tisti, ki oddajajo v najem ne bi plačali več. Torej ima prenizko najemnino.
Zato ker je vlada rekla, da je odstotek davka izračunala iz vrednosti nepremičnin in tržnih najemnin, ker je cilj da dajo prazna stanovanja na trg. Posledično naj tisti, ki oddajajo v najem ne bi plačali več. Torej ima prenizko najemnino.
DeeJay ::
vi kr dvigejte najemnine, sam jih boste tud spustil nazaj, ker to ne bo noben plačal, davek boste pa še vseen mogl plačat.
Don't f with me.
ZveeZ ::
vi kr dvigejte najemnine, sam jih boste tud spustil nazaj, ker to ne bo noben plačal, davek boste pa še vseen mogl plačat.
Agree to disagree.
Tisti z visokimi donosi (visokimi najemninami) bodo morda vsaj deloma pozrli strosek.
Tisti ki oddajajo "pod ceno" oz za neko fer ceno, pa bodo prisiljeni v dvig, ker za 200EUR/m, se ne bo nihce ubadal z najemniki in z vsemi riziki, ki spadajo zraven.
Jaz napovedujem dvig najcenejsih najemnin in posledicno cen stanovanj, ker bodo najemniki zeleli postati kupci/lastniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Ne me za besedo jemati ampak nekje sem bral, da:
Ja, po mnenju vlade imam prenizko najemnino. Očitno. Ker pač najemnine nismo višali več let. Ker nismo lačni, da bi jo morali. In ker je najemnik fer, pošten, skrben. Vlada, ki si želi nižjih najemnin, ugotavlja, da je najemnina prenizka in naj jo povišam ali delam v svojo škodo?
Pengič 2-0 ::
To se pravi kontra efekt ki ga pričakuje vlada? He he ajd da vidmo ta davek v praksi kako bo laufal če bo sploh zalaufal ker ga bo sds do filtra uporabljala v predvolilni bitki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pengič 2-0 ()
paradajzos je izjavil:
Tega drekača se enostavno ignorira, naj bluefish komunicira z njim, itak gre za primer shizofrenije.
PS: Pazi zdaj, kako hitro bo bluefish izbrisal tale post in me banal iz teme, kjer pusti svojega podrepnega trola svinjati brez zadržkov.
Si me že malo zaskrbel, ko nisi z vsemi ostalimi priletel v temo. Bi skoraj začel razmišljati, da si druga oseba kot Daniel/delavec44/socialc/... Pa se pogovarjaj sam s sabo, če se ti zdi zanimivo. Samo ne potem drugih duševnih bolezni obtoževati.
Zgodovina sprememb…
Samo ne mi s temi očitki, da smo vsi oderuhi in nam gre samo za denar.
Imam več kot 200 kvadratov. Po normativih lahko noter spravim 25 Kosovarjev. In se valjam v denarju. Cilj mi je bil dati za normalno ceno domovanje eni slovenski družini, dokler moj otrok ne bo polnoleten in nepremičnino prepustim njemu.
Še vaši američani imajo davek na nepremičnine, samo slovenceljni so pa nekaj posebnega. Pač hecni ste.
Pravi komunisti. Rdečkarska zalega. Levaki. No pa saj razumljivo, če volite SDS, ki ima 3/4 vodilnih članov bivših članov Komunistične Partije Jugoslavije.
Kaj, tako kot vaše laži zdaj? Spet delate preveč reklame, za ljudi, ki so vam 30 let kradli iz žepa.
Verjetno ste nori, da hočete spet glasovati za protagoniste TEŠ6. In potem se greste neke pravičnike... res ste mahnjeni.
No vidiš, zraven boš pa z davkom sponzoriral še 3 druge družine. A ni fino? Topel občutek pri srcu... ne pa tako, kot desničarski ceferini, ki imajo kamen namesto srca, kradli bi, prispevali pa ne bi nazaj.
Pravi komunisti. Rdečkarska zalega. Levaki. No pa saj razumljivo, če volite SDS, ki ima 3/4 vodilnih članov bivših članov Komunistične Partije Jugoslavije.
Pengič 2-0 je izjavil:
To se pravi kontra efekt ki ga pričakuje vlada? He he ajd da vidmo ta davek v praksi kako bo laufal če bo sploh zalaufal ker ga bo sds do filtra uporabljala v predvolilni bitki.
Kaj, tako kot vaše laži zdaj? Spet delate preveč reklame, za ljudi, ki so vam 30 let kradli iz žepa.
Verjetno ste nori, da hočete spet glasovati za protagoniste TEŠ6. In potem se greste neke pravičnike... res ste mahnjeni.
Imam več kot 200 kvadratov. Po normativih lahko noter spravim 25 Kosovarjev. In se valjam v denarju. Cilj mi je bil dati za normalno ceno domovanje eni slovenski družini, dokler moj otrok ne bo polnoleten in nepremičnino prepustim njemu.
No vidiš, zraven boš pa z davkom sponzoriral še 3 druge družine. A ni fino? Topel občutek pri srcu... ne pa tako, kot desničarski ceferini, ki imajo kamen namesto srca, kradli bi, prispevali pa ne bi nazaj.
Zgodovina sprememb…
Agree to disagree.
Tisti z visokimi donosi (visokimi najemninami) bodo morda vsaj deloma pozrli strosek.
Tisti ki oddajajo "pod ceno" oz za neko fer ceno, pa bodo prisiljeni v dvig, ker za 200EUR/m, se ne bo nihce ubadal z najemniki in z vsemi riziki, ki spadajo zraven.
Jaz napovedujem dvig najcenejsih najemnin in posledicno cen stanovanj, ker bodo najemniki zeleli postati kupci/lastniki.
tisti, ki najemajo zaradi služb ali faksov, se bodo rajš začel vozit, ker cena najema ne bo več pila vode. Večina najemnikov običajnih stanovanj že zdej komi plačujejo.
Prenest celotni davek na najemnika zato žal ne bo šlo, se bo dal pa zmanjšati davek. In prav zaradi zmanjšanja davka bo posledično tud več praznih (30k) stanovanj prišlo na trg, kar bo naredil večjo izbiro ter konkurenco med najemodajalci.
Če ma nekdo 20 stanovanj in bo še vedno hotu met relativno ugodno investicijo, bo pač moral začet oddajat, al pa prodat. In takih ni malo.
ne rabi bit polnoleten
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Spet floskule o praznih stanovanjih. Jaz ne poznam nobenega. Kdo pri zdravi pameti bi se odrekel več 1kEUR in ne bi dal v najem, če lahko? Se mi zdi, da je bolj verjetno da je prazno v rovtah kjer težko dobiš najemnika.
Ta raziskava v Lj, pa vprašanje kako je bila delana. Na srečo nisem v Lj.
Kaj bodo pa tisti, ki dajejo v kratkoročen najem turistom?
Zgodovina sprememb…
Spet floskule o praznih stanovanjih. Jaz ne poznam nobenega. Kdo pri zdravi pameti bi se odrekel več 1kEUR in ne bi dal v najem, če lahko? Se mi zdi, da je bolj verjetno da je prazno v rovtah kjer težko dobiš najemnika.
A je pomembno? Bistvo je, da se na dobrino, ki jo primanjkuje, je pa nujna za ljudi, plača davek.
Sicer pademo v fevdalistični sistem. Še američanom je to jasno, samo tule nekim desničarskim ponaredkom ne potegne.
Ti spet računanje ne gre preveč dobro?
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
Če si tipični kriptomilijonar potem kupiš recimo pol bloka v novogradnji, npr. 10 ali 20 stanovanj naenkrat. In za oddajati to rabiš se ukvarjati s tem, teh par k takemu človeku ne pomeni nič, isto kot če bi Musk pobiral kovance na cesti.
Quack !
Če si tipični kriptomilijonar potem kupiš recimo pol bloka v novogradnji, npr. 10 ali 20 stanovanj naenkrat. In za oddajati to rabiš se ukvarjati s tem, teh par k takemu človeku ne pomeni nič, isto kot če bi Musk pobiral kovance na cesti.
Tak najame firmo, ki se ukvarja z oddajanjem in ima samo profit za nič dela.
niso floskule, maš ogromno tujcev (rusi, albanci, ukrajinci, ..), ki so nabavljali stanovanja samo za offload denarja, nočjo se pa ukvarjat z najemniki. Zdej bodo mogl pa preštudirat, če se jim investicija še vedno splača.
Don't f with me.
ne rabi bit polnoleten
Pa žal rabi. Ob vsem govorjenju, da je to davek na drugo, tretjo nepremičnino, ni to čisto res. Je tudi davek na prvo nepremičnino, če v njej lastnik nima stalnega prebivališča. Ne morem pa otroku tja napisati bivališče, ker kdo bo verjel, da otrok tam živi sam? Nihče. Če sebe prestavim, potem v prvi nepremičnini ne živi lastnik in bomo sem udarili. Lahko samo drugega starša napišem tja z otrokom, ampak ni pametno zakoncev imeti na različnih naslovih, če kdaj do česa pride.
dronyx ::
O 11.000 praznih stanovanjih govorijo na podlagi porabe elektrike in vode. Ne razumem točno kako lahko danes nekdo živi v nekem stanovanju brez porabe vode in elektrike? Mogoče uporabljajo akumulatorje, vodo pa vozijo s sodi? Ampak recimo da verjamemo, da so res to prazna stanovanja. Kaj jih pozimi kljub temu ogrevajo? Če ne, kako preprečijo nastanek plesni in propadanje? Jih hodijo vsaj zračit? Stanovanje ni isto kot zlata palica. Zlata palica pozimi ne potrebuje gretja in kakor vem jo tudi plesen ne napada.
niso floskule, maš ogromno tujcev (rusi, albanci, ukrajinci, ..), ki so nabavljali stanovanja samo za offload denarja, nočjo se pa ukvarjat z najemniki. Zdej bodo mogl pa preštudirat, če se jim investicija še vedno splača.
Pa ravno albanci in kosovarji nimajo nobenega problema, da enega prijavijo notri za stalno v vsako stanovanje in ne bo davka. Tudi lastništva razdelijo brez težav, ker je še vedno glava družine glavni.
Še vaši američani imajo davek na nepremičnine, samo slovenceljni so pa nekaj posebnega. Pač hecni ste.
Pengič 2-0 je izjavil:
Tudi mi imamo davek na nepremičnine. Reče se mu davek na premoženje. Kar poglej. Ga plačujemo. Zraven NUZS. Jaz plačujem dva davka na nepremičnino. Ta zdaj bo tretji.
O 11.000 praznih stanovanjih govorijo na podlagi porabe elektrike in vode. Ne razumem točno kako lahko danes nekdo živi v nekem stanovanju brez porabe vode in elektrike? Mogoče uporabljajo akumulatorje, vodo pa vozijo s sodi? Ampak recimo da verjamemo, da so res to prazna stanovanja. Kaj jih pozimi kljub temu ogrevajo? Če ne, kako preprečijo nastanek plesni in propadanje? Jih hodijo vsaj zračit? Stanovanje ni isto kot zlata palica. Zlata palica pozimi ne potrebuje gretja in kakor vem jo tudi plesen ne napada.
Ali pa so zraven še garaže, podrtije itd. Ne vem.
Pa ravno albanci in kosovarji nimajo nobenega problema, da enega prijavijo notri za stalno v vsako stanovanje in ne bo davka. Tudi lastništva razdelijo brez težav, ker je še vedno glava družine glavni.
ja še vedno more plačevat najemnino in odvajat davek. Razen če bodo lastniško razdelil nepremičnine.
Don't f with me.
Pengič 2-0 je izjavil:
Tudi mi imamo davek na nepremičnine. Reče se mu davek na premoženje. Kar poglej. Ga plačujemo. Zraven NUZS. Jaz plačujem dva davka na nepremičnino. Ta zdaj bo tretji.
In? Pač dokler ne boste za to, da se obdavči prebogate, boste plačevali namesto njih. V čem je problem, saj bi sami to radi.
Tko al tko je pa do zdej še vsak nepremičninski davek padu in tud ta bo, tko da nč skrbet.
Don't f with me.
Tko al tko je pa do zdej še vsak nepremičninski davek padu in tud ta bo, tko da nč skrbet.
Ja, in bogati bodo še naprej bogateli, vi boste pa plačevali davke, ki bi jih sicer morali oni.
Kaj misliš, zakaj je plača tako visoko obdavčena, kapital pa ni? Zato, da TI plačuješ namesto bogatih in to niso nek reven srednji sloj, z za silo vredu plačo, ki misli, da je boga za jajca prijel in se zdaj pizdi v tej temi zaradi drobiža.
Če nisi multimiljonar, potem si hudo moten bedak, če ne zagovarjaš davka na bogatijo.
Zgodovina sprememb…
Ja, in bogati bodo še naprej bogateli, vi boste pa plačevali davke, ki bi jih sicer morali oni.
Kaj misliš, zakaj je plača tako visoko obdavčena, kapital pa ni? Zato, da TI plačuješ namesto bogatih in to niso nek reven srednji sloj, z za silo vredu plačo, ki misli, da je boga za jajca prijel in se zdaj pizdi v tej temi zaradi drobiža.
ja žalostno ampak resnično. Dobrodošli v kapitalizem.
Don't f with me.
Ta ne bo padel.
Tisti prej so bili zastavljeni za vse nepremičnine.
Ta bo pa usekal po koliko procenta Slovencev, 20 procentov? In ostalim 80 procentov se zdi fajn, ker bo drugega usekalo. Ker mislijo, da smo mi neki bogatuni. Jaz zase lahko rečem, da nisem noben bogatun.
Ne, to nima veze s kapitalizmom ampak z zaplankanostjo ljudi, ki nočejo obdavčiti kapitala, čeprav sami kapitalisti niso. Kot bi samemu sebi na glavo sral.
Ta ne bo padel.
Ta bo pa usekal po koliko procenta Slovencev, 20 procentov? In ostalim 80 procentov se zdi fajn, ker bo drugega usekalo. Ker mislijo, da smo mi neki bogatuni. Jaz zase lahko rečem, da nisem noben bogatun.
Ja, saj ravno zato pa podpri davek. Ker ti boš plačal drobiž, bogatuni pa bodo plačali veliko. In ta denar boš neposredno dobil v tvojo solastniško firmo, ki se ji reče država.
A veš, ker ljudje radi pozabljajo, država ni neka tretja entiteta, ki so jo marsovci prinesli na zemljo.
Zgodovina sprememb…
Ta ne bo padel.
pomojem je % večji, ker se nanaša tud na vikende, zemljišča itd. Skor vsak kmet ma še kako dodatno stavbno zemljišče.
Don't f with me.
Če nisi multimiljonar, potem si hudo moten bedak, če ne zagovarjaš davka na bogatijo.
Bogatijo?
Nekateri smo si kupili nepremičnino. Eno samcato. Za jesti skoraj nismo imeli, da smo plačevali kredit. Umrli so nam starši in ker smo bili edinci, smo dobili še eno nepremičnino. To bomo, ko bo otrok polnoleten, dali otroku. Vmes jo za zelo fer ceno oddajamo. In zdaj smo multimilijonarji?
Ne, to nima veze s kapitalizmom ampak z zaplankanostjo ljudi, ki nočejo obdavčiti kapitala, čeprav sami kapitalisti niso. Kot bi samemu sebi na glavo sral.
Ta ne bo padel.
Ja, saj ravno zato pa podpri davek. Ker ti boš plačal drobiž, bogatuni pa bodo plačali veliko. In ta denar boš neposredno dobil v tvojo solastniško firmo, ki se ji reče država.
A veš, ker ljudje radi pozabljajo, država ni neka tretja entiteta, ki so jo marsovci prinesli na zemljo.
no ni čist tko ne, serje država seb na glavo, če kapital obdavčuje preveč, ker potem noben noče tam investirat in kapitalisti začnejo kapital skrivat ali bežat ven. Treba najdt neko sredno mero, da je fer za vse, kar pa nikol ni lahko.
Don't f with me.
Ta ne bo padel.
pomojem je % večji, ker se nanaša tud na vikende, zemljišča itd. Skor vsak kmet ma še kako dodatno stavbno zemljišče.
Točno tako. Če še nima, si jih pa verjetno mnogo želi imeti kdaj kakšen vikend za svojo rabo. In da za mali vikend plačaš 1500€ davka letno ni normalno. Tako da kdor govori, da je to davek za bogatune, je čisti revež.
Bogatijo?
Nekateri smo si kupili nepremičnino. Eno samcato. Za jesti skoraj nismo imeli, da smo plačevali kredit. Umrli so nam starši in ker smo bili edinci, smo dobili še eno nepremičnino. To bomo, ko bo otrok polnoleten, dali otroku. Vmes jo za zelo fer ceno oddajamo. In zdaj smo multimilijonarji?
Ej, dol mi visi za tvoj sekret sredi gozda. Zaradi tega davka bodo v državo vplačani miljoni od ljudi, ki odirajo celo državo s svojimi nepremičninami, ti pa jih braniš zaradi tistega tvojega drobiža od ničvrednega sekreta in s tem zavračaš bogatunske miljone.
Verjetno si nor.
Začni uporabljati glavo, sicer se ti lahko zgodi, da boš to stanovanje prodal, ker boš otroku moral plačati šolanje, sebi pa kakšno operacijo.
Zgodovina sprememb…
dronyx ::
To ne bo držalo. Za slovenčka je nepremičnina svetinja. Ali bodo neposredno s tem davkom prizadeti večina niti ne razmišlja. Spravili so se na nepremičnine in to je znak za alarm. Danes vikendi in višek nepremičnin, jutri trinadstropne stanovanjske hiše v katerih slovenček prebiva in jo je zgradil z odrekanjem v času komunizma (dejansko s krediti, ki mu jih je vrnila inflacija, ampak pustimo detajle, se lepše sliši z odrekanjem in lastnimi žulji).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Osebno bi obdavčil samo in izključno 2+ stanovanja. Ostalo bi pustil na miru. Tko se mi zdi, da bi bilo bolj fer, ker so večinoma stanovanja tista, ki so se kupovala za investicije in tudi stanovanja so tista, ki jih je največ praznih.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Če je cilj obdavčiti bogatune, je že mnogo boljših predlogov. Od obdavčitve 3. in nadaljnih nepremičnin, do obdavčitve sumarnega zneska vrednosti nad neko mejo.
Jaz ne bom od tega, če bodo bogati kaj plačali, imel nič. Itak pa ne bodo, ker najbolj bogati vedno najdejo obvoz.
Jaz ne bom od tega, če bodo bogati kaj plačali, imel nič. Itak pa ne bodo, ker najbolj bogati vedno najdejo obvoz.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13036 (1773) | JH84 |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 202235 (29380) | MrStein |
» | novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28324 (23308) | buttcrack |
» | Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16181 (14667) | Furbo |