Forum » Programiranje » XML v CSV
XML v CSV
kaeg ::
Zdravo,
zanima me ali ima kdo kaj izkušenj s pretvarjanjem xml-a v csv file. Trenutno mi je z Altova uspelo pretvoriti del xml-a v xlsx, vendar le po elementih xml. Podatki, ki jih potrebujem so v xml zapakirani kot atributi v elementih, vendar jih Altova samodejno ne prepozna, in jih ne morem mapirati. Dobrodošli so kakršnikoli predlogi za pretvarjanje, ni nujno da se zadeva uredi preko Altova, samo da bo zrihtano :)
Hvala!
zanima me ali ima kdo kaj izkušenj s pretvarjanjem xml-a v csv file. Trenutno mi je z Altova uspelo pretvoriti del xml-a v xlsx, vendar le po elementih xml. Podatki, ki jih potrebujem so v xml zapakirani kot atributi v elementih, vendar jih Altova samodejno ne prepozna, in jih ne morem mapirati. Dobrodošli so kakršnikoli predlogi za pretvarjanje, ni nujno da se zadeva uredi preko Altova, samo da bo zrihtano :)
Hvala!
WizzardOfOZ ::
dobiš xsd za tvoj xml, pa potem zna večina programskih jezikov to brez problema pretvoriti v karkoli že hočeš.
Druga varianta je pa da xml potegneš v excel, pa potem shraniš kot csv.
Druga varianta je pa da xml potegneš v excel, pa potem shraniš kot csv.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
HotBurek ::
Sprogramiraš v Python-u: beautifulsoup parse xml
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Al pa ruby in nokogiri gem.
Tudi excel to zna naredit, pa še programirat ti ni treba. (dokler ni res zakompliciran xml - eni znajo komplicirat s tem)
hbgqzR ::
Pripraviš namenski xsl z zahtevanimi transformacijami? Idealno je struktura xml sicer formalizirana, csv pa ni nujno direktna preslikava.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Regexp izraz za filtriranje imen datotek (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 13249 (2802) | GupeM |
» | e-slog 2.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9673 (5941) | Spura |
» | Spletni bralnik excel dokumentovOddelek: Programiranje | 2735 (2303) | b3D_950 |
» | Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8914 (7259) | OwcA |
» | XML file vprašanjeOddelek: Programiranje | 1933 (1755) | smarkic |