Forum » Omrežja in internet » Kako nekomu anonimno poslat velik file?
Kako nekomu anonimno poslat velik file?
Juplter ::
Torej ne morem govorit o podrobnosti a nekomu bi povsem anonimno rad poslal ~5GB file. Ampak res anonimno in z zelo malo moznosti da ta oseba ugotovi kdo sem dejansko, oz celo sploh iz katere države sem.
Ce se hecam bom rekel da bom kakšni tričkovni agenciji v US poslal dokumente in nočem bit v zaporu. File je zaseben in ni primeren za kaksne secure drope ali kaj podobnega. (kolko vem ima tudi slo-tech enega??)
Zaenkrat sem na hitro v virtualcu na mojem laptopu postavil ubuntu server s apache serverjem in konfiguriral TOR hidden service. Problem je v tem da tukaj moram 100% zaupat apache oz. samemu OS da nima kaksnega 0day... Res pa je da moj virtualec je odprt samo tor porte navzven. Pa seveda zaupat moram TOR omrezju.(to mislim da lahko)
Ena moznost je da file uploadam na kaksne free providerje, ampak to moram spet preko tora kar iz izkusenj povem da ne dela dobro. ( ce je file vecji zelo rado med prenosom kaj zasteka)
Še kakšna ideja? Lahko seveda pozabim na razna omrezja in se spet povezem na kak javni wifi, vendar mi to ni vsec. Pa se vedno rabim neki free server kamor lahko to uploadam, ker pac placljivi ne pridejo v postev zaradi osebnih podatkov iz paypala/kreditne...
Ce se hecam bom rekel da bom kakšni tričkovni agenciji v US poslal dokumente in nočem bit v zaporu. File je zaseben in ni primeren za kaksne secure drope ali kaj podobnega. (kolko vem ima tudi slo-tech enega??)
Zaenkrat sem na hitro v virtualcu na mojem laptopu postavil ubuntu server s apache serverjem in konfiguriral TOR hidden service. Problem je v tem da tukaj moram 100% zaupat apache oz. samemu OS da nima kaksnega 0day... Res pa je da moj virtualec je odprt samo tor porte navzven. Pa seveda zaupat moram TOR omrezju.(to mislim da lahko)
Ena moznost je da file uploadam na kaksne free providerje, ampak to moram spet preko tora kar iz izkusenj povem da ne dela dobro. ( ce je file vecji zelo rado med prenosom kaj zasteka)
Še kakšna ideja? Lahko seveda pozabim na razna omrezja in se spet povezem na kak javni wifi, vendar mi to ni vsec. Pa se vedno rabim neki free server kamor lahko to uploadam, ker pac placljivi ne pridejo v postev zaradi osebnih podatkov iz paypala/kreditne...
http://cifxcj4qdn5ognlgc6bjnd6jgjibbjmysbhc4sifdhqiyur4fnctfuqd.onion/fck45.rar
cias ::
Wetransfer.
Pa nek anonfile stran, kjer lahko prenašaš ogromne datoteke. Vem da so to dosti uporabljali v Avstraliji ker majo neke ostre piratske fore, ne vem pa več linka.
Lahko narediš torrent.
Pa nek anonfile stran, kjer lahko prenašaš ogromne datoteke. Vem da so to dosti uporabljali v Avstraliji ker majo neke ostre piratske fore, ne vem pa več linka.
Lahko narediš torrent.
pirat ::
Zapeči na DVD in pošlji z navadno pošto iz Rovinja. Samo ko boš kupil znamko pa vrgel kuverto v kaslc imej kapo s šiltom al pa hoodie s kapuco.
xseki ::
Mogoče bi lahko rental kak VPS v državi, ki nima teh internetnih zakonov in podobnega... Če se ne motim, so te največje piratske strani hostane na Sejšelih...
jotunn2 ::
Zaenkrat sem na hitro v virtualcu na mojem laptopu postavil ubuntu server s apache serverjem in konfiguriral TOR hidden service. Problem je v tem da tukaj moram 100% zaupat apache oz. samemu OS da nima kaksnega 0day... Res pa je da moj virtualec je odprt samo tor porte navzven. Pa seveda zaupat moram TOR omrezju.(to mislim da lahko).
Pri vsem tem je najvecji problem tisto odebeljeno in tvoje prepricanje da lahko zaupas TORu. Ce komu, ravno temu ne mores.
Drugace pa kako... kupis kljuc, skopiras file gor, zapakiras v pismo in ga oddas. Glede na tvoje znanje racunalnistva in predvsem naivno zaupanje stvarem, ki ze lep cas niso niti priblizno varne, bo usb kljuc v pismu dalec dalec najbolj anonimno.
A. Smith ::
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
c3p0 ::
TORu lahko zaupaš, dokler si mali kriminalček, nekako ne vidim da bi SLO policija/sodstvo prišlo do tvojih podatkov. Če si npr. zanimiv kaki CIA, manj.
val46 ::
In zakaj bi se sploh trudi kaj takega naredit? Mislim, govorim zase, pa verjetno še za veliko večino ostalih...Predvidevam, da ta file mora na drugi strani nekdo odpret, da se potem nekaj zgodi? Meni na kraj pameti ne bi prišlo, da bi odpiral en file, ki bi ma nekdo kar tako, za brez veze, poslal jaz pa te osebe niti ne poznam, še manj, da bi pričakoval kak file. Isto je s temi ključki ali DVDji. Ne vem, a vi bi kar vse kar vam nekdo po pošti pošlje vtaknili v svoj računalnik? Sploh če ne veste kdo in zakaj naj bi vam karkoli poslal? Malo čudno mi je vse skupaj, kako naj bi tista oseba na drugi strani sploh pogledala to, kar naj bi ji OP poslal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
GupeM ::
Za to imaš namenski offline PC, ki ti ga ni škoda. Še posebej če si tričrkovna varnostna agencija.
V katerokoli drugo napravo, ki je (ali ni) v omrežju, pa seveda tega ne bi nikoli vtikal.
V katerokoli drugo napravo, ki je (ali ni) v omrežju, pa seveda tega ne bi nikoli vtikal.
TheBlueOne ::
Predvidevam, da znas poslati majhno datoteko, velike pa ne?
Potem na veliko datoteko naredis kaksno mocnejso enkripcijo in kljuc posljes preko kaksnega varnega kanala. Lahko delas tudi dvojno enkripcijo in za kljuc uporabis se kaksen kanal. Od poste, emaila, glasovno itn.
Potem na veliko datoteko naredis kaksno mocnejso enkripcijo in kljuc posljes preko kaksnega varnega kanala. Lahko delas tudi dvojno enkripcijo in za kljuc uporabis se kaksen kanal. Od poste, emaila, glasovno itn.
MrStein ::
Ja, samo tako se bo videlo, da je on poslal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kako narediti stran anonimno?Oddelek: Informacijska varnost | 1230 (989) | bluefish |
» | Silk Road 3.0 namesto na Toru na I2POddelek: Novice / Kriptovalute | 14741 (10525) | bbbbbb2015 |
» | Ali si z vpn pro res anonimen na netu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26659 (24352) | poweroff |
» | Izšel TorBirdy, dodatek za anonimno branje e-pošteOddelek: Novice / Zasebnost | 3965 (3302) | enadvatri |
» | Nova različica brskalnika TorparkOddelek: Novice / Zasebnost | 5667 (4013) | poweroff |