Forum » Izdelava spletišč » IIS5.1 problem v XPjih
IIS5.1 problem v XPjih
Yeznick ::
Imam web server, ki temelji na IIS 5.1 v Windows XP. Imam vse popravke instalirane in firewall.
V log datoteki za web server sem opazil tole vrstico:
24.43.155.106 - - [24/Oct/2003] "GET /scripts/..%5c%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir HTTP/1.0" 500 0
Do tega direktorija uporabnik sploh nima dostopa. Kaj je hotel ta uporabnik narediti s to komando? Ali je morda to kaksen zlonameren poizkus?
Tista stevilka 500 na koncu pomeni Internal Server Error.
A kdo ve, kaj je to, kar se dogaja in kaj naj naredim.
V log datoteki za web server sem opazil tole vrstico:
24.43.155.106 - - [24/Oct/2003] "GET /scripts/..%5c%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir HTTP/1.0" 500 0
Do tega direktorija uporabnik sploh nima dostopa. Kaj je hotel ta uporabnik narediti s to komando? Ali je morda to kaksen zlonameren poizkus?
Tista stevilka 500 na koncu pomeni Internal Server Error.
A kdo ve, kaj je to, kar se dogaja in kaj naj naredim.
Yeznick
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
Seadoo ::
To so zlonamerni poizkusi Nimde, Code Red in drugih črvov.
Če maš pravilno skonfiguriran strežnik, zadnje popravke pa firewall in antivirus pol se nič bat.
Če maš pravilno skonfiguriran strežnik, zadnje popravke pa firewall in antivirus pol se nič bat.
alesrosina ::
pojdi na windowsupdate.com ter tudi na Microsoft search. Ker ti windows upldate ne updeta IIS ampak samo windowse.
svencbir ::
Če se IIS ni zrušil, potem je vse OK. Svetujem IIS 6 ki ga dobiš skupaj z Windows 2003. Je približno enako stabilen, sam za CodeRed pa Nimdo je pa bolj odporen.
rap3r ::
To tud mene zanima ja če gre lahko 6.0 na XP je
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Web server na Windows Server 2003Oddelek: Operacijski sistemi | 1709 (1709) | faganel |
» | Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnikaOddelek: Omrežja in internet | 2692 (2482) | ješ |
» | IIS 6.0 LOGOddelek: Operacijski sistemi | 1001 (972) | Mr.B |
» | Kje je novica?Oddelek: Slo-Tech | 1337 (1286) | Ziga Dolhar |
» | Win XP NTFS?Oddelek: Programska oprema | 1387 (1046) | andrej |