Forum » Problemi človeštva » Roe vs Wade končno v smeti?
Roe vs Wade končno v smeti?
Temo vidijo: vsi
Phantomeye ::
Eni se tle ne zavedajo, da splavi obstajajo odkar obstajamo ljudje. In ne bodo prenehali obstajati. Kar ta zakon (in podobni zakoni) omogoča je, da ima ženska možnost do varnega splava. Z uporabo moderne medicine in farmakologije, in ne doma v kopalnici z uporabo obešalnika za cunje oz. sumljivih domačih zvarkov.
Gagatronix ::
Res je. Ze stari Egipcani so imeli zvarke s katerimi so znali sproziti spontani splav, da o rastlini, ki so jo uporabljali stari Rimljani niti ne govorim, ker je zaradi take uporabe postala izkoreninjena vrsta.
In zdaj se nekateri kurcijo glede stvari, ki se jih osebno ne ticejo.
Najprej zenskam prepovedat splav. Potem prepovedat da imajo osebe istega spola soglasne spolne odnose. Itd itd. A to gremo nazaj do tam ko so bili crnci se lastnina ?
Res mi je zanimiva ta republikanska fascinacija nad spolnimi organi drugih ljudi. /s
In zdaj se nekateri kurcijo glede stvari, ki se jih osebno ne ticejo.
Najprej zenskam prepovedat splav. Potem prepovedat da imajo osebe istega spola soglasne spolne odnose. Itd itd. A to gremo nazaj do tam ko so bili crnci se lastnina ?
Res mi je zanimiva ta republikanska fascinacija nad spolnimi organi drugih ljudi. /s
nagobčnik ::
Gagatronix je izjavil:
Okviren opis mentalitete Republikancev: Vsako zivljenje je sveto! Dokler se ne rodi! Potem se nam zanj jebe!
No... v resnici je njihovo stališče bolj:
"Dolžni smo zaščititi tiste, ki se sami ne morejo braniti"
Men se ravno ne zdi, da ima kdo pravico "branit" nezaželene goste v tujih telesih pred odstranitvijo od tam (z drugimi besedami: diktirati, koga ali kaj morajo drugi ohranjati v svojih telesih). Pa so lahko ti gostje karkoli.
Gagatronix je izjavil:
Okviren opis mentalitete Republikancev: Vsako zivljenje je sveto! Dokler se ne rodi! Potem se nam zanj jebe!
Tu bi še dodal, da se očitno po njihovem dojenčki že znajo braniti (vsaj glede na zvezne države, kjer so "uspešni"):
Column: States with the worst anti-abortion laws also have the worst infant mortality rates
Če dodamo še smrti nosečnic in mater, so tudi pri vrhu zvezne države z najmanj dostopnim splavom, ampak one verjetno niso preveč pomembne, ker bi se lahko nekako branile (morda s splavom v drugi zvezni državi). Če ob teh prizadevanjih na račun reševanja zarodkov pobiješ več dejanskih dojenčkov in žensk, verjetno rezultat ni najbolj ugoden, učinkovit, pa tudi moralnost je zelo vprašljiva.
mr_chai ::
Phantomeye je izjavil:
Roe vs Wade mora pasti. To je tiranija zvezne vlade, kjer hoče peščica elit odločati za celotno ZDA. Če bi morale dati vse zvezne države soglasje k vojaški intervenciji, bi bili ZDA najbolj pacifistična velesila vseh časov. Ker odločajo elite v Washingtonu pa imamo vojno za vojno.
Zakaj bi moral krščanski in tradicionalni Teksas legalizirati uboj človeka v maternici, če so prebivalci proti? Če želijo v Virginiji ubijati nerojene otroke naj ne silijo v legalizacijo zločina še ostalih.
V Sloveniji imamo to presenetljivo dobro urejeno, glede na to da smo 45 let živeli pod tiranijo ateističnega klera. Uboj človeka v maternici je dovoljen "samo" do 10 tedna, kar je v primerjavi z nekaterimi državami v ZDA še presenetljivo malo. Seveda pa je splav nekaj proti čemur se moramo humanisti vseh barv odločno boriti.
Jedt kot humanist se bom boril, da si nihce ne lasti zenskih teles, temvec le one same. Kar tebe naredi fasista, mar ne?
Jaz kot humanist, se bom boril, da si ne bo nihče lastil nerojenega otroka. Če je v njih, še ne pomeni, da ga lahko kar ubijejo. Sem za kontracepcijo in proti splavu. In sploh nisem veren.
Posiljevalci navadno ne uporabljajo kontracepcije. Kako točno tvoje nasprotovanje splavu in podpora kontracepciji pomaga takšni ženski v stiski? Ali pa da je otrok brez udov, ali pa da se se mu srce ni razvilo kot bi se moralo.
Lahko je furat nek moral high ground, ko neka tuja situacija nate popolnoma nič ne vpliva.
In zaradi nekaj edge caseov naj pobijemo kar vse zarodke ? Ja če je primer posilstva, potem gre za poseben primer. Jaz otroka še vedno ne bi ubijal, bi pa tu država morala stopiti zraven in zagotoviti otroku ustrezno podporo. Predvsem pa nudit 24/h podporo taki posiljeni ženski, predvsem psihološko.
Mama se seveda lahko odpove takemu otroku, ampak naj se najde zanj nadomestna mama ali pač rejništvo.
Poglejte si primer Nika Vujačiča, človek se je rodil praktično brez rok in nog, pa se še vedno smeji in uživa življenje. Kaj če bi se njegova mama odločila za splav ? Dejmo življenju priložnost. Imam kolegico, ki se ji je rodil otrok z neko napako v mentalnem razvoju, vedno bo nekje na nivoju 5 letnika, ampak otrok se smeji, diha, uživa življenje. In za take imamo tudi posebne ustanove, ki so tukaj, da pomagajo takim otrokom in mamam, da lahko mama normalno funkcionira naprej v življenju.
Ko bos ti nosec in 9 mesecev nosil rezultat posilstva ali pa otroka za katerega ves, da se bo rodil z motnjami v razvoju, bodi pa glasen.
Ženske so dolžne rojevat, tud če ne želijo rojevat, da lahko on gleda enga, kako se smeji in uživa življenje. Zakaj pa ne bi gledal namest tega pač enga drugega, ki ga je rodila mati, ki ga je hotela rodit? Sej jih je dost, lahk jih zbiraš. Med več milijardami boš že našel dost takšnih, ki ti bodo všeč.
Ja če je primer posilstva, potem gre za poseben primer. Jaz otroka še vedno ne bi ubijal, bi pa tu država morala stopiti zraven in zagotoviti otroku ustrezno podporo. Predvsem pa nudit 24/h podporo taki posiljeni ženski, predvsem psihološko.
Čist tako me zanima tvoje mnenje. A tej ženski bi vsaj dal tudi kako denarno nadomestilo za 9 mesecev dodatnih travm in bolečin zarad suženjske donositve, ki bi tebe osrečevala, al samo gore keša za 24/7 psihiatra, da bolj on služi na tej situaciji, medtem ko njo silimo, da brezplačno donosi produkt posilstva in po možnosti še svojo službo pusti ob strani? Ideja mi je ogabna, sam zanima me, kolk nizko bi ti prisilo ženske dejansko kompenziral, al mora bit hodeči inkubator res čisto na vse načine nategnjen?
Ja če je primer posilstva, potem gre za poseben primer. Jaz otroka še vedno ne bi ubijal, bi pa tu država morala stopiti zraven in zagotoviti otroku ustrezno podporo. Predvsem pa nudit 24/h podporo taki posiljeni ženski, predvsem psihološko.
Čist tako me zanima tvoje mnenje. A tej ženski bi vsaj dal tudi kako denarno nadomestilo za 9 mesecev dodatnih travm in bolečin zarad suženjske donositve, ki bi tebe osrečevala, al samo gore keša za 24/7 psihiatra, da bolj on služi na tej situaciji, medtem ko njo silimo, da brezplačno donosi produkt posilstva in po možnosti še svojo službo pusti ob strani? Ideja mi je ogabna, sam zanima me, kolk nizko bi ti prisilo ženske dejansko kompenziral, al mora bit hodeči inkubator res čisto na vse načine nategnjen?
Desnicarjev ne zanima dobrobit zensk. Nikdar jih ni. Zato mi je se toliko bolj nerazumljivo, da se med desnicarji znajdejo tudi zenske. Gaslighting in indoktrinacija od malih nog, ocitno.
Reycis ::
Sem radikalni desničar. Nisem apriori proti splavu. Vsekakor sem za to, da bi vsak človek na svet prišel zaželjen. Problem pri svobodni odločitvi ženske do splava je ta, da ima to družbeno škodljive posledice. Glavni razlog za to je narava ženske, ki je v primerjavi z moškim sebična, slabotna, nevrotična in moralno inferiorna. Prosti dostop do splava je za veliko večino žensk orodje, da se "znebijo" neprijetnih posledic nespametnih dejanj. Iz podobnih razlogov sem tudi proti kakrnikoli enakosti žensk v družbi. V principu se mi enakost zdi pravilna in moralna stvar ampak ko vidimo kakšne posledice ima to za družbo (npr. nastajanja novih družin praktično ni več) je pač potrebno sprejeti nekatere kompromise. Ženske enostavno niso dorasle temu, da bi lahko imeli enakost. Žal mi je za tisti mali procent njih, ki so izjeme in samo nejeverno opažajo razvoj dogodkov.
P.S. trenutno vseeno podpiram enakost žensk. Kot prvo nas je mnogo preveč in v tej fazi bo "enakost" zabila rodnost v poden. Še mnogo bolj kot je že. Kot drugo pa nam bo ta praktični eksperiment ponovno pokazal in osvežil spomin na staro znanje, da ženske enakosti ne morejo imeti.
P.S. trenutno vseeno podpiram enakost žensk. Kot prvo nas je mnogo preveč in v tej fazi bo "enakost" zabila rodnost v poden. Še mnogo bolj kot je že. Kot drugo pa nam bo ta praktični eksperiment ponovno pokazal in osvežil spomin na staro znanje, da ženske enakosti ne morejo imeti.
Diversity is our greatest strength
Tebi je pa zupnik zabil tica do mozganov ko si ministriral kaj ?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: shmandi ()
AmokRun ::
Gagatronix je izjavil:
Desnicarjev ne zanima dobrobit zensk. Nikdar jih ni. Zato mi je se toliko bolj nerazumljivo, da se med desnicarji znajdejo tudi zenske. Gaslighting in indoktrinacija od malih nog, ocitno.
Pravi levičar, ki navija za pobijanje nerojenih žensk...
Malidelničar ::
Sem radikalni desničar. Nisem apriori proti splavu. Vsekakor sem za to, da bi vsak človek na svet prišel zaželjen. Problem pri svobodni odločitvi ženske do splava je ta, da ima to družbeno škodljive posledice. Glavni razlog za to je narava ženske, ki je v primerjavi z moškim sebična, slabotna, nevrotična in moralno inferiorna. Prosti dostop do splava je za veliko večino žensk orodje, da se "znebijo" neprijetnih posledic nespametnih dejanj. Iz podobnih razlogov sem tudi proti kakrnikoli enakosti žensk v družbi. V principu se mi enakost zdi pravilna in moralna stvar ampak ko vidimo kakšne posledice ima to za družbo (npr. nastajanja novih družin praktično ni več) je pač potrebno sprejeti nekatere kompromise. Ženske enostavno niso dorasle temu, da bi lahko imeli enakost. Žal mi je za tisti mali procent njih, ki so izjeme in samo nejeverno opažajo razvoj dogodkov.
Se strinjam, sva že dva. Takšnih stališč bo vedno več, ne skrbi.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
dice7 ::
Super povedano. Zal se moderni svet s tabo ne strinja. Ampak brez skrbi, obstajajo po svetu koticki, kjer se bos pocutil, kot doma. Savdska arabija je pravi kraj za tvoj nacin razmisljanja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dice7 ()
Pa Afganistan. Ampak tam ga utegne Da3sh skrajsati za glavo, kar pa se mu verjetno ne bi kaj prida poznalo, saj je vec kot ocitno ne uporablja.
Phantomeye je izjavil:
Roe vs Wade mora pasti. To je tiranija zvezne vlade, kjer hoče peščica elit odločati za celotno ZDA. Če bi morale dati vse zvezne države soglasje k vojaški intervenciji, bi bili ZDA najbolj pacifistična velesila vseh časov. Ker odločajo elite v Washingtonu pa imamo vojno za vojno.
Zakaj bi moral krščanski in tradicionalni Teksas legalizirati uboj človeka v maternici, če so prebivalci proti? Če želijo v Virginiji ubijati nerojene otroke naj ne silijo v legalizacijo zločina še ostalih.
V Sloveniji imamo to presenetljivo dobro urejeno, glede na to da smo 45 let živeli pod tiranijo ateističnega klera. Uboj človeka v maternici je dovoljen "samo" do 10 tedna, kar je v primerjavi z nekaterimi državami v ZDA še presenetljivo malo. Seveda pa je splav nekaj proti čemur se moramo humanisti vseh barv odločno boriti.
Jedt kot humanist se bom boril, da si nihce ne lasti zenskih teles, temvec le one same. Kar tebe naredi fasista, mar ne?
Jaz kot humanist, se bom boril, da si ne bo nihče lastil nerojenega otroka. Če je v njih, še ne pomeni, da ga lahko kar ubijejo. Sem za kontracepcijo in proti splavu. In sploh nisem veren.
Posiljevalci navadno ne uporabljajo kontracepcije. Kako točno tvoje nasprotovanje splavu in podpora kontracepciji pomaga takšni ženski v stiski? Ali pa da je otrok brez udov, ali pa da se se mu srce ni razvilo kot bi se moralo.
Lahko je furat nek moral high ground, ko neka tuja situacija nate popolnoma nič ne vpliva.
In zaradi nekaj edge caseov naj pobijemo kar vse zarodke ? Ja če je primer posilstva, potem gre za poseben primer. Jaz otroka še vedno ne bi ubijal, bi pa tu država morala stopiti zraven in zagotoviti otroku ustrezno podporo. Predvsem pa nudit 24/h podporo taki posiljeni ženski, predvsem psihološko.
Mama se seveda lahko odpove takemu otroku, ampak naj se najde zanj nadomestna mama ali pač rejništvo.
Poglejte si primer Nika Vujačiča, človek se je rodil praktično brez rok in nog, pa se še vedno smeji in uživa življenje. Kaj če bi se njegova mama odločila za splav ? Dejmo življenju priložnost. Imam kolegico, ki se ji je rodil otrok z neko napako v mentalnem razvoju, vedno bo nekje na nivoju 5 letnika, ampak otrok se smeji, diha, uživa življenje. In za take imamo tudi posebne ustanove, ki so tukaj, da pomagajo takim otrokom in mamam, da lahko mama normalno funkcionira naprej v življenju.
Zanositev zaradi posilstva ni edge case - in potencialne anti-abort zakonodaje teh primerov ne dajejo kot izjeme, to kot prvo. Drugo pa kaj - boš ure in ure zasliševal neko žensko, da se boš na njenem mestu odločil? Mislim, a ti konceptualno res ni jasno, da ženska, ki bo želela splav, bo naredila _VSE_ kar lahko, da bo splavila. In edino, kar dosežeš s to zakonodajo je, da minimiziraš njeno preživetje.
Otrok, ki ni sposoben skrbet za samega sebe je dosmrtno breme. Ampak kot sem že rekel, tebi je lahko podpirat splav, ker nikoli ne boš v tej situaciji.
Moj fotr je umrl za ALS. Na določeni točki ON ni imel normalnega življenja in MI nismo imeli normalnega življenja. Kljub vsem ustanovam in asistentom in vsem. Vse stvari v življenju moraš načrtovati okoli takšnega otroka. Do svoje smrti. Dokler sam ne boš v podobni situaciji tega ne boš razumel, niti konceptualno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Pithlit ::
Malidelničar je izjavil:
Se strinjam, sva že dva. Takšnih stališč bo vedno več, ne skrbi.
A veš kolk je fajn vedet da vas je takih kretenov vedno manj? Jokice k jih je na smrt strah žensk.
Me pa mal zanima kam je Hipatija poniknila. Verjetno res ni fajn videt strankarskih kolegov ki teptajo tvoje pravice (pa jih kljub temu malikovat).
Life is as complicated as we make it...
Sem radikalni desničar. Nisem apriori proti splavu. Vsekakor sem za to, da bi vsak človek na svet prišel zaželjen. Problem pri svobodni odločitvi ženske do splava je ta, da ima to družbeno škodljive posledice. Glavni razlog za to je narava ženske, ki je v primerjavi z moškim sebična, slabotna, nevrotična in moralno inferiorna.
To po svoji mami sodiš? Katera družba bi pa bila najboljši primer družbe, ki je te "družbeno škodljive posledice" eliminirala? Poljska, Teksas, Afganistan, katera četrta? Zakaj pa ne bi poskusila družba kaj vložiti v spodbudo žensk, da bi bilo manj splavov, korenček namesto palice, ki se je 100x izkazala za slabo? Recimo kakšnih 3k € vsaki ženski, ki donosi. Če tako krvavo rabimo nove otroke, pa jih ni kje dobit, bi moralo bit vredno, ne moreš na življenjih zarodkov (pa tud jajčec in semečec) šparat. Al bi morale pa ravno "sebične, moralno inferiorne, slabotne, nevrotične" ženske sprejemati družbeno odgovorne odločitve, od katerih nimajo nobene lastne direktne koristi, medtem ko se ostalim lahko fučka in furajo individualnost preko vsega.
Prosti dostop do splava je za veliko večino žensk orodje, da se "znebijo" neprijetnih posledic nespametnih dejanj.
To nespametno dejanje sicer ni samo od žensk, odpravljajo pa v tem primeru samo one neprijetne posledice, ja. Drugače pa enako velja za velik del zdravstva. Biciklist, ki se prostovoljno spušča po strmih gozdnih poteh z norimi hitrostmi in se polomi? Ni problema, odpravimo neprijetne posledice zlomljenih udov. Debeluh, ki se nažira tako, da ne more hodit? Izvoli operacijo želodca in elektro voziček. Ženska, ki bi rada odpravila neprijetne posledice svojih dejanj in dejanj svojega spolnega partnerja? Ni šans!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nagobčnik ()
Desnicarji ne smete vec masturbirat, ker s tem zapravljate dragoceno semensko tekocino!
Mimogrede... Ali se pri nas oče lahko odpove otroku, če ga ne želi in ženska noče splaviti? Ali pač mora sprejeti posledice svojih dejanj in živeti v suženjstvu (preživnina in podobno)?
AmokRun: S preživnino je v Sloveniji kar sem jaz slišal veliko sranja in je dejansko veliko očetov ne plačuje.
Malidelničar je izjavil:
AmokRun: S preživnino je v Sloveniji kar sem jaz slišal veliko sranja in je dejansko veliko očetov ne plačuje.
Verjetno nočejo biti sužnji. Ampak to ne odgovori na moje vprašanje.
Malidelničar je izjavil:
Verjetno nočejo biti sužnji. Ampak to ne odgovori na moje vprašanje.
Kompleksno vprašanje, ampak v večini primerov gre za skupno odločitev - ali obdržita otroka ali ne. Največkrat gre za situacijo, kjer gresta partnerja narazen, otrok je pa že rojen. In potem en vzgaja otroka, drug partner pa plačuje preživnino.
Ampak se strinjam, da bi oče otroka moral imeti več besede pri vprašanju glede splava. Oz. nadaljnjih zadevah povezanih s stroški (preživnine)
kuglvinkl ::
Phantomeye je izjavil:
Očitno je čisto neodvisno od foruma, medija - povsod obstajajo batshit crazy ljudje
Zakaj bi moral krščanski in tradicionalni Teksas legalizirati uboj človeka v maternici, če so prebivalci proti?
Dokler ni 100% prebivalcev proti - predvsem 100% žensk - potem prebivalci niso proti. Proti je kvečjemu del prebivalstva, ki se jih splav ne tiče - ko bodo pa v situaciji, ko ga bodo potrebovali - bodo pa že našli način - hkrati pa še naprej furali naprej svojo hinavsko agendo.
Legalizacija splava pomeni, da imaš pravico do splava, ne da ima država pravico, da ljudi masovno sili v splave.
Tko kot Orbanov buzerant, ki je hotu spizdit iz orgije. Strahopeten buzl, ki cez dan fingira kot botec proti lgbt.
Your focus determines your reallity
Akira_ ::
RKC spizdi iz moje maternice. Tako nekako je bil slogan naših bork za pravico nadzora nad lastnim telesom.
Sploh pa je fascinantno kako je za te dušebrižnike življenje sveto samo za čas dokler je v matrnici. Potem pa jebite se, kaj me briga če je mati samohranilka, ki živi v posrani luknji in otrok živi v pomankanju. Prej bi mislila!
Sploh pa je fascinantno kako je za te dušebrižnike življenje sveto samo za čas dokler je v matrnici. Potem pa jebite se, kaj me briga če je mati samohranilka, ki živi v posrani luknji in otrok živi v pomankanju. Prej bi mislila!
Miha49 ::
Phantomeye je izjavil:
Splav tak ni obvezen, samo pravica je, ni dolžnost.
RKC spizdi iz moje maternice. Tako nekako je bil slogan naših bork za pravico nadzora nad lastnim telesom.
Se posebej preden jo je posilu!
Miha49 ::
Moramo tuidi povedati da v Ameriki ne poznajo porodniške ker otrok ko je rojen lahko umre ker morajo starši delati, to je njim vseeno.
Rofl kakšne borke, kje ti živiš. Šestdesetih in sedemdesetih ni več.
Zdaj se zadeve obračajo.
Kinder, Küche, Kirche se vrača. Neizogibno and you cannot do anything about it.
Vaš boj in boj Simone de Beauvoir je bil zaman.
pandin99 ::
Malidelničar je izjavil:
Kdo pa bo plačal? Povprečna plača tega ne dovoljuje
Malidelničar je izjavil:
Kinder, Küche, Kirche se vrača.
V cerkev ze hodis, samo kuhat se nauci pa zanosi, pa bos uzival v svoji namisljeni idili. Potem ti bodo pa tablete prijele, pa bos pogruntal, da si vse samo sanjal.
Malidelničar je izjavil:
Kdo pa bo plačal? Povprečna plača tega ne dovoljuje
Ni preprosto ampak vedno več ljudi se odloča za to. Jih kar nekaj poznam v Sloveniji. Je pa res da ni čisto isto kot homeschooling ali pa stay-at-home-mom trend v ZDA, to je res. Ampak davčno breme in dejstvo, da se praktično ne splača več, da oba zakonca delata, vedno več ljudi napeljuje k temu.
Seveda imaš prav: enim se izide enim tudi ne. Nisem rekel, da je preprosto.
Verjetno bo sedaj pod levo vlado še težje, ker oni zanikajo družinsko politiko in vse vidijo samo skozi socialno politiko (podpora nekaterim, davčni primež ostalim).
Da se ameri veselo vracajo v petdeseta leta dvajsetega stoletja res ni napredek, ampak tezko nazadovanje. Saj vem, da si nekateri tega zelite, ampak se boste morali kar tja preselit. Aja, politika do priseljencev v petdesetih ni bila tako prijazna.
joze67 ::
Spet se moški kregamo o tem, kaj sme in česa ne sme ženska storiti.
Najprej, gre za sodbo vrhovnega sodišča in ne za zakon. So pa demokrati imeli vrsto let časa, da stvar ustrezno uzakonijo. Nazadnje (pa četudi morda edino) pod svetim Obamo, ko so imeli ustrezne večine povsod. Samo se Obami pač ni več zdelo vredno ukvarjati s tem. Morda zato, ker ni hotel priti v zgodovino kot ta, ki je uzakonil umor. Kot mnogi vidijo splav. Morda tudi on.
No in ker niso tega uzakonili, ko bi lahko, je za spremembo dovolj 5 glasov namesto dvojna večina v dveh domovih. Pet glasov nastavljenih birokratov, kot bi rekli izvornodemokratični Brekiterji, namesto dvojne večine izvoljenih (no vsaj ene večine izvoljenih) predtsavnikov ljudstva.
Tu za demokrate še posebej velja stara modrost, da ko s prstom kažejo na repubikance, ostali prsti kažejo nanje.
Najprej, gre za sodbo vrhovnega sodišča in ne za zakon. So pa demokrati imeli vrsto let časa, da stvar ustrezno uzakonijo. Nazadnje (pa četudi morda edino) pod svetim Obamo, ko so imeli ustrezne večine povsod. Samo se Obami pač ni več zdelo vredno ukvarjati s tem. Morda zato, ker ni hotel priti v zgodovino kot ta, ki je uzakonil umor. Kot mnogi vidijo splav. Morda tudi on.
No in ker niso tega uzakonili, ko bi lahko, je za spremembo dovolj 5 glasov namesto dvojna večina v dveh domovih. Pet glasov nastavljenih birokratov, kot bi rekli izvornodemokratični Brekiterji, namesto dvojne večine izvoljenih (no vsaj ene večine izvoljenih) predtsavnikov ljudstva.
Tu za demokrate še posebej velja stara modrost, da ko s prstom kažejo na repubikance, ostali prsti kažejo nanje.
Tu se gre, da skupina devetih starih prdcev (povprecna starost sodnika SCOTUS je 81 let) odloca za 330 milijonov americanov. Se ti to ne zdi sporno ?
Poldi112 ::
Kaj je tu spornega? Menda želiš modre ljudje na čelu?
Ali bi raje najstnike?
Sicer pa da vidimo, kako intenzivno bo val te napredne katolibanske kulture pljusknil v Evropo.
Ali bi raje najstnike?
Sicer pa da vidimo, kako intenzivno bo val te napredne katolibanske kulture pljusknil v Evropo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Starim prdcem je najlazje srat, ker vedo, da jih bo kmalu pobralo, pa se jim sladko jebe. Mlajse generacije bodo pa morale cistiti njihovo sranje.
Kaj je tu spornega? Menda želiš modre ljudje na čelu?
Ali bi raje najstnike?
V bistvu nam delajo uslugo, če razumeš.
Evo to je ena ameriška histeričarka:
https://twitter.com/obianuju/status/152...
P.S. Aja kdo je vse to omogočil, you say?
Donald Trump.
Legenda.
https://twitter.com/obianuju/status/152...
P.S. Aja kdo je vse to omogočil, you say?
Donald Trump.
Legenda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
joze67 ::
Gagatronix je izjavil:
Tu se gre, da skupina devetih starih prdcev (povprecna starost sodnika SCOTUS je 81 let) odloca za 330 milijonov americanov. Se ti to ne zdi sporno ?
Saj se ne. Oni rešujejo pravni problem. Gre za strokovno, ne politično odločitev
Sporno je - kot sem napisal - da bi to lahko politično rešili, pa se nekomu ni dalo. Sadj bodo vsi drugi krivi.
To je politicno preseravanje, kot vedno, ko republikanci stegnejo jezik. Derejo se o svetosti zivljenja. Dokler je v maternici. Potem se jim gladko jebe, dokler dete ne odraste dovolj, da zacne placevati davke. Da na matere gledajo samo kot na hodece stroje za rojevanje je pa ze na dalec jasno.
nurmaln ::
Gagatronix je izjavil:
Men se ravno ne zdi, da ima kdo pravico "branit" nezaželene goste v tujih telesih pred odstranitvijo od tam (z drugimi besedami: diktirati, koga ali kaj morajo drugi ohranjati v svojih telesih). Pa so lahko ti gostje karkoli.
Kaj pa vem... kaj pa če 'for the sake of argument' vzameva en teoretičen primer:
Ženska je noseča 6,5 mesecev. To je čas ko otrok izven maternice že lahko preživi z medicinsko pomočjo, hkrati pa mnogi zagovorniki absolutne pravice do splava pravijo, da lahko ženska naredi kar želi. Zdaj pa... recimo da ženska odreče 'gostoljublje' otroku (lahko rečemo tudi zarodku če je to komu ljubše).
Ali je dopustno, da ženska opravi klasičen late-term splav, pri katerem otroka najprej ubijejo, potem še v maternici razkosajo in po kosih potegnejo iz telesa matere?
Ali pa ima ta ženska samo pravico, da tega otroka, z medicinsko pomočjo odstrani iz telesa, pa se potem zdravniki borijo za otrokovo preživetje?
Zagotovo je v začetku nosečnosti ekstrakcija zarodka/otroka praktično neločljiva od prekinitve_življenskskih_funkcij/uboja zarodka/otroka. V nekem trenutku pa ti dve stvari nista več nujno povezani. Ko torej pride do tega trenutka, ali ima mama samo pravico da zahteva ekstrakcijo, ali sme naročiti tudi uboj?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Gagatronix je izjavil:
Ne bo držalo. Odločitve o tem kakšen bo zakon sprejema zakonodajalec. Ti so izvoljeni na volitvah (če imaš kak boljši sistem kar predlagaj). Vrhovno sodišče podaja samo interpretacijo ustave in zakonov. In trenutna zasedba vrhovnega sodišča je očitno mnenja, da je v preteklosti prišlo do napačne interpretacije.
Gagatronix je izjavil:
To je politicno preseravanje, kot vedno, ko republikanci stegnejo jezik. Derejo se o svetosti zivljenja. Dokler je v maternici. Potem se jim gladko jebe, dokler dete ne odraste dovolj, da zacne placevati davke. Da na matere gledajo samo kot na hodece stroje za rojevanje je pa ze na dalec jasno.
Ja. Demokrati imajo radi svoje žene, mame, sestre, hčerke. Republikanci pa imajo svoje žene, mame, sestre in hčerke samo za hodeče stroje za rojevanje. Fak no, a je vaš svet res tako preprost?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
Gagatronix je izjavil:
Saj ne rabis vedno sproti dokazovati, da so ti republikanci sprali mozgan.
Odličen argument si podal.