» »

type='checkbox'

type='checkbox'

Uporabnik ::

Ne kapne mi kako bi nardil naslednje:

Imaš vrsto iz baze potegnjenih zapisaov, ki imajo pred samo checkboxe

[] 1
[] 2
[] 3
[] 4
...
checkboxe generiraš z loopom, npr:
<input type="checkbox" name="oznaci" value="<?=$re['id']?>"><br>

kako narest da bo prepoznal več oznak (če odkljukaš več polj) in ne samo zadnje?

edino kar mi pade na pamet da bi spreminjal tudi name... bi šlo še kako drugače?

Packač ::

Upam da sm re prov zastopu, kr je mal čudn napisan no.

Probi ti z Radio Groupom:
<input type="radio" name="RadioGroup1" value="radio">
...

name pa more bit isti v vseh.

Seadoo ::

Ne če hoče met checkboxe, pol morajo bit check boxi, da jih lahko izbere več.

Moreš dat različna imena, ja.

mislim, da se da tud z istimi, vsaj tko sm en enih straneh gledu...

Ubistvu ni treba komplicirat al pa bolj natančno razlož kaj te muči. Kakšno skripto delaš?

Če se da z istimi mi povej k me zanima.

Če ne veš tud teb ni treba komplicirat.

Tist k zna bo že vedu kaj hočem.

Tjulenj ::

pri name dodaj še eno spremenljivko (counter, karkoli unique pa spreminjajočega se)

Mah krneki. Lj kokr se men zdi to ni možen. Če maš name="krneki" dobiš to vn pol iz forme z $_POST['krneki'], in ne vem kako bi zdej ti več podatkov dubu v eno spremenljivko, edino če vse skupaj združiš in potem podatkem explovdaš in jih dobiš v arraye, ampak ne vidim smisla.

glavic ::

a mogoče tole misliš ??
Musselli bizi

Ja to sm mislu.
Če grejo cifre po vrsti je ok (to bi tud jst naredu).

Kako pa v primeru teh dveh variant:

(1) če bi naredil brez tistih cifer za check (_3)

(2) če bi ble cifre za check ampak ne bi bile po vrsti, in tudi ne od 1 do n, npr 23, 2, 10, 34. (v bistvu bi potem delal najbrž z ${$spremenljivka})

Pa prilimaj source, če ni pod copyrightom :)

edino kar mi pade na pamet da bi spreminjal tudi name... bi šlo še kako drugače?

A nebi že enkrat razumu da ne morš drugač???? Al te pa jst čist narobe zastopm. Sploh nevem kaj bi ti rad. Ldje ti hočjo pomagat tko kt naprimer Glavic ti pa se naprej neki godrnjas. Kaj za vraga te mot če ima vsak check box drug ime. Kako si ti to sploh predstavljaš. Lj ti pokažem na primeru:

$ha = "bla";
$ha = "blaaaaa"
$ha = "blaaaaaaaaaaa"

echo $ha;

Zdej mi pa povej kaj boš dubu vn!!!

...no in isto je z tvojimi checkboxi. Pa upam da si me razumu kaj sm ti hotu s tem povedat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Packač ()

Uporabnik: jaz sem enkrat potreboval neki takega in sem zadevo rešil z uporabo ${'ime'.$spremenljivka}. Če ti pa indeksi ne tečejo po vrsti, pol pa moreš v nek hidden input zapisat vse indekse, s tem da imena hidden inputov tečejo po vrsti.

recimo:
input type=hidden name=hidden1 value=22
input type=hidden name=hidden2 value=15
input type=checkbox name=chekbox22 value='krneki'
input type=checkbox name=chekbox15 value='krneki druzga'

in v php kodi:
${'checkbox'.$hidden1};
${'checkbox'.$hidden2};

Če pa ne veš niti, koliko bo teh checkboxov, pol v še en hidden vpišeš število (ker pri generiranju strani pa definitivno moreš vedet oz. znat preštet, kolko si jih zgeneriral) in se pol v for zanki sprehodiš le do tistega števila.

Upam da ti je zdej vse jasno.

p.s.: Meni ni jasno, kako lahko na tem forumu pišem inpute in hkrati uporabljam znake < in >.

ToniT ::

Preberi ta članek!

Izvleček:

<pre class="brush:html">&lt;p&gt;&lt;i&gt;To je st.koda&lt;/i&gt;&lt;/p&gt;</pre> 

je zelo uporabna zadevica, če želite nekomu pokazati na praktičnem primeru, kako naj naredi neko kodo. Torej, če nočete, da neka koda vpliva na izgled sporočila uporabite ta ukaz. Tam kjer piše "jezik", pa lahko vstavite enega od naslednjih jezikov: c, php, java, javascprit, vb, perl, pascal ali html, seveda odvisno od tega kateri jezik boste upodobili. Oznako jezika lahko tudi spustite, vendar vam sistem v tem primeru vaše umetnine ne bo pobarval.

Slike ki jih naložimo na Slo-Tech imajo zaporedne številke. Če želite sliko iz Slo-Techa prikazati v forumu, enostavno napišite

uporabnik: jaz te ne razumem čisto najbolje...
v mojem primeru ni važno katero število je ampak bo scripta pogledala vse checkboxe z name="check_CIFRA", kjer cifra ne sme biti enaka od ostalih v formi .... kajti če imaš checboxe z enakimi imeni v formi ti izbere samo zadnjega (to si ze sam ugotovil) ....

koda primera, ki ni copyright [:\\ ]
Musselli bizi

ToniT: Hvala. Če mi verjameš, sem šel pogledat v članek, ampak nisem pregledal celega - torej tudi tega dela ne. Sem pa si mislu, da mora biti nekje razloženo.

No sedaj ko znam:
<input type=hidden name=hidden1 value=22>
<input type=hidden name=hidden2 value=15>
<input type=checkbox name=chekbox22 value='krneki'>
<input type=checkbox name=chekbox15 value='krneki druzga'>
in v php kodi:
${'checkbox'.$hidden1};
${'checkbox'.$hidden2};

uporabnik: a bi lahko še 1x točno povedal kaj hočeš ???
Musselli bizi

Ma sej kool. Hvala vsem za odgovore. Trenutno mam preveč vročine, da bi lahk sploh še kej razmišlu...

Ziga Dolhar ::

Lepo array.

input ... name="polje[x]" ...

X lahko vpišeš ročno, ali pa ga pustiš praznega. V PHPju potem dostopaš do polja $_POST['polje'][x].

--

Ma ... prepozno :/ :)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

McAjvar ::

zivjo! morda bi bilo fino, ce bi poskusil tudi pri tu: http://www.php.net/manual/en/faq.html.php. glej predvsem tocko 3, pa tudi ostale so uporabne. svetujem ti, da vsaj na kratko vsake toliko preletis php manual. vsaj nekaj taksnih strani, kot na zgornjem linku, pa pri funkcijah je zanimivo prebrati opise, kaj kaka funkcija pocne. to je uporabno, da ko rabis kako funkcijo, samo malo po spominu pobrskas, ce si kaj podobnega ze kje videl. in potem se spomnis, da nekaj ze obstaja, gres pogledat se enkrat, najdes in ... :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Sej vidita da sm temo odprl leta 2003 ... sem slučajno neki brskal in ugotovil da link ne dela pa sm za foro dodal nov link, tko, za tiste k uporabljajo search.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# - runtime generiranje in klicanje kontrol

Oddelek: Programiranje
71203 (959) stalker
»

Nov CAPTCHA: Nisem robot

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3012661 (8632) Ganon
»