Forum » Omrežja in internet » Priklop fiksnih storitev (čakalna doba / status priklopa)
Priklop fiksnih storitev (čakalna doba / status priklopa)
shadeX ::
Torej prehajam iz bakrenega na optično omrežje. Pogodba s ponudnikom A1 je bila podpisana in sedaj čakam na datum kadar naj bi bil izveden priklop.
Okvirno me zanima, koliko časa ste vi čakali da so vam prišli zadevo priklopit. Prosim če zraven odgovora dopišete vašega ponudnika storitev.
Okvirno me zanima, koliko časa ste vi čakali da so vam prišli zadevo priklopit. Prosim če zraven odgovora dopišete vašega ponudnika storitev.
- spremenil: shadeX ()
Meiniken ::
Dobil optiko 3 mesece nazaj. ISP: Telekom Slovenije
Od dneva ko sem klical tja sem čakal kakšen teden, da so prišli skopati in položiti cevi po parceli. Po tistem je trajalo dober teden, da je GVO izvedel še napeljavo optike po hiši. Na koncu je trajalo še slaba dva tedna, da se je še telekomov tehnik namalal z novim modemom.
Torej vsekup okrog 4 tedne.
Od dneva ko sem klical tja sem čakal kakšen teden, da so prišli skopati in položiti cevi po parceli. Po tistem je trajalo dober teden, da je GVO izvedel še napeljavo optike po hiši. Na koncu je trajalo še slaba dva tedna, da se je še telekomov tehnik namalal z novim modemom.
Torej vsekup okrog 4 tedne.
§|\| /\ |<E ::
prehod iz bakra na optiko, ISP: A1
prvič izražena namera z moje strani, da bi prešel na optiko: 8. dec 2021
podpis pogodbe: 23. dec 2021
izveden priklop: 25. jan 2022
vse skupaj torej 1 mesec in 17 dni
lp
lp
WhiteAngel ::
Jaz sem po enem tednu dobil priklop optičnega vlakna s strani Telekoma (GVOja), vendar sem želel T-2 ponudnika. Po enem mesecu so res prišli, ampak so potegnili svoje vlakno. No zdaj imam še vedno T2 in zraven še Telekomovo optiko za rezervo
Star bakreni kabel po luftu pa so odstranili po petih letih.
Star bakreni kabel po luftu pa so odstranili po petih letih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
§|\| /\ |<E je izjavil:
prehod iz bakra na optiko, ISP: A1
lp
Mesec in pol? Sranje, še bo treba čakat. Hvala za tole informacijo, bom mal znižal pričakovanja.
Ma_en_tm ::
A1, podpis pogodbe: 25.10.2021, vsak teden prihajala sporočila o tem kako bomo obveščeni o predvidenem datumu priklopa, nekje v začetku februarja sem začel težit na podporo, priklop je bil potem prvi teden marca.
Kot OP odgovarjam na svoje vprašanje: Čakal sem točno 2 meseca od podpisa pogodbe. S to razliko da sem jim začel težit že sred aprila, vsaki teden.
Zgodovina sprememb…
WaterBoy ::
Jaz imam isti problem. GVO pripelal optiko in niso sporočili naprej A1 in še kar čakam, čeprav bi morali priklopiti, sedaj še kar ne vejo kdaj bo priklop.
Pri GVO-ju se je vleklo tudi pri meni nekaj časa (da so sploh sporočili nazaj da je tehnologija vzpostavljena). Imajo sicer pa zgleda da hude težave s komunikacijo gor in dol - jaz sem namreč teden dni nazaj dobil SMS od A1 da je optično omrežje šele v izgradnji in da me bodo obvestili kdaj bo zgrajeno, a imel sem že datum (ta torek) kdaj tehnik prinese modem.
A škatlo (signal) ki jo je prinesel GVO že imaš doma? Svetijo zelene lučke? Pogodbo z A1 si že podpisal?
To so minimalni predpogoji za nadaljnje korake.
A škatlo (signal) ki jo je prinesel GVO že imaš doma? Svetijo zelene lučke? Pogodbo z A1 si že podpisal?
To so minimalni predpogoji za nadaljnje korake.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Omrežja in internet | 235778 (2447) | Tribal |
» | Pogodba za priključitev na optično omrežje?Oddelek: Loža | 5420 (3776) | Rias Gremory |
» | Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 48966 (19206) | solatko |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22077 (12464) | ToniT |
» | A1 priklopOddelek: Omrežja in internet | 6213 (3842) | jukoz |