» »

Nov laptop

Nov laptop

gigaherz ::

Rad bi kupil laptop za približno 300-450 jurjev (čim manj tem bolje), ampak ne vem katero firmo in kake zmogljivosti. Rad bi, da lahko novejše špile igram (dolgočasje v dijaškem domu) ter gledal divx-e (enako vzrok). Drugače pa mi tudi rabi normalno, ne samo za dom. Povejte mi, katerega naj kupim!
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"

mravljinec ::

Ne poznam sicer prenosnikov najbolje ampak sem se pozanimal pred dobre pol leta ko sem ga kupoval!!

Torej imam HP-Compaq presario z 1.8 Pentium procesorjem in sem zadovoljen z njim, čeprav ravno opažam da se je stanje bateriji kar poslabšalo, ne drži več 4 ure.

1. Torej za filme in igre mora biti 15 colski zaslon kot je pri mojem.

2. Kupi dovolj grafične, ampak ne shared, temveč samostojno, mislim da se pri prenosnikih ne da grafične dograjevati!!???

Pa če boš dosti prenašal okoli ta računalnik se ti splača vzeti še podaljšanje garancije na tri leta, za kar moraš pri nakupu compaqa odšteti še dobrih 30 tisočakov.

Morda pogrešam le še kakšen USB več, imam 2, tako da ti priporočam štiri!!!
V enga daš miško, v druzga tiskalnik , naprej si pa mrzel!!!
Naprimer za kakšen bluetooth, če boš imel internet preko mobitela oz. gprsa.

R0K ::

Na dolgo

Na kratko : če išeč laptopa za v dijaški dom, ga boš imel vrjetno skoz na adapterju. Tko da ti pomoje ni treba kupovat nekih najhujših mobilnih zadev (Centrino, mobil grafične,..). Za tak denar dobiš P4 mobile tam od 2.0-2.4ghz, obvezno 512DDRa, pa eno samostojno grafično (s svojim pomnilnikom - pazi da bo Nvidia geforce, oz ati radeon, da ti ne bodo podtaknili kakšnega intelovega ali s3 sranja). Ne šparaj na disku, sicer pa lohk še vedno kupiš eksternega pa ga imaš zram na mizi. Za gledat filme in igrat igre je 15' res najmanj, blo bi fajn da bi bil tudi sxga (1400x1050).

Glede firm je tko, da so najbolj uveljavljene IBM, Dell, HP - Compaq, Toshiba. Malo manj pa kaki fujitsu siemens, acer, gericom, sony ampak ni rečeno da boš pri teh firmah dobil slabo robo, pa čeprov so nekatere poceni.

Matri[X] ::

Dell, Dell in še enkrat dell. Enostavno najboljši. Malo poglej na www.fmc.si kako je z cenami. Sam sem z vsemi dellovimi izdelki, ki jih imamo doma zelo zadovoljen in nasleden notebook bo zagotovo dell, pravtako PC.

OldSkul ::

Pa prosim ne govort IBM, ker je enostavno predrag.
Sicer pa sem jaz za Dell.Mam tudi tak prenosnik doma in lahko rečem da dela dobro.

gigaherz ::

Disk bo sigurno 89 gigabajtov, rajši bi da bi bil AMD, grafične za procesorje ne vem (ATI najbolje), drugače ModriZob bi bil potreben! Zdaj a se da napisat določene komponente pa da bi v trgovini vse skup dali. Res, na laptop-e se ne spoznam. Aja, mora met tudi DVD,CD-Rw (combo).Povejte kje se splača kupit laptop.
"Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul
ash nazg thrakatuluk, agh burzum-ishi krimpatul"

OldSkul ::

Intel je itak boljša izbira od AMD-ja, še posebej Centrino, ki je zelo hiter, se malo greje in pokuri malo energije v primerjavi v AMD-ji.

b4d ::

1. 89 Gigabajtov?? Največ 80 pr IBM TP T40 cena 844.000 sit

2. V trgovini ti lahko menjajo samu naprimer pr HPjih zunanje enote, kot so dvd/rw, cd, dvd, disketniki...

3. Za svojo ceno je pomoje NEC Versa c150 še kr ql. (athlon xp 1900, 265mb ram-a(dokupiš še 265), dcd/cd-rw, 40 gb diska, 15colski ekran. 3kg)

To je vse kar za tako ceno lahko pričakuješ. Ostane ti le da bolj poceni kupiš kak ku**** no name notebook.

Pomoje pa so toshibe the best sam cene vse uničijo.
b4d.sablun.org

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916783 (7744) Seb4
»

Laptop kot Workstation

171965 (1754) Vanquish
»

Kupujem dober prenosnik

314069 (3492) partysound
»

Kter notebook kej priporocate?